Δημοσιεύτηκε στις 05 Μαρτίου 2024
Η πληροφορία που έφτασε στα αφτιά μας περιν από μερικές ημέρες, ήταν σαφής. Στην ταβέρνα Δίκωμο 74 στη Λακατάμια θα δοκιμάσεις μία από τις πιο γευστικές σεφταλιές της Λευκωσίας!
Εξ ου κι εμείς, δεν χάσαμε χρόνο και θελήσαμε να γνωρίσουμε το ταβερνάκι αυτό, που στην τελική δεν σερβίρει μόνο νόστιμες σεφταλιές αλλά και καλοψημένο σουβλάκι, αλλά και πλούσιο μεζέ που αξίζει να δοκιμάσεις!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή! Την ταβέρνα Δίκωμο 74 θα την βρεις στη Λακατάμια, στη λεωφόρο Αρχ. Μακαρίου Γ΄. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό σουβλατζίδικο, το οποίο στεγάζεται σε έναν χαλαρό χώρο, με περιποιημένα τραπέζια στο εσωτερικό, και μία υπέροχη αυλή η οποία σε υποδέχεται μόλις ο καιρός το επιτρέψει.
Όσο δε για το μενού του, σε αυτό θα βρεις τα κλασικά σουβλάκια και σεφταλιές, κρεατικά στη σχάρα αλλά και πεντανόστιμους μεζέδες! Ξεχωρίζουν ωστόσο το σουβλάκι του, το οποίο δεν έχει καθόλου λιπαντικά, αλλά φτιάχνεται από μπέικον και φιλέτο, το οποίο επιλέγουν προσεκτικά από συγκεκριμένο κρεοπωλείο με το οποίο συνεργάζονται! Ακολούθως ψήνεται στα κάρβουνα και σερβίρεται σώζουμο ώστε να διατηρεί τα υγρά του και να είναι μαλακό. Αυτό είναι και το μυστικό του Νικόλα και του Τάσου που διαχειρίζονται την ταβέρνα.
Όσο για τη σεφταλιά του, για την οποία έχουν να λένε όλοι, αυτή αποτελεί "πατέντα" του μαγαζιού αλλά και του κρεοπώλη, ο οποίος προμηθεύει αποκλειστικά το ταβερνάκι με τις σεφταλιές του χρόνια τώρα! Η σεφταλιά λοιπόν εδώ είναι μέτρια, καλοψημένη, τραγανή απ' έξω και ζουμερή από μέσα.
Μάλιστα, η πίτα του είναι πλούσια. Για παράδειγμα στην μιξ θα βάλει 10 σουβλάκια (σε κανονικό μέγεθος) και 3 σεφταλιές και τιμάται στα €6.50 για delivery και take away και στα €7.50 για dine in με πατάτες.

Πέρα από τα κλασικά λοιπόν, στο μενού του θα βρεις ακόμα μπριζόλες, παϊδάκια, συκώτι βοδινό, λουκάνικο, μανιτάρια, χαλούμι, πανσέτες, spare ribs, σαλάτα και αλοιφές. Επίσης σερβίρει ποικιλία (€15) αλλά και μεζέ (€17) που περιλαμβάνει κρεατικά αλλά και μαγειρευτά και εποχιακά, όπως αγρέλια (κατά ζήτηση), κολοκυθάκια με αβγά κ.ά.
(99020416) Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ' 77, Λακατάμια, Λευκωσία. Δ-Σ 18.00-22.00.
Σχετικά

Φάγαμε τρομερό gelato σε δημοφιλή μπιραρία του Πρωταρά
Η νέα προσθήκη στο μενού της gastropub του Πρωταρά, κάνει θόρυβο

Δύο μοναδικά εστιατόρια δίπλα στη θάλασσα της Αγίας Νάπας, που αξίζει να ανακαλύψεις το φετινό καλοκαίρι
Από τη χαλαρή πολυτέλεια του Vala Beach Club μέχρι την υψηλή κουζίνα και τα δημιουργικά cocktails του Glasshouse Lounge Restaurant, εδώ θα ζήσεις εμπειρίες που συνδυάζουν θάλασσα, γεύση και στυλ

Ο Αντρέας φτιάχνει την Kreppa που έχει ξετρελάνει τους Λεμεσιανούς και όχι μόνο
Το ολοκαίνουριο, μοντέρνο truck της πόλης, φτιάχνει την καλύτερη -ίσως- κρέπα που έχει φάει μέχρι σήμερα

Taste Atlas: Μια ελληνική πόλη στις 100 καλύτερες για φαγητό στον κόσμο
Ωστόσο, δεν είναι ψηλά στη λίστα καθώς δεν μπήκε ούτε στις 50 καλύτερες πόλεις - Διαθέτει «μοναδικά παραδοσιακά εστιατόρια»

Taste Atlas: Η ελληνική κουζίνα είναι η καλύτερη στον κόσμο - Στη λίστα και η κυπριακή
«Πού να πάμε για καλοκαιρινές διακοπές; Κάπου με το καλύτερο φαγητό, φυσικά!» γράφει το Taste Atlas

Ένα από τα αρχαιότερα στέκια της Λευκωσίας για οφτό, επιστρέφει
Επαναλειτουργεί σήμερα, ύστερα από ένα μικρό διάλειμμα

Τις Παρασκευές του Ιούλη πάμε για Smash burger με θέα στη νέα ταβέρνα του Καλοπαναγιώτη
Smash Fridays στη Μωροκανέλλα στον Καλοπαναγιώτη – Smash burgers με θέα την κοιλάδα της Μαραθάσας

1+1 προσφορά στο ολοκαίνουργιο ρόφημα της αλυσίδας Starbucks
Καλωσορίζουμε το καλοκαίρι με τον πιο δροσερό τρόπο

Ένα ζευγάρι Κυπρίων στην κορυφή των «φισιάτικων» στη Μεγάλη Βρετανία
Ένα ζευγάρι Κυπρίων βρέθηκε στην κορυφή των «φισιάτικων» (fish and chips) της Βρετανίας

Το beach bar/restaurant της Λεμεσού που μεταμορφώθηκε κι έγινε κούκλα!
Ναι, το Plage άλλαξε… και του πάει!

Το νέο κατάστημα Starbucks στη Σταυρού άνοιξε τις πόρτες του!
Η εμπειρία Starbucks, τώρα και στη Σταυρού – σε έναν χώρο υψηλής αισθητικής και φιλοξενίας.

Προς πώληση ένα από τα πιο διάσημα ταβερνάκια-στέκια της Λευκωσίας
Μία από τις πιο όμορφες αυλές της Λευκωσίας, κατέβασε ρολά