Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Τρώμε στα 11 πιο φημισμένα σουβλατζίδικα του νησιού

Κλασικά, κυπριακά, ελληνικά και μοντέρνα, τα σουβλάκια έχουν πάντοτε την τιμητική τους!

Δημοσιεύτηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2023

Το σουβλάκι είναι το αγαπημένο μας κυπριακό πιάτο. Μια νοστιμιά που χορταίνει, που συνδέεται με διάλειμμα από τη δουλειά, με καλή παρέα στο σπίτι και συνήθως προβολή ποδοσφαιρικού γεγονότος, με τη στιγμή εκείνη μετά το ξενύχτι που θέλεις οπωσδήποτε να φας κάτι.

Εξ ου κι εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τα μαγαζιά εκείνα που το σερβίρουν στην καλύτερή του εκδοχή! Άλλωστε, είτε είναι ελληνικό είτε κλασικό και παραδοσιακό, το σουβλάκι έχει πάντα μία θέση στο πιάτο μας!

limani.jpg

Θυμάρι
Το Θυμάρι είναι ένα ψητοπωλείο με μοντέρνα εικόνα, που από τότε που έκανε την εμφάνισή του στη Λεμεσό, έδωσε άλλο αέρα στο γαστρονομικό χάρτη της πόλης, κάνοντας το διάσημο ελληνικό σουβλάκι, τη σκεπαστή και πολλά άλλα κρεατικά τη νέα εμμονή των Λεμεσιανών! Με εμπειρία από το 1985 στον χώρο της εστίασης στην Ελλάδα, με αμέριστη αγάπη για τις ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις, και έμφαση στις ποιοτικές πρώτες ύλες, το Θυμάρι εξυπηρετεί το κοινό της Λεμεσού με δύο καταστήματα, στο Παλιό Λιμάνι και στην τουριστική περιοχή Γερμασόγειας. Ο χώρος του από εμφάνιση… παίρνει άριστα. Απλός και συνάμα εντυπωσιακός, μοντέρνος, με ψηλά τραπέζια αλλά και χαμηλά (τόσο εντός όσο και εκτός)… μοσχοβολά από μακριά... θυμάρι!

thimari.jpg

Το σουβλάκι του: Στο μενού του προσφέρει ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις, που εκτός από επιλογές στη σχάρα, περιλαμβάνει και δροσερές σαλάτες, ζουμερά burgers, ορεκτικά με ψητές πατάτες, αλλά και χορτοφαγικά πιάτα. Ωστόσο, έχει ως σταθερή αναφορά το κλασικό σουβλάκι, το μενού επενδύει σε ξεχωριστούς συνδυασμούς, με ειδικό τρόπο ψησίματος και κρέατα μαριναρισμένα για ώρες πριν φθάσουν στη σχάρα. Δοκίμασε λοιπόν σουβλάκι χοιρινό, μοσχαρίσιο ή κοτόπουλο, κεμπάπ, κοτομπέικον, κυπριακή σεφταλιά, λουκάνικο, μπριζολάκι, μπιφτέκι, λαχανικά κ.ά. (σε ελληνική πίτα, κυπριακή, αράβικη ή σε καλαμάκι). Οπωσδήποτε όμως, τέσταρε ένα από τα "βρώμικά" τους, τα οποία είναι κρεατικά καπνισμένα στον ξυλόφουρνο με κέτσαπ, μουστάρδα, μαγιονέζα ή τζατζίκι, μπέικον, λάχανο, καρότο, ντομάτα (με διπλή ποσότητα κρεατικών!). Ανάμεσα στις σπεσιαλιτέ του είναι και η πληθωρική σκεπαστή, που θα σε χορτάσει και με το παραπάνω! Το μενού συμπληρώνουν συνοδευτικά όπως ορεκτικά, πατάτες, αλοιφές και σαλάτες!
(25333441) Πλατεία Συντάγματος 3, Παλιό Λιμάνι, Λεμεσός.
(25324325) Γεωργίου Α’ 58, Γερμασόγεια, Λεμεσός.
Facebook: Θυμάρι
Instagram: thymari_restaurants

