Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Κρέας ψημένο με μαεστρία στο βραβευμένο Ταβερνείο το Ιστορικόν

Οι άριστες πρώτες ύλες και η μαεστρία στο ψήσιμο κάνουν το Ιστορικόν να ξεχωρίζει

Δημοσιεύτηκε στις 19 Φεβρουαρίου 2024

Λίγα φαγητά φαίνεται να είναι ανεξίτηλα χαραγμένα στο DNA μας και τα ζουμερά κρεατικά είναι αναμφίβολα μερικά από αυτά. Κι ενώ «επιβάλλονται» σε ορισμένες γιορτές, δεν χρειάζεται ποτέ συγκεκριμένος λόγος για κρεοφαγική εξόρμηση με επίκεντρο τα καλά κρεατικά, ψημένα στην καυτή σχάρα, και παραταγμένα ομοιόμορφα στο πιάτο!

Istorikon xwros.jpg

Ωστόσο, όπως γνωρίζουμε, η γεύση τους δεν είναι παντού και πάντα η ίδια. Για να είναι εξαίσια, πρέπει να βασίζονται στην κατάλληλη πρώτη ύλη. Απαιτούν, δε, αριστοτεχνικό κόψιμο του κρέατος, ποιότητα αλλά και μαεστρία στην ποσότητα αλατιού και των καρυκευμάτων που θα χρησιμοποιηθούν καθώς και υψίστου βαθμού δεξιοτεχνία στο ψήσιμο.

istorikon soublakia.jpg

Στοιχεία που από ό,τι φαίνεται γνωρίζουν πολύ καλά στο Ταβερνείο το Ιστορικόν, το βραβευμένο ταβερνάκι στα Cyprus Eating Awards 2023 στην κατηγορία Nice Price κι αυτό θα το διαπιστώσεις κι εσύ όχι μόνο δοκιμάζοντας (αν δεν το έπραξες ήδη) τα κρεατικά του μεζέ, αλλά και τα 5 νέα πιάτα που θα βρεις στο ολοκαίνουριο μενού κρεατικών που δημιούργησε το διάσημο μαγαζί!

kreatika istorikon.jpg

Το νέο, "ζουμερό" μενού κρεατικών
Πέρα λοιπόν από τα "κλασικά" πιάτα του μεζέ (που τιμάται μόλις στα €21), αλλά και τα μαγειρευτά πιάτα που αλλάζουν ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των υλικών και την εποχή, το Ιστορικόν έφτιαξε ένα ξεχωριστό μενού κρεατικών στο οποίο πρόσθεσε επιλογές όπως:

Σπαλομπριζόλα από κυπριακό βοδινό με κόκαλο (650 γρ), Σπαλομπριζόλα cowboy από Black Angus Ιρλανδίας (450 gr), Picanha Ιρλανδίας (500gr), ένα εξαιρετικό κυπριακό T-bone (700 gr) καθώς επίσης κι ένα αμερικάνικο βοδινό Rib Eye USDA Black Angus Grass-fed 650gr. Και όλα σε πολύ λογικές τιμές, όπως άλλωστε επιβάλλει και η γενικότερη φιλοσοφία του μαγαζιού.

Τα κρεατικά λοιπόν φθάνουν στο τραπέζι όμορφα στημένα στην πιατέλα, συνοδευμένα με φρέσκες πατάτες και λαχανικά σχάρας, σκορπώντας εκπληκτικές μυρωδιές και χαρίζοντας μεγάλες γευστικές συγκινήσεις.

kreatika 2.jpg

Μάζεψε την παρέα, λοιπόν, και πηγαίνετε στο γραφικό ταβερνάκι του Αγίου Δομετίου, με τη σπιτική φιλοξενία και την άριστη εξυπηρέτηση. Άλλωστε, με συνέπεια στην ποιότητα των πρώτων υλών του και ασυναγώνιστες γεύσεις και value for money τιμές, το Ταβερνείο το Ιστορικόν αποτελεί must για όσους αγαπούν τα κρεατικά αλλά και τις αυθεντικές παραδοσιακές λιχουδιές.

(22780555) Μάρκου Δράκου 5, Άγιος Δομέτιος, 2369 Λευκωσία.
Κάνε κράτηση τηλεφωνικώς ή διαδικτυακά, μέσω της ιστοσελίδας (κλικ εδώ).
Facebook: Ταβερνείο Το Ιστορικόν
Instagram: To Istorikon

istorikon.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close