Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Αφιέρωμα: 7 από τα καλύτερα εστιατόρια της Λεμεσού για ένα δείπνο-εμπειρία

Κορυφαίες γαστρονομικά προτάσεις στην πόλη, για fine dining και όχι μόνο

Δημοσιεύτηκε στις 29 Φεβρουαρίου 2024

Δεν είναι μόνο το φαγητό τους που είναι απολαυστικό...

Η επίσκεψη σε ένα από τα πιο κάτω επτά εστιατόρια της Λεμεσού είναι μια ολοκληρωμένη εμπειρία που έπειτα θα αναπολείς για καιρό!

Τα άριστα υλικά και οι μοντέρνες τεχνικές είναι μόνο η αρχή. Εδώ πέρα από το γεγονός ότι θα φάμε καλά, θα νιώσουμε το νόημα της λέξης «καλοπέραση». Όλα άλλωστε συνηγορούν ώστε το σενάριο να ξετυλιχτεί προς αυτή την κατεύθυνση: από το προσεγμένο περιβάλλον και την ατμόσφαιρα μέχρι το διαβασμένο σέρβις και τις ξεχωριστές λίστες κρασιών.

Ας τα απολαύσουμε λοιπόν...

Artima Indoor Photo.jpg

Artima Bistro
To Artima Bistro, μέλος των Carob Mill Restaurants, βραβευμένο οκτώ φορές μέχρι σήμερα για τη μεσογειακή του κουζίνα, είναι η καλύτερη επιλογή για μια κομψή γευστική εμπειρία και ιδανικό για ένα επαγγελματικό γεύμα ή δείπνο. O προσεγμένα διατηρητέος εσωτερικός χώρος του εστιατορίου προβάλει ένα μοναδικό χαρακτήρα σε ένα σύγχρονο και κομψό περιβάλλον. Το πλούσιο μενού και το φιλόξενο, άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό είναι βέβαιο ότι θα αφήσουν τους επισκέπτες με μια ευχάριστη και γευστική εντύπωση.

Artima Dish CheckIn.jpg

Το Artima βρίσκεται στον Χαρουπόμυλο Λανίτη δίπλα στο Μεσαιωνικό Κάστρο στη Λεμεσό και προσφέρει μεσογειακά πιάτα εμπνευσμένα από την ιταλική κουζίνα. Το δημιουργικό μενού είναι εμπλουτισμένο με δελεαστικά επιδόρπια και μεγάλη ποικιλία από τοπικά και διεθνή κρασιά. Μπορείς να απολαύσεις μια μεγάλη ποικιλία επιλογών όπως ζυμαρικά και ριζότο, θαλασσινά, πιάτα σχάρας και φιλέτα καθώς και πολλές άλλες απολαυστικές επιλογές που προετοιμάζονται με προσοχή από τους επαγγελματίες σεφ του, οι οποίοι θα μετατρέψουν την επιλογή σου σε μια έντεχνη παρουσίαση που θα συμπληρώσει τη συνολική γευστική εμπειρία. Δες όλο το μενού, εδώ.
(25820466) Lanitis Carob Mill Complex, οδός Βασιλίσσης, 3042 Λεμεσός.
Ώρες λειτουργίας: Δ-Κ 12.00-01.00 (Κ-Πεμ η κουζίνα κλείνει στις 23.00 & Παρ-Σ στις 23.30).
Facebook: Carob Mill Restaurants
Instagram: Carob Mill Restaurants

15 Dec23_921 Bistrot55 Classic-2.jpg

Bistrot 55 Restaurants: To Classic, σε total makeover mood!
Το Classic στην οδό Ελευθερίας στη Λεμεσό υποδέχτηκε τη χειμερινή γευστική σεζόν σε ένα παντελώς ανανεωμένο χώρο. Η ναυαρχίδα των Bistrot 55 Restaurants, αφέθηκε στα χέρια του σχεδιαστή Δημήτρη Στυλιανίδη (DAS Interior Architect) κλείνοντας τις πόρτες του σε κατάσταση incognito και επέστρεψε παρουσιάζοντας μια φινετσάτη ατμόσφαιρα που συνδυάζει Παριζιάνικα και Αθηναϊκά νεοκλασικά στοιχεία. Ο τεχνητός φωτισμός φλερτάρει με τις μεγάλες μαρμάρινες επιφάνειες, τις ξύλινες επενδύσεις, τα γυάλινα διαχωριστικά και τις παραδοσιακές πέτρες, δημιουργώντας ευφάνταστες σκιές και προκαλώντας το μάτι να επεξεργαστεί διεξοδικά κάθε λεπτομέρεια. Τα νέα έπιπλα έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί αποκλειστικά για το Classic, επιτρέποντας στους θαμώνες να αφεθούν για λίγο, σε ένα set up ιδανικό για μικρές παρέες που θέλουν να διεισδύσουν στη γαστρονομική μυσταγωγία.

