Προσεχώς , Θέατρο

10+1 παιδικές παραστάσεις που θα απολαύσουν οι μικροί μας φίλοι

Ένα πλούσιο καλεντάρι με εξαιρετικά έργα

Δημοσιεύτηκε στις 18 Ιανουαρίου 2024

Συγκεντρώσαμε τις θεατρικές παραστάσεις για τους μικρούς μας φίλους που παίζουν το επόμενο διάστημα στα θέατρα του νησιού και σου τις προτείνουμε πιο κάτω:

Ο μολυβένιος στρατιώτης ©Αντώνης Φαρμακάς-10322.jpg

O Μολυβένιος Στρατιώτης
Ένα από τα πιο γνωστά παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν "Ο μολυβένιος στρατιώτης" συστήνεται σε μικρούς και μεγάλους θεατές μέσα από τη θεατρική εκδοχή της Άνδρης Θεοδότου στη Σκηνή 018 του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου. Τη σκηνοθεσία του έργου έχει αναλάβει η Λέα Μαλένη, η οποία, μαζί με έναν θίασο ταλαντούχων ηθοποιών, φιλοδοξεί να μας παρασύρει, με γρήγορες εναλλαγές δράσης, ζωηρή κίνηση, φαντασία και άφθονη μουσική, στο επίμονο ταξίδι του μολυβένιου ήρωα προς την αγάπη και την ευτυχία. Ο μολυβένιος στρατιώτης είναι μια τρυφερή ιστορία που έχει περάσει από γενιά σε γενιά χωρίς να χάσει όλα εκείνα τα στοιχεία που την καθιστούν διαχρονική. Ένα έργο που μιλά στην καρδιά και στο μυαλό. Μια θαυμάσια αλληγορία για τον φθόνο, τον σεβασμό, τη διαφορετικότητα, τη δύναμη της θέλησης και την αλληλεγγύη. Για τη δύναμη που μας δίνει η αγάπη, ώστε να ξεπερνάμε τις δοκιμασίες της ζωής.
>> Σάββατο 20 Ιανουαρίου, 15:00, Κυριακή 21 & Κυριακή 28 Ιανουαρίου, 10:30, Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, 10:30, Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, 10:30, Κυριακή 3 Μαρτίου, 10:30, Κυριακή 10 Μαρτίου, 10:30, Κεντρική Σκηνή, Θέατρο ΘΟΚ, Λευκωσία. Πληρ. 77772717.


γουρουνισματα .jpg

Γουρουνιάσματα
Tα Γουρουνιάσματα, το μιούζικαλ που προωθεί την αποδοχή, τη διαφορετικότητα, τη φιλία, τη συγχώρεση, την αγάπη, την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό έρχονται στη Λεμεσό για μια αποχαιρετηστήρια παράσταση την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στις 12:00 στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρo. Ελάτε να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε σε αυτή τη μοναδική παράσταση.
>> Κυριακή 21 Ιανουαρίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο (Αγίας Ζώνης 4 Λεμεσός) 12.00. Εισιτήρια: https://www.ticketmaster.cy και ACS Courier Cyprus. Πληροφορίες: 77777040.