Apantisi_souvlaki1.jpg

Η Απάντηση
Από όταν πρωτοάνοιξε η Απάντηση -το 1996-, έγινε γνωστή για δύο βασικούς λόγους: το λαχταριστό σουβλάκι της και τη ζουμερή σεφταλιά της, που δεν πρόκειται να γευτείς πουθενά αλλού. Εξ ου και πήρε το βραβείο για Καλύτερο Σουβλάκι το 2014 στα Cyprus Eating Awards, αλλά κάθε χρονιά φιγουράρει στις υποψηφιότητες, αφού παραμένει μια σταθερή αξία γεύσης και ποιότητας. Όσο για τον χώρο της, πρόκειται για ένα οικογενειακό στέκι, χαλαρό και παρεΐστικο, με αρκετά τραπεζάκια και πολλή πολλή γεύση, o οποίος μάλιστα ανακαινίστηκε πρόσφατα, μεγάλωσε και απέκτησε ένα ζεστό τζάκι ιδανικό για τις κρύες νύχτες στην πρωτεύουσα. Ένας χώρος οικείος και φιλόξενος, ιδανικός τόσο για τους λάτρεις της μουσικής, αφού τις Παρασκευές στις 21.00 μπορούν να συνδυάσουν τις αγαπημένες τους γεύσεις με ζωντανή μουσική με τους Παναγιώτα Προκoπά, Γιάννη Θεοτόκη και Χρύσανθο Χρυσάνθου, όσο και για τους λάτρεις του ποδοσφαίρου, που μπρούν να παρακολουθήσουν τον αγώνα της ομάδας τους.

Apantisi_souvlaki2.jpg

Το σουβλάκι του: Είναι φημισμένο και φτιάχνεται με μαστοριά, όπως και όλα τα είδη σχάρας. Οι μερίδες είναι χορταστικές, οι γεύσεις παραδοσιακές και η εξυπηρέτηση αυθεντική. Τα ζουμερά κρέατα ψήνονται με προσοχή στην ποιότητα και στη λεπτομέρεια, όπως βέβαια και όλα τα υπόλοιπα! Πέρα από σουβλάκια σερβίρει εξαιρετική ζουμερή μπριζόλα, γευστικό κρασάτο αλλά και πεντανόστιμα παϊδάκια στη σχάρα, συκώτι αρνίσιο και βοδινό και άλλα πολλά. Το βράδυ ωστόσο στην Απάντηση θα πας για να γευτείς τους μοναδικούς, παραδοσιακούς, κυπριακούς μεζέδες του, με 20 πιάτα. Σαλάτες και ορεκτικά, όπως ελιές, ταχίνι, παντζάρια και γιαούρτι, κολοκύθια με αβγά, ρόκα με αβγά, χαλλούμι, μανιτάρι, λουκάνικο, κολοκυθοκεφτέδες, ορτύκια, κουπέπια είναι πιάτα που επίσης "φιγουράρουν" στο πλούσιο μενού του.
(22382770) Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 98, Κάτω Λακατάμια, Λευκωσία. Δ-Σ 12.00-15.00 & 17.30-22.30 & Κ 17.30-22.30.
Facebook: Apantisi

foykoy.jpg

Η Φουκού του Γιακουμή
Με έμφαση στην πατροπαράδοτη γεύση, ψήνουν σουβλάκια που σε… ψήνουν να τα δοκιμάσεις! Εξ ου και οι σταθεροί πελάτες τους, λένε πως αν δεν έχεις φάει σουβλάκι από τη Φουκού του Γιακουμή στην Έγκωμη, μάλλον δεν ξέρεις τι σημαίνει καλό κυπριακό σουβλάκι. Και μάλλον έχουν δίκαιο. Πρόκειται λοιπόν για ένα μικρό μαγαζί με λιγοστά τραπεζάκια... για μεγάλες όμως απολαύσεις, από το οποίο θα παραγγείλεις σουβλάκια ή θα κάνεις μία στάση για καλή σχάρα... στα γρήγορα! Εξάλλου, πρόκειται για μία επιχείρηση, που εδώ και χρόνια σού σερβίρει με πολύ μεράκι και αγάπη νόστιμα και ζουμερά κρεατικά στη σχάρα, όλα φτιαγμένα με ποιοτικές πρώτες ύλες (δίδεται μεγάλη έμφαση στο καλό κρέας, εξ ου και προμηθεύονται μόνο φρέσκα κυπριακά κρέατα), αλλά και στα φρέσκα ζαρζαβατικά!

