Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Σε αυτά τα 6 ασιατικά εστιατόρια πάμε και ξαναπάμε

Τα εστιατόρια που αποθεώνουν την ασιατική κουζίνα

Δημοσιεύτηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2023

Με κλασικό ή πιο μοντέρνο στυλ, τα ασιατικά εστιατόρια και οι κουζίνες τους κερδίζουν συνεχώς έδαφος στο νησί κι εμείς τα τιμάμε δεόντως.

Πιο κάτω, συγκεντρώσαμε 6 μαγαζιά που αποθεώνουν την ασιατική κουζίνα, για να βάλεις άμεσα στο προγραμμά σου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όποιο εστιατόριο κι αν επιλέξεις, έχεις να διαλέξεις από μια μεγάλη ποικιλία που θα σε συναρπάσει!

china spice1.jpg

China Spice
Από τότε που ξεκίνησε το 2003, το China Spice σημειώνει μεγάλη επιτυχία. Δεν είναι τυχαίο που οι κριτικοί λένε ότι «είναι ένα από τα ωραιότερα εστιατόρια του νησιού». Το μινιμαλιστικό στιλ και το μοντέρνο ντεκόρ δημιουργούν ένα τέλειο σκηνικό για την απόλυτη εμπειρία δείπνου. Με το κοσμοπολίτικο περιβάλλον του και την περιποίηση πολλών αστέρων που προσφέρει, το China Spice Restaurant έχει τον τρόπο να μετατρέψει μια «τυχαία βραδιά» σε μια βραδιά ξεχωριστή…

china spice2.jpg

ΤΟ ΜΕΝΟΥ: Το φαγητό είναι εξαιρετικό, με μόνο τα καλύτερα συστατικά που χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν παραδοσιακά και πρωτοποριακά πιάτα. Μάλιστα, αυτό το διάστημα το China Spice υποδέχθηκε στην κουζίνα του νέο chef, ο οποίος έχει εμπειρία σε 5 αστέρων ξενοδοχεία, και ανανέωσε το μενού του, με μία εντυπωσιακή λίστα, προσφέροντας νέα αξιόλογα πιάτα που αποτελούν πραγματική γαστρονομική απόλαυση. Δοκίμασε λοιπόν κλασικά κι αγαπημένα πιάτα με κοτότπουλο, βοδινό, χοιρινό, πάπια, με θαλασσινά, λαχανικά, ρύζι, noodles, σαλάτες και σούπες! Ωστόσο από την ολοκαίνουρια κάρτα οφείλεις να πάρεις τα Dim Sum, ένα από τα πιο δημοφιλή φαγητά του εστιατορίου, τα οποία ξεχωρίζουν για την υγιεινή τους προέλευση και τον τρόπο παρασκευής. Είναι γνωστό ότι ψήνονται στον ατμό, διατηρώντας έτσι τη φυσική τους γεύση και θρεπτική αξία. Σημείωσε ακόμα και το all you can eat μπουφέ που στήνεται κάθε Τρίτη, δίνοντάς σου την ευκαιρία να απολαύσεις τα καλύτερα της ασιατικής κουζίνας!
PLUS: Η προσθήκη του νέου σεφ στο "δυναμικό" του China Spice υπόσχεται υψηλής ποιότητας γεύσεις και εμπειρία φαγητού, ενώ το νέο μενού υπόσχεται να μαγέψει πραγματικά τους ουρανίσκους των οπαδών της εν λόγω κουζίνας. Μια αυθεντική κινέζικη γαστρονομική εμπειρία, σε εξαιρετικές τιμές!

(22875875) Πινδάρου 26, 1060 Λευκωσία.
Website: https://chinaspice.com.cy/
Email: chinaspice@cytanet.com.cy
Ώρες λειτουργίας: Δ-Κ 12:00-15.00 & 19.00-23.00.
Facebook: China Spice Restaurant
Instagram: chinaspice_restaurant

