Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Για καφέ, στο (νέο) concept store της Λευκωσίας

Το γνωστό concept store μάς υποδέχεται σε νέα τοποθεσία

Δημοσιεύτηκε στις 10 Αυγούστου 2023

Ξεκίνησε ως online store, εξελίχτηκε σε καφέ, μέσα στο Αιγαίον στη παλιά Λευκωσία και πλέον μας υποδέχεται στον δικό του χώρο, στην οδό Γρηγορίου Ξενόπουλου – πάροδο Πινδάρου.

Έχοντας ακούσει πολλά, καλά σχόλια για το Istorja και τον νέο του χώρο, βρήκα την ευκαιρία να το επισκεφτώ για να το ζήσω από πρώτο χέρι. Η ατμόσφαιρα χαλαρή, τραπεζάκια μέσα αλλά και έξω, στο υπερυψωμένο patio, στο πεζοδρόμιο και στην πλαϊνή αυλή. Το πιο πιθανό είναι πως θα σε κερδίσουν αυτά που βρίσκονται στον χώρο του καταστήματος.

Βλέπετε, διατηρεί τον όρο «concept store» αφού στο εσωτερικό του Istorja συναντάς μια σειρά από επιλογές, με ιδιαίτερα και εκλεκτά είδη σπιτιού και ενδιαφέροντα coffee table books. Πιάτα, κούπες και φλυτζάνια που θα λατρέψεις (αν έχεις και εσύ μια «τρέλα» με αυτά), γενικά όλα όσα χρειάζεσαι για το τραπέζι, ατζέντες και ημερολόγια και στοχευμένα coffee table books που αφορούν στα ταξίδια και στις τέχνες κυρίως, συνθέτουν ένα χώρο που σε παραπέμπει σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Όσον αφορά στο καφέ, είναι ένας ισορροπημένος συνδυασμός χαλαρού και ποιοτικού, εκεί που θα πας ένα πρωινό για πρόγευμα ή brunch, για φαγητό το μεσημέρι ή για καλό καφέ και κοκτέιλ, το απόγευμα με φίλους.

Οι επιλογές για φαγητό θα σε εκπλήξουν ευχάριστα. Πέραν από τα κρουασάν, το pain au chocolat και το νόστιμο babka, για πρωινό έχεις νόστιμες επιλογές για αβγά (scrambled, με κρέπα, Benedict, Royal), granola, τοστ με αβοκάντο και άλλα. Στα κυρίως, έχεις φρέσκιες, ιδιαίτερες σαλάτες, ζυμαρικά, τραγανό λαβράκι, κοτόπουλο Paillard, ανάμεσα σε άλλα.

Εκτός από ζεστούς και κρύους καφέδες, που σαν λάτρεις του καφέ πρέπει να μας εμπιστευτείς πως εδώ αξίζουν και με το παραπάνω, θα βρεις τσάι και latte Matcha, iced tea και σπιτική λεμονάδα. Μπορείς να συνοδεύσεις με λαχταριστά γλυκά, εκλέρ, τάρτες σοκολάτες, με μούρα, φιστίκια κ.ά., ή mille feuille που αν δεις στη βιτρίνα τους σίγουρα θα σου καρφωθούν στο μυαλό μέχρι να τα δοκιμάσεις.

365746253_6692377014119010_6960891560113459153_n.jpg

Στο σύνολο, παρόλο που το Istorja είχε κερδίσει το κοινό του όσο βρισκόταν στις γειτονιές της παλιάς πόλης, εδώ απέκτησε νέα πνοή και παίζει δυνατά στον τομέα του χωρίς να προσποιείται. Είναι ο χώρος που θα κάτσεις για catch up με την παρέα, θα απολαύσεις φαγητό και λιχουδιές και θα περάσεις ευχάριστα την ώρα σου. Το γρήγορο σέρβις και το προσγειωμένο, φιλικό προσωπικό είναι ακόμα ένα μπόνους.

Συντάκτης: Νάκης Αντωνίου

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close