giakoumis.jpg

Το σουβλάκι του: Μοσχοβολιστά και αφράτα σουβλάκια και σεφταλιές, από μάστορες του είδους, που επιλέγουν μόνο τις καλύτερες πρώτες ύλες, επί καθημερινής βάσης, ώστε να εξασφαλίζουν την απόλυτη φρεσκάδα των προϊόντων τους. Αυτό θα απολαύσεις στη Φουκού του Γιακουμή! Ωστόσο το μενού δεν περιορίζεται σε αυτά. Στην πίτα θα φας επίσης σουβλάκι κοτόπουλο, μιξ, χαλλούμι, μανιτάρια, λουκάνικο, παστουρμά (ή συνδυασμό αυτών), ενώ σε μερίδα (εκτός από τα προφανή) θα σου ετοιμάσει την Ποικιλία του Γιακουμή (με σουβλάκι χοιρινό και κοτόπουλο, σεφταλιά, λουκάνικο, χαλλούμι, μανιτάρι), κοτόπουλο φιλέτο και μπούτι, χοιρινή μπριζόλα γίγας αλλά και πικάντικη, μπριζόλα μοσχαρίσια, χοιρινή πανσέτα κρασάτη, χοιρινά και αρνίσια παϊδάκια, βοδινό συκώτι και χοιρινό μπιφτέκι. Μπορείς ακόμα να επιλέξεις ανάμεσα σε συνοδευτικά, ολόφρεσκες σαλάτες και φρεσκοτηγανισμένες πατάτες. Σημείωσε ότι εκτός από take away, διαθέτει και υπηρεσία delivery σε Έγκωμη, Λακατάμια, Αρχάγγελο και Άγιο Δομέτιο.
(22353512) Λυκαβητού 52, 2401 Έγκωμη, Λευκωσία. Δ-Σ 12.00-14.00 και 18.00-23.00.
Facebook: Η Φουκού του Γιακουμή

giakoumis qr--.jpg

kalamaki bar1.jpg

Kalamaki Bar
To Kalamaki Bar συμπληρώνει αισίως δέκα χρόνια λειτουργίας, μιας και η ιστορία του ξεκίνησε το 2014 στη Λάρνακα, στην παραλία των Φοινικούδων. Στόχος εξ αρχής των ιδιοκτητών ήταν να μας ταξιδέψει στην ελληνική και κυπριακή κουζίνα, έχοντας ως φόντο τη μαγευτική Μεσόγειο θάλασσα. Αυτό που καθιστά το Kalamaki Bar μοναδικό είναι η υψηλή ποιότητα των προϊόντων του, τα οποία μετουσιώνονται σε νοστιμότατα πιάτα που συνδυάζουν τις αυθεντικές γεύσεις της Ελλάδας με εκλεκτές προσθήκες από την κυπριακή κουζίνα –όπως οι σεφταλιές, το χαλλούμι και ο παστουρμάς στα κάρβουνα. Ωστόσο, ο χαρακτήρας του εστιατορίου δεν σταματά εκεί. Το περιβάλλον που σε υποδέχεται είναι επίσης ξεχωριστό, με όμορφες πινελιές από την παράδοση και με μια αφοσιωμένη ομάδα που είναι πάντα έτοιμη να παρέχει την καλύτερη εξυπηρέτηση.

