Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Στη Λευκωσία (το weekend) φάγαμε λιλά pancakes

Τα Purple Rain Pancakes και όσα άλλα απολαύσαμε στο brunch μας στο Smoothie Factory

Δημοσιεύτηκε στις 08 Ιανουαρίου 2024

Φινετσάτο και cozy, το Smoothie Factory στο κέντρο της πρωτεύουσας, έχει γίνει πλέον το σποτ όχι μόνο για να απολαμβάνεις γευστικά smoothies καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αλλά και για το νόστιμο brunch του.

Σε μια ήρεμη ατμόσφαιρα, μόλις λίγα μέτρα μακριά από την πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία, απολαύσαμε το τελευταίο brunch της χρονιάς, από το πρόσφατα ανανεωμένο μενού, με πιάτα που επιμελείται ο γνωστός σεφ Θεόδωρος Ελευθέριου.

Οι επιλογές, άλλες γνώριμες και άλλες ιδιαίτερες, μας έβαλαν στο "τρυπάκι" να θέλουμε να τις δοκιμάσουμε όλες, και με δυσκολία περιοριστήκαμε σε τέσσερα. Παραγγείλαμε πιάτα για να μοιραστούμε, πώς αλλιώς θα δοκιμάζαμε λίγο απ’ όλα;

image00006.jpeg

Το πρώτο που επιλέξαμε ήταν το The Taco of Pancakes, δηλαδή τρία τάκος με τραγανό τηγανητό κοτόπουλο, scrambled αβγά, μαγιονέζα μπέικον και ρόδι, με το shell να είναι αφράτες τηγανίτες. Ένα πιάτο αρκετά χορταστικό αλλά και γευστικό που ξεφεύγει λίγο από τα γνωστά πιάτα brunch και προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία.

image00007.jpeg

Στη συνέχεια, το Keep it Classic, ήταν μια σχετικά ασφαλής -θα έλεγα- επιλογή, νόστιμη και όχι βαριά για το στομάχι. Περιλάμβανε δυο αφράτα muffin ψωμάκια με αβγά ποσέ από πάνω, τυρί κρέμα, smashed αβοκάντο και σος hollandaise τα οποία συνοδεύονται με πράσινη σαλάτα. Κάτι παρόμοιο είναι και τα Hangover Pancakes, τρεις αφράτες τηγανίτες με scrambled αβγά, τυρί τσένταρ και τραγανό μπέικον.

Αφού ευχαριστηθήκαμε τα πιάτα αυτά, δεν θα μπορούσαμε να μη γευτούμε και μια από τις γλυκές επιλογές.

Αν και αμφιταλαντευόμασταν για το αν θα παίρναμε ή όχι (τα τρία πιάτα έκαναν εξαιρετική δουλειά να μας χορτάσουν) ωστόσο, βλέποντάς τα να περνούν από μπροστά μας και να προσγειώνονται σε άλλα τραπέζια, δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε.

image00004.jpeg

Δοκιμάσαμε τα Purple Rain Pancakes, ένα υπέροχο πιάτο, που 100% πρέπει να δοκιμάσεις αν βρεθείς στο Smoothie Factory. Αφράτα pancakes από ube, ένα είδος γιαμ σε μοβ χρώμα, κρέμα από φρούτα του δάσους, από πάνω μαρμελάδα από φρούτα του δάσους, μπισκότο και παγωτό σορμπέ, με «κερασάκι» ένα καραμελωμένο μπισκότο από σουσάμι. Αν και οπτικά βλέπεις κάτι αρκετά φορτωμένο γευστικά είναι μια αρκετά ελαφριά επιλογή που ξεφεύγει από τα βαρετά πιάτα σοκολάτας που επιλέγουμε συνήθως στις πρωινές εξόδους μας για brunch.

Φυσικά, το brunch μας συνοδεύσαμε με smoothies - το Strawberry Patch εξακολουθεί να είναι το δικό μου αγαπημένο μου.

Σε γενικές γραμμές, είτε πας απλά για ένα χυμό smoothie στο χέρι, είτε καθίσεις, το Smoothie Factory είναι ένα ωραίο spot στη Λευκωσία που αφού έχει καθιερωθεί σαν αγαπημένο spot για smoothies, πλέον κερδίζει έδαφος αφενός και για το brunch και το light lunch του αλλά και για τη φιλική εξυπηρέτηση και για το ξεχωριστό vibe, που ταιριάζει εξαιρετικά στην πρωτεύουσα.

Γράφει η Μαρία Φάντη

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close