Eating News , Εστιατόρια

Κοκτέιλ, νόστιμες γεύσεις και lounge διάθεση στο αίθριο μπαράκι της πρωτεύουσας

Δοκιμάσαμε και σχολιάζουμε τα πιάτα του Sky Lounge

Δημοσιεύτηκε στις 08 Αυγούστου 2023

Κάθε καλοκαίρι οι ανοικτοί χώροι, οι ταράτσες και οι αυλές έχουν την τιμητική τους.

Βράδυ Σαββάτου και εμείς, από εκείνους τους μερικούς που έμειναν Λευκωσία, αποφασίσαμε να επισκεφτούμε το Sky Lounge, ένα χώρο που μας επανασυστήθηκε φέτος σε νέο σημείο, με την ομάδα του Café Mercedes να βρίσκεται από πίσω.

Με χαλαρή διάθεση και ατμόσφαιρα ιδανική για να απολαύσεις το κοκτέιλ σου, στον χώρο επικρατεί το λευκό του minimal σκηνικού. Ακολουθεί την to-share φιλοσοφία, με tapas που συνδυάζουν «κοσμοπολίτικες» γεύσεις. Οι επιλογές αρκετά καλές με επιλεγμένα, εκλεκτά πιάτα. Στην κάρτα θα βρείτε 3 σαλάτες και πιάτα από την διεθνή κουζίνα: ceviche, tartar, gyoza, επιλογές κρεατικών όπως pork fillet και beef steak strips αλλά και ριζότο.

sky2.jpg

Αρχή κάναμε με μια σαλάτα με μαρούλι και αβοκάντο, pine nuts, παρμεζάνα και σπανάκι, με dressing λεμόνι και ελαιόλαδο. Light αλλά νόστιμη επιλογή, όσο - όσο για να σου ανοίξει την όρεξη για τη συνέχεια.

sky1.jpg

Μια ωραία και ινσταγραμική επιλογή ήταν τα crispy prawn lollipop που συνοδευόταν από μικρά μπουκαλάκια τύπου κέτσαπ και μουστάρδας τα οποία περιείχαν sweet & spicy κορεατική σος και λάιμ σαν μουστάρδα, τα οποία μπορείς να περιχύσεις πάνω από τα stick lollipop.

Συνεχίσαμε με το ριζότο από γαρίδες και κολοκυθάκι και για τέλος αφήσαμε την κρεατική επιλογή, τα βοδινά κομμάτια στεικ συνοδευόμενα από τηγανίτες γλυκοπατάτες.

sky5.jpg

Όλα τα πιάτα που επιλέξαμε είχαν πολύ καλή παρουσίαση, αρκετά γευστικά εννοώ όλα ήταν ελαφριά σε υφές και γεύση ιδανικά σε ποσότητα που μας χορτάσαν χωρίς υπερβολές.

Για φινάλε μας περίμενε ακόμη μια ευχάριστη έκπληξη. Υπάρχουν δυο επιλογές για γλυκό το μια για τους λάτρεις της σοκολάτας και μια πιο ανάλαφρη με λεμόνι κρέμα λεμόνι και μαρέγκα. Δοκιμάσαμε το, επίσης ινσταγραμικό, lemon in lemon, δηλαδή την κρέμα λεμόνι με στέβια, crumble, παγωτό λεμόνι σερβιρισμένο μέσα σε λεμονόκουπα.

sky4.jpg

Στα decks του Sky Lounge καθημερινά φιλοξενούνται DJs, οι οποίοι γεμίζουν τον χώρο με ωραία lounge ακούσματα, απογειώνοντας καλοκαιρινή ατμόσφαιρα στο open air lounge bar της Λευκωσίας.

Σε γενικές γραμμές το Sky lounge προσφέρει την καλοκαίρι χαλαρή έξοδο που ίσως όλοι ψάχνουμε η οποία συνδυάζει λίγο από όλα. Καλή ατμόσφαιρα, νόστιμες γεύσεις και ισορροπημένα κοκτέιλ.

sky7.jpg

Μετά από αυτή την απαρίθμηση πιάτων θα μπορούσα να συνεχίσω με μια σειρά από θετικά σχόλια, όμως δεν θα το κάνω. Θα σας συνιστούσα να επισκεφτείτε το εστιατόριο, λέγοντάς σας πως οι προοπτικές της κουζίνας είναι ξεκάθαρες και οι δυνατότητες του σεφ και της ομάδας αδιαμφισβήτητες.

Κείμενο / Φωτογραφίες: Μαρία Φάντη

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close