Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Είναι αυτή η ταβέρνα με τον πιο νόστιμο μεζέ;

Στο Ιστορικόν ο μεζές ανανεώθηκε και σε περιμένει να τον δοκιμάσεις!

Δημοσιεύτηκε στις 12 Οκτωβρίου 2023

Για το Ταβερνείο το Ιστορικόν στον ιστορικό πυρήνα του Αγίου Δομετίου έχουμε γράψει πολλές φορές. Αποτελεί εξάλλου ένα αγαπημένο στέκι για τους Λευκωσιάτες, το οποίο τιμούν τόσο για τον ωραίο και ατμοσφαιρικό χώρο του όσο και για την ποιότητά του, την τιμολογιακή του προσέγγιση, τη φιλοξενία, κυρίως όμως για το φαγητό του!

gn_istorikon2.webp

Το Ιστορικόν στεγάζεται σε ένα υπέροχο μαγαζί, με έναν όμορφο εσωτερικό χώρο, στρωμένο με καρό τραπεζομάντηλα και κάδρα στους τοίχους, αλλά και με μία δροσερή αυλή, όπου πρωταγωνιστούν τα ατμοσφαιρικά λαμπάκια -και όπου θα καθόμαστε για όσο ακόμα ο καιρός το επιτρέπει.

istorikon s.jpg

Μία ταβέρνα από τις κατσαρόλες της οποίας βγαίνουν μερακλίδικα φαγάκια, που δύσκολα συναντάς συχνά, φτιαγμένα με νέα υλικά και πολλή δημιουργικότητα.

gn_istorikon12-1.webp

Στην κουζίνα, λοιπόν, ο Λούκας μαγειρεύει πολλούς μεζέδες, δεν λυπάται τα μυρωδικά ούτε τα κρεατικά, δίνοντάς σου μια γενναία δόση αυθεντικότητας και μοναδικών γεύσεων. Το μενού τους, μάλιστα, αλλάζει τακτικά και τώρα έχουν ετοιμάσει πολλά νέα πιάτα για τη σεζόν, τα οποία ήρθαν να ανανεώσουν τον μεζέ των 19 πιάτων, αλλά και νέα πιάτα τα οποία θα προστεθούν στο μενού, με πρωταγωνιστές τα εποχικά προϊόντα.

giaourtlou.jpg

Πιο συγκεκριμένα, με διαλεχτά -όπως πάντα- υλικά φτιάχνει αυτή την περίοδο ένα θεϊκό κεμπάπ γιαουρτλού, έναν ωραίο τραχανοκεφτέ με φρικασέ –τέλειος κρασομεζές–, αλλά και μία μοναδική κυπριακή καρμπονάρα με λουκάνικο και αθηαινίτικη αναρή.

Όσον αφορά τα εποχιακά πιάτα, όπως τα κόκκινα μανιτάρια, είναι όλα φτιαγμένα από ντόπιες, αγνές πρώτες ύλες και με πολύ μεράκι.

Το πιο σημαντικό είναι ότι εδώ φας καλά, ποιοτικά και νόστιμα, και σε value for money τιμές, αφού ο μεζές των 19 πιάτων τιμάται μόλις στα €21. Εξ ου και το Ταβερνείο Το Ιστορικόν συγκαλέγεται φέτος ανάμεσα στα υποψήφια εστιατόρια των Cyprus Eating Awards στην κατηγορία Nice Price.

isto.jpg

Την εμπειρία σου στο Ιστορικόν θα κλείσεις απολαμβάνοντας μερικά από τα καλύτερα σιροπιαστά της πόλης, τα οποία θα έρθουν στο τραπέζι σου κατευθείαν από το ζαχαροπλαστείο του Ιστορικού, το Αϊβαλιώτικο, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του πριν από μερικές μέρες ακριβώς δίπλα στην ταβέρνα.

(22780555) Μάρκου Δράκου 5, Άγιος Δομέτιος, 2369 Λευκωσία.
Κάνε κράτηση τηλεφωνικώς ή διαδικτυακά, μέσω της ιστοσελίδας (κλικ εδώ).
Facebook: Ταβερνείο Το Ιστορικόν
Instagram: To Istorikon

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close