hokkaido.jpg

Hokkaido Express Asian & Sushi
Πρόκειται για ένα brand name με ιστορία, η οποία πάει πίσω στο 1999, οπότε και λειτούργησε το θρυλικό πλέον εστιατόριο Hokkaido teppanyaki στην Αγία Νάπα, το πρώτο του είδους του στην Κύπρο, ενώ ακολούθησαν αντίστοιχα πρότζεκτ σε Λίβερπουλ, Μάνστεστερ και Γλασκώβη. Όταν δε έχεις πάρει και μία γεύση από το αδερφάκι του, το Hokkaido Express στο Παραλίμνι, τότε σίγουρα ξέρεις τι θα απολαύσεις φτάνοντας στο κατώφλι του πρώτου εστιατορίου που έφτιαξε η οικογένεια του Hokkaido teppanyaki στην πρωτεύουσα. To Hokkaido Express Asian & Sushi, λοιπόν, ακολουθώντας πιστά τις αξίες της ιαπωνικής κουλτούρας και επιλέγοντας τις καλύτερες πρώτες ύλες, συνεχίζει δυναμικά την πορεία του, στη Λευκωσία, στην οδό Αγαμέμνονος στην Έγκωμη. Με τον κομψό χώρο και τη ζεστή ατμόσφαιρα, την όμορφη διακόσμηση και το ασιατικό ταμπεράμεντο, και με περισσότερες από 80 επιλογές στο μενού, το Hokkaido Express Asian & Sushi έχει πια κατακτήσει ξεχωριστή θέση στην καρδιά και τις γευστικές μας προτιμήσεις.

THREE-SUSHI-2.webp

ΤΟ ΜΕΝΟΥ: Τα πιάτα, τα οποία βασίζονται στην παραδοσιακή και fusion ιαπωνική κουζίνα, είναι όλα τους υπέροχα, πρωτότυπα και κυρίως πολύ πολύ γευστικά. Στα must try η μεγάλη ποικιλία σε σούσι, nigiri και sashimi τα οποία μπορείς να τα απολαύσεις και με την παρέα, επιλέγοντας τα πλούσια platters. California roll, Salmon and Tuna Avocado Roll, Salmon Crispy Roll, Special Unagi Roll, Salmon Nigiri, Sea Bass Nigiri, salmon, sea bass ή tuna sashimi είναι μόνο μερικές από τις πιο κλασικές επιλογές. Υπάρχουν όμως και τα Hokkaido New Style Sushi Rolls που θα σε ενθουσιάσουν με τους γευστικούς συνδυασμούς τους! Tuna Tataki with Spicy Citrus Sauce και Sea Bass Ceviche είναι επίσης από τα πιάτα που θα ξεχωρίσεις. Δοκίμασε ακόμα Dumplings (με κοτόπουλο, γαρίδα ή λαχανικά), Salmon Teriyaki, εξαιρετικά Yakisoba Noodles με κοτόπουλο, τραγανή πάπια, καθώς και ασιατικές σπεσιαλιτέ, με κοτόπουλο, χοιρινό ή βοδινό, όπως Sweet and Sour Chicken, Chicken Red Curry, Beef Black Bean Sauce, Pork Red Curry κ.ά. Είναι όλα τους καταπληκτικά κι άλλο τόσο χορταστικά. Σαλάτες και συνοδευτικά συμπληρώνουν επίσης το μενού και την απόλαυση!

PLUS: Όλα τα πιάτα του εστιατορίου ετοιμάζονται τη στιγμή της παραγγελίας, χρησιμοποιώντας υλικά κορυφαίας ποιότητας και τα πιο φρέσκα προϊόντα που είναι διαθέσιμα στην αγορά. Πέρα από dine in στο εστιατόριό τους στην Έγκωμη, τα Hokkaido έρχονται και στον χώρο σου μέσω delivery.
(22513555) Αγαμέμνονος 6, Έγκωμη, 2411 Λευκωσία. Δ-Πεμ 12.00-15.00 & 17.30-22.00, Παρ-Κ 12.00-22.30.
Website: www.hokkaidoexpress.com.cy
Εmail: info@hokkaidoexpress.com.cy
Facebook: Hokkaido Express Nicosia
Instagram: Hokkaido Express Nicosia

itameshi.jpg


Itameshi

Το Itameshi δημιουργήθηκε με στόχο να αποτελέσει έναν αγαπημένο προορισμό για τους απαιτητικούς λάτρεις νέων γεύσεων, ξεχωριστών συνταγών και γαστρονομικού φαγητού. Συνδυάζοντας τις δύο κορυφαίες κουζίνες του κόσμου, την ιταλική και την ιαπωνική, σε υποδέχεται στον κομψό, πρόσφατα ανακαινισμένο χώρο του, που βρίσκεται σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πρωτεύoυσας, προσφέροντάς σου το πιο ολοκληρωμένο εμπειρικό δείπνο! Εντοπίζοντας τα πολλά κοινά σημεία μεταξύ της κουζίνας της Ιταλίας και της Ιαπωνίας, στο Itameshi δημιούργησαν ένα μενού που θα απολαύσουν όλοι.

