Θέατρο , News

"Καθαροί πια": Η δεύτερη παραγωγή της Νέας Σκηνής του ΘΟΚ

Ξεκίνησαν οι πρόβες

Δημοσιεύτηκε στις 20 Νοεμβρίου 2023

Ξεκίνησαν οι πρόβες για τη δεύτερη παραγωγή της Νέας Σκηνής του ΘΟΚ Καθαροί πια της Σάρα Κέιν, σε σκηνοθεσία Ευριπίδη Δίκαιου. Η πρώτη παράσταση θα δοθεί την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024.

14 Nov23_1600 Cleansed.jpg

Για το έργο
Σε έναν περίκλειστο χώρο, έξι πρόσωπα υποβάλλονται σε βασανιστήρια υπό το σαδιστικό βλέμμα ενός γιατρού. Σχέσεις εξουσίας και υποταγής που ανοίγουν πληγές και τσακίζουν σώματα και ψυχές. Ένα τραυματικό περιβάλλον όπου η οποιαδήποτε απόπειρα ερωτικής εκδήλωσης είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Κραυγές αγάπης σε απόλυτο αδιέξοδο, που καλύπτονται από φόβους και παραμορφωμένα συναισθήματα.

Το Καθαροί πια γράφτηκε το 1998 και είναι το τρίτο στη σειρά από τα πέντε αποκαλυπτικά θεατρικά έργα της Σάρα Κέιν, μίας από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της σύγχρονης βρετανικής δραματουργίας. Ένα μοναδικό παράδειγμα φραστικής σκληρότητας, εικονοκλαστικής δράσης και πολιτικού στοχασμού, που καταδεικνύει με καταγγελτική ορμή τους μηχανισμούς καταπίεσης και ελέγχου των κοινωνικών θεσμών και φορέων εξουσίας, που προσπαθούν να υπονομεύσουν και, εντέλει, να εξαλείψουν κάθε δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης.

Σκηνοθετεί ο Ευριπίδης Δίκαιος, ο οποίος, πλαισιωμένος από μια έμπειρη ομάδα ηθοποιών, αναμετριέται με το ωμό και βίαιο σύμπαν της Κέιν, αναλαμβάνοντας μια ιδιαίτερη πρόκληση: πώς να αναπαριστήσει κανείς το μη αναπαραστάσιμο.

14 Nov23_1877 Cleansed.jpg

Ταυτότητα παράστασης
Μετάφραση: Τζένη Μαστοράκη
Σκηνοθεσία: Ευριπίδης Δίκαιος
Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Γιάννου
Μουσική-Σχεδιασμός ήχου: Γιάννης Χριστοφίδης
Κίνηση: Έλενα Αντωνίου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μιχάλης Κολοκοτρώνης
Σχεδιασμός-Κατασκευή μηχανικών εφέ: Χριστόδουλος Μαρτάς

Παίζουν: Δημήτρης Αντωνίου, Πέτρος Γιωρκάτζης, Άντρια Ζένιου, Νεκτάριος Θεοδώρου, Έλενα Καλλινίκου, Αντρέας Κούτσουμπας, Λοΐζος Παπαγεωργίου

Παραστάσεις
Λευκωσία: Θέατρο ΘΟΚ, Νέα Σκηνή / Από 19 Ιανουαρίου 2024 και σε περιοδεία

Σχετικά

Ατζέντα
December 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close