kalamaki bar 2.jpg

Το σουβλάκι του: Ο κύριος πρωταγωνιστής εδώ είναι το αγαπημένο ελληνικό σουβλάκι που σερβίρεται -φυσικά- σε καλαμάκι, τυλιχτό αλλά και σε μερίδα, αλλά και ο γύρος, που ετοιμάζονται με μεράκι. Θα βρεις όμως και μιξ χοιρινό σουβλάκι και σεφταλιές, τα οποία σερβίρονται σε μερίδα, με τα πιο φρέσκα ζαρζαβατικά,αλλά και σεφταλιές σκαλιώτικες. Ωστόσο στο μενού θα ανακαλύψεις κι άλλα λαχταριστά πιάτα με τη σφραγίδα του Kalamaki Bar, όπως το κεμπάπ πολίτικο, το γιαουρτλού κεμπάμπ, το γεμιστό μπιφτέκι και το απίθανο καλαμάκι με χαλλούμι και λούντζα. Στα hit του μενού είναι και οι πιατέλες "ποικιλία" που είναι πλούσιες, γεμάτες γεύσεις και αρώματα αλλά και χορταστικές! Σαλάτες, θαλασσινά, συνοδευτικά και ντιπ ολοκληρώνουν το πλούσιο μενού του. Όλα αυτά δημιουργούνται με αγάπη και λεπτομέρεια για να σου προσφέρουν αυθεντικές ελληνικές γεύσεις που θα αναπολείς για καιρό. Μπορείς να επιλέξεις είτε dine in, είτε take away, είτε delivery.
(24665665) Λεωφόρος Αθηνών 52, Φοινικούδες, Λάρνακα.
Website: www.kalamakibar.com
Facebook: Kalamaki Bar
Ιnstagram: kalamakibar

τενις1.jpg

Larnaca Tennis Club Souvlakeri
Αποτελεί πλέον το καλά κρυμμένο μυστικό της πόλης του Ζήνωνα, που θα το ανακαλύψεις μόνο αν ψάξεις τα καλύτερα σουβλάκια της πόλης! Ο λόγος για το souvlakeri που λειτουργεί στο κέντρο της Λάρνακα, και πιο συγκεκριμένα μέσα στον Όμιλο Αντισφαίρισης Λάρνακας. Εδώ λοιπόν επιβάλλεται οπωσδήποτε μια στάση, μιας και πρόκειται για ένα από τα πιο χαλαρά και ανεπιτήδευτα μαγαζιά όπου ξέρεις ότι θα σου προσφέρουν αυθεντικές γεύσεις, ακριβώς όπως πρέπει να είναι. Το δε καλακαίρι, τα τραπεζάκια βγαίνουν εκτός, σε έναν υπαίθριο συμπαθητικό χώρο, με τα φωτάκια πάνω από τα τραπέζια να δίνουν έναν νοσταλγικό χαρακτήρα!

τενις2.jpg

Το σουβλάκι του: Εδώ θα δοκιμάσεις εξαιρετικό σουβλάκι στην πίτα ή στο πιάτο, φτιαγμένο από γευστικό χοιρινό ή ζουμερό κοτόπουλο, λαχταριστές σεφταλιές που δε θα χορταίνεις να τις τρως, μανιτάρια με κρεμμύδια, λουκάνικο, παστουρμά, κολοκυθάκια με αυγά, χειροποίητες ραβιόλες με χαλούμι, παϊδάκια, χωριάτικη σαλάτα και ορεκτικά, τα οποία μπορείς να απολαύσεις με τη δροσερή σου μπίρα ή με κάποιο άλλο ποτό που περιλαμβάνει ο κατάλογος. Θα πας εκεί, θα αφήσεις τις γαργαλιστικές μυρωδιές από το κρέας που ψήνεται να σε παρασύρουν και θα παραγγείλεις. Μπορείς όμως να δώσεις την παραγγελία σου και μέσω Foody. Απλά πράγματα.
(99939564) Αδώνιδος 21, 6020, Λάρνακα.

gyros.jpg

Ο Γύρος της Ακρόπολης
Ο Γύρος της Ακρόπολης βρίσκεται στο κέντρο της Λευκωσίας και μετρά μέχρι σήμερα πολλά χρόνια εμπειρίας και προσφοράς καλοψημένου γύρου σε ένα ευρύ κοινό. Η παραδοσιακή και παράλληλα διαχρονική συνταγή του γύρου σε συνδυασμό με τον τρόπο ψησίματός του στην κατακόρυφη μεταλλική σούβλα, εγγυάται μια μοναδική γεύση που κάνει τη διαφορά. Η υψηλή ποιότητα των υλικών όσο και τα προσεκτικά διαλεγμένα μέρη του ζώου, μετατρέπουν τον γύρο σε μία απέραντη απόλαυση. Το κοινό ωστόσο δεν "παραμιλά" μόνο για τον ξακουστό γύρο του, αλλά και το καλοψημένο σουβλάκι του. Εξ ου και έχει καταφέρει να καθιερωθεί στα τραπέζια των πιο φανατικών καλοφαγάδων σε όλη την πρωτεύουσα. Πρόσφατα μάλιστα απέκτησε αδελφάκι στον Άγιο Δομέτιο με το όνομα "Η Σχάρα της Ακρόπολης", το οποίο εξειδικεύεται στο κυπριακό σουβλάκι και τη μυρωδάτη σεφταλιά.