itameshi.jpg

Σε ό,τι αφορά στο μενού, το οποίο τους υπογράφει η chef Βασιλική Γιαννιουδάκη, σε αυτό θα βρεις πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές, οι οποίες θα απογειώσουν τον ουρανίσκο σου, δίνοντας έμφαση στην απλότητα και εποχικότητα! Ειδικά στο πιο ιαπωνικό section, το οποίο αναβαθμίστηκε αρκετά, βρίσκεις μια μεγάλη γκάμα από sushi και raw bar, με πιάτα όπως τατάκι τόνου, ταρτάρ σολομού, σολομό με μίσο ταρτάρ, ψητά φασόλια σόγιας, τραγανή γκιόζα μανιταριών, black cod κ.ά. Οι δε φανατικοί του brunching γνωρίζουν ήδη το μενού του, το οποίο περιλαμβάνει ιαπωνικό cheesecake, σαλάτα του Βούδα, με ρύζι σούσι και φασόλια σόγιας, ιαπωνικά ζυμαρικά με πιπεράτη σάλτσα παρμεζάνας κ.ά. Όλα αυτά θα τα συνοδεύσεις με ένα ποτήρι καλό κρασί από την ενημερωμένη κάρτα του, η οποία περιλαμβάνει επιλογές από τον ιταλικό, τον γαλλικό αμπελώνα και αμπελώνων του Νέου Κόσμου ή με ένα από τα πολύ ενδιαφέροντα signature κοκτέιλ, με ιαπωνικό touch!
(22 591020) Αθηνάς 6, παλιά Λευκωσία.
Website: https://itameshi.com/
Facebook: Itameshi
Instagram: itameshi_cyprus

KONA KAI MEW.jpg

KONA KAI
Το KONA KAI μας συστήθηκε πριν από 30 χρόνια, δηλαδή τότε που ακόμα ψαχνόμασταν με τις γαστρονομίες του κόσμου και αναζητούσαμε νέες ευκαιρίες για να γνωρίσουμε fusion κουζίνες. Κι όταν λέμε να γνωρίσουμε, εννοούμε να απολαύσουμε την καλύτερη εκδοχή τους. Έκτοτε λοιπόν το αυθεντικό ασιατικό εστιατόριο διατηρεί σταθερή τόσο την ποιότητα όσο και την πελατεία του. Από το 2017 μάλιστα το KONA KAI, το βρίσκεις και στον Στρόβολο, στο δεύτερό του μαγαζί, σε έναν χώρο μοντέρνο και λιτό, όπου η καταρτισμένη ομάδα του στήνει καθημερινά, το ιδανικό σκηνικό για να απολαύσεις ένα γεύμα ή δείπνο με πολυ-ασιατικές επιλογές. Εδώ, λοιπόν, τα ποιοτικά υλικά, τα φρέσκα ψάρια και οι αυθεντικές συνταγές συνδυάζονται με τη γιαπωνέζικη παράδοση, δημιουργώντας μια εμπειρία που πλέον έχει γίνει κλασική.

