Eating News , Εστιατόρια

Απολαύσαμε κυπριακούς μεζέδες στην ΕΘΑ, όπως παλιά

Νόστιμοι μεζέδες στην καρδιά της παλιάς Έγκωμης, μια καθημερινή βραδιά

Δημοσιεύτηκε στις 05 Οκτωβρίου 2023

Πάει καιρός από τότε που μου γεννήθηκε η επιθυμία να ξαναπάω στην ΕΘΑ. Η πρώτη μου επίσκεψη ήταν πριν αρκετά χρόνια, και από τότε έχω συγκρατήσει τα νόστιμα σουβλάκια και τα καλοφτιαγμένα σιεφταλιά. Η ΕΘΑ Όπως Παλιά, το όμορφο ταβερνάκι στην καρδιά της παλιάς Έγκωμης, διαπρέπει άλλωστε εδώ και χρόνια χάρη στους εκλεκτούς κυπριακούς μεζέδες και τις προσιτές τιμές.

Ευτυχώς, για τους λάτρεις των μεζέδων, τα στοιχεία αυτά είναι δεδομένα μέχρι σήμερα. Ο εσωτερικός χώρος, όμορφα διακοσμημένος με φωτογραφίες και όχι μόνο, και την πέτρα να πρωταγωνιστεί σε σημεία, έχει ακριβώς την εικόνα που περιμένεις από μια παραδοσιακή ταβέρνα που σε άλλες περιπτώσεις συναντάς σε ένα χωριό.

Ο εξωτερικός της χώρος είναι απλός, ολόφωτος, με τα κλασικά καρό τραπεζομάντηλα και τις ξύλινες καρέκλες που σε χρόνο μηδέν φιλοξενούσαν κόσμο που ήρθε να απολαύσει καλό φαγητό. Η φράση ''σε χρόνο μηδέν'', σχεδόν κυριολεκτική αφού πήγαμε από τους πρώτους και πολύ σύντομα η βεράντα έσφυζε από ζωή πριν το καταλάβουμε.

Με αυτά υπόψη, αξίζει να τονίσουμε πως οι μεζέδες έρχονταν σε απρόσμενα γρήγορες ταχύτητες. Τα πολυπόθητα σουβλάκια - σιεφταλιά (καλοψημένα και νόστιμα όπως τα είχα στο μυαλό), λουκάνικα, χαλούμι, μανιτάρια, πουργούρι, σουβλάκια κοτόπουλο, συκώτι βοδινό στη σχάρα και, φυσικά, οι ακαταμάχητες τηγανητές πατάτες τους είναι μερικά από τα πιάτα που απολαμβάνεις στους μεζέδες. Όλα όμως ξεκινούν με μια ωραία, φρέσκια χωριάτικη σαλάτα, αλοιφές και πίτες, αυτά που σου ανοίγουν την όρεξη και πεθυμάς περισσότερο απ' ό,τι περίμενες όταν σκέφτεσαι ''ταβέρνα''.

Η βραδιά εξελίχθηκε με γέλια και φωνές να ακούγονται από τα διπλανά τραπέζια - γέμισε, εννοείται, μέχρι να τελειώσουμε το φαγητό - και όλα σε ένα υπερβολικά φιλικό και παρεϊστικο κλίμα, με άψογο, ευγενικό και γρήγορο σέρβις.

Στην τελική, γι' αυτό πεθυμάς και αγαπάς την ΕΘΑ. Είναι μια χαλαρή έξοδος, μια καθημερινή αν θες, μέσα στην πόλη που σύντομα θα ξεχάσεις πως βρίσκεται παραδίπλα γιατί θα παρασυρθείς από την παρεϊστικη ατμόσφαιρα, και θα χορτάσεις και με το παραπάνω με μεζέδες που θα σε δικαιώσουν για την επιλογή σου.

Συντάκτης: Νάκης Αντωνίου

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close