Eating News , Εστιατόρια

Mια παγκόσμια μονομαχία

Διαγωνισμός World Draught Masters της Stella Artois στη Γαλλική Ριβιέρα!

Δημοσιεύτηκε στις 17 Απριλίου 2014

Τα σταθερότερα χέρια στον κόσμο συναντιούνται στις Κάννες για τον Παγκόσμιο Τελικό Draught Masters, κατά τη διάρκεια του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών.

Η κορυφαία βελγική μπύρα στον κόσμο, Stella Artois, ανακοίνωσε πώς το “World Draught Masters 2014”, η ετήσια παγκόσμια αναζήτηση του τέλειου σερβιρίσματος, θα γίνει στις Κάννες, στη Γαλλία, κατά τη διάρκεια του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών 2014. Επαγγελματίες μπάρμεν και οπαδοί της Stella Artois από διάφορες χώρες του κόσμου θα μαζευτούν στην γαλλική Ριβιέρα για να ανταγωνιστούν και να ανακαλύψουν τις δυνατότητες τους στην τελειοποίηση του υφιστάμενου χρόνου ρεκόρ των 9-βημάτων σερβιρίσματος της Stella Artois.  

Ο Παγκόσμιος τελικός θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Martinez κατά μήκος της Promenade de la Croisette στις Κάννες, στις 17 Μαΐου του 2014. Αυτή θα είναι η δεύτερη χρονιά, όπου οι καλύτεροι «connoisseurs» του κόσμου, θα αντιμετωπίσουν ο ένας τον άλλο σε μονομαχίες πρόσωπο με πρόσωπο, για την διεκδίκηση του τίτλου του World Draught Master 2014. Σε κάθε μονομαχία, οι ανταγωνιστές πρέπει να εκτελέσουν το πολύπλοκο τελετουργικό σερβιρίσματος της βελγικής μπύρας, με την μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα και ακρίβεια μπροστά στο άγρυπνο βλέμμα οπαδών, συναδέλφων και μια ομάδα έμπειρων κριτών.
Το τελετουργικό των 9-βημάτων έχει κατακτηθεί μόνο από δεκαέξι άτομα στην ιστορία του διαγωνισμού. Ο καθένας από αυτούς τους νικητές, ο οποίος στέφθηκε Παγκόσμιος Draught Master, κατάφερε να εκτελέσει άψογα κάθε διακριτό βήμα προς την τελειότητα. Μια σταγόνα που χύθηκε, κακώς πλυμένο ποτήρι ή πολύς αφρός, θα οδηγήσει στην έξοδο από τον διαγωνισμό.

Για να γίνει κανείς φιναλίστ στις Κάννες, θα πρέπει να έχει κερδίσει το διαγωνισμό World Draught Masters στην πατρίδα του. Στην Κύπρο ο διαγωνισμός έγινε στις 10 Απριλίου 2014, στον Πολυχώρο Αποθήκες στη Λάρνακα, σε μια φαντασμαγορική τελετή όπου οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τους 16 διαγωνιζομένους για τον τίτλο του World Draught Master 2014 Cyprus. Νικητής ο Μαρίνος Ζίττης  ο οποίος κατάφερε το σωστό αποτέλεσμα του τελετουργικού των 9 βημάτων, δηλαδή την τελειότητα και έτσι κέρδισε το εισιτήριο για τις Κάννες.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τοπική εκδήλωση μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.facebook.com/StellaArtoisCy

Ποιό είναι το τέλειο σερβίρισμα;
Ο παγκόσμιος διαγωνισμός World Draught Masters της Stella Artois είναι σαφώς μια βελγική εμπειρία. Η «μπύρα» κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην κουλτούρα της χώρα και οι μπύρες σερβίρονται σε ποτήρια που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να τονίσουν τα ειδικά χαρακτηριστικά της γεύσης. Για τη Stella Artois, το ποτήρι αυτό είναι το Chalice (Δισκοπότηρο), το οποίο, μαζί με το τελετουργικό των 9-βημάτων του τέλειου σερβιρίσματος, παρέχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία απόλαυσης.