bistro2.jpg

Στο τιμόνι της γαστρονομικής φιλοσοφίας είναι ο Executive Chef Ιάκωβος Γιαννακού, o Executive Sous Chef Χαράλαμπος Κωνσταντίνου και οι Sous Chefs Γιάγκος Ιωάννου και Μιχάλης Ιγνάτιου. Επιμελούνται τα tasting menus εστιάζοντας στη συνεργασία μεταξύ της πρώτης ύλης και της σύγχρονης μαγειρικής τεχνικής που αναδεικνύει αυτούσια τις γεύσεις και τα αρώματα των συστατικών. Η ομάδα εξυπηρέτησης, υπό την επίβλεψη της Restaurant Manager Μικαέλλας Αλεξάνδρου και της Assistant Manager Δέσποινας Ευθυμίου αλλιώς, το χαμόγελο της ομάδας, καθοδηγεί τους επισκέπτες στο απολαυστικό γαστρονομικό ταξίδι δίνοντας τις κατάλληλες προτάσεις συνοδείας από μία γκάμα εκλεκτών κρασιών.
(25212100/www.bistrot55.com) Ελευθερίας 55, Λεμεσός. Τρ-Σ 18.30-23.00.
Facebook: Bistrot 55
Instagram: Bistrot 55

La Caleta - 1.jpg--d.jpg

La Caleta Μοναδική γαστρονομική εμπειρία με πανοραμική θέα
Το La Caleta, ατενίζει τον κόλπο της Λεμεσού, εξού και το όνομα, και υπερβαίνει την απλή έννοια ενός εστιατορίου. Είναι ένα ταξίδι στις γεύσεις της Μεσογείου και αποτελεί καταφύγιο γεύσεων και κομψότητας. Καθώς βρίσκεστε στον 10ο όροφο του The Icon στην καρδιά της Λεμεσού, θα βυθιστείτε σε μια ατμόσφαιρα που αναδεικνύει τη γοητεία και τη γευστική πλούσια κουζίνα της Μεσογείου, ενώ θα δυσκολευτείτε να σηκώσετε τα μάτια σας από την ανυπέρβλητη θέα που θα απλώνετε μπροστά σας.

Με μια επιλογή μοναδικών πιάτων που ενσωματώνουν τις γευστικές παραδόσεις της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, το La Caleta προσφέρει μια αυθεντική εμπειρία διακοσμημένη με νότες από την ελληνική ζωή, την ιταλική φινέτσα και το ισπανικό πάθος. Το La Caleta συνδυάζει άψογα την απλότητα του ελληνικού φαγητού, την ιταλική έννοια του "dolce far niente" και το ισπανικό "Buena Onda", αλλιώς “Good Vibes”.
Ο ταλαντούχος σεφ Αντρέας Γιαγκουλλάς, με την εμπειρία του και το πάθος του για τη γαστρονομία, επαναπροσδιορίζει τον όρο fine dining. Με έμφαση στην ποιότητα των υλικών και την τέχνη του συνδυασμού γεύσεων, δημιουργεί πιάτα που κλέβουν τις εντυπώσεις και ικανοποιούν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες. Κάθε πιάτο στο La Caleta διηγείται μια ιστορία και ένα πάθος για τη γαστρονομική αριστεία, από τα δελεαστικά ορεκτικά, μέχρι τα μεγαλοπρεπή κυρίως πιάτα και τα εξαίρετα επιδόρπια. Ιδιαίτερα πιάτα, όπως το Μοσχάρι ταρτάρ, με Αυστραλιανό φιλέτο με χαβιάρι, τρούφα - τσίλι και «χρυσά» πατατάκια, αλλά και το Grilled Black Tiger Prawn Risotto, αποτελούν απόδειξη της δέσμευσης του La Caleta για εκλεκτό φαγητό. Εδώ, το φαγητό γίνεται τέχνη, και κάθε πιάτο είναι ένα αριστούργημα που περιμένει να απολαύσετε.

