Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Για καφέ και φαγητό στον πιο ωραίο κήπο του μουσείου!

Ο Μανώλης και η Αφροδίτη σε υποδέχονται στον κρυμμένο κήπο του Κυπριακού Μουσείου για καφέ, σνακ και φαγητό!

Δημοσιεύτηκε στις 04 Ιανουαρίου 2024

Η μόνιμη συλλογή αλλά και οι ενδιαφέρουσες περιοδικές εκθέσεις του Κυπριακού Μουσείου είναι πάντα λόγος για βόλτα στο κέντρο της Λευκωσίας. Ειδικά αυτές τις μέρες το μουσείο φιλοξενεί την έκθεση «ΠΕΝΤΕ» που αποτυπώνει το πώς ήταν να ζεις στην Κύπρο του παρελθόντος. Πώς ήταν οι άνθρωποι, ποιες ήταν οι ασχολίες τους, τι έτρωγαν, ποια ήταν τα ενδιαφέροντά τους, έπαιζαν παιχνίδια ή είχαν χρόνο για ψυχαγωγία;

Άλλος ένας λόγος όμως που θα σε βγάζει πλέον συχνά στην οδό Μουσείου 1 (πίσω από το Garden Day & Night), είναι το πολύ προσεγμένο καφέ-εστιατόριο του μουσείου!

Ναι, πίσω από τη σιδερένια αυλόπορτα του Κυπριακού Μουσείου, βρίσκεται ένας ολάνθιστος κήπος, στο κέντρο της πόλης. Μία κρυμμένη όαση που αξίζει πραγματικά να ανακαλύψεις!

mousio.jpg

Φωτεινό και περιτριγυρισμένο από πράσινο, το καφέ του Κυπριακού Μουσείου φιλοξενεί πλέον το "The λoneλy oλive". Ο χώρος είναι χαλαρός, και ζεστός και το κλίμα παρεΐστικο. Και το φαγητό ένα ταξίδι, γεμάτο και γεύσεις, περισσότερο ή λιγότερο γνωστές.

Τις γεύσεις του εστιατορίου λοιπόν επιμελείται ο σεφ Μανώλης, ενώ τον καφέ θα σου τον ετοιμάσει η Αφροδίτη Καραγιώργη.

Όσον αφορά στο φαγητό, το βασικό μενού τους είναι μικρό, και περιλαμβάνει τα απολύτως απαραίτητα, ενώ για το μεσημέρι ετοιμάζουν πιάτα ημέρας, τα οποία αλλάζουν καθημερινά αναλόγως εποχής και διαθεσιμότητας υλικών. Αυτό επιτρέπει στον σεφ να είναι δημιουργικός -όσο γίνεται- και ευέλικτος! Επίσης, λόγω της μικρής κουζίνας, αποτρέπεται η σπατάλη τροφίμων, κάτι που επιδιώκουν τόσο ο Μανώλης όσο και η Αφροδίτη!

Με τον καφέ σου λοιπόν θα δοκιμάσεις καλοφτιαγμένες πίτες ημέρας, quiche και ωραία τοστ και σάντουιτς που φτιάχνονται την ώρα της παραγγελίας (με τριάρα, πολύσπορο κ.ά.). Θα απολαύσεις επίσης φρεσκοφτιαγμένους χυμούς και υπέροχη σπιτική λεμονάδα, που ετοιμάζουν οι ίδιοι!

Το μεσημέρι, ο σεφ σού ετοιμάζει κλασικές αλλά και παραδοσιακές συνταγές, όπως χορτοφαγικά λαζάνια με τέσσερα τυριά, φακές σούπα, σούπα μινεστρόνε, φριτάτα φούρνου, κριθαράκι με χοιρινό κ.ά. Επίσης, εκτός από κυρίως πιάτα, το μενού έχει και γλυκά αλλά και κέικ που επίσης κλέβουν τις εντυπώσεις με τις γεύσεις τους!

lonely.jpg

Το καφέ ακολουθεί τις ώρες λειτουργίας του μουσείου -κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα μένει ανοικτό ως αργά-, ενώ σύντομα προγραμματίζει διάφορα happenings, οπως happy hour, brunch, βραδιές κρασιού και τάπας κ.ά.

Δίνουμε λοιπόν ραντεβού στον κήπο!

(22 865833) The Cyprus Museum café, Μίκη Θεοδωράκη 1, Λευκωσία.
Ώρες λειτουργίας: Δ 07.30-15.30, Τρ-Παρ 07.30-17.30 και Σ 09.00-17.00.
Facebook: The Cyprus Museum Cafe

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close