ΟΤΟΡ 9 .png

Ο Νικολάκης...Big Mamma
Η παιδική σκηνή Δώρου Κυριακίδη από το Σάββατο 20 Ιανουαρίου υποδέχεται την νέα χρονιά με την ξεκαρδιστική, διαδραστική, γεμάτη χορό, τραγούδια, παιχνίδια, κωμωδία «Ο Νικολάκης...Big Mamma»! Ίσως η καλύτερη παράσταση όλων των χρόνων λειτουργίας της παιδικής μας σκηνής και με τον Κώστα Σχοινιού σε ένα μοναδικό ρεσιτάλ ερμηνείας! Μία παράσταση που θα βοηθήσει τα παιδιά να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση μέσα από την ψυχαγωγία. Μαζί τους ο Μίκυ, η Μίνι και ο Γκούφυ, τρεις αγαπημένοι ήρωες των παιδιών! Παίζουν: Δώρος Κυριακίδης, Κώστας (Νικολάκης) Σχοινιού, Βαγγέλης Ιωάννου, Ερμιόνη Κωμοδρόμου και Καλλισθένη Παπαδούρη, κείμενο: Κώστα Σχοινιού, σκηνοθεσία Δώρου Κυριακίδη, διευθυντής σκηνής Σονάυ Γιλτίζ, σκηνικά Vignonaprint, την Big Mama έντυσε το κατάστημα Sixteen Plus, φωτογραφίες Ηρακλής Μαυρομμάτης, σχεδιασμός αφίσας Βάσος Βλάχος, βίντεο: ΚωνσταντίνοςΦριξου, περούκες και χτένισμα La bella testa.
>> Κυριακές 21 & 28 Ιανουαρίου, 4, 11, 18 και 25 Φεβρουαρίου, Θέατρο Ανεμώνα, Λευκωσία, 11.00.
>> Σάββατο 20 & 27 Ιανουαρίου, Θέατρο Έναφ (Αγία Φύλα), Λεμεσός, 16.00.
>> Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου, 15.00 & 16.30.
>> Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, Ξένιον Αμφιθέατρο, Παραλίμνι, 16.00.
>> Σάββατο 17, Φεβρουσρίου, Θέατρο Πανόραμα, Δάλι, 15.30.
>> Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 16.00. 
Κρατήσεις: 99055537 – 96430002. Γενική είσοδος: 10 ευρώ. Κατάλληλο για όλη την οικογένεια. 

μπουκλοχωρα 4.jpeg

Στην Μπουκλοχώρα
«Στην Μπουκλοχώρα» από το Θέατρο «Μασκαρίνι», αρχίζει το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024 το «Τρίμηνο Θεατρικών Παραστάσεων» του Δήμου Αγίας Νάπας, το οποίο για τρεις και πλέον μήνες θα παρουσιάζει στο θεατρόφιλο κοινό είκοσι αξιόλογες παραστάσεις, τις οποίες έχουν ανεβάσει τόσο ερασιτεχνικά όσο και επαγγελματικά θέατρα του τόπου μας. Ο βασιλιάς της Μπουκλοχώρας έχει μανία με τα χτενισμένα μαλλιά και την εξωτερική εμφάνιση και του ιδίου και των κατοίκων του. Με την ευκαιρία των Χριστουγέννων διοργανώνει διαγωνισμό για την καλύτερη Μπούκλα στη χώρα (το καλύτερο χτένισμα). Όλα ανατρέπονται όταν στον διαγωνισμό κάνει την εμφάνισή της η Ζωή με κοντό μαλλί. Θα αλλάξει άραγε την ψυχρή καρδιά του βασιλιά; Το έργο «Στην Μπουκλοχώρα» είναι σε κείμενο και σκηνοθεσία του Μάρκου Ιούλιου Δρουσιώτη ενώ οι υπόλοιποι συντελεστές είναι οι ακόλουθοι: Χορογραφίες: Σταυρίνα Κούσπαρου, Μουσική: Ανδρέας Μιχαλόπουλος, Σταύρος Μακρής. Στίχοι τραγουδιών: Μαρία Ανθίμου, Μάρκος Ιούλιος Δρουσιώτης, Κοστούμια: Ευαγγελία Ονουφρίου. Σκηνικά: Μάρκος Ιούλιος Δρουσιώτης και παιδιά από την παιδο-ογκολογική μονάδα του Μακάριου Νοσοκομείου, Φώτα: Κυριάκος Σιαμπτάνης, Αφίσα: Μαριάννα Παναγιώτου, Μάρκος Ιούλιος Δρουσιώτης. Λαμβάνουν μέρος οι Κριστιάνα Γεωργίου, Ξένια Ζενιέρη Μιχαήλ, Μάρκος Ιούλιος Δρουσιώτης, Παντελίτσα Λοΐζου, Θέμις Ππόλου.
>> Σάββατο 27 Ιανουαρίου, Αγία Νάπα, 17.00, είσοδος 10 ευρώ για ενήλικες και 5 ευρώ για τα παιδιά και τα έσοδα θα δοθούν στους συνδέσμους για παιδιά με καρκίνο.