La Caleta - 2.jpg

Το La Caleta δεν είναι απλώς ένα εστιατόριο· είναι μια εμπειρία, ένα ταξίδι όπου η μαγειρική τέχνη και η εξερεύνηση γεύσης συναντώνται για να δημιουργήσουν μια αξέχαστη γευστική εμπειρία, με συνοδεία ένα καλό κρασί, ενώ παράλληλα, αξιόλογοι καλλιτέχνες χρωματίζουν μουσικά την ατμόσφαιρα. Η ψαγμένη αισθητική και η μοναδική ατμόσφαιρα δημιουργούν έναν μαγικό συνδυασμό, ενώ η απαράμιλλη εξυπηρέτηση που παρέχεται από την ομάδα του La Caleta, κάνει κάθε επισκέπτη να νιώσει μοναδικός. Όλα αυτά συνθέτουν το τέλειο σκηνικό, για όσους αναζητούν την απόλαυση και εκτιμούν την ποιότητα. Δεν είναι τυχαίο που στο πλαίσιο των φετινών Cyprus Eating Awards κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο Cocktail Wine Bar/Restaurant. Με το La Caleta, η γευστική εμπειρία στη Λεμεσό έχει ανέβει σε νέα επίπεδα, προσφέροντας έναν αυθεντικό προορισμό για τους λάτρεις της καλής γεύσης και του καλού φαγητού.
Δες το μενού ΕΔΩ.
(25252404/ www.lacaleta.com) Γεωργίου Α’ 89, Λεμεσός 4048. Δ-Παρ 17:00-01:00, Σ-Κ και δημόσιες αργίες 09:00-01:00.
Facebook: La Caleta - At The Icon
Instagram: lacaletacy

lpm new 1.jpg

LPM Restaurant & Bar Limassol
To LPM Restaurant & Bar Limassol είναι το γαστρονομικό κόσμημα του Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa στη Λεμεσό. Με τη θεαματική θέα στη θάλασσα, το LPM Restaurant & Bar στον άνετο κήπο του Parklane Resort & Spa, υπόσχεται μια αξέχαστη εμπειρία γεύσης σε κάθε του επισκέπτη. Πρόκειται άλλωστε για ένα παγκοσμίως φημισμένο brand name που ξεκίνησε το 2007 και επεκτάθηκε σε πολλές μεγαλουπόλεις, όπως το Λας Βέγκας, το Χονγκ Κογκ κ.ά., δημιουργώντας ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι. Ο πολυβραβευμένος χώρος, εμπνευσμένος από την εκλεπτυσμένη γαλλική κουζίνα της Ριβιέρας, παρουσιάζει ένα λιτό, αλλά εξαιρετικά ευφάνταστο μενού χαρίζοντας χαμόγελα με τη φρεσκάδα και τις ντελικάτες εντάσεις του. Ένα μενού με κυρίαρχα χαρακτηριστικά την αρμονία γεύσης που "ξεπροβάλλει" μέσα από απροσδόκητους συνδυασμούς, αιχμαλωτίζουν το αυθεντικό πνεύμα της Γαλλικής Ριβιέρας.

Parklane Limassol - Restaurants - LPM - Outdoor Terrace HR.jpg

Με πιάτα εμπνευσμένα από τη μεσογειακή κουζίνα που ετοιμάζονται à-la-minute, ολόφρεσκα όστρακα και θαλασσινά, world-class κοκτέιλ και κρασιά επιλεγμένα ώστε να συνοδεύουν ιδανικά κάθε πιάτο, το LPM Restaurant & Bar αποτελεί προορισμό όσων αναζητούν ένα εξαίσιο γαστρονομικό ταξίδι. Πέρα από τη φρεσκάδα και τις ντελικάτες εντάσεις των μεσογειακών πιάτων του, το μενού διαθέτει επίσης μία εκτενή λίστα με φημισμένα κρασιά, καθώς και signature cocktails και ένα εμπνευσμένο από τον Jean Cocteau cocktail menu που βάζει πινελιές Belle Époque στην απόλαυση. Με φόντο λοιπόν την εκλεπτυσμένη του διακόσμηση, ζήσε ένα γαστρονομικό ταξίδι που όμοιό του δύσκολα θα ζήσεις στην Κύπρο.

