23-25 February 2024
Θέατρο , Μουσική , Live Music

Ξέρω τι θα κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο: Όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις

Οι 19 καλύτερες προτάσεις για να περάσεις όμορφες στιγμές το τελευταίο weekend του Φλεβάρη

Δημοσιεύτηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2024

Συγκεντρώσαμε παραστάσεις, live και φεστιβάλ και σου προτείνουμε να μας ακολουθήσεις, για να μην χάσεις κανένα από τα events που θα συμβούν στο νησί αυτό το τριήμερο.

praga 444.jpg

Μαύρο θέατρο της Πράγας
Το θέατρο IMAGE παίζει από το 1990 στην Πράγα της Τσεχίας, αλλά είναι επίσης γνωστό σε πολλές χώρες του κόσμου. Συνδυάζει μαύρο θέατρο, σύγχρονο χορό, παντομίμα και εικαστικές προβολές. Ερχεται στην Κύπρο λοιπόν στις 23,24,25 Φεβρουαρίου. Κατά τη διάρκεια των 30 χρόνων ύπαρξης του έγινε σημαντικό μέρος του πολιτισμού της Πράγας, γνωστό όχι μόνο στους πολίτες και τους επισκέπτες της Πράγας, αλλά και στο κοινό του εξωτερικού. Μακριά από την αρχική, απλή μορφή του μαύρου θεάτρου, έχει επιτευχθεί η σύγχρονη, συνθετική και επικεντρωμένη στην έξυπνη και ποιοτική ψυχαγωγία. Το σύνολο έχει αναπτύξει το δικό του στυλ. Χρησιμοποιεί έξοχα την τεχνική του μαύρου θεάτρου, στοιχεία μοντέρνου χορού, πρωτότυπα κοστούμια, μίμο και μη λεκτικό θέατρο, καθώς και την επαφή με το κοινό. Πάνω από 8.000 παραστάσεις και σχεδόν δύο εκατομμύρια θεατές για είκοσι πέντε χρόνια.Αυτή τη φορά ο πιο πάνω αναφερόμενος κοινός και συχνά χρησιμοποιούμενος τίτλος απευθύνεται ειλικρινά σε επιλογές χορευτικών παραστάσεων μαύρου θεάτρου και σκετς κωμωδίας που προέκυψαν από το δημιουργικό εργαστήρι του Image Theatre. Η παράσταση είναι μια συλλογή από σκηνές και εικόνες από τις πιο επιτυχημένες παραγωγές που έχει προσφέρει το Image Theatre στους θεατές στα σχεδόν 30 χρόνια ύπαρξής του.
>> Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, Παττίχειο Θέατρο 19:00.
>> Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 19:00.
>> Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου,16:00 & 19:00.
Εισιτήρια: soldoutticketbox.com

πετροσσ.jpg

Ο Πέτρος Ίμβριος στο Αρχοντολόι
Η δημοφιλής ταβέρνα της Λεμεσού «Αρχοντολόι» η οποία άπό το 2011, συνδυάζει το φαγητό με τη διασκέδαση, στις 23 Φεβρουαρίου πρόκειται να φιλοξενήσει για ένα μοναδικό live τον γνωστό Έλληνα τραγουδιστή Πέτρο Ίμβριο. Ο δημοφιλής τραγουδιστής, διανύοντας μία από τις καλύτερες καλλιτεχνικές περιόδους του, με πολλές live εμφανίσεις με τεράστια επιτυχία, επιστρέφει στο νησί μας για να παρουσιάσει ένα μοναδικό πρόγραμμα, το οποίο υπόσχεται να απογειώνει το κέφι του κόσμου.
>> Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, Ελευθερίας 84, Αρχοντολόι, Λεμεσός. Πληρ. 25377999.

