Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

5 (πολύ) νόστιμοι λόγοι για να πας στο Ιστορικόν στη Λευκωσία

Το στέκι των καλοφαγάδων σε περιμένει και πάλι στην αυλή του!

Δημοσιεύτηκε στις 23 Αυγούστου 2023

Έχει μία υπέροχη ατμοσφαιρική αυλή, με λογής-λογής λουλούδια, έχει καλή πρώτη ύλη, έχει πολύτιμη εμπειρία, έχει ζεστή φιλοξενία, έχει νόστιμα πιάτα, έχει τα πάντα όλα και… συμφέρει.

Το Ταβερνείο Το Ιστορικόν στον Άγιο Δομέτιο στη Λευκωσία είναι ό,τι πρέπει για τις καλοκαιρινές σου εξόδους και οι παρακάτω λόγοι θα σε πείσουν να το επισκεφτείς ξανά και ξανά.

istorikon--1.jpg

Ο χώρος!
Αρχικά, το Ταβερνείο Το Ιστορικόν θα το βρεις στον ιστορικό πυρήνα του Αγίου Δομετίου και θα σε γοητεύσει με την ατμόσφαιρα γειτονιάς που αποπνέει, με το όμορφο εσωτερικό του με τα καρό τραπεζομάντηλα και τα κάδρα στους τοίχους, αλλά και με τη δροσερή αυλή του, με τα ατμοσφαιρικά λαμπάκια, που είναι ό,τι πρέπει για τις καλοκαιρινές βραδιές. Σε αυτόν τον χώρο λοιπόν η κυπριακή παραδοσιακή κουζίνα βρήκε εδώ και δύο χρόνια το πιο όμορφο καταφύγιό της, το οποίο μάλιστα οι καλοφαγάδες του νησιού ανέδειξαν ήδη σε προορισμό!

istorikon.jpg

Η ποιότητα
Και οι λόγοι πέρα από την ίδια την τοποθεσία και την ατμόσφαιρά της είναι ακόμα περισσότεροι και πολύ πιο νόστιμοι! Και ο κυριότερος είναι πως στο Ιστορικόν θα φας καλά.

Εξάλλου, η ταβέρνα διατηρεί από την πρώτη κιόλας ημέρας λειτουργίας της σταθερή ποιότητα, χρησιμοποιώντας μόνο γνήσιες πρώτες ύλες στα ορεκτικά, εποχιακά προϊόντα στα μαγειρευτά και φρέσκα κρέατα, ενώ όλα φτιάχνονται με σεβασμό στην κυπριακή παραδοσιακή κουζίνα. Άλλωστε στην κουζίνα ο σεφ Λούκας δημιουργεί συνεχώς νέες σπεσιαλιτέ, βασισμένες πάντοτε σε παραδοσιακές συνταγές και την εποχικότητα των υλικών... εξ ου και μία επίσκεψη στο Ιστορικόν ποτέ δεν είναι αρκετή.

istorikon5.jpg

Η σχέση ποιότητας και τιμής
Επιπλέον η ποικιλία είναι μεγάλη, η ποιότητα πάντα υψηλή και όταν έρθει η ώρα του λογαριασμού θα πειστείς πως αυτό πρέπει να γίνει το στέκι σου. Ναι, το Ιστορικόν σού δίνει το δικαίωμα να πεις πως η τιμή σε σχέση με την ποιότητα, θεωρείται εξαιρετικά χαμηλή και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που μπορείς να πας εκεί ξανά και ξανά.

istorikon s.jpg


Το φαγητό
Στο Ιστορικόν θα βρεις καλοφτιαγμένα μαγειρευτά που θυμίζουν πως βγήκαν από την κουζίνα της μαμάς και εξαιρετικά μεζεδάκια για να τα μοιραστείς με την παρέα σου. Το μενού του περιλαμβάνει ακόμα τίμιες μερίδες κρεατικών, ενώ εμπλουτίζεται και με μια σειρά από καλοφτιαγμένα πιάτα ημέρας που αξίζει να γευτείς, και που θα συμπληρώσουν ιδανικά τη γευστική σου εμπειρία. Πρόκειται για 12 εκλεκτά πιάτα κυπριακής κουζίνας, που ικανοποιούν όλα τα γούστα, είτε είσαι κρεατοφάγος, είτε χορτοφάγος ή vegan. Σαλάτα ντάκο, με χαλίτζι από τον Πύργο Τυλληρίας και κουλούρι αρκατένο από τη Βάσα Κοιλανίου, ανθούς με χαλίτζι (από τον Πύργο), τριλογία μανιταριών με αναρή από την Αθηένου, χαλούμι σε φύλλο κρούστας και μαρμελάδα ντομάτας και φιστίκια Αιγίνης κ.ά. είναι μερικά από όλα όσα πρέπει να δοκιμάσεις!

istorikon--2.jpg

Η φιλοξενία!
Από το πρώτο ζεστό καλωσόρισμα μέχρι και το τελος, στο πλευρό σου θα βρίσκεται ο κ. Κύπρος, ο ιδιοκτήτης και ψυχή του μαγαζιού, αλλά και όλη η ομάδα του Ιστορικού, που χάρη στον επαγγελματισμό και την άψογη εξυπηρέτησή τους σου υπόσχονται μοναδική φιλοξενία.

Η φιλοξενία, το εξαιρετικό περιβάλλον, το ποιοτικό φαγητό και η άριστη τιμολογιακή προσέγγιση θα κάνουν την επίσκεψή σου στο Ιστορικόν αξέχαστη!

(22780555) Μάρκου Δράκου 5, Άγιος Δομέτιος, 2369 Λευκωσία.
Κάνε κράτηση τηλεφωνικώς ή διαδικτυακά, μέσω της ιστοσελίδας (κλικ εδώ).
Facebook: Ταβερνείο Το Ιστορικόν
Instagram: To Istorikon

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close