(25862222) Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa, Limassol, Γιάννου Κρανιδιώτη 11, Πύργος, Λεμεσός.
Website: lpmrestaurants.com/Limassol

DSC06647.jpg

Melissa Restaurant
Στην πολυσύχναστη ιστορική Πλατεία Ηρώων, θα βρεις ένα νέο ατμοσφαιρικό στέκι, που θέλησε να «παντρέψει» την παράδοση με μοντέρνες πινελιές, σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό. Πρόκειται για το τον κυπριακό παραδοσιακό προορισμό του ομίλου Breeze, που σε συνεργασία με τον καταξιωμένο σεφ Χριστόδουλο Αβραάμ θέλησαν να δημιουργήσουν ένα εστιατόριο οικείο και χαλαρό, γεμάτο χρώματα και ατμοσφαιρική διάθεση, με ένα μενού βασισμένο μεν στην κυπριακή κουζίνα, σε μια πιο μοντέρνα ωστόσο εκδοχή, φτιαγμένη με εκλεκτές πρώτες ύλες του τόπου μας.

edit-14.jpg


Εξάλλου, η κυπριακή κουζίνα είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για τις μοναδικές τις γεύσεις αλλά και για τις υπέροχες μυρωδιές της. Το εστιατόριο ΜΕΛΙΣΣΑ τιμώντας την παράδοση της δημιούργησε εμπνευσμένα πιάτα από το χθες. Η αγάπη του σεφ Χριστόδουλου Αβραάμ για τη δημιουργία ξεχωριστών συνταγών με βάση τις πρώτες ύλες του τόπου μας δίνουν μια εναλλακτική πινελιά στην κυπριακή κουζίνα. Με μότο λοιπόν τη φράση "Εννα τσιμπηθείς" σε προσκαλεί να δοκιμάσεις χορταστικές σαλάτες, σπιτικές αλοιφές, νόστιμα ορεκτικά και ζουμερά κρεατικά στη σχάρα, που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό.
(99929933) Παύλου Μελά 34, Πλατεία Ηρώων, 3040 Λεμεσός. Τετ-Σ 18.30-24.00 & Κ 12.30-16.30.
Facebook: Melissa Restaurant
Instagram: melissa.restaurant.cy

nyx.webp

Nyx Hotel Limassol
Η άφιξή του έφερε στην πόλη της Λεμεσού νέα δεδομένα στο τομέα της φιλοξενίας, της γαστρονομίας αλλά και της διασκέδασης! Ο λόγος για το Nyx Hotel Limassol που αναδεικνύει τη χαρακτηριστική και πολυσύχναστη ζωντάνια της πόλης της Λεμεσού και προσφέρει στους επισκέπτες (τουρίστες και επαγγελματίες) μια ιδιαίτερη εμπειρία διαμονής. Αντλώντας έμπνευση από το αστικό στυλ και την ενέργεια της πόλης, το ξεχωριστό και ιδιαίτερο concept του NYX Hotel Limassol ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη διακόσμηση των χώρων του, που ζωντανεύει μέσα από καλαίσθητα έπιπλα, συναρπαστικά σχέδια και λαμπερά χρώματα. Οι επισκέπτες του απολαμβάνουν ένα ιδιαίτερο graffiti που κοσμεί τον κεντρικό τοίχο του ξενοδοχείου, καθώς και τη ζωντανή live μουσική των DJs που φιλοξενεί καθημερινά. Επιπλέον, απολαμβάνουν μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία στα εστιατόριά του, το Onar Mediterranean Bistro και το Μizu-Mazu Asian Restaurant.

onar2.jpg

ONAR MEDITERRANEAN BISTRO
Στο ONAR MEDITERRANEAN BISTRO η απόλαυση συναντά τη μεσογειακή κουζίνα, με κομψά πιάτα που προετοιμάζονται με τα πιο εκλεκτά και φρέσκα υλικά. 

Τα πιάτα του αντανακλούν την αφοσίωση των ανθρώπων του στην ποιότητα και την αυθεντικότητα. Κάθε μας δημιουργία αποπνέει την αγάπη για τη γαστρονομία, ενώ η κομψότητα στην παρουσίαση προσθέτει μια διακριτική πινελιά στη γαστρονομική σου εμπειρία.

Κάθε πιάτο είναι μια σύνθεση γεύσης και αισθητικής, ενώ η εκλεκτή τους επιλογή αντανακλά την αφοσίωσή τους στην αρτιότητα. Από απολαυστικές επιλογές για χορτοφάγους έως vegans, το μπιστρό αυτό είναι ο προορισμός για όσους αναζητούν μια απόλυτη γαστρονομική εμπειρία.
Για κρατήσεις, τηλέφωνο: 25371855.