red3.jpg

Το Πέταγμα του Ίωνα
H παράσταση της Νάνσυς Σπετσιώτη ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ελένης Οδυσσέως. Ένα νεογέννητο παπιοχηνάκι, ο Ίωνας, όμορφος, έξυπνος και χαρούμενος, μαθαίνει όλα όσα έχει να του διδάξει η μαμά του, και ανακαλύπτει και το ταλέντο του. Μεγαλώνοντας, αντιμετωπίζει μια άτυχη στιγμή, όταν χάνει τη μαμά του, την Ιώ Φτερωτού, σε μια καταιγίδα. Σε αυτή την καταιγίδα, έχει χτυπήσει το φτερό του, αλλά δεν το βάζει κάτω. Συνοδοιπόρος και φίλη πάντα δίπλα του η γλυκιά Ειρήνη, η Καρδερίνα. Όταν ο Ίωνας γίνεται καλά πρέπει να κάνει κάτι για να ζήσει. Αρχίζει να παίζει μουσική και γίνεται πολύ γνωστός μέσα απ’ τα τραγούδια του. Μα δεν σταματάει να ψάχνει τη μαμά του. Χωρίς αυτήν ούτε η αναγνωρισημότητα ούτε τα χρήματα που έχει κερδίσει του δίνουν χαρά. Είναι σίγουρος, και ελπίζει πως κάποιο τραγούδι του θα φτάσει στ’ αυτιά της… Παραγωγή: RED STAGE THEATRE/ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΚΗΝΗ.
>> Κυριακή 28 Ιανουαρίου, Ίδρυμα Αrtos, Λευκωσία, 10.30, €12. Εισιτήρια: more.com.

elvis970.png

Έλβις και Μέριλιν
H Animagnet και οι Χυμοί Ένα παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Κύπρο την θεατρική παράσταση Έλβις και Μέριλιν! Οι Animagnet, δημιουργοί των μεγάλων επιτυχιών «Μεταξούλης» και «Μάλο» επιστρέφουν στην Κύπρο με νέα παράσταση που υπόσχεται πολλές συγκινήσεις, δράση, τραγούδια και μαγευτικά εφέ που θα εντυπωσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Ο Έλβις και η Μέριλιν είναι δυο χαριτωμένα ρομπότ που δουλεύουν σε φάρμα αυτοκινήτων. Βοηθούν δυο κορίτσια, την Ρωξάνη και την Έμμα, με τις δουλειές τους. Όλα θα αλλάξουν όταν στην πόλη καταφθάνει ο Ρεμί, ο παγκόσμιος Γάλλος πρωταθλητής ράλι και συλλέκτης αυτοκινήτων, με ύπουλες προθέσεις. Τα κορίτσια και τα ρομποτάκια θα πρέπει να γίνουν μια ενωμένη οικογένεια, αν θέλουν να σταματήσουν τον Ρεμί. Έλα να ζήσεις από κοντά την πιο ανθρώπινη ιστορία με πρωταγωνιστές ρομπότ! Mέρος των εσόδων θα διατεθεί στα ιδρύματα Μικροί Ήρωες και Funraising Charity Foundation.
>> Κυριακή 28 Iαν, 12.00 & 15.00, Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού
>> Κυριακή 04 Φεβρουαρίου, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 12.00.
>> Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου, 12,00.
>> Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, 12.00.
Πληροφορίες: 700 88 544.

tarzan 1.jpg

Ταρζάν, το μυστήριο της Ζούγκλας
H θεατρική ομάδα Young Performers παρουσιάζει το μιούζικαλ ''Ταρζάν, το μυστήριο της Ζούγκλας'' σε ελεύθερη ελληνική διασκευή και σκηνοθεσία της Μαρίας Μπεγιάζη από το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου μέχρι την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών στη Λευκωσία. Η πασίγνωστη ιστορία του Ταρζάν ‘Ο Ταρζάν των Πιθήκων’ πρωτοεκδόθηκε ως μυθιστόρημα το 1914 από τον συγγραφέα Edgar rice Burroughs . Έχοντας διανύσει πάνω από 100 χρόνια ζωής με αναρίθμητες εκδόσεις, τηλεοπτικές μεταφορές και μιούζικαλ παραγωγές, έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο σε θεατρική μορφή σε ένα εντυπωσιακά φαντασμαγορικό αποτέλεσμα που θα μας ταξιδέψει κατευθείαν στην καρδιά της Αφρικής. Στόχος των συντελεστών είναι η δημιουργία μιας πρωτότυπης σκηνικής πρότασης δημιουργώντας ένα ολοκαίνουριο θεατρικό έργο, βασισμένο στις αξίες της οικογένειας και της ομαδικότητας. Μια πρωτότυπη φαντασμαγορική παράσταση, σε αφρικάνικους ρυθμούς έρχεται να εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους.
>> Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 11.00 & 16.00, Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 11.00 & 16.00, Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 18.00, Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 11.00 & 16.00 & Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, 11.00 & 16.00, Δημοτικό θέατρο Λατσιών, Λευκωσία. Εισιτήρια: https://www.ticketmaster.cy. Γενική Είσοδος €12. Πληροφορίες: 97878803.

