Πάμε Ταξίδι

Οι σεφ αποκαλύπτουν τους προορισμούς που πρέπει να επισκεφθείς αν αγαπάς το φαγητό

Αν σου αρέσει η νόστιμη και οικονομική κουζίνα, αυτά τα μέρη πρέπει να μπουν στη λίστα των διακοπών σου

Δημοσιεύτηκε στις 20 Μαρτίου 2024

Για πολλούς ανθρώπους, η καταγραφή εστιατορίων και μπαρ είναι ένα αγαπημένο μέρος του σχεδιασμού ενός ταξιδιού. Και αν είστε κάποιος που θεωρεί το φαγητό και το ποτό περισσότερο μια εμπειρία παρά μια αναγκαιότητα, τότε μπορεί να θέλετε να προγραμματίσετε ολόκληρες τις διακοπές σας γύρω από προορισμούς με εκπληκτικό μενού.

Ένα από τα αγαπημένα μέρη της Deleon για να πιει κανείς νοτιοαφρικανικό κρασί είναι το Babylonstoren Wine Estate, ένα οινοποιείο όπου τα πάντα καλλιεργούνται στο σπίτι, από τις ελιές για το ελαιόλαδο μέχρι τα σταφύλια για τα κρασιά

Αλλά ενώ τα viral βίντεο του TikTok και οι διαστρεβλωμένες κριτικές εστιατορίων μπορεί μερικές φορές να σας παρασύρουν, υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που σίγουρα ξέρει πού να πάει: οι σεφ. Αυτοί οι ειδικοί δεν είναι απλώς επαγγελματίες στην τέχνη τους, αλλά γνωρίζουν άριστα ένα μενού, είτε πρόκειται για ένα καλό γεύμα, είτε για μια τεράστια αγορά τροφίμων.

Tι προτιμούν, λοιπόν;

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
«Η σύγχρονη γαστρονομική σκηνή του Λονδίνου είναι, νομίζω, η πιο συναρπαστική γαστρονομική σκηνή οπουδήποτε στον κόσμο», δήλωσε ο Ed Szymanski, σεφ και ιδιοκτήτης του Dame και του Lord’s στη Νέα Υόρκη.

Το Λονδίνο διαθέτει εστιατόρια που προσφέρουν υψηλής ποιότητας αγαθά που προέρχονται από τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία, καθώς και θαλασσινά από τα βόρεια μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου. «Όλα αυτά τα καλούδα συναντιούνται για να δημιουργήσουν αυτή την πολύ διαφορετική γαστρονομική σκηνή», δήλωσε ο Szymanski.

Η Amanda Shulman, σεφ και ιδιοκτήτρια του Her Place Supper Club στη Φιλαδέλφεια και συνιδιοκτήτρια του My Loup με έδρα τη Φιλαδέλφεια, επέστρεψε πρόσφατα από το ταξίδι του μέλιτος στην Ταϊλάνδη, όπου, όπως είπε, το φαγητό ήταν απίστευτο

Πολλά εστιατόρια σερβίρουν μοντέρνα βρετανική κουζίνα, όπως το Planque, το St. JOHN και το Noble Rot, αλλά οι διατροφικές επιλογές της πόλης δεν περιορίζονται στο βρετανικό φαγητό. Μπορείτε να βρείτε εξαιρετικό πακιστανικό, ινδικό, ισπανικό, ιταλικό φαγητό και πολλά άλλα.

Γουατεμάλα
Μια κουζίνα που συχνά παραβλέπεται είναι αυτή της Γουατεμάλας, η οποία είναι γνωστή για τα μαγειρευτά φαγητά της και για όλα τα φαγητά με καλαμπόκι και φασόλια, όπως οι τορτίγιες καλαμποκιού, οι tostadas, οι tamales, οι empanadas και οι pupusas που είναι γεμάτες με τυρί και φασόλια, δήλωσε η Sofia Deleon, ιδιοκτήτρια του El Merkury στη Φιλαδέλφεια και της μάρκας ρούμι Tenango Rum από τη Γουατεμάλα. Πρόσθεσε ότι η κουζίνα έχει φυσικά πολλές επιλογές χωρίς γλουτένη και χορτοφαγικές επίσης.

«Ένα από τα αγαπημένα μου μέρη που πηγαίνω όταν επισκέπτομαι είναι το Mercado Central, η κεντρική αγορά, επειδή είναι ένα one-stop shop για τα πάντα [στην Πόλη της Γουατεμάλας]», δήλωσε η Deleon. Εδώ μπορείτε να βρείτε πάγκους με προϊόντα, προμηθευτές κρέατος και πωλητές που πωλούν χειροποίητα υφαντά, εκτός από πάγκους με τρόφιμα που πωλούν φρέσκα tostadas γεμισμένα με αβοκάντο, μαϊντανό και τυρί, και παραδοσιακά γλυκά της Γουατεμάλας, όπως μια λιχουδιά με ζαχαρούχο γάλα, γνωστή ως canillita de leche.

Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική

Το Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής είναι ένας προορισμός που είναι γεμάτος από ιδιαίτερες τοπικές γεύσεις μαζί με φρέσκα προϊόντα και πάρα πολύ καλό κρασί, δήλωσε η Deleon. Επιπλέον, είναι σχετικά φθηνή και πανέμορφη, σημείωσε.

Συγκεκριμένα, η περιοχή είναι γνωστή για τα κρασιά Chenin Blanc, έναν τύπο λευκού κρασιού που είναι ελαφρύ και δροσερό. Ένα από τα αγαπημένα μέρη της Deleon για να πιει κανείς νοτιοαφρικανικό κρασί είναι το Babylonstoren Wine Estate, ένα οινοποιείο όπου τα πάντα καλλιεργούνται στο σπίτι, από τις ελιές για το ελαιόλαδο μέχρι τα σταφύλια για τα κρασιά.

Εκτός από το κρασί, η Deleon δήλωσε ότι το Κέιπ Τάουν είναι γνωστό για το φαγητό του Cape Malay, «το οποίο είναι ένα μείγμα μαλαισιανών και ινδικών και νοτιοαφρικανικών γεύσεων». Θα βρείτε κάρυ σε πολλά μενού σε όλη την πόλη, είπε, και θα ήταν παράλειψη να μην το δοκιμάσετε. Ένα σημείο για κάρυ που προτείνει είναι το Curry Club, όπου μπορείτε να επιλέξετε από ένα μενού με κάρυ κοτόπουλου, αρνίσιο κάρυ και κάρυ λαχανικών, που κυμαίνονται από ήπια έως πικάντικα.

Όστιν, Τέξας
Όταν σκέφτεστε το Όστιν, πιθανότατα σκέφτεστε τα τάκος και το μπάρμπεκιου – και υπάρχει καλός λόγος. Αυτά τα φαγητά είναι συνυφασμένα με την ιστορία της περιοχής και μπορείτε να τα βρείτε σε όλες τις γειτονιές της πόλης.

Ο Andrew Taylor, ο σεφ/ιδιοκτήτης της Big Tree Hospitality στο Πόρτλαντ του Μέιν, η οποία λειτουργεί τα Eventide Oyster Co., το Honey Paw και το Hugo’s δήλωσε ότι το Όστιν είναι το μέρος που έχει ξεχωρίσει περισσότερο όσον αφορά στι φαγητό του.

«[Είμαι] απλά πραγματικά εντυπωσιασμένος από το φαγητό … μου θύμισε πραγματικά λίγο το Πόρτλαντ στο ότι δεν είναι μια τεράστια πόλη, αλλά ένιωσα ότι η ποιότητα των εστιατορίων, το εύρος της τοπικής κουζίνας ήταν εξαιρετικό», δήλωσε ο Τέιλορ.

Πρόσθεσε ότι είναι δύσκολο να βρεις ένα κακό γεύμα στο Όστιν, αλλά αν ψάχνετε για μέρη για φαγητό, έχει μερικές συμβουλές. «Κάναμε ένα μικρό ταξίδι περίπου 45 λεπτά από το Όστιν [στο] Lockhart του Τέξας … και το μπάρμπεκιου εκεί ήταν απλά το καλύτερο που έχω φάει ποτέ στη ζωή μου. Πήγαμε στο Kreuz Market, το οποίο ήταν απλά εξωφρενικό, το Smitty’s και το Terry Blacks, ήταν όλα απίστευτα», είπε.

Για τάκος, προτείνει το Nixta, όπου τα πάντα, από τις τορτίγιες μέχρι τα μαγειρευτά, είναι χειροποίητα, και το Veracruz, το οποίο είναι ένα food truck vibe.

Και υπάρχουν πολύ περισσότερα από τάκος και μπάρμπεκιου στο Όστιν. Ο Taylor σημείωσε ότι δοκίμασε εξαιρετικό ιαπωνικό φαγητό, μεξικάνικο φαγητό, φαγητό από την Καραϊβική και πολλά άλλα.

Ταϊλάνδη

Η Amanda Shulman, σεφ και ιδιοκτήτρια του Her Place Supper Club στη Φιλαδέλφεια και συνιδιοκτήτρια του My Loup με έδρα τη Φιλαδέλφεια, επέστρεψε πρόσφατα από το ταξίδι του μέλιτος στην Ταϊλάνδη, όπου, όπως είπε, το φαγητό ήταν απίστευτο.

Πρότεινε «κάθε ένα καρότσι του δρόμου που σερβίρει παχιά χοιρινά λουκάνικα Ταϊλάνδης γεμιστά με vermicelli noodles – ένα ξινό χοιρινό λουκάνικο που έχει υποστεί ζύμωση και ψήνεται στα κάρβουνα μέχρι να φουσκώσει».

«Λιπαρά και πικάντικα και απίστευτα, τα άρπαζα όποτε μπορούσα», είπε η Shulman.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close