δημητρα.jpg

Κολιέ από μαργαριτάρια από το Θέατρο Ανεμώνα
Πρόκειται για το πρώτο ανέβασμα θεατρικού έργου της καινούργιας Κυπρίας συγγραφέως, Μαριλένας Αχιλλέως. Το έργο είναι βασισμένο τόσο σε πραγματικά γεγονότα από τη ζωή ενός τρανς ατόμου, του Δημήτρη με καταγωγή από τη Λέσβο, όσο και σε μυθοπλασία.Στην ιστορία του έργου , η μικρή κοινωνία στο νησί αδυνατεί να αντιληφθεί και να δεχτεί την πραγματική φύση του Δημήτρη, με αποτέλεσμα να τον περιθωριοποιεί. Ο ίδιος εκφράζει την ανάγκη του για αλλαγή φύλου ώστε να ολοκληρώσει μ' αυτό τον τρόπο τη γυναικεία του φύση, αλλά η οικογένεια του τον αντιμετωπίζει ως τρελλό και θεωρεί ότι χρήζει ψυχιατρικής θεραπευτικής αγωγής. Μια δημοσιογράφος κάνοντας ένα ντοκιμαντέρ για εκείνον, τον κάνει γνωστό διεθνώς. Όμως η παρατεταμένη χρήση των ψυχιατρικών φαρμάκων εν αγνοία του και για αρκετά χρόνια, σε συνδυασμό με τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από συγχωριανούς του και την ανάρτηση της από τους ιδίους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τον οδήγησαν σε κρίση και ξανά στο ψυχιατρείο.Τον ρόλο του Δημήτρη στην παράσταση ερμηνεύει ο Αντρέας Τηλεμάχου. Σκηνοθεσία: Αντρέας Τηλεμάχου Παίζουν: Αντρέας Τηλεμάχου, Γιάννα Λευκάτη, Έλια Ιωαννίδου, Ευαγόρας Θεοδοσίου, Νικόλας Πέτρου και ο Μαρίνος Ξενοφώντος
>> Πρεμιέρα: Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, 20:30, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών. Παραστάσεις κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 20:30 και την Κυριακή στις 19:00. Εισιτήρια online για όλες τις πόλεις (SOLDOUT), Καταστήματα STEPHANIS & TIME OUT KIOSK για Πάφο. Η είσοδος επιτρέπεται σε άτομα άνω των 15 ετών!

6.jpg

«Εξι & Πέντε»: Αφιέρωμα στο Ελληνικό Θεατρικό Τραγούδι
Ένα πρωτότυπο αφιέρωμα στο ελληνικό θεατρικό τραγούδι που αναδεικνύει τη δύναμη του συνδυασμού της πέμπτης τέχνης (μουσική) και της έκτης τέχνης (θέατρο). Μια συλλογική πρωτοβουλία νέων μουσικών που παρουσιάζουν τραγούδια - σταθμούς του ελληνικού θεάτρου, γνωστά και λιγότερο γνωστά, με νέες ενορχηστρώσεις. Η συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας… που δεν τελειώνει και το Πρόγραμμα UNDER 30, παρουσιάζει ένα αμάλγαμα μουσικών ειδών με θεατρικά τραγούδια, τα οποία κατάφεραν να αποτυπωθούν στις συνειδήσεις του κόσμου μέχρι σήμερα. Παίζει η Σαββίνα Γεωργίου, σκηνοθέτης Μιχάλης Κολοκοτρώνης, ερμηνεύει η Κατερίνα Παράσχου που θα συνοδεύεται από 7μελή ορχήστρα.
>> Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20:30. Τιμές εισιτηρίων: Ζώνη Α €16.00 / €13.00, Ζώνη Β €13.00 / €10.00, Zώνη Γ €10.00 / €8.00, Ζώνη Δ: €8.00/€8.00. Εισιτήρια: http://bit.ly/NIF2023_tickets, καταστήματα Stephanis κι από το ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας (Δευτέρα- Παρασκευή 10:00-13:00).

nor_skopeftirio.jpg

Σκοπευτήριο στο θέατρο Χώρα
Η «Σόλο για Τρεις» και το θέατρο ΑντίΛογος παρουσιάζουν το έργο του Μιχάλη Παπαδόπουλου «Σκοπευτήριο». Το «Σκοπευτήριο», είναι ένα θεατρικό έργο σε δύο πράξεις, που πραγματεύεται δύο διαφορετικές ιστορίες ρατσισμού και ομοφοβίας. Το «Σκοπευτήριο», είναι ένα θεατρικό έργο σε δύο πράξεις, που πραγματεύεται δύο διαφορετικές ιστορίες ρατσισμού και ομοφοβίας. Αθήνα, σήμερα. Ένα ζευγάρι περιμένει το διευθυντή ενός φεστιβάλ για δείπνο. Προοδευτικοί και οι δύο, με αριστερό παρελθόν, ζουν αποξενωμένοι πια ο ένας από τον άλλον. Βυθισμένοι στη ρουτίνα τους και στο κυνήγι μιας επιτυχημένης καριέρας, αδυνατούν να αντιληφθούν τις αλλαγές γύρω τους και το κακό που πλησιάζει. Εκτός από θέματα ομοφοβίας και ρατσισμού, το έργο πραγματεύεται και θέματα σχέσεων, ύπαρξης, θέματα τέχνης και της εξέλιξής της στο σήμερα. Αφορμή για τη δημιουργία του έργου, ήταν το ναυάγιο της Πύλου. Όχι τόσο το ναυάγιο όσο τα ρατσιστικά σχόλια που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο σχετικά με το Ναυάγιο. Παίζουν: Χάρης Κκολός, Χριστίνα Χριστόφια, Μιχάλης Καζάκας
>> Κυριακή 25, Θέατρο Χώρα, 19.00. Κρατήσεις: 96147809

