Δημοσιεύτηκε στις 24 Οκτωβρίου 2023
Η Μαρίνα Σάττι θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024.
Συγκεκριμένα, το αποτέλεσμα ανακοίνωσαν η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος μέσα από την εκπομπή «Στούντιο 4». Φέτος, ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στo Μάλμε της Σουηδίας‚ από τις 7 έως τις 11 Μαΐου 2024.
H επίσημη ενημέρωση της EΡΤ αναφέρει:
Η Μαρίνα Σάττι θα είναι η εκπρόσωπος της Ελλάδας στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, που θα διεξαχθεί στο Μάλμε της Σουηδίας από τις 7 έως τις 11 Μαΐου 2024. Η καταξιωμένη ερμηνεύτρια και δημιουργός δέχθηκε με χαρά την πρόταση της ΕΡΤ να εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε μια συμβολική χρονιά, καθώς φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την πρώτη παρουσία της Ελλάδας στη Eurovision, το 1974.
Το τραγούδι που θα ερμηνεύσει η Μαρίνα Σάττι δεν έχει ακόμη επιλεγεί. Γι’ αυτό, τόσο η ΕΡΤ και η δισκογραφική της εταιρεία, Golden Records και Minos EMI, a Universal Music Company, όσο και η ερμηνεύτρια, επιθυμούν η επιλογή αυτή να είναι όσο πιο ανοιχτή γίνεται.
Στο πλαίσιο αυτό, από αύριο κιόλας, 25 Οκτωβρίου 2023, στο email eurovision2024@ert.gr μπορούν όποιοι δημιουργοί το επιθυμούν να στείλουν, έως την 1η Δεκεμβρίου 2023, τις δικές τους προτάσεις ολοκληρωμένων τραγουδιών.
Υπενθυμίζεται ότι, βάσει των κανονισμών της EBU, τα τραγούδια πρέπει να είναι πρωτότυπα και ακυκλοφόρητα, με μέγιστο χρόνο τα 3 λεπτά.

Λίγα λόγια για τη Μαρίνα Σάττι
Πτυχιούχος κλασικού πιάνου, ανώτερων θεωρητικών στη μουσική, διπλωματούχος κλασικού τραγουδιού και υποκριτικής, αλλά και υπότροφος του διεθνούς φήμης Berklee College of Music, όπου σπούδασε ενορχήστρωση, παραγωγή και jazz μουσική δίπλα στους Danilo Perez και Jamie Haddad ανάμεσα σε άλλους, η Μαρίνα Σάττι ανέπτυξε έναν προσωπικό ήχο που συνδυάζει τις διαφορετικές μουσικές παραδόσεις με τις οποίες μεγάλωσε, όπως την ελληνική, την αραβική αλλά και τη βαλκανική. Έχοντας εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην European Jazz Orchestra (EBU) με έργα του Peter Herbolzheimer, έχοντας τραγουδήσει σε στο John F. Kennedy Center, στην Ουάσιγκτον, με το World Jazz Nonet και έχοντας συμμετάσχει στο a cappella φωνητικό σχήμα The Singing Tribe σε συνεργασία με τον Bobby McFerrin, είναι μια δημιουργός και performer που είναι δύσκολο να καταταχθεί καλλιτεχνικά.
Από το Μέγαρο Μουσικής και τη Λυρική Σκηνή, σε πανηγύρια στα υψίπεδα της Κρήτης, μπορεί να είναι ταυτόχρονα και pop και ethnic και mainstream, όπως μπορεί με την ίδια άνεση να είναι και λυρική και urban και παραδοσιακή. Τα ευρωπαϊκά Μέσα την παρουσιάζουν ως πρέσβειρα της ελληνικής και βαλκανικής σκηνής, μιας ιδιαίτερης διαδρομής που παντρεύει την παραδοσιακή μουσική με την pop, τόσο κλασική όσο και σύγχρονη.
Σχετικά
Ο Θηβαίος επιστρέφει στη Λευκωσία για ένα live
Έρχεται στο Σκαλί Αγλαντζιάς με μια μοναδική επετειακή συναυλία για τα 30 χρόνια πορείας του στη δισκογραφία
Τα τραγούδια της Βίκυς Μοσχολιού ζωντανεύουν ξανά σε μια ξεχωριστή βραδιά
Τέσσερις ερμηνεύτριες συναντιούνται στη σκηνή για ένα μουσικό αφιέρωμα σε μία από τις σημαντικότερες φωνές του ελληνικού τραγουδιού, με ελεύθερη είσοδο.
Η Γιώτα Νέγκα έρχεται στην Κύπρο για ένα μεγάλο αφιέρωμα στο ελληνικό τραγούδι
Τραγούδια σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών και αγαπημένες προσωπικές επιτυχίες της ερμηνεύτριας θα γεμίσουν την Πολιτιστική Σκηνή της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής.
Ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια από τη Σύρο και τη Θεσσαλονίκη στη Λευκωσία
Ο Αρίστος Βαμβακούσης, η Μαρία Τσιόγκα και ο Δημήτρης Σφίγγος συναντιούνται στη σκηνή της Μικρής Άρκτου για μια βραδιά που φιλοδοξεί να γίνει μια μεγάλη μουσική παρέα.
Ηλίας Βρεττός live στο χωριό
Μια καλοκαιρινή βραδιά με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Ηλία Βρεττού, σε ένα live που αναμένεται να ξεσηκώσει το κοινό
Talitman, Τρούλλος και Ein-Habar σε μια διεθνή δισκογραφική συνάντηση που ταξιδεύει «Around the World»
Ο Κύπριος φαγκοτίστας Μαυρουδής Τρούλλος συμμετέχει σε μια ξεχωριστή διεθνή δισκογραφική παραγωγή που φέρνει στο προσκήνιο τη σύγχρονη μουσική δωματίου
Πέθανε ο σπουδαίος τραγουδιστής Λάκης Χαλκιάς
Υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ελληνικής μουσικής παράδοσης
Οι BTS αρνούνται να υποβάλουν υποψηφιότητα στα Grammy – Η αντίδραση της Recording Academy
Η απόφαση του supergroup της K-pop αφορά την νέα κατηγορία για την Καλύτερη Ασιατική Ποπ Μουσική Ερμηνεία.
Η κυπριακή μουσική παράδοση ταξιδεύει σε πέντε χωριά της Πάφου
Οι Μιχάλης και Πέτρος Κουλουμής παρουσιάζουν μια μουσικοχορευτική παράσταση με παραδοσιακούς σκοπούς, τραγούδια και χορούς, στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Αποκέντρωσης 2026
Ο Σάκης Ρουβάς επιστρέφει στην Κύπρο για ένα δυνατό live
Ο κορυφαίος καλλιτέχνης τραγουδά στη Λάρνακα για καλό σκοπό
Σωκράτης Μάλαμας, Ιουλία Καραπατάκη και Γιάννης Μάλαμας στην Κύπρο τον Οκτώβριο
Ο Οκτώβριος έχει ήδη κάτι ξεχωριστό να μας υποσχεθεί
Ο Μίλτος Πασχαλίδης επιστρέφει μετά το καλοκαίρι για δύο δυνατές συναυλίες στην Κύπρο
Mε 31 χρόνια δισκογραφίας και τραγούδια που έχουν γίνει συλλογική μνήμη, παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη σκηνική εμπειρία γεμάτη ζωντάνια