kona2.jpg

ΤΟ ΜΕΝΟΥ: Εδώ θα επιλέξεις τα πιάτα που τραβά η όρεξή σου από ένα πλούσιο μενού που τιμά την πολυασιατική κουζίνα, με πλήθος επιλογών από την Κίνα την Ταϊλάνδη και την Ιαπωνία! Πιο συγκεκριμένα, το μενού περιλαμβάνει μια σειρά από πεντανόστιμα πιάτα με ψάρι, καλαμάρι, γαρίδες, πάπια, χοιρινό, βοδινό ή κοτόπουλο όπως και επιλογές για χορτοφάγους. Αυτό όμως που πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις είναι τα λαχταριστά, ζεστά Ramen noodles με θαλασσινά ή με όποιο κρέας αγαπάς, με επιλογή και για τσίλι, που λαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην εμπειρία σου χάρη στην εκλεκτή γεύση τους. Επίσης, δοκίμασε τις σούπες του (προτείνουμε τη σούπα με γαρίδες), μία απός σαλάτες του, όπως η prawns with mixed vegetables, με αβοκάντο, τα καλοφτιαγμένα dumplings του και τα αφράτα bao buns του με λαχανικά, χοιρινό, κοτόπουλο ή πάπια. Στα οπωσδήποτε που πρέπει να δοκιμάσεις βάλε ακόμα τα τραγανά καφτερά παϊδάκια, τα θαλασσινά με γλυκόξινη σάλτσα, τη special crispy aromatic Percking Duck, το τραγανό κοτόπουλο με κάσιους, τραγανό χοιρινό με μέλι και σάλτσα από δαμάσκηνο, βοδινό με μανιτάρια και βλαστούς μπαμπού, αλλά και τα sushi roll του (nigiri και maki). Θαϊλανδέζικα και ινδικά πιάτα συμπληρώνουν το μενού, ικανοποιώντας κάθε γευστική προτίμηση!
PLUS: Όλη η ασιατική γαστρονομία απλώνεται σε αυτό το μενού που μας γνώρισε τον πλούτο αυτής της κουζίνας και συνεχίζει να μας ταξιδεύει μέσα από τις υπέροχες γεύσεις του, εκεί όπου η νοστιμιά κρίνεται στις λεπτομέρειες, είτε σε dine-in ή στο σπίτι, με παραγγελία delivery.

(77776968) Λεωφόρος Λάρνακος 43, Λευκωσία. Τρ-Σ 12:00-15:00 & 18:00-22:30, Κ 18:00-22:30.
(77776968) Γραβιάς 3, Στρόβολος, Λευκωσία. Δ- Σ 12:00-15:00 & 18:00-22:30.
Ιστοσελίδα: konakai.com.cy
Facebook: KONA KAI
Instagram: @konakainicosia

SUSHI EXPRESS NEW.jpg

Sushi Express
Αν ψάχνεις για πραγματικά καλό sushi στα γρήγορα τόσο στη Λευκωσία όσο και στην Πάφο, κάνε μια βόλτα από τα εστιατόρια Sushi Express ή παράγγειλε από το πλούσιο μενού του, για να τα απολαύσεις στο σπίτι σου! Πρόκειται άλλωστε για ένα brand name γνωστό για τα νόστιμα πιάτα του, φτιαγμένα από άριστες πρώτες ύλες, και φυσικά έμπειρους σεφ! Στοιχεία που εξασφαλίζουν σταθερή ποιότητα και γεύση.

sushio nicosia.jpg

ΤΟ ΜΕΝΟΥ: Στο Sushi Express τα δημιουργικά πιάτα θα σε ενθουσιάσουν και η εμπειρία θα σε κάνει φανατικό της ασιατικής κουζίνας. Κύριος πρωταγωνιστής του μενού του, είναι το πεντανόστιμο sushi, το οποίο θα βρεις σε μεγάλη ποικιλία! Φτιαγμένα με τα πιο φρέσκα υλικά από έμπειρους σεφ, εδώ τα sushi ξεχωρίζουν για τους συνδυασμούς και τη νοστιμιά τους! Και το πιο σημαντικό, εδώ τα sushi είναι στις καλύτερες τιμές της αγοράς! Πάρε λοιπόν μία από τις πολύ ενδιαφέρουσες σαλάτες του, ανάμεσά τους την Wakame Salad, την Tuna Wakame Salad και την Seafood Salad και συνόδευσέ την με πεντανόστιμα sushi. Τα κλασικά California Rolls Tuna αλλά και τα πολύ ιδιαίτερα Fashion Sandwich Crab Stick ξεχωρίζουν και σίγουρα θα σας κερδίσουν κι εσάς, αφού τα πιο φρέσκα και ενδιαφέροντα συστατικά γίνονται έργα τέχνης στα χέρια του έμπειρου σεφ. Από τις καλύτερες επιλογές του καταλόγου είνα τα special sushi rolls τα οποία θα σε κερδίσουν μεμιάς. Aphrodite Rolls, Rainbow Roll, Maguro Rolls, Philadelphia Rolls, Liza's Rolls, Unagi Rolls, Crunchy Prawn Rolls, Hot Spicy Roll κ.ά. είναι μερικές από τις επιλογές που θα βρεις στο μενού του, και πρέπει να βάλεις στο πιάτο σου. Μην παραλείψεις, τέλος, να δοκιμάσεις και τα hot cheese rolls, που θα απογειώσουν τον ουρανίσκο σου!
PLUS: Αναζήτησε και τις συμφέρουσες προσφορές του. Για παράδειγμα αυτήν την περίοδο "τρέχει" διαγωνισμός με αφορμή τα 7 χρόνια λειτουργίας του. Μπορείς να παραγγείλεις για take away και delivery μέσω Foody, Wolt, Bolt.
(70 000075) Μακαρίου & Πέτρου Ηλιάδη 2Γ, Λατσιά, 2220 Λευκωσία.
(7000 9085/ sushiexpresspaphos.com/menu) Χαράλαμπου Μούσκου 8, Πάφος.

