Eating News , Εστιατόρια

Ενδιαφέρουσες γεύσεις και κοσμοπολιτισμός με υπογραφή Σταυρή Γεωργίου

Τι λέει τελικά το SeaNatra;

Δημοσιεύτηκε στις 10 Οκτωβρίου 2023

Από την πρώτη στιγμή που άνοιξε τις πόρτες του κάτι με έλκυε να το επισκεφτώ, παρόλο που οι συγκυρίες με έφεραν σ’ αυτό μόλις πρόσφατα. Το SeaNatra υποδέχεται κόσμο στη Λάρνακα - και συγκεκριμένα στην Πιαλέ Πασά – από τον περασμένο Ιούλιο, με τον σεφ Σταυρή Γεωργίου στα ηνία.

Είναι ένα εστιατόριο που ταίριαξε όμορφα στην περιοχή. Με το που εισέρχεσαι στον χώρο, σου προσφέρει μια αίσθηση ηρεμίας, τουλάχιστον αυτό εισπράξαμε εμείς. Τα χρώματα του ξύλου, οι γήινες αποχρώσεις στη διακόσμηση και γενικά η φινετσάτη αύρα ενός μοντέρνου χώρου συμβάλουν σ’ αυτό το συναίσθημα της ηρεμίας.

Αφού βρήκαμε τραπέζι και παραγγείλαμε τα κοκτέιλ μας, αρχίσαμε την περιήγηση στο μενού. Η κουζίνα βαδίζει σε πιο σύγχρονα μονοπάτια συνδυασμένα όμως με παραδοσιακές γεύσεις και ποιοτικά τοπικά υλικά. Οι γεύσεις διαμορφώνουν μια ψαγμένη, μοντέρνα κουζίνα αφού υπάρχουν επιλογές ανάμεσα σε θαλασσινά, κρεατικά, ζυμαρικά και ξεχωριστές σαλάτες, ικανοποιώντας έτσι όλες τις γευστικές απαιτήσεις του κοινού.

Αρχή κάναμε με τον λευκό ταραμά συνοδευμένο με αφράτο ψωμί και τη σαλάτα που έχει ως βάση το αβοκάντο, με παρμεζάνα, καρδίες μαρουλιού, λιαστές ντομάτες, κουκουνάρι και κολοκύθι. Στους αντίποδες των ζεστών επιλέξαμε από την λίστα με τα κρεατικά το Iberico pork. Καλοψημένο ιβηρικό χοιρινό, με καραμελωμένο μήλο, ισπανικές πιπεριές σχάρας με σάλτσα μήλου και πουρέ πατάτες με τρούφα. Ένα ωραίο, γνώριμο σε υλικά πιάτο που μας εξέπληξε ευχάριστα, αφήνοντάς μας όμως την επιθυμία για λίγο πιο έντονη τη χαρακτηριστική γεύση της τρούφας. Εξίσου γοητευτικά νόστιμα ήταν και το πιάτο με τα linguini, σερβιρισμένα με μανιτάρια και μαύρη τρούφα, με τη σάλτσα μανιταριών να είναι ελαφριά και βελούδινη αφήνοντας χώρο στην μαύρη τρούφα να βγάλει τις δίκες τις εντάσεις.

Ο γλυκός επίλογος ήταν μια δύσκολη επιλογή αφού όλες οι προτάσεις μάς κίνησαν την περιέργεια. Καταλήξαμε, ωστόσο, στο cheesecake φράουλας με γκανάς από λευκή σοκολάτα και φράουλες, σερβιρισμένο με παγωτό cheesecake που εξυψώνει τη γεύση και δροσίζει.

Σε γενικές γραμμές ο ταλαντούχος σεφ και ιδιοκτήτης Σταυρής Γεωργίου δημιούργησε έναν άκρως ενδιαφέροντα χώρο με μοντέρνα κουζίνα, που δίνει στο fine dining έναν αέρα ανανέωσης στο γαστρονομικό σκηνικό της πόλης του Ζήνωνα.

Το σέρβις περιποιείται με άψογο επαγγελματισμό και ευγένεια, κάτι που συμβάλει σημαντικά στην όμορφη εμπειρία. Στα ατού, βάλε και το ότι οι μερίδες είναι άκρως ικανοποιητικές, ακολουθώντας την to-share φιλοσοφία, επιτρέποντάς σου να απολαύσεις λίγο από όλα με την παρέα σου.

Κείμενο / Φωτογραφίες: Μαρία Φάντη

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close