κοτσιρασ.jpg

Παράθυρο στο άπειρο με τον Γιάννη Κότσιρα
Ο αγαπημένος ερμηνευτής Γιάννης Κότσιρας και η παρέα εκτός από το Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου έρχονται και στο Θέατρο Ριάλτο στην Λεμεσό στις 24 Φεβρουαρίου στις 20:30. Μια συναυλία που θα αποτελείται από εξαιρετικούς μουσικούς, σταθερούς συνεργάτες και φίλους του που τα τελευταία χρόνια ετοιμάσανε ένα πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις παρουσιάζοντας παλιά και αγαπημένα. Μετά από αρκετά χρόνια θα παρουσιαστούν και ολοκαίνουρια τραγούδια από τον νέο του κύκλο τραγουδιών του Παράθυρο στο Άπειρο.Μία μεγάλη παραγωγή του ιδίου σε μουσική Μανώλη Ανδρουλιδάκη, πάνω σε στίχους και ποιήματα του Άλκη Αλκαίου και ενορχηστρώσεις του Αλέξανδρου Λιβιτσάνου που θα κυκλοφορήσει φέτος από την EMI. Ένα πρόγραμμα που όπως πάντα έχει στόχο τη γνήσια διασκέδαση αλλά και τις στοχευμένες αναφορές στο αυθεντικό λαϊκό τραγούδι.
>> Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, Θέατρο Ριάλτο, 20:30. Εισιτήρια: €30 / 25 online. Πληρ. 77777745 (Δ-Παρ 10:00-15:00).

kastanka.jpg

Καστάνκα από την ομάδα Ειδεκανού
Με επίκεντρο την Καστάνκα, μία σκυλίτσα που χάνει το αφεντικό της και βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι ενός καλλιτέχνη του τσίρκου, το διήγημα του Τσέχοφ παρουσιάζει τον κόσμο των οικόσιτων ζώων μέσα από τα δικά τους μάτια, υιοθετώντας το απλοϊκό, και γι’ αυτό βαθιά τρυφερό, βλέμμα τους στον κόσμο των ανθρώπων. Η Καστάνκα στο καινούργιο της σπίτι θα συνδεθεί με έναν γάτο, ένα χήνο και μια γουρούνα χωρίς όμως να μπορεί να ξεχάσει το παλιό της αφεντικό. Θα καταφέρει άραγε να το ξαναβρεί; Ως έργο που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια, η θεατρική διασκευή της Καστάνκα από την ομάδα Ειδεκανού προσεγγίζει το λογοτεχνικό κείμενο με παιγνιώδη διάθεση εμπλέκοντας την αφηγηματική τεχνική με λούτρινα παιχνίδια (object theatre), και οπτικογραφημενο υλικό. Η Καστάνκα, η σκυλίτσα-πρωταγωνίστρια της παράστασης, μας δίνει την ευκαιρία να ξανα-δούμε τον κόσμο που μας περιβάλλει μέσα από τα μάτια της. Θα μπορέσουμε εμείς ως θεατές να δεχτούμε το δώρο αυτής της καθαρής καρδιάς; Η παράσταση απευθύνεται σε όλη την οικογένεια και είναι κατάλληλη για παιδιά από 5 χρονών και πάνω.Νικολέττα Βερύκιου, Έλενα Παυλίδου (ηθοποιοί-σκηνοθεσία), Μιχάλης Θεοδώρου (δημιουργία οπτικού υλικού - σχεδιασμός φωτισμού), Παυλίνα Κωνσταντοπούλου (μουσική), Μαρία Λοϊζίδου (τεχνική υποστήριξη). Ευχαριστούμε πολύ την Ελένη Χαλκούση για την πολύτιμη βοήθεια στην κατασκευή των λούτρινων πρωταγωνιστών της παράστασης.
>> Σάββατο 24 Φεβρουαρίου Flea Theatre, Γιάννη Κορομία 2, Καϊμακλί 19:00. Γενική Είσοδος: 10 ευρώ.