Mizu-Mazu ASIAN Restaurant 4.jpg

MIZU-MAZU ASIAN RESTAURANT
Απολαύστε μια εξαιρετική εμπειρία γευσιγνωσίας όπου η εκλεπτυσμένη παραδοσιακή κινεζική κουζίνα συναντά τη σύγχρονη δημιουργικότητα σε ένα χαρακτηριστικό περιβάλλον. Στον χώρο του Mizu-Mazu, η ατμόσφαιρα είναι ευάερη και χαλαρή, δημιουργώντας το ιδανικό πλαίσιο για να ανακαλύψετε τις γευστικές απολαύσεις της ασιατικής κουζίνας.
Για κρατήσεις, τηλέφωνο: 25371877.

(25371111) Γωνία Ανεξαρτησίας & Χριστοδούλου Χατζηπαύλου, Λεμεσός.
Facebook: NYX Hotel Limassol
Instagram: NYX Hotel Limassol

9D3A2090.jpg

Wolfgang’s Steakhouse Limassol
Το Wolfgang’s Steakhouse Limassol λειτουργεί από το 2019 στη Λεμεσό. Πρόκειται για το μοναδικό σε ολόκληρη την Ευρώπη με τη σφραγίδα της διάσημης αλυσίδας εστιατορίων “Wolfgang’s Steakhouse by Wolfgang Zwiener”. Το εστιατόριο από την πρώτη μέρα λειτουργίας του κατάφερε να αφήσει το δικό του αποτύπωμα στη γαστρονομική σκηνή της Λεμεσού, κερδίζοντας τις εντυπώσεις για τα εξαιρετικά πιάτα, το ευφάνταστο μενού, το υπέροχο περιβάλλον, την άψογη αισθητική και την εκλεπτυσμένη του ατμόσφαιρα. Πρόκειται, εξάλλου, για ένα πολυβραβευμένο εστιατόριο που επιβεβαιώνει τη φήμη του απόλυτου προορισμού για τους λάτρεις του εκλεκτού και αριστοτεχνικά ψημένου steak. Η μοναδική του τοποθεσία, στην κοσμοπολίτικη περιοχή της Αμαθούντας, χαρίζει μια ανεπανάληπτη εμπειρία, που απολαμβάνει το vibe της περιοχής, τη χαλαρωτική ατμόσφαιρα του χώρου, τόσο εντός στο πολυτελές εσωτερικό όσο και εκτός στην πανέμορφή του βεράντα, το άρτιο σέρβις και το εξαιρετικό φαγητό.

9D3A2176.jpg

Στο μενού του θα βρεις πληθώρα επιλογών, με τα δημοφιλή steaks να ξεχωρίζουν στη λίστα, καθώς έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις premium κοπές κρεάτων από ποιοτικές φάρμες των ΗΠΑ, που φέρουν την ανώτατη πιστοποίηση “prime”, τα οποία συντηρούνται άψογα και στις ιδανικές συνθήκες στα ψυγεία του. Σήμα κατατεθέν του, ωστόσο, αποτελεί το άριστης ποιότητας φρέσκο βοδινό USDA Prime Black Angus, το οποίο σερβίρεται dry aged κατευθείαν από τη φάρμα στο τραπέζι, και φέρει την ανώτατη πιστοποίηση prime. Ο κατάλογος συμπληρώνεται με δημιουργικά πιάτα όχι μόνο από τη στεριά, αλλά και από τον πλούτο της θάλασσας, με το Raw Bar Selection να σου προτείνει νόστιμα ψάρια, όστρακα και θαλασσινά, που αναζωογονούν τις αισθήσεις και απογειώνουν τη γευστική εμπειρία. Τα signature cocktails και η εντυπωσιακή κάβα με την προσεγμένη και βρααβευμένη λίστα εκλεκτών κρασιών (η οποία έχει επάξια διακριθεί τέσσερις φορές στα Wine Spectator Restaurant Wine List Awards), ολοκληρώνει τη food and wine pairing γαστρονομική εμπειρία.
(25944004) Λεωφόρος Αμαθούντος 6, Μουτταγιάκα, Λεμεσός.
Website: www.wolfgangssteakhouse.com.cy
Facebook: Wolfgang's Steakhouse Cyprus
Instagram: wolfgangssteakhousecy

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close