akropoli foto.jpg

Το σουβλάκι του: Κανείς μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε γύρο βοδινό, χοιρινό ή κοτόπουλο (σε ελληνική ή κυπριακή πίτα) με σαλάτα, τζατζίκι ή πατάτες και όχι μόνο. Επιπλέον, σερβίρεται μια ευρεία ποικιλία ειδών σχάρας όπως χοιρινό και κοτόπουλο σουβλάκι, σιεφταλιά, μπιφτέκι, μπριζόλα, κοτόπουλο φιλέτο, χαλλούμι, σεφταλιές κ.λπ. φτιαγμένα πάντα με τα πιο αγνά υλικά που διασφαλίζουν γεύση και ποιότητα στο πιάτο. Στα οπωσδήποτε λοιπόν που πρέπει να δοκιμάσεις σαν η όρεξή σου θελήσει σουβλάκι είναι η τυλιχτή με σουβλάκι από τον Γύρο της Ακρόπολης! Παράγγειλέ την με σουβλάκι, χοιρινό ή κοτόπουλο και νιώσε τον δικό σου γευστικό συνδυασμό. Ωστόσο, στο μενού θα βρεις και σουβλάκια και σεφταλιές σε κυπριακή πίτα, με κρυμμύσι, ντομάτα, αγγουράκι, μαρούλι, κραμπί, πατάτες και τζατζίκι. Όσο δε για το μενού στη "Σχάρα της Ακρόπολης", το νέο τους μαγαζί στον Άγιο Δομέτιο, σε αυτό θα βρεις σουβλάκια (χοιρινό και κοτόπουλο), μιξ, πανσέτες κρασάτες, χαλούμι, μανιτάρια, μπριζόλα γίγας, σαλάτες, burgers και ποικιλίες που μοσχοβολούν παράδοση!
(22252512) Στέλιου Μαυρομάτη 76, Άγιος Δομέτιος 2364, Λευκωσία.
(22499599) Ακροπόλεως 45, Ακρόπολη, Λευκωσία.
Facebook: Ο Γύρος της Ακρόπολης

Adouloti.jpg

Σουβλάκια Αδούλωτη Κερύνεια
Η οικογενειακή ταβέρνα, που λειτουργεί εδώ και 36 ολόκληρα χρόνια στη Λευκωσία, σερβίρει σε ένα φιλόξενο περιβάλλον, κυπριακή κουζίνα, μαγειρευτά και κρεατικά στη σχάρα, καθώς κι ένα από τα καλύτερα σουβλάκια της πόλης. Δυνατό του σημείο επίσης είναι οι φρέσκες τηγανητές πατάτες! Η λέξη που χαρακτηρίζει το μαγαζί αυτό -εδώ και χρόνια- είναι η ποιότητα, αφού όλα τα φαγητά που θα βρεις εκεί είναι της ώρας. Δεν υπάρχει τίποτα προψημένο. Πρόκειται εξάλλου για ένα μαγαζί χαλαρό και ανεπιτήδευτο, με ατμόσφαιρα άλλης εποχής και καρό τραπεζομάντηλα, που δεν θα σε απογοητεύσει!