φατ.jpg

Fat από το Θέατρο Βαλίτσα
Μία παραγωγή του Θεάτρου Βαλίτσα με το έργο FAT της ανερχόμενης συγγραφέως Ζωής Αποστολίδου, το οποίο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Έλενας Σωκράτους. Το έργο γράφτηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Young Europe IV» του διεθνούς δικτύου θεάτρων European Theatre Convention (ETC), το οποίο στόχευε στη «γέννηση» οκτώ νέων κειμένων που να απευθύνονται στο εφηβικό κοινό, με ποικίλη, συμπεριληπτική θεματολογία.
>> Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ, 18:00 (1η παράσταση, με αγγλικούς και τουρκικούς υπέρτιτλους) & 20:30 (2η παράσταση, με ελληνικούς υπέρτιτλους). Εισιτήρια: www.thoc.org.cy & στο Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00). Τιμή Εισιτηρίου: €6.

σκηνη.jpg

Το Κένο Αυτοπροσώπος από το θέατρο Δέντρο
Τι σχέση μπορεί να έχει μια φονική γραβάτα με ένα ερωτικό τρίο, ένα drag show στη Μαδρίτη με την ιστορία ενός παιδιού αγνώστου πατρός ή το τηλεφώνημα ενός ογκολόγου με ένα δείπνο με τηγανητά χέλια. Τέσσερις άνθρωποι, ένας κριτικός θεάτρου, η άτυπη βοηθός του, μία διεθνώς επιτυχημένη σχεδιάστρια ρούχων και ο μυστηριώδης νεαρός που τη συνοδεύει, προσπαθούν να κλείσουν ανοικτούς λογαριασμούς σε ένα μεσοαστικό διαμέρισμα, το καλοκαίρι του 2015 στην Αθήνα. Ο «καναπές» ως να είναι ένας ακόμη ρόλος στο έργο, δεν μπορεί παρά να συμβολίζει την «καθεστηκυία» αποχαύνωση της κοινωνίας. Παίζουν οι Σταύρος Λούρας, η Αννίτα Σαντοριναίου, η Έρικα Μπεγέτη και ο Άγγελος Χατζημιχαήλ. Μαζί τους επί σκηνής η πιανίστρια Κυριακή Ιακωβίδου. Σκηνοθεσία: Γιώργος Μουαΐμης.
>> Σάββατο 24 (20:30) & Κυριακή 25 Φεβρουαρίου (19:00), Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία. Προπώληση: Soldout Tickets, στα Kαταστήματα Stephanis. Πληρ: 99520835. Τιμές εισιτηρίων: €15 κανονικό /€12 μειωμένο.

FESTIVAL.jpg

Χειμέριο Μουσικό Φεστιβάλ στις Πλάτρες
To Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί το Χειμέριο Μουσικό Φεστιβάλ. Το event λαμβάνει χώρα στο καταπράσινο θέρετρο στους πρόποδες του Τροόδους σε ένα από τα πιο φημισμένα χωριά της ορεινής Κύπρου και δεν είναι άλλες από τις μαγευτικές Πλάτρες.Το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου το πολιτιστικό κέντρο ‘Γιώργος Σεφέρης’ σε περιμένει για μια μέρα ιδανική για τους λάτρεις της μουσικής. Το μουσικό αυτό φεστιβάλ σου υπόσχεται όμορφες μουσικές στιγμές με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και διαδραστικά παιχνίδια τόσο για παιδιά όσο και για εφήβους.
>> Σάββατο 24 & Κυριακή 25 Φβερουαρίου, Πολιτιστικό Κέντρο Γιώργος Σεφέρης, Πλάτρες, επ. Λεμεοσύ, 10:00. Πληρ. 25813112.

MARA 77.jpg

Piano & Voice Chapters new edition με την Μάρα Κωνσταντίνου
Το Dream Theatre Productions, παρουσιάζει τη μουσική παράσταση Piano & Voice Chapters new edition, με τη Μάρα Κωνσταντίνου και τον πιανίστα Σάββα Σάββα.Οι δύο καλλιτέχνες συναντιούνται στο κέντρο της παλιάς πόλης και μαζί φτιάχνουν μια μουσικοθεατρική παράσταση, κεφάλαια ζωής γεμάτα αναμνήσεις και ήχους απ΄ τα παλιά. Χαρίζοντας στο κοινό τους μια όμορφη νότα από το χθες το σήμερα και το τώρα. Ένα γλυκό ταξίδι στο χρόνο, με χιούμορ, αυτοσαρκασμό και μυρωδιά τζαζ! Επί σκηνής: Σάββας Σάββα / Μάρα Κωνσταντίνου. Σκηνοθεσία/Επιλογή τραγουδιών/Σκηνικός χώρος & Επιμέλεια κειμένων: Μάρα Κωνσταντίνου.
>> Σάββατο 24 & Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, Κοσμικό Κέντρον Αντωνάκης, παλιά Λευκωσία. Είσοδος: 15 ευρώ. Εισιτήρια Ticketmaster / ACS

