Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Μιχάλη, τι είναι αυτό που ανεβάζει τον πήχη σε μία κουζίνα;

Στο Finders Bar & Grill θα φας "ένα πολύ καλά τελειοποιημένο street food"

Δημοσιεύτηκε στις 27 Οκτωβρίου 2023

Το Finders Bar & Grill θα το βρεις στην Έγκωμη και πιο συγκεκριμένα στην πολυσύχναστη 28ης Οκτωβρίου. Είναι ένα beer place με ρετρό ντεκόρ και προσωπικότητα, χαλαρό χαρακτήρα και παρεΐστικη ατμόσφαιρα, που έχει καταφέρει να γίνει στέκι.

Το δυνατό του χαρτί είναι η μπάρα του, όπου πρωταγωνιστούν οι 16 διαφορετικές μπύρες σε draught και οι πάνω από 100 διαφορετικές επιλογές σε μπουκάλια, ωστόσο "δυνατή" είναι και η κουζίνα του, την εποπτεία της οποίας έχει ο σεφ Μιχάλης Μιχαήλ!

SDR60626.JPG

Πείτε μας, πώς ξεκινήσατε την ενασχόλησή σας με τη μαγειρική;
Από μικρή ηλικία μου άρεσε να μαγειρεύω. Για τον λόγο αυτό ακολόυθησα τον κλάδο μαγειρικής στην Τεχνική Σχολή και ακολούθως συνέχισα με τις σπουδές μου στον κλάδο στο ΑΞΙΚ. Εργάζομαι από 15 χρονών σε επαγγελματικές κουζίνες, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία αλλά και σε bar and grill.

Τι είδους φαγητό σερβίρεται στο FINDERS bar;
Η φιλοσοφία μας είναι ένα πολύ καλά τελειοποιημένο street food, κάτι το οποίο δύσκολα συναντάς στις μέρες μας σε μία μπυραρία. Αυτός είναι και ο λόγος που χρησιμοποιούμε μόνο φρέσκα υλικά και ποιοτικές πρώτες ύλες. Ως επακόλουθο, παρασκευάζουμε καθημερινά φρέσκα προϊόντα τα οποία  χρησιμοποιούμε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό επιτυγχάνεται με τη συνεχή παρακολούθηση της όλης διαδικασίας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, τα burgers μας αλέθονται και ετοιμάζονται εδώ καθημερινά, καθώς επίσης οι μαρινάδες που χρησιμοποιούμε στα διάφορα φαγητά, αλλά και οι σάλτσες. Οι πατάτες πλένονται και κόβονται φρέσκες καθημερινά και είναι όλα κάτω από καθημερινό έλεγχο. Το αγαπημένο στους πελάτες μας γλυκό  «churros», είναι κάτι που επίσης παρασκευάζουμε οι ίδιοι εδώ. Γενικότερα όλα είναι δικής μας παρασκευής, εκτός από το ψωμί, το οποίο έχουμε στα πλάνα μας να κάνουμε.

Όλα αυτά που μας περιγράψατε πιο πάνω, θεωρείτε ότι είναι αυτά που χρειάζονται για να είναι μία κουζίνα επιτυχής;
Εννοείται ότι τα όσα ανέφερα πιο πριν είναι αυτά που θέτουν τον πήχη ψηλά σε μια κουζίνα. Επιπλέον, η ομαδικότητα και η συνεργασία είναι πολύ σημαντικά στοιχεία. Η ομάδα πρέπει να ακολουθήσει το πλάνο που υπάρχει και στη συνέχεια τα άτομα που εργάζονται στην κουζίνα να το υλοποιήσουν. Η επιτυχία όμως δεν στηρίζεται μόνο στην κουζίνα. Πολύ σημαντικό είναι και το service, το bar, τα άτομα που βοηθούν στην κουζίνα στον καθαρισμό των σκευών, ακόμη και τα άτομα που είναι υπεύθυνα για τον καθαρισμό του χώρου. Ένα από τα κλειδιά για να θεωρείται μία κουζίνα επιτυχής είναι να υπάρχουν αρκετές δικλίδες για να μπορέσουμε να ανακαλύψουμε σε ελάχιστο χρόνο τυχόν αστοχία της κουζίνας. Για παράδειγμα, όταν ένα άτομο από το service εντοπίσει ότι κατά τον καθαρισμό ενός τραπεζιού κάποιος πελάτης δεν έμεινε ικανοποιημένος με το φαγητό του, ξεκινά μία διαδικασία για να βεβαιωθούμε κατά πόσον αυτό οφείλεται στις αρκετά μεγάλες μερίδες που σερβίρουμε στα πιάτα μας  και έχει χορτάσει ή έχουμε κάποια αστοχία στην κουζίνα. Εάν αποδειχτεί αστοχία, σταματούμε να σερβίρουμε το εν λόγω φαγητό. Αυτός πιστεύω είναι ένας από τους λόγους που μπορεί να θεωρείται μία κουζίνα επιτυχής. Το αποτέλεσμα αναγνωρίζεται από το γεγονός ότι είμαστε καθημερινά γεμάτοι από κόσμο, ο οποίος είναι regular customers και κάνουν κρατήσεις μέρες πριν. Επίσης, θέλω να αναφερθώ σε ακόμα ένα σημαντικό παράγοντα μιας κουζίνας η οποία θεωρείται επιτυχής. Εμείς στο FINDERS bar δεν θυσιάζουμε την ποιότητα του φαγητού για κανένα λόγο.

Ποια η σχέση chef/ιδιοκτητών;
Υπάρχει μια ιδιαίτερη φιλική και ανθρώπινη σχέση μεταξύ chef/ιδιοκτητών ή εργαζομένου και ιδιοκτητών. Τόσο ο Αγαθοκλής όσο και ο Άντρος στηρίζονται και πιστεύουν στην εμπειρογνωμοσύνη του chef, προωθούν την ομαδικότητα στην εργασία, παρακολουθούν, σέβονται, καθοδηγούν, είναι συνεχώς δίπλα στην ομάδα, προσπαθώντας να υλοποιήσουμε τους στόχους μας. Αυτό μας βοηθά ώστε να μην είμαστε κάτω από ένταση, κάτι το οποίο λειτουργά θετικά.

Πώς καταλήξατε στη δημιουργία του μενού για το φαγητό;
Το μενού έχει επιλεχθεί με γνώμονα τη διατροφική συνήθεια των πελατών. Κάθε φαγητό δοκιμάστηκε αρκετές φορές σε διαφορετικές παραλλαγές προτού καταλήξουμε στην τελική του μορφή. Κάθε φαγητό που επιλέχθηκε να μπει στον κατάλογο, θέλαμε να συνδυάζεται γευστικά με την αγαπημένη συνήθεια του καταναλωτή, την μπύρα. Αυτός ήταν και ο κυριότερος λόγος που οι ιδιοκτήτες φρόντισαν να υπάρχουν 16 διαφορετικές βαρελίσιες μπύρες και πάνω από 100 διαφορετικές ετικέτες σε μπουκάλι. Όλα αυτά και άλλα πολλά αποτελούν το FINDERS bar.

(99750700) 28ης Οκτωβρίου 13, Μακεδονίτισσα, Έγκωμη, Λευκωσία.
Ώρες λειτουργίας: Δ-Παρ 16.00-02.00 & Σ-Κ 12.00-02.00.
Facebook: https://www.facebook.com/findersbar
Instagram: https://www.instagram.com/findersbarandgrill/

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close