grimm.jpg

Grimm Story
Το ''Grimm Story'' επιστρέφει στη σκηνή του Θεάτρου Μασκαρινί, για ένα δεύτερο μίνι, κύκλο παραστάσεων. Ένα έργο, φτιαγμένο με αγάπη από μας για τη δική σας διασκέδαση και τη διασκέδαση των παιδιών σας. Μια δική μας ιστορία, με ήρωες από γνωστά παραμύθια των αδελφών Γκριμ. H 18η παιδική θεατρική παράσταση στα 11 χρόνια ιστορίας του Θεάτρου μας.Μια παράσταση φτιαγμένη με αγάπη, όχι μόνο για τα μικρά παιδιά αλλά και για όλους όσοι νιώθουν παιδιά. Γεμάτη με μηνύματα δοσμένα μέσα από το χιούμορ, το τραγούδι, το χορό, τα χρώματα, την ενέργεια και την ζωντάνια των συντελεστών. Μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσει κανείς.
>> Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 11:00, Κυριακή 11 Φεβρουαρίου & Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 11:00, Θέατρο Μασκαρίνι, Αθαλάσσης 4, Λατσιά, Λευκωσία.
>> Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 16:30. Πληροφορίες και κράτηση θέσεων στα τηλέφωνα 99485083 και 22270420. Γενική Είσοδος €10.

800x538gourounakia.jpg

Τα τρία γουρουνάκια
Η πιο διαδραστική παιδική παράσταση, που παρουσιάζεται για 12η χρονιά στην Ελλάδα έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο! Τα παιδιά θα βοηθήσουν τα γουρουνάκια να γλιτώσουν από τον λύκο, θα μπουν στο παιχνίδι και θα πρωταγωνιστήσουν στην πιο διασκεδαστική παιδική παράσταση των τελευταίων 12 χρόνων! Μια διαδραστική παράσταση που οι μικροί θεατές ζουν το παραμύθι μέσα από το ίδιο το παραμύθι. Βοηθούν τα γουρουνάκια να γλιτώσουν από τον κακό λύκο, τραγουδούν και χορεύουν με τους ηθοποιούς, φτιάχνουν τη δική τους ιστορία και πρωταγωνιστούν μέσα σε αυτή. Στόχος της είναι να δίνει στα παιδιά την ευκαιρία για μια βιωματική εμπειρία στο θέατρο, μέσα από την συμμετοχή τους στην ιστορία που ξετυλίγεται μπροστά τους, και να νιώθουν το ευχάριστο αίσθημα της επίτευξης που συμβάλλει στην ανάπτυξη εμπιστοσύνης στον εαυτό τους.
>> Σάββατο 10.02.2024 στις 11:00 & 15:00 & 17:00 , Δημοτικό Θέατρο Πάνω Πολεμιδιών, Λεμεσός, €15.
>> Κυριακή 11.02.2024 στις 11:00 & 15:00, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, €15 & €10.
Διαθέσιμα εισιτήρια στο ticketmaster.cy και σε όλα τα καταστήματα της ACS COURIER. Πληροφορίες στο 96 85 26 00.