DENTRO 666.jpg


Γιορτή της Ανθισμένης Αμυγδαλιάς στη Γιόλου

Η Γιόλου είναι από τα παλαιότερα χρόνια, η δεύτερη σε αριθμό αμυγδαλιών στο έδαφος της κοινότητα της Κύπρου, μετά τον Λιμνάτη. Το γεγονός αυτό, γιορτάζεται τα τελευταία χρόνια με εκδηλώσεις που οργανώνει το Κοινοτικό Συμβούλιο μέσα στον Φεβρουάριο. Παράδοση που και φέτος να τηρηθεί! Η 5η Γιορτή της Ανθισμένης Αμυγδαλιάς λοιπόν, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024, και στο πλαίσιο της θα πραγματοποιηθεί περιδιάβαση στο χωριό με αφετηρία το προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου με ενδιάμεσους σταθμούς διάφορα σημεία του χωριού, όπου θα λαμβάνουν χώρα τραγούδια, χοροί και κεράσματα.
>> Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, προαύλιο Δημοτικού Σχολείου, Γιόλου, επ. Πάφου, 12.30.

ΤΕΡΑΤΑΚΙ.jpg

Το τερατάκι της Ιωάννας στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας
Το παιδικό μιούζικαλ της WEAREMUSIC, "To τερατάκι της Ιωάννας" ανεβαίνει στη σκηνή. Μετά τις 10 soldout παραστάσεις σε Λευκωσία, Λάρνακα και Παραλίμνι, το πρωτότυπο παιδικό μιούζικαλ επιστρέφει για μία μοναδική παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας στις 25 Φεβρουαρίου 2024 στις 11:30. Τι γίνεται όταν κλείσουν τα φώτα; Τι κρύβεται κάτω από το κρεβάτι μας; Τι κρύβεται μέσα στην ντουλάπα μας; Η ιστορία μας έχει ως κύριο άξονα τους φόβους το παιδιών και πως μπορούμε να τους αποδεχτούμε και να τους ξεπεράσουμε.Το τερατάκι κρύβεται στην ντουλάπα της Ιωάννας αλλά κανείς δεν την πιστεύει εκτός από την γιαγιά της που την βοηθά να συμφιλιωθεί μαζί του. Τι γίνεται όμως όταν το τερατάκι πρέπει να φύγει;Όλα αυτά σε μια ώρα γεμάτη ξεχωριστές ερμηνείες, μουσική και χορό από επαγγελματίες του μιούζικαλ στην Κύπρο! Παίζουν οι: Ριάνα Αθανασίου, Ανδρέας Παπαμιχαλόπουλος, Άντρη Αγγελίδου και Αθηνά Λιανού. Φωνητική Εναρμόνιση: Αθηνά Λιανού Χορογραφίες και Κινησιολογία: Άντρια Χρήστου Σκηνογραφία και Κοστούμια: Γιώργος Γιάννου Φωτισμός: Καρολίνα Σπύρου Animations: Γιώργος Γεωργίου.
>> Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 11:30. Εισιτήρια στο SoldOutTicketbox.com και στα καταστήματα Stephanis. Πληρ.96767041.

ΤΗΕΑΤΡΟ 777.jpg

Μολυβένιος Στρατιώτης στον ΘΟΚ
Ο Ντάνιελ έχει τα γενέθλιά του και ο πατέρας του του κάνει δώρο έξι μολυβένια στρατιωτάκια. Ένα από αυτά τα στρατιωτάκια, όμως, δεν έχει πόδι. Ενώ το αγόρι κοιμάται, τα παιχνίδια του ξυπνούν και ο στρατιώτης με το ένα πόδι γνωρίζει μια χάρτινη μπαλαρίνα - έρωτας με την πρώτη ματιά. Κάπου εκεί, ανάμεσα στα υπόλοιπα παιχνίδια, βρίσκεται και ο αρλεκίνος, που ζηλεύει την αγάπη τους, κι έτσι τα πράγματα δυσκολεύουν. Στρατιώτης και μπαλαρίνα χωρίζονται ξαφνικά, με τον πρώτο να χάνεται στον έξω κόσμο, ακολουθώντας μια διαδρομή γεμάτη περιπέτειες, εμπόδια και απρόβλεπτες εξελίξεις. Ο μολυβένιος στρατιώτης είναι μια τρυφερή ιστορία που έχει περάσει από γενιά σε γενιά χωρίς να χάσει όλα εκείνα τα στοιχεία που την καθιστούν διαχρονική. Ένα έργο που μιλά στην καρδιά και στο μυαλό. Μια θαυμάσια αλληγορία για τον φθόνο, τον σεβασμό, τη διαφορετικότητα, τη δύναμη της θέλησης και την αλληλεγγύη. Για τη δύναμη που μας δίνει η αγάπη, ώστε να ξεπερνάμε τις δοκιμασίες της ζωής. Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Χάρης Αττώνης, Λουκάς Ζήκος, Μικαέλλα Θεοδουλίδου, Μάριαν Κυπριανού, Ανδρέας Λόντου, Μαριλύ Μήλια, Γιάννης Μίνως, Ανδριανή Νεοκλέους, Ανδρέας Παράσχος. Σκηνοθεσία: Λέα Μαλένη
>> Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, Θέατρο ΘΟΚ, Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης, 10:30. Πληροφορίες / Εισιτήρια: Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy Ταμείο του Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00). Τιμή Εισιτηρίου €6 (παιδιά και γονείς).