keryneia.jpg

Το σουβλάκι του: Στην επόμενη επίσκεψή σου σού συστήνουμε να δοκιμάσεις οπωσδήποτε το χοιρινό σουβλάκι στην πίτα ή σε μερίδα και τη θεϊκή σεφταλιά αλλά και το βοδινό συκώτι που λιώνει στο στόμα! Επίσης, προτείνουμε να παραγγείλεις τους μεζέδες, που αποτελούνται από νόστιμα πιάτα, όπως χοιρινό σουβλάκι, πατάτες φρέσκες, λουκάνικο κρασάτο, παϊδάκια, κολοκυθάκια στα κάρβουνα με γιαούρτι κι άλλα φαγητά της ώρας. Στο μενού του θα βρεις ακόμα σπέσιαλ πιάτα όπως ρόκα με αβγά, σπανάκι με μανιτάρια και αβγά, ντομάτα με αβγά, πιλάφι, μελιτζάνες στα κάρβουνα με σος ντομάτας και σπέσιαλ τηγανητές πατάτες με χαλούμι, λουκάνικο, αυγό και σάλτσα ντομάτας. Στο τέλος, άφησε χώρο γιατί θα σε κεράσουν καφέ και γλυκό: μπουρέκι χωρίς φύλλο με σιρόπι γλυκού καρυδιού, μπανάνα τηγανητή με σιρόπι γλυκού καρυδιού και παγωτό ή χάλβα σιμιγδαλένιο δίχρωμο. Ο χώρος διατίθεται και για πάρτι αφού έχει χωρητικότητα 200 άτομα. Εκτός από dine in, προσφέρει ακόμα υπηρεσίες take away και delivery μέσω Wolt.
(96881637) Αγίου Ιωάννου 7, Στρόβολος, Λευκωσία.
Facebook: Εστιατόριο Μεζεδοπωλείο "Αδούλωτη Κερύνεια"

lebentis.jpg

Σουβλάκι "Τάκης ο Λεβέντης"
Στον Τάκη τον Λεβέντη, έχουν πάθος για το φαγητό, εξ ου και στόχος τους είναι να φέρουν τις γεύσεις της Κύπρου στο τραπέζι μας. Γεύσεις προσεκτικά φτιαγμένες, με αυθεντικές συνταγές που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά... τηρώντας τη δέσμευσή τους να διατηρήσουν τις παραδόσεις του πολιτισμού μας. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να περάσεις από του "Τάκη του Λεβέντη" και να ζήσεις τη ζεστασιά και τη φιλοξενία μιας παραδοσιακής κυπριακής ταβέρνας!

leventis.jpg

Το σουβλάκι του: Εδώ λοιπόν το κλειδί για το υπέροχο φαγητό είναι οι ντόπιες, ποιοτικές πρώτες ύλες, εξ ου και όλα φτιάχνονται με φρέσκα υλικά. Γι' αυτό και θα δοκιμάσεις ένα σουβλάκι εξαίσιο, καθαρό και πεντανόστιμο. Στην πίτα, πέρα από σουβλάκι, θα βρεις και μιξ, σεφταλιές, σουβλάκι κοτόπουλο, κιμά κεμπαπ, λουκάνικο και παστουρμά, κοτόπουλο μπιφτέκι. Στα hit του καταλόγου όμως είναι και το Λεβένιτκο Σουβλάκι, που μαρινάρεται με τη μυστική συνταγή τους, με κρεμμύδι στα κάρβουνα (περιλαμβάνει ντομάτα, αγγουράκι, μαϊντανός, κραμπί, κρεμμύδι, λεμόνι), καθώς επίσης και πλούσεις ποικιλίες με καλοψημένα κρεατικά, όπως σουβλάκι κοτόπουλο, σουβλάκι χοιρινό, σεφταλιές και χοιρινή μπριζόλα. Επιπλέον, στο μενού του θα βρεις και μερίδες, με σουβλάκια, αλλά και μπέικον πανσέτα, παϊδάκια αρνίσια, ενώ μπορείς να φτιάξεις και τη πίτα όπως ακριβώς επιθυμείς, Σημείωσε ακόμα ότι υπάρχουν και επιλογές για vegetarian, όπως πίτα με φαλάφελ, μανιτάρι και χαλούμι, χορτοφαγικό μπιφτέκι, πατατόπιτα κ.ά. Εξυπηρετεί take away και delivery μέσω Bolt, Wolt και Foody.
(77 770002) Λεωφόρος Αθαλάσσας 119Δ, Λευκωσία. Δ-Σ 11:45-22.30.
Facebook: Takis O Leventis
Instagram: Takis O Leventis

