Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Το Αϊβαλιώτικο φέρνει στην πρωτεύουσα αέρα από τα παλιά!

Το νέο ζαχαροπλαστείο της πόλης ανοίγει τις πόρτες του

Δημοσιεύτηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 2023

Σήμερα το ρετρό είναι πιο cool από ποτέ εξ ου και δεν είναι καθόλου παράξενο ένας νέος να πάει με την παρέα του να φάει γλυκό και να πιει καφέ σε κάποιο ζαχαροπλαστείο.

Άσε που τα παλιά ζαχαροπλαστεία της πόλης είναι must και οι νέοι έχουν μια συγκινητική ροπή στα παλιά στέκια και τις παλιές συνήθειες, αυτά δηλαδή που τους φαντάζουν πιο αυθεντικά και γνήσια, καμωμένα με τη λογική της ποιότητας και της ουσίας.

thumbnail_cr5_9088.jpg

Κάπως έτσι είναι και το νέο ζαχαροπλαστείο που ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του στον ιστορικό πυρήνα του Αγίου Δομετίου, στη Λευκωσία, δίπλα στην ταβέρνα Το Ιστορικόν.

Με μια κάπως παλιακή όψη στο εξωτερικό αλλά συγχρόνως μοντέρνα και επίκαιρη, το Γλυκοπωλείο "Το Αϊβαλιώτικο" κουβαλά τον αέρα μιας περασμένης εποχής. Έχει κάτι το αθεράπευτα ρετρό και παράλληλα μια αίσθηση διαχρονική, ενώ το όνομά του παραπέμπει στις παράκτιες περιοχές της Μικρά Ασίας και του Αιγαίου και τα μικρασιάτικα και πολίτικα γλυκά που αγαπάμε.

thumbnail_cr5_8930.jpg

Το Γλυκοπωλείο Το Αϊβαλιώτικο λοιπόν θα ανοίξει τις πόρτες του τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, στις 10.00, δίνοντας έμφαση στα χειροποίητα παραδοσιακά γλυκά, έχοντας όμως αρχικά ως σήμα κατατεθέν του τον λαχταριστό μπακλαβά, τον οποίο θα βρεις σε διάφορες εκδοχές!

thumbnail_cr5_8917.jpg

Μικρά μπακλαβαδάκια, τρίγωνους μπακλαβάδες, τάρτα μπακλαβά, cupcake μπακλαβά με γέμιση λεμόνι, και μπακλαβά με γέμιση μαρμελάδα. Ακόμα, καθημερινά στο διπλανό εργαστήριό τους θα σου ετοιμάζουν υπέροχο πολίτικο σαραγλί, με φιστίκια Αιγίνης και τάρτα cheesecake που θα σε ενθουσιάσει!

Στα σχέδιά τους είναι στο σύντομο μέλλον, να προσθέσουν στον "κατάλογό" τους τούρτες και κεραστικά για βαφτίσεις και άλλες εκδηλώσεις, χωρίς να κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα.

thumbnail_cr5_8932.jpg

Το Αϊβαλιώτικο πάντως ποντάρει στην αγνότητα και την ποιότητα των υλικών του, τα οποία του εξασφαλίζουν άριστες γεύσεις και νοστιμιά, καθώς επίσης και στις γενέες ποσότητες!

Αυτό είναι και το βασικό συστατικό του, η ποιότητα των υλικών, κόντρα σε ό,τι άλλο χρησιμοποιούν αρκετά ζαχαροπλαστεία σήμερα! Για παράδειγμα τα φιστίκια Αιγίνης έχουν μια ασύγκριτη γεύση και θεωρούνται ως η καλύτερη ποικιλία φιστικιών, εξ ου και στα γλυκά τους θα το βρεις σε γενέες ποσότητες, ενώ το φύλλο μπακλαβά είναι χειροποίητο και φτιάχνεται καθημερινά από τους ίδιους στο εργαστήριό τους!

thumbnail_cr5_8950.jpg

Κατά κοινή ομολογία η είσοδος στο Αϊβαλιώτικο φέρνει στο νου εικόνες βγαλμένες από μικρασιατικές πολιτείες. Γι' αυτό και ανυπομονούμε να το καλωσορίσουμε και επίσημα στην πόλη!

(22315345) Κολοκοτρώνη 49, Άγιος Δομέτιος, Λευκωσία.
Ωράριο λειτουργίας: Δ-Κ 10.00-22.00.
Instagram: Γλυκοπωλείο το Αϊβαλιώτικο

thumbnail_cr5_8979.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close