βιβλος.jpg

Ολόκληρη η βίβλος σε μια ώρα από το Θέατρο Αντίλογος
Την κωμωδία που έσπασε ταμεία σε Αμερική και Αγγλία, για πολλά χρόνια, παρουσιάζει το θέατρο Αντίλογος, σε σκηνοθεσία Ελένης Αναστασίου, με όλα τα πρόσωπα της Βίβλου να δίνουν ραντεβού με το φιλοθεάμον κοινό από τις 10 Φεβρουαρίου στη σκηνή του θεάτρου Μασκαρίνι στα Λατσιά! «Στην αρχή», μας πληροφορεί μια θεϊκή φωνή, «επικρατούσε το χάος.» Αλλά γιατί να σταματήσουμε εκεί; Η διαταραχή συνεχίζεται στη μέση και στο τέλος της Βίβλου! Το έργο «Ολόκληρη η βίβλος σε μια ώρα» των Adam Long, Reed Martin και Austin Tichenor είναι μια ευφυής και σπαρταριστή κωμωδία που πασχίζει να κατανοήσει ιστορίες «αυθεντίας» που από πολύ νωρίς έχουμε μάθει. Και δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι σ’ αυτό το έργο , που «πλαστογραφεί» «την σπουδαιότερη ιστορία που έγινε ποτέ αποδεκτή ως γεγονός», υπάρχουν υπέροχες στιγμές σουρεαλιστικής θεατρικότητας! Με το μέγα θεολογικό ερώτημα να είναι ένα: Έχει ο Θεός αίσθηση του χιούμορ;
Παίζουν οι Άρης Κυπριανού, Κλείτος Κωμοδίκης, Βασίλης Παφίτης. Σκηνοθεσία: Ελένη Αναστασίου.
>> Σάββατο 25 & Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, Θέατρο Μασκαρίνι, Λατσιά, 20:00. Προπώληση εισιτηρίων: SOLDOUT TICKETS και καταστήματα Stephanis – Electronics Πληροφορίες και κρατήσεις: 99251331

σετσουαν 666.jpg

Ο καλός άνρθωπος του σε Τσουάν
Σε μια απομακρυσμένη επαρχία της Κίνας, το Σετσουάν, η Σεν Τε αναμετριέται με τις αντιφάσεις της ζωής αλλά και της καθημερινότητας, στην προσπάθειά της να επιβιώσει. Οι θεοί, που ταξιδεύουν στο Σετσουάν αναζητώντας καλές και γενναιόδωρες ψυχές, εντοπίζουν την καλόκαρδη πόρνη Σεν Τε, η οποία είναι η μόνη που δέχεται να τους φιλοξενήσει. Για να την ευχαριστήσουν, της προσφέρουν χρήματα. Έχουν όμως έναν όρο: να συνεχίσει να υπηρετεί το καλό. Η Σεν Τε καταφέρνει να αγοράσει ένα μικρό καπνοπωλείο, το οποίο πολύ γρήγορα κατακλύζεται από δεκάδες συμπολίτες της και τα υπερβολικά αιτήματά τους. Της ζητούν όλο και περισσότερα. Τόσο πολλά, μάλιστα, ώστε αναγκάζεται, προκειμένου να κρατήσει το μαγαζί της όρθιο, να επινοήσει ένα άλλο πρόσωπο. Πλάθει, λοιπόν, το αντίθετό της και μεταμορφώνεται στον «ξάδερφό» της, τον στυγνό επιχειρηματία Σούι Τα. Όμως πόσο θα αντέξει αυτόν τον διχασμό;
Παίζουν: Μαρίνα Αργυρίδου, Γιώργος Αναγιωτός, Γιώργος Ευαγόρου, Άνθη Κάσινου, Αντώνης Κατσαρής, Σάββας Μενοίκου, Γιάννης Μπισμπικόπουλος, Ονησίφορος Ονησιφόρου, Σπύρος Σταυρινίδης, Πέννυ Φοινίρη, Μαρίλια Χαριδήμου, Γιολάντα Χριστοδούλου, Βαρβάρα Χριστοφή
>> Παρασκευή 23, Σάββατο 24 (20:00) & Κυριακή (18:00), Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ, Λευκωσία. Εισιτήρια: www.thoc.org.cy & στο Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00).