antros.jpg

Τα Σουβλάκια του Άντρου
Μικρή οικογενειακή επιχείρηση, με έναν περιποιημένο χώρο με κλασική και απλή διακόσμηση, 3-4 τραπεζάκια, φιλική ατμόσφαιρα και κυρίως άριστη εξυπηρέτηση! Εδώ λοιπόν θα πας για να απολαύσεις ένα από τα πιο ποιοτικά χοιρινά σουβλάκια της πρωτεύουσας, φτιαγμένο με κρέας πολύ καλής ποιότητας και βαρβάτες μερίδες, αλλά και νόστιμο κεμπάπ από αυτό που δεν βρίσκεις συχνά. Επίσης, εδώ θα απολαύσεις μία από τις πιο διάσημες σεφταλιές της πόλης, που φτιάχνεται με μυστική συνταγή, καθώς επίσης μαλακό σουβλάκι κοτόπουλο που λιώνει στο στόμα! Εξάλλου, στόχος της κ. Μαρίας, που θα σε υποδεχθεί στο μαγαζί της, είναι να σε ικανοποιήσει και με το παραπάνω!

antros2.jpg

Το σουβλάκι του: Σουβλάκι και σεφταλιά, με κραμπί, ντομάτα, αγγουράκι, κρεμμύδι (εάν θέλεις) και μαϊντανό, σωστά ψημένα, καθώς επίσης και πολύ καλό σουβλάκι κοτόπουλο, αλλά και μπριζόλα στα κάρβουνα. Στο μενού του θα βρεις ακόμα γύρο (βοδινό, χοιρινό και κοτόπουλο) σε κυπριακή πίτα, καθώς επίσης λουκάνικο, παστουρμά, χαλούμι και μανιτάρια, επίσης σε κυπριακή πίτα. Σε μερίδα σού ετοιμάζει κρασάτο, φιλέτο κοτόπουλο, αρνίσια παϊδάκια, συκώτι βοδινό, μπέικον στη σχάρα, λουκάνικο, παστουρμά, σουβλάκια, σεφταλιά κ.ά. Στα hit του καταλόγου είναι και οι υπερμεγέθεις ποικιλίες του, με χοιρινό σουβλάκι, σεφταλιές, spare rib, χαλούμι και μανιτάρι, τηγανητές πατάτες και σαλάτα! Προσφέρονται υπηρεσίες take away και delivery μέσω Foody.
(22331831/ 97763124) Λεωφ. Κυρηνείας 49Α, Αγλαντζιά, Λευκωσία. Δ-Σ 11.00-23.00.
Facebook: Σουβλάκια του άντρου
Instagram: Τα Σουβλάκια Του Άντρου

filippos1.jpg

Ταβερνάκι Φίλιππος
Σε αυτό το παραδοσιακό ταβερνάκι της πρωτεύουσας, το οποίο είναι κρυµµένο σε μία παλιά γειτονιά, στα στενά του γραφικού παλιού Στροβόλου, τον πρώτο λόγο έχει το παραδοσιακό κυπριακό φαγητό σε μεγάλες ποσότητες! Ο λόγος για το ταβερνάκι Φίλιππος το οποίο αναδείχθηκε ως η Καλύτερη Ταβέρνα στα Cyprus Eating Awards 2021! Καθόλου τυχαία βέβαια, καθώς πρόκειται για έναν χώρο που ακολουθεί μία επιτυχημένη πορεία, με κύριο χαρακτηριστικό τις φρέσκες πρώτες ύλες, τα προϊόντα εποχής, τις καθαρές και οικείες γεύσεις και την πάντοτε άψογη και φιλική εξυπηρέτηση! Ο χώρος του είναι απλός, παραδοσιακός και φιλόξενος, σε υποδέχεται τον χειμώνα στο ατμοσφαιρικό εσωτερικό του με την παραδοσιακή διακόσμηση και τη ζεστή ξυλόσομπα, ενώ το καλοκαιράκι σε φιλοξενεί στην υπέροχη, ολάνθιστη αυλή του! Το μόνο σίγουρο είναι ότι, με το που πατήσεις πόδι στο μαγαζί του, θα σε κάνει να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε σπίτι φίλων, που θα σε φιλέψουν με όλα τα καλούδια της κουζίνας τους.

