Cinema: Τα Καλύτερα

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes

Μια νέα πρωτότυπη οπτική που μεταφέρει το δημοφιλές franchise σε άλλα επίπεδα

Δημοσιεύτηκε στις 15 Νοεμβρίου 2023

Το έπος-υπερπαραγωγή των "Hunger Games" έχει ενθουσιάσει και αιχμαλωτίσει τη φαντασία του κοινού σε όλο τον κόσμο για περισσότερα από 15 χρόνια. Η συναρπαστική ιστορία και η μαγευτική μυθολογία του βρίσκουν απήχηση σε όλες τις ηλικίες και έχουν μετατρέψει τη σειρά ταινιών σε παγκόσμιο φαινόμενο.

Το franchise, που γεννήθηκε από ένα εκδοτικό φαινόμενο, με πάνω από 100 εκατομμύρια αντίτυπα των βιβλίων της τριλογίας "The Hunger Games" της Suzanne Collins να πωλούνται, πλησιάζει το παγκόσμιο box office των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τώρα, το κοινό θα δει επιτέλους πώς δημιουργήθηκε αυτός ο κόσμος, μέσα από την ιστορία προέλευσης του Coriolanus Snow.

64 χρόνια πριν τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, η νέα περιπέτεια ακολουθεί τον νεαρό Snow (Tom Blyth), την τελευταία ελπίδα για την κάποτε περήφανη και τώρα ξεπεσμένη οικογένεια Snow σε μία μεταπολεμική Κάπιτολ. Με τα προς το ζην του οριακά επαρκή, ο Snow δέχεται απρόθυμα τον ρόλο του μέντορα της Lucy Gray Baird (Rachel Zegler) — επιλεγμένος φόρος της φτωχής Περιοχής 12 — στους 10ους Αγώνες Πείνας.

Με την γοητεία της Lucy Gray Baird να αιχμαλωτίζει το κοινό της Πάνεμ, ο Snow βλέπει την ευκαιρία να αλλάξει τη μοίρα και των δύο. Ενώνεται με εκείνη προκειμένου να ανατρέψει τις πιθανότητες υπέρ τους. Πολεμώντας με το ένστικτό του τόσο για το καλό όσο και για το κακό, ο Snow ξεκινά έναν αγώνα ενάντια στο χρόνο για να επιβιώσει και να αποκαλύψει αν τελικά θα γίνει αηδόνι… ή φίδι.

Το "The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes" προσφέρει μια νέα πρωτότυπη οπτική που μεταφέρει το franchise σε άλλα επίπεδα, ενώ παραμένει θεματικά συνδεδεμένη με τις προηγούμενες ταινίες. Το prequel εξετάζει το παρελθόν της Πάνεμ και αποκαλύπτει όλη την πλούσια ιστορία που αναφέρεται στην τετραλογία, μέσα από τα μάτια του νεαρού Coriolanus Snow, του οποίου η προσωπικότητα υπήρξε καθοριστική σε όλες τις ταινίες "Hunger Games".

Σκηνοθεσία: Francis Lawrence. Με τους: Rachel Zegler, Tom Blyth, Viola Davis, Peter Dinklage και Jason Schwartzman. Διάρκεια: 157'.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close