b_40871_or_1115-katharoi_pia©pailos_brionidis_(medium).jpg

Καθαροί, πια
Σε έναν περίκλειστο χώρο, έξι πρόσωπα υποβάλλονται σε ακραίες δοκιμασίες υπό το σαδιστικό βλέμμα ενός γιατρού. Σχέσεις εξουσίας και υποταγής που ανοίγουν πληγές και τσακίζουν σώματα και ψυχές. Ένα τραυματικό περιβάλλον όπου η οποιαδήποτε απόπειρα ερωτικής εκδήλωσης είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Κραυγές αγάπης σε απόλυτο αδιέξοδο, που καλύπτονται από φόβους και παραμορφωμένα συναισθήματα. Το Καθαροί, πια γράφτηκε το 1998 και είναι το τρίτο στη σειρά από τα πέντε αποκαλυπτικά θεατρικά έργα της Σάρα Κέιν, μίας από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της σύγχρονης βρετανικής δραματουργίας. Ένα μοναδικό παράδειγμα φραστικής σκληρότητας, εικονοκλαστικής δράσης και πολιτικού στοχασμού, που καταδεικνύει με καταγγελτική ορμή τους μηχανισμούς καταπίεσης και ελέγχου των κοινωνικών θεσμών και φορέων εξουσίας, που προσπαθούν να υπονομεύσουν και, εντέλει, να εξαλείψουν κάθε δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης. Παίζουν: Δημήτρης Αντωνίου, Πέτρος Γιωρκάτζης, Άντρια Ζένιου, Νεκτάριος Θεοδώρου, Έλενα Καλλινίκου, Αντρέας Κούτσουμπας, Λοΐζος Παπαγεωργίου.Σκηνοθεσία: Ευριπίδης Δίκαιος.
>>
Παρασκευή 23 (αγγλικά & τουρκικά), 20:30, Σάββατο 24 (ελληνικά), 20:30, Kυριακή 25 Φεβρουαρίου, 18:00, Νεα Σκηνή Θοκ. Πληροφορίες-εισιτήρια Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy, Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00). Τιμές Εισιτηρίων €12 / €6.

alantin.jpg

Ο Αλαντίν
Μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχε η παράσταση, HAPPY GRINCHMAS, τo Uncover Masks Puppet Theatre συνεχίζει με την παράσταση κουκλοθεάτρου AΛΑΝΤΙΝ. Βασισμένο στο ομώνυμο κλασικό παραμύθι.Είστε έτοιμοι για έναν ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ προορισμό για τα παιδιά; Ετοιμαστείτε να υποδεχτείτε τον Αλαντίν σε ένα μαγευτικό κουκλοθέατρο που θα ταξιδέψει τις μικρές καρδιές σε έναν κόσμο παραμυθένιο. Ο Αλαντίν και οι φίλοι του έρχονται ζωντανά στη σκηνή, με κουκλοθέατρο που συνδυάζει τη μαγεία της παράστασης με την εκπαιδευτική αξία για τα παιδιά. Από τις λαμπερές αγορές του Αγραμπάχ μέχρι τον Μαγικό Κήπο του λυχναριού, κάθε σκηνή αναδεικνύεται με εκπληκτικές χειροποίητες κούκλες, τραγούδια και μουσικές. Τα παιδιά θα ζήσουν τη συναρπαστική περιπέτεια του Αλαντίν, θα συμμετέχουν στις περιπέτειες του με το Μαγικό Χαλί, και θα ανακαλύψουν πολύτιμα μαθήματα φιλίας και αλληλεγγύης. Μη χάσετε αυτή τη μοναδική ευκαιρία να ενώσετε την οικογένειά σας σε ένα μαγικό ταξίδι γεμάτο γέλια, δημιουργικότητα και παιδεία. Αφήστε τα παιδιά να εμπλακούν και να αφηγηθούν τη δική τους ιστορία μετά την παράσταση. Κλείστε τώρα τις θέσεις σας για μια αξέχαστη εμπειρία. Μην χάσετε την ευκαιρία να ζήσετε τον μαγικό κόσμο του Αλαντίν με τα παιδιά σας! Κουκλοπαίχτης: Άντρεα Κάσινου. Μουσική: Κλιφ Κλεοβούλου.
>> Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, Θέατρο VERSUS (Θέατρο Ένα Λεμεσός), 11:00. Εισιτήρια: myticketcy.com (προπώληση 8 ευρώ). Εισιτήρια στο ταμείο του θεάτρου 10 ευρώ. Πληροφορίες: 99790915.