filippos2.jpg

Το σουβλάκι του: Εδώ λοιπόν θα πας για μυρωδάτο σουβλάκι και πλούσιους μεζέδες σχάρας για τους οποίους θα μιλάς για καιρό. Πιο συγκεκριμένα στο μενού του θα βρεις καλοψημένο ζουμερό κυπριακό σουβλάκι, χρησιμοποιώντας τις καλύτερες πρώτες ύλες, σε μεγάλες ποσότητες, το οποίο όσουν έχουν δοκιμάσει χαρακτηρίζουν ως "ένα από τα καλύτερα σουβλάκια στη Λευκωσία με ίσως τη καλύτερη σιεφταλιά στη πρωτεύουσα"! Ωστόσο πέρα από χοιρινό και κοτόπουλο σουβλάκι, σου ετοιμάζει και αρνίσια σουβλάκια μαριναρισμένα σε σουμάκι, που δεν θα χορταίνεις να απολαμβάνεις! Πέρα από σουβλάκια, στο μενού του θα βρεις μία μεγάλη ποικιλία κρεατικών σχάρας, όπως παϊδάκια αρνίσια, λουκάνικο χωριάτικο, λαχταριστή μπριζόλα στα κάρβουνα, τραγανές πατάτες, όπως και μαγειρευτά, ανάμεσά τους βοδινό συκώτι και σαλιγκάρια γιαχνί και ζουμερή σούβλα αρνί, όλα σε γενναιότατες μερίδες. Επιπλέον βγάζει και ψαρονέφρι σχάρας με ρίγανη το οποίο επίσης συγκαταλέγεται στα hit του καταλόγου. Σημείωσε ότι εκτός από dine in, διαθέτει υπηρεσίες delivery και take away.
(22316307) Δήμητρας 2ΑΒ, Στρόβολος, Λευκωσία.
Facebook: Ταβερνάκι Φίλιππος
Instagram: Ταβερνάκι Φίλιππος

πικαντικο2.jpg

Το Πικάντικο
Από το 1999 το Πικάντικο ψήνει γευστικά και πικάντικα σουβλάκια, με σπιτική φροντίδα και πολύ καλές πρώτες ύλες στην περιοχή της Λακατάμειας, αποκτώντας μάλιστα φανατικούς πιστούς, που το επιλέγουν σταθερά εδώ και χρόνια. Ωστόσο, οι άνθρωποί του δεν επαναπαύονται και συνεχώς εξελίσσονται, διατηρώντας όμως σταθερή την ποιότητά τους! Για παράδειγμα, από τον Σεπτέμβρη που μας πέρασε το μαγαζί σε υποδέχεται σε νέο, ανανεωμένο χώρο όπου σερβίρει νόστιμο σουβλάκι, ζουμερή σεφταλιά, χορταστικό κρεατομεζέ και φρέσκα ψάρια.

πικαντικο.jpg

Το σουβλάκι του: Η πίτα του είναι πάντα ζέστη, το σουβλάκι του μαλακό και φτιαγμένο από ποιοτικό κρέας, η σιεφταλιά του πικάντικη, και όλα σερβίρονται με φρέσκια και νόστιμη σαλάτα. Στο μενού του επίσης θα βρεις ζεστά ορεκτικά όπως μανιτάρι, χαλούμι, λουκάνικο, παστουρμά, λαχανικά, και όλα στη σχάρα όπως και πατάτες οφτές. Όσον αφορά τα μεζεδάκια που ψήνονται στη σχάρα, αυτά περιλαμβάνουν χοιρινή μπριζόλα, αρνίσια και χοιρινά παϊδάκια, βοδινό συκώτι, κρασάτα και πλούσιους μεζέδες. Ακόμη μπορείς να βρεις φρέσκα ψάρια σε κάθε εποχή όπως τσίπουρα, λαβράκι, σουπιές και διάφορα βάρκας. Σημείωσε ότι στον χώρο του πλέον μπορείς να καθίσεις και να απολαύσεις φαγητό και ποτό με live μουσική τα Σάββατα στις 21:00. Εναλλακτικά μπορείς να παραγγείλεις και για take away και delivery.
(22720810 & 22720811) Λεωφόρος Αρχ. Μακαρίου 13, Κάτω Λακατάμεια, Λευκωσία.
Facebook: To pikantiko

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close