Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Δύο σημαντικοί Κύπριοι σεφ συμπράττουν για μία γαστρονομική βραδιά

Το Sentio προσκαλεί τον Jack Γιαννακού να μπει στην κουζίνα του!

Δημοσιεύτηκε στις 08 Ιανουαρίου 2024

Παρόλο που στην Κύπρο δεν συμβαίνουν συχνά τέτοιου είδους "συμπράξεις", εντούτοις όταν συμβαίνουν συνήθως αφορούν four-hands ή six-hands dinners, κυρίως με φιλοξενούμενους σημαντικούς σεφ (κυρίως με βραβευμένους με αστέρια Michelin chef) από το εξωτερικό.

Γι' αυτό και η είδηση που έφτασε σε μας, ότι το Sentio, το εστιατόριο που από την πρώτη στιγμή που άνοιξε τις πόρτες του, κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις -σε όλα τα επίπεδα-, ετοιμάζεται να φιλοξενήσει μία αυθεντική γαστρονομική βραδιά με guest Chef τον Jack Γιαννακού από το λεμεσιανό Bistrot 55, μας χαροποίησε ιδιαίτερα.

La_Caleta_4.jpeg

Τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, λοιπόν, δύο από τα μεγαλύτερα νέα ταλέντα της γαστρονομικής σκηνής του νησιού -με σημαντικές διακρίσεις ήδη στα βιογραφικά τους- συναντώνται στην κουζίνα του 'Sentio'.

Ο Ανδρέας Γιαγκουλάς, σεφ και ένας εκ των ιδιοκτητών του μαγαζιού, υποδέχεται τον Jack Γιαννακού, και μαζί δημιουργούν ένα μενού 6 (+amuse bouche) σταδίων, που υπόσχεται να ενθουσιάσει τους φίλους της δημιουργικής κουζίνας.

Το μενού θα έχει to share φιλοσοφία, όπως τη φιλοσοφία που χαρακτηρίζει το Sentio, ενώ όπως μας ανέφερε ο βραβευμένος ως Chef της Χρονιάς στα Cyprus Eating Awards 2022, σ' αυτό θα περιλαμβάνονται πιάτα όπως ωμά χτένια, μια σαλάτα με καρπάτσιο χταποδιού, Iberico χοιρινό λαιμό, κι ένα πιάτο με γεμιστά ζυμαρικά (Pumpkin Agnolotti with Truffle).

Το πιάτα θα συνοδευτούν με ένα από τα φημισμένα κοκτέιλ του μαγαζιού, αλλά και με κρασί -για όσους το επιθυμούν- με την καθοδήγηση του sommelier του εστιατορίου Μιχάλη Κωνσταντίνου.

Το μενού θα σερβίρεται από τις 19.00.

>> Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, Sentio, Λευκωσία. Πληροφορίες και κρατήσεις: 22322324.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close