Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Το πιο παρεΐστικο στέκι της Λευκωσίας, για καλό φαγητό και ποτό

Όλοι (στη Λευκωσία) μιλάνε για την Παλαιά Ελιά

Δημοσιεύτηκε στις 01 Αυγούστου 2023

Η Παλαιά Ελιά πριν από 3 περίπου χρόνια ξεκίνησε το ταξίδι της, σε μια όμορφη γειτονιά, μέσα στο πράσινο και πολύ σύντομα έγινε το στέκι που προτιμούν παρέες όλων των ηλικιών.

Πιο συγκεκριμένα βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου του «Κεραυνού» στον Στρόβολο και ήδη έχει μετατραπεί στο απόλυτο στέκι των πρωτευουσιάνων.

DJI_0131.jpg

Πρόκειται άλλωστε για ένα εστιατόριο με μεσογειακή κουζίνα με τουίστ, αλλά με μία ιδιαίτερη προτίμηση στις γεύσεις και επιρροές της Κύπρου και της Ελλάδας. Η ατμόσφαιρα είναι ανάλογη εκείνης ενός εστιατορίου στο κέντρο μίας ευρωπαϊκής πρωτεύουσας καθώς συνδυάζει το μοντέρνο με το λιτό, το ατμοσφαιρικό με το οικείο, το ευχάριστο με το χαλαρό.

DSC00005--.jpg

Ένα εστιατόριο urban αισθητικής με ξεχωριστούς χώρους για καφέ, για ποτό και φαγητό, οι οποίοι όλοι συνδέονται και λειτουργούν αρμονικά μεταξύ τους, ενώ διαθέτει και ειδικό stage για μοναδικές βραδιές με ανεβαστικά live -τα οποία κέρδισαν τις καρδιές μας τη σεζόν που μας πέρασε, ανανεώνοντας το ραντεβού με κοινό και μουσικούς από Σεπτέμβριο.

DSC09730.jpg

Ένας πολυχώρος διασκέδασης για σχεδόν όλες τις ηλικίες μέσα στην καρδιά της αγαπημένης μας Λευκωσίας.

Πέρα από το εσωτερικό, η Παλαιά Ελιά διαθέτει κι έναν υπέροχο -καταπράσινο- εξωτερικό χώρο, με ένα γέρικο δέντρο ελιάς να δεσπόζει στην ατμοσφαιρική «µικρή πλατεία», κι ένα καλοκαιρινο μπαρ στην αυλή, δημιουργώντας μία μικρή όαση.

Στα τραπέζια του δε, συναντάς από επαγγελματίες που κανονίζουν εδώ την έξοδό τους, μέχρι παρέες που έρχονται για να γιορτάσουν κάποια ξεχωριστή στιγμή ή απλά, να περάσουν καλά.

DSC09887.jpg

Οι γεύσεις του, νόστιμες και οικίες: συνδυάζουν συνταγές από το παρελθόν με τη φρεσκάδα της σύγχρονης μαγειρικής. Εδώ ο σεφ Χρήστος Χατζηλύρας δημιουργεί με πολλή αγάπη, μεράκι και φροντίδα για όλους εμάς, πιάτα όπως το Άρωμα Γης (φακές με φρέσκο κόλιανδρο, παντρεμένες με καρδιές από μικρές αγκινάρες, μπουκέτο ρόκας και καρυδόψιχα), το κοτόπουλο του Κάμπου (μηρός χωρίς κόκαλο), το Χαλούμι Μπακλαβάς (χαλούμι τυλιγμένο σε τραγανό φύλλο με σάλτσα από μέλι, σύκο και μαυρόκοκο), και οι Χοιρινές Δακτυλιές (ζουμερά, χοιρινά, καθαρισμένα παϊδάκια στα κάρβουνα) μπορούν να μπουν στη μέση για να τα μοιραστείτε με την παρέα! Υπάρχουν ωστόσο και vegetarian προτάσεις ενώ είναι ευέλικτοι στην μετατροπή κάποιων πιάτων σε vegan ή vegetarian όπου βέβαια είναι εφικτό.

DSC09944--.jpg

Και παρότι αυτή είναι η λογική του μενού, θα βρείτε και πιάτα-εκπλήξεις από τον σεφ, που μπορείτε να ζητήσετε ως κυρίως, τα οποία δεν σερβίρονται σε τακτική βάση.

Βάλε στα οπωσδήποτε που πρέπει να δοκιμάσεις και τα εκπληκτικά ποτά ενώ σημείωσε και το φοβερό σέρβις, από όλο το προσωπικό.

DSC09934--.jpg

Η υποδειγματική εξυπηρέτηση, η ποιότητα του εξαιρετικά δελεαστικού μενού, τα καλοφτιαγμένα ποτά, η πολύ καλή μουσική, η καταπράσινη αυλή και γενικότερα ο φιλόξενος χώρος αλλά και όλα όσα προγραμματίζονται κατά καιρούς στην Παλαιά Ελιά την καθιστούν το απόλυτο place-to-be για κάθε στιγμή.

(22 252600) Σταδίου 44, Στρόβολος, Λευκωσία.
Ωράριο λειτουργίας: Δ-Κ 16.30-23.30 (κουζίνα).
Facebook: Palaia Elia
Instagram: Palaia Elia / Παλαιά Ελιά
Email: palaiaeliavenue@gmail.com
Online Reservation: https://eatapp.co/reserve/palaia-elia
Delivery: Wolt & Foody

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close