pontikompourpoulithras.jpg

Ο Ποντικομπουρμπουλήθρας
Έρχεται το ποντικάκι με τις μπουρμπουλήθρες του! Ένα μικρό πανέξυπνο ποντικάκι, που θα φέρει τα πάνω κάτω στην Ποντικομπουρμπουληθροχώρα και όχι μόνο… Παρέα με την ποντικούλα του Ρόζα την Σπιρτόζα! Είναι το νέο ολοκαίνουργιο παιδικό θεατρικό έργο από την παιδική σκηνή ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΣΤΙΑΡΙΟ και έρχεται να μαγέψει και να διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους και να τους παρασύρει σε νέες περιπέτειες. Μια ιδέα και πάλι του ηθοποιού και συγγραφέα Γιάννη Σπανού. Μια παιδική παράσταση γεμάτη κέφι, μαγεία, διασκέδαση και πολλή – πολλή περιπέτεια, που θα παρασύρει κάθε παιδί μα και μεγάλο που νιώθει παιδί, στις περιπέτειες του μικρού ποντικούλη, του Ποντικομπουρμπουλήθρα μας! Και η περιπέτεια αρχίζει…. Δυο γάτες, ο γάτος ο Ττομ και η γάτα Σερενάτα εισβάλουν στην Ποντικομπουρμπουληθροχώρα με σκοπό ν’ αρπάξουν το διάσημο μας ποντικάκι. Πράγματα και καταστάσεις θα περιπλεχτούν για τα δύο γατιά, αφού ο μικρός μας Μπουρμπουλήθρας, κρύβει μέσα του μια δύναμη – ένα τέτοιο ποντικίσιο θάρρος, που στο τέλος τα γατιά θα βγουν χαμένα, που τόλμησαν να εισέλθουν απρόσκλητα στην Ποντικομπουρμπουληθροχώρα και τόλμησαν να τα βάλουν με τα γλυκά μας ποντικάκια! Ο Ποντικομπουρμπουλήθρας μας, η ποντικούλα Ρόζα η Σπιρτόζα και ο Ποντικός Πατερούλης – Φαδερούλης, ενωμένοι και αγαπημένοι, σώζουν την Ποντικομπουρμπουληθροχώρα τους! Και να ξέρατε παιδιά, μόνο, πόση δύναμη μπορεί να δώσει μια μπουρμπουλήθρα στην καρδιά μας… Η παιδική φαντασία μπορεί να γεννήσει – να εφεύρει και να χτίσει τους πιο φανταχτερούς – χαρούμενους - παιχνιδιάρικους και ανεπανάληπτους κόσμους! Και αυτός είναι ο σκοπός μας. Τα παιδιά άθελα τους ή και με την δική τους ακόμα θέληση, ν’ ανακαλύψουν το μονοπάτι που οδηγεί στην δική τους μοναδική ευτυχία! Επαγγελματικά ολοκαίνουργια μαγικά και όλο χρώματα κοστούμια και σκηνικά, υπέροχες όλο ζωντάνια μουσικές που θα σε παρασύρουν στον κόσμο και στην φαντασία των παιδιών.. Συμμετέχουν – τραγουδούν και χορεύουν οι ταλαντούχοι επαγγελματίες ηθοποιοί της παράστασης: Ο Γιάννης Σπανός , η Ευαγγελία Νικολάου, ο Πέτρος Τίγρης, η Μύρια Αργυρού και ο Χρυσοβαλάντης Λοίζου. Μια υπέροχη παιδική θεατρική παράσταση για κάθε ηλικία, για όλη την οικογένεια με πολλά χρώματα, πολλή περιπέτεια και αστείρευτη παιδική φαντασία.
>> Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, 10.30. Κρατήσεις:96 40 30 29 και
Online μέσω του Ticketmaster: https://www.ticketmaster.cy/showEventInformation.html.... Γενική είσοδος €12.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close