Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Το gastro wine bar της Λευκωσίας, που σίγουρα αξίζει την προσοχή σου

Δίνει έμφαση στα κυπριακά προϊόντα και τις εποχιακές τοπικές πρώτες ύλες

Δημοσιεύτηκε στις 26 Οκτωβρίου 2023

Αν είστε λάτρεις του ποιοτικού κρασιού και της εποχιακής κουζίνας, το μόλις ενός έτους Kuzuba, ένα gastro wine bar στη λεωφόρο Κυριάκου Μάτση στη Λευκωσία, σίγουρα αξίζει της προσοχής σας.

Ένας χώρος που συνδυάζει λεπτή αισθητική και ξεχωριστή ατμόσφαιρα με γεύσεις που, παρόλο που έχουν κυπριακές βάσεις, εκπέμπουν φαντασία και δημιουργικότητα.

IMG_7386--.jpg

Σε ένα χαλαρό, ατμοσφαιρικό περιβάλλον όπου κυριαρχεί το ξύλο, η τερακότα αλλά και η classic rock, η jazz και τα μπλουζ, ο επισκέπτης εμπνέεται αμέσως από τη ζεστασιά του χώρου.

Το μπαρ είναι ιδανικό σημείο για “after work” συναντήσεις με κρασί ή ζιβανία τα οποία συνοδεύονται από τσιμπήματα επιλεγμένα από τους καλύτερους Κύπριους μικρούς παραγωγούς, όπως χοιρομέρι, λούντζα, τυρί φλαούνας, τσαμαρέλλα ή κυπριακό κασκαβάλι (αν δεν μπορείτε να αποφασίσετε, δοκιμάστε το «Λίγο Απ’ Όλα» το οποίο θα σας ικανοποιήσει πλήρως!).

IMG_2224--.jpg

Άξιο αναφοράς το γεγονός πως στο μενού θα βρείτε διαλεχτές ζιβανίες από όλη την Κύπρο, έναν πληθωρικό κατάλογο κρασιών αλλά και μεγάλη συλλογή από σπάνια ουίσκι. Μη διστάσετε να δοκιμάσετε και το καθ’ όλα ισορροπημένο και απαλό σπιτικό limoncello, φτιαγμένο από κυπριακά αρωματικά λεμόνια. Τέλος, η λίστα των κοκτέιλ συμπληρώνει την εμπειρία με έναν τρόπο που δεν σας αφήνει ασυγκίνητους.

Kuzuba banner.jpg

Το μενού για δείπνο έχει γεύσεις που ξεκινούν από την Κύπρο, εκτείνονται στη Μεσόγειο και εμπλουτίζονται με εξωτικά στοιχεία Μέσης Ανατολής, χωρίς όμως να χάνεται η απλότητα. Ο επισκέπτης κατ’ αρχάς επιλέγει ανάμεσα σε μικρά πρώτα πιάτα.

Αξιοσημείωτη η καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, το καρότο «χούμους», αλλά και οι τραγανές μπουκιές με λαβράκι ταρτάρ και πιο «γκουρμέ» πινελιές, που δίνουν στις γεύσεις έναν άλλο αέρα.

Μη χάσετε κατ’ ουδένα λόγο το μπουρέκι με την παραδοσιακή τρυπητή πίτα της γιαγιάς, premium minced beef ή μανιτάρι, με έντονα μπαχαρικά και αρώματα, φρέσκα πράσινα φύλλα δυόσμου, κόλιαντρου και βασιλικού και μία πικάντικο σος από μάνγκο και καυτές πιπεριές.

IMG_4168--d.jpg

Τα κυρίως πιάτα κινούνται σε ένα παιχνίδι γεύσεων έχοντας πάντα αυτό το κάτι που τα ανεβάζει από καθημερινά πιάτα σε εντυπωσιακά. Ξεχωρίζει το πάντα ολόφρέσκο κυπριακό ψάρι ημέρας από το Ζύγι και το Λατσί ψημένο στα κάρβουνα με ελαφριά σος από βιολογικό ελαιόλαδο και κυπριακά βότανα σερβιρισμένα σε στρώμα πράσινου, ελαφρώς καπνιστού σιταριού με μους μελιτζάνας!

Για τους φανατικούς του κρέατος, προτείνουμε τα αρνίσια παϊδάκια με φακές beluga και λευκή κρέμα μελιτζάνας, το «αντικρυστό» που σερβίρεται μόνο κάθε Δευτέρα και Τρίτη και το καλύτερο κοτόπουλο σουβλάκι της πόλης.

Το πρωτοτυπο κανταΐφι με κρέμα μαχαλεπί, χαλεπιανό, φρούτα δάσους και σορμπέ raspberry, μαζί με μια από τις πολλές επιλογές σε εξαιρετικές κουμανταρίες που προσφέρονται, είναι το τέλειο φινάλε, το «κερασάκι στην τούρτα», αν θέλετε, αυτού του απίθανου και ολοκληρωμένου γαστρονομικού ταξιδιού που ονομάζεται Kuzuba.


(99865444) Kυριάκου Μάτση 54, Άγιοι Ομολογητές.
Website: www.kuzuba.com.cy
Facebook: Kuzuba
Instagram: kuzuba

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close