μπουμουληθρας.jpg

Ο Ποντικομπουρμπουλήθρας
Έρχεται ο Ποντικομπουρμπουλήθρας παιδιά! Το ποντικάκι με τις μπουρμπουλήθρες του! Ένα μικρό πανέξυπνο ποντικάκι, που θα φέρει τα πάνω κάτω στην Ποντικομπουρμπουληθροχώρα και όχι μόνο… Και είναι η νέα μας ανοιξιάτικη παραγωγή, το νέο παιδικό θεατρικό μας έργο ,από την παιδική σκηνή μας ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΣΤΙΑΡΙΟ και έρχεται να μαγέψει και να διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους και να τους παρασύρει σε νέες περιπέτειες. Μια ιδέα και πάλι του ηθοποιού και συγγραφέα Γιάννη Σπανού. Μια παιδική παράσταση γεμάτη κέφι, μαγεία, διασκέδαση και πολλή – πολλή περιπέτεια, που θα παρασύρει κάθε παιδί μα και μεγάλο που νιώθει παιδί, στις περιπέτειες του μικρού ποντικούλη, του Ποντικομπουρμπουλήθρα μας. Και η περιπέτεια αρχίζει….Γίνεται τα παιδιά κι όλος ο κόσμος να ζει χωρίς βιβλία; Χωρίς παραμύθια; Χωρίς χρώματα και φαντασία; Γίνεται να υπάρχει μια χώρα χωρίς σχολείο; Χωρίς δασκάλους – φίλους και φίλες; Χωρίς την σχολική τσάντα και όλα τα σχετικά; Και όμως… Ο γάτος, ο σκανδαλιάρης γάτος, ο γάτος ο Τόμ ή αλλιώς ο γάτος ο Τόμας, εμφανίζεται για να φέρει τα πάνω κάτω στην Ποντικομπουρμπουληθροχώρα. Το σενάριο , οι στίχοι τραγουδιών και η σκηνοθεσία ανήκουν πάλι στον ηθοποιό – συγγραφέα και σεναριογράφο Γιάννη Σπανό. Την μουσική υπογράφει και επιμελείται ο Νίκος Παπαδόπουλος, ενώ την κίνηση ο Γιάννης Σπανός. Τα σκηνικά καθώς και η αφίσα του έργου μας, ανήκουν στην Ανδρούλα Εμπεδοκλέους. Κοστούμια κατασκευάζει η Δώρα Χιώτη σε σχέδια του Γιάννη Σπανού. Συμμετέχουν – τραγουδούν και χορεύουν οι ταλαντούχοι επαγγελματίες ηθοποιοί της παράστασης: ο Γιάννης Σπανός, η Ευαγγελία Νικολάου, ο Πέτρος Τίγρης, η Μύρια Αργυρού και ο Χρυσοβαλάντης Λοίζου.
>> Κ 25 Φεβ, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, 10.30.
>> Σ 2 Μαρτίου, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας Γ. Λυκούργου, 11.30 & 15.00.
>> Σ 30 Μαρτίου, 15.00 & Κ 7 Απρ, 10.30, Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου.
>> Κ 31 Μαρτίου, αμφιθέατρπ Ξένιον, Παραλίμνι, 11.00.
>> Σ 13 Απρ, 16.00 & Κ 21 Απρ, 10.30, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία.
Εισιτήρια: 12 ευρώ το άτομο (γενική είσοδος μικροί – μεγάλοι). Η χρέωση γίνεται από ηλικία 2 χρονών και άνω. Πληρ. 96403029 και στο www.ticketmaster.cy. Email: theatrovestiario@hotmail.com

elsa.jpg

Έλσα
Η παιδική παράσταση Έλσα που έσπασε τα ταμεία σε όλη την Ελλάδα έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο για πέντε μοναδικές παραστάσεις. Το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Μαρτίου, στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών και την Κυριακή 4 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Πάνω Πολεμιδιών «Μίκης Θεοδωράκης» στην Λεμεσό. Μια παραμυθένια χιονισμένη ιστορία .Η Έλσα, η Άννα, ο χιονάνθρωπος Φρόντο και ο τάρανδος Σβεν μας προσκαλούν να παίξουμε, να χορέψουμε και να τραγουδήσουμε στο χιονισμένο δάσος σε μια μοναδική διαδραστική παράσταση. Πραγματικό χιόνι επί σκηνής, παγόβουνα, μπαλόνια, ευφάνταστα και εντυπωσιακά κοστούμια και μαγικά κόλπα συνθέτουν μια μαγική ιστορία .
>> Σάββατο 2 & 3 Κυριακή Μαρτίου, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία, 11:00, 15:00 και 17:00.
>> Δευτέρα 4 Μαρτίου, Δημοτικό Θέατρο Πάνω Πολεμιδιών «Μίκης Θεοδωράκης», Λεμεσός, 11:00 και 15:00. Εισιτήρια: €15. Πληρ. 96852600, www.ticketmaster.cy και καταστήματα ACS Courier.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close