Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Το Τσιπουράκι Μεζεδάκι γιορτάζει τα 9χρονά του με ανανεωμένο μενού που θα σε συνεπάρει

Τα νέα πιάτα του σεφ Χρυσοβαλάντη Τζόγκανου είναι «ένα κι ένα»

Δημοσιεύτηκε στις 14 Νοεμβρίου 2023

Το Τσιπουράκι Μεζεδάκι στη Λευκωσία κλείνει 9 χρόνια λειτουργίας και το γιορτάζει με νέο ανανεωμένο μενού! Πιστό πάντα στην Ελληνική – Μεσογειακή κουζίνα του, δημιούργησε πιάτα εμπνευσμένα από την Κυπριακή κουλτούρα!

2.jpg

Νέες προσθήκες στις σαλάτες είναι η πράσινη με ψητό χαλούμι, αχλάδι ποσέ, τραγανό φύλλο Βηρυτού και dressing από χαρουπόμελο. Καθώς και η πράσινη με κατσικίσιο τυρί, παστά σύκα, το δικό τους παστέλι και dressing από ζιβανόμελο.

Προχωρώντας στα ορεκτικά θα δοκιμάσεις τις «σφαίρες» αναρής, που είναι φρέσκια κυπριακή αναρή αναμεμειγμένη με καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς και βαλσάμικο σύκο καθώς και τις κλασικές αξίες που είναι τα μανιτάρια με κουμανταρία και η φέτα με μέλι και παπαρουνόσπορο!

1.jpg

Ο εδώ και 8 χρόνια ο Chef του, Χρυσοβαλάντης Τζόγκανος, προχώρησε και σε καινούριες προσθήκες στα κυρίως πιάτα διατηρώντας την ουσία των Ελληνικών γεύσεών του, και τα συνδύασε άψογα με την εξέλιξη της γαστρονομίας. Ζουμερά μπιφτέκια κοτόπουλο με ελληνική πίτα και μαγιονέζα τρούφας, κυπριακή καρμπονάρα με κρασάτη λούντζα, ελληνικό λουκάνικο με πράσο, αρωματισμένο αρνί φούρνου και πανσετάκια με χαρουπόμελο είναι σίγουρα κάποια πιάτα που πρέπει να δοκιμάσει όποιος το επισκέπτεται! Σε όλη αυτή την πανδαισία γεύσεων έρχονται να προστεθούν και τα πιάτα ημέρας όπου εκεί ο chef Χυσοβάλαντης συνδυάζει φρέσκα υλικά εποχής δημιουργώντας πρωτότυπα και γευστικά πιάτα.

4.jpg

Όλα αυτά τα πιάτα συνδυάζονται άψογα με τη λίστα κρασιών του, μιας και προσφέρει κρασιά με επιλεγμένες ποικιλίες από οινοποιεία της Πάφου και της Λεμεσού μέχρι της Κρήτης και της Θράκης.

Φυσικά από το μενού των ποτών δεν λείπει το τσίπουρο και το ούζο!

6.jpg

Για να ολοκληρωθεί όμορφα το μενού πρέπει να πάρεις και μια γεύση από τα γλύκα που ο chef ετοιμάζει καθημερινά με το ίδιο μεράκι και αγάπη. Το πιο γνωστό και στην κορυφή είναι το cheesecake αναρής με μαρμελάδα από φρούτα εποχής. Υπάρχουν όμως και τα σιροπιαστά γλυκά όπως το γαλακτομπούρεκο ή ο μπακλαβάς αλλά και η γαλατόπιτα ή ο κορμός σοκολάτας.

3.jpg

Τα τελευταία αυτά 9 χρόνια κύλισαν όμορφα για τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από το Τσιπουράκι Μεζεδάκι, την Ευαγγελία, τον Χρυσοβαλάντη, τον Αλέξανδρο και φυσικά την Κατερίνα, που αυτό που τους χαρακτηρίζει μετά από τόσα χρόνια είναι ο σεβασμός προς τους πελάτες τους και η αγάπη τους για αυτό που προσφέρουν.

Μια επίσκεψη θα σας κάνει να το νιώσετε!

Ζωντανή μουσική κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Τσιπουράκι Μεζεδάκι (99754417) Οθέλλου 1, 1016 Λευκωσία.
Ώρες λειτουργίας: Δ-Σ 19.30-23.00.
Facebook: Τσιπουράκι Μεζεδάκι - Tsipouraki Mezedaki
Instagram: Τσιπουράκι Μεζεδάκι

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close