17 May 2024
Μουσική , Συναυλίες & Events

Πολιτιστικός Όμιλος «Διάσταση»: Μία ακόμη παράστασης με το «Μουσικό πορτρέτο» του Δημήτρη Λάγιου

Θα πραγματοποιηθεί μία ακόμη εκδήλωση, στις 17 Μαίου

Δημοσιεύτηκε στις 25 Απριλίου 2024

Για όσους δεν πρόλαβαν να βρουν εισιτήρια στις πρώτες τρεις εκδηλώσεις που έγιναν με το «Μουσικό Πορτρέτο» του Δημήτρη Λάγιου, θα πραγματοποιηθεί μία ακόμη εκδήλωση, στις 17 Μαίου στον ίδιο χώρο της «Διάστασης» , στην Αίθουσα «Πλεύσις» στην Πλατεία του Παλιού Λιμανιού. Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 20:30. Όπως είναι ήδη γνωστό η «Διάσταση» συμπληρώνει 40 χρόνια φέτος πολιτιστικής προσφοράς και έχει προγραμματίσει διάφορες εκδηλώσεις.

Το Φωνητικό Σύνολο της Διάστασης μαζί με το μουσικό σχήμα "Ες αεί" ετοίμασαν ένα αφιέρωμα σε έναν ιδιαίτερο άνθρωπο με σπάνιες αρετές ψυχής και τεράστιο μουσικό ταλέντο, τον Δημήτρη Λάγιο. Ένας συνθέτης ο οποίος εκτός από τους δικούς του στίχους τραγουδιών, μελοποίησε Οδυσσέα Ελύτη τόσο ωραία όσο κανένας άλλος, μελοποίησε Μάνο Ελευθερίου, Μιχάλη Μπουρμπούλη, Διονύσιο Σολωμό, Λάδη Φώντα, ύμνους του Δαυίδ, Καρυωτάκη κ.α.

Συμπληρώνονται φέτος 32 χρόνια από τον θάνατο του αγαπημένου φίλου της «Διάστασης», ο οποίος παρά τη σύντομη διάρκεια της ζωής του, κατάφερε να αφήσει το στίγμα του στην Ελληνική μουσική δημιουργία, με έργα που παραμένουν αναλλοίωτα μέσα στην ψυχή μας. Κατάφερε να συγκαταλέγεται μέσα στους κορυφαίους σημαντικότερους συνθέτες της Ελληνικής μουσικής σκηνής, προσφέροντας ένα πλούσιο και ανεξίτηλο έργο που εξακολουθεί να εμπνέει και να συγκινεί το κοινό και ιδιαίτερα της Κύπρου, την οποία αγάπησε πολύ. Έγραψε τραγούδια που μπήκαν στα σχολεία και έγιναν ύμνοι όπως το «Καρτερούμεν» ,«Των Αθανάτων» αλλά και άλλα για τα οποία η «Διάσταση», είναι περήφανη που κατάφερε να τα χαράξει στην συνείδηση των νέων ανθρώπων. Η μουσική εκδήλωση αποτελεί μια αναδρομή στη ζωή και το έργο του παντοτινού, πραγματικού και αξέχαστου φίλου, Δημήτρη Λάγιου. To Φωνητικό Σύνολο διευθύνει η Χριστίνα Κρασίδου.

Παρασκευή 17 Μαΐου, Αίθουσα «Πλεύσις» στην Πλατεία του Παλιού Λιμανιού, Λεμεσός, 20:30.
Εισιτήρια από την ticketmaster.cy και όλα τα ACS couriers.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close