Κάθε ένα από τα εννέα βήματα έχει ίση αξία στο παγκόσμιο διαγωνισμό World Draught Masters της Stella Artois. Αυτά είναι:

1.O ΕΞΑΓΝΙΣΜΟΣ
Το Chalice ποτήρι ξεπλένεται με παγωμένο νερό, δίνοντας στο ποτήρι ίση θερμοκρασία με τη μπύρα.
2.Η ΘΥΣΙΑ
Η βρύση ανοίγεται με μια κοφτή κίνηση για να επιτρέψει στον αρχικό αφρό να δώσει τη θέση του στη φρέσκια Stella Artois.
3.Η ΥΓΡΗ ΑΛΧΗΜΕΙΑ
Το Chalice τοποθετείται σε γωνία 45 μοιρών, επιτρέποντας στη ροή να δημιουργήσει τη σωστή αναλογία μπύρας και αφρού.
4.ΤΟ ΣΤΕΜΜΑ
Η δημιουργία της κεφαλής αφρού επιτυγχάνεται με την ευθυγράμμιση και το χαμήλωμα του ποτηριού. Ο αφρός είναι απαραίτητος καθώς εμποδίζει την επαφή της μπύρας με τον αέρα και την οξείδωσή της, διατηρώντας την πλούσια γεύση της.
5.Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ
Η βρύση κλείνεται με μια ομαλή κίνηση και το Chalice μετακινείται γρήγορα ώστε να μην πέσουν σταγόνες από τη βρύση πάνω στον αφρό του ποτηριού.
6.Ο ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΣ
Καθώς η κεφαλή αφρού ξεχειλίζει από το ποτήρι, ο bartender την απομακρύνει προσεκτικά με ένα κόπτη αφρού, τον οποίο κρατά υπό γωνία 45 μοιρών. Έτσι, απομακρύνονται οι μεγαλύτερες φυσαλίδες, που σκάνε πιο εύκολα και οδηγούν στη γρήγορη εξαφάνιση του αφρού.
7.Η ΚΡΙΣΗ
Ο bartender ελέγχει ότι ο αφρός έχει πάχος 2 δάκτυλα (3 εκ.). Αυτή η προστατευτική κεφαλή αφρού είναι το “σκέπασμα” που διατηρεί φρέσκια τη Stella Artois.
8.Η ΚΑΘΑΡΣΗ
Ο bartender ξεπλένει τη βάση και τα τοιχώματα του Chalice. Αυτό το βήμα διατηρεί το εξωτερικό του Chalice καθαρό και άνετο για να το κρατήσετε.
9.Η ΑΠΟΝΟΜΗ
Τέλος, η Stella Artois σερβίρεται τοποθετημένη επάνω σε σουβέρ, με τη συνοδεία του συλλέκτη σταγόνων γύρω από τη βάση του Chalice. Θαυμάστε το τέλειο ποτήρι Stella Artois!

Stella Artois®
Η Stella Artois® αποτελεί μέρος της παράδοσης της βελγικής ζυθοποιίας που χρονολογείται από το 1366. Είναι η νούμερο ένα βελγική μπύρα στον κόσμο και έχει παρουσία σε περισσότερες από 80 χώρες. Σβήνει τη δίψα με ένα μεσαίο και τραγανό φινίρισμα παρέχοντας μια πλήρη γεύση και έναν υπαινιγμό πικράδας. Η Stella Artois® απολαμβάνεται καλύτερα  σερβιρισμένη μεταξύ 3 και 5 βαθμών Κελσίου και θα πρέπει να σερβίρεται στο μοναδικό Stella Artois® Chalice σύμφωνα με την 9-βήματα σερβιρίσματος, διασφαλίζοντας έτσι την τέλεια εμπειρία αυτής της ξανθιάς Premium lager μπύρας.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close