EmptyName 4.jpg

Umami Sushi and Pan Asian
Ένας χώρος όπου κάθε πιάτο προσφέρει μια ιδιαίτερη εξερεύνηση γεύσεων και αρωμάτων εμπνευσμένα από την ασιατική κουλτούρα. Οι σεφ, με τη χρήση φρέσκων υλικών, δημιουργούν τις δικές τους μοναδικές συνταγές που έχουν γίνει αγαπημένες επιλογές των πελατών εδώ και χρόνια.

EmptyName 62.jpg

ΤΟ ΜΕΝΟΥ: Εκεί μπορείς να δοκιμάσεις μια πανδαισία γεύσεων όπως noodles, αφράτα bao buns, poke bowls, και gyoza. Παράλληλα, προσφέρει παραδοσιακά μαγειρευτά ασιατικά πιάτα, όπως Sweet & Sour, Teriyiaki, Black bean sauce, Korean BBQ. Επιπλέον, το εστιατόριο προσφέρει lunch offers και Combos με διάφορους συνδυασμούς. Στο μενού, μπορείς να βρεις επίσης, μια μεγάλη ποικιλία sushi μεταξύ αυτών τα δημοφιλή Tempura Prawn και Volcano roll καθώς και τα signatures roll, Fried Salmon και Surf and Turf, που φτιάχνονται μπροστά στον πελάτη. Παράλληλα, προσφέρεται η επιλογή “make your own platter”, όπου μπορείς να δημιουργήσεις τη δική σου πιατέλα με τα αγαπημένα σου maki roll.
PLUS: Το Umami, επεκτείνει την παρουσία του με το άνοιγμα ενός νέου εστιατορίου στη Λεμεσό. Με αυτή τη νέα προσθήκη, δεσμεύεται να προσφέρει ακόμα περισσότερες επιλογές γαστρονομικής απόλαυσης, ανταποδίδοντας την αγάπη και την αφοσίωση των επισκεπτών του.
Μπορείς να απολαύσεις τα αγαπημένα σου πιάτα από το Umami Sushi and Pan Asian στο σπίτι, είτε με την υπηρεσία delivery είτε σε take away ή ακόμη να επισκεφθείς ένα από τα εστιατόρια για μια απόλυτη dine in Umami εμπειρία.

INFO:
Λάρνακα: Metropolis Mall Larnaca, Λεωφόρος Ευρωπαϊκής Ένωσης 5, 6043. Δ-Κ 11.00-22:00.
Κίτι: Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ 124, 7550. Δ-Κ 12.00-22.00.
Λευκωσία: Λεωφ. Ιωσήφ Χατζηιωσήφ 89, 2034 Στρόβολος. Δ-Κ 12.00-22:00.
Λεμεσός: Λεωφόρος Σπύρου Κυπριανού 17, 4043 Γερμασόγεια. Δ-Κ 12.00-22:00.

Τηλέφωνο: 70002027
Website
: www.umamiasian.com
Facebook: Umami - Sushi and Pan Asian
Instagram: umami.asian

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close