Μουσική , Τα καλύτερα της Κύπρου

Οι 20 συναυλίες του Μάη που δεν πρέπει να χάσεις!

Σου φτιάξαμε το μουσικό καλεντάρι του μήνα

Δημοσιεύτηκε στις 30 Απριλίου 2024

Ο μήνας που ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε έχει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα να κάνεις, να δεις και να ακούσεις!

Ανάμεσά τους παραδοσιακά φεστιβάλ, όπως του τριαντάφυλλου, φεστιβάλ, θεατρικές παραστάσεις, αλλά και πολλά live με αγαπημένους καλλιτέχνες, οι οποίοι κατεβαίνουν αυτόν το μήνα στο νησί μας για να μας φτιάξουν τα βράδια μας.

Γι' αυτό λοιπόν κι εμείς εδώ στο Check In Cyprus δεν θα μπορούσαμε να μη συγκεντρώσουμε τις σημαντικότερες συναυλίες ή τουλάχιστον αυτές που ανακοινώθηκαν μέχρι σήμερα, ώστε να φτιάξετε το συναυλιακό καλεντάρι για το Μάη!

PANOS SSS.jpg

Πάνος Βλάχος
Ο μοναδικός Πάνος Βλάχος κάνει τουρ στην Ελλάδα και για ένα έρχεται για ένα εκρηκτικό live στο Down Town Live στη Λευκωσία την Τετάρτη 1 Μαΐου στις 21:30. ''Ο άγνωστος τραγουδοποιός παρουσιάζει τραγούδια του γνωστού ηθοποιού σε ένα απρογραμμάτιστο αυτοσχέδιο πάρτυ.Φήμες λένε ότι θα παρουσιάσει ακυκλοφόρητο υλικό, λαϊκό υπερθέαμα, μπαλέτα, μαγικά, giveaways, pole dancing show.'' Ο Πάνος Βλάχος είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους καλλιτέχνες της γενιάς του, όπου συνδυάζει τις υποκριτικές του ικανότητες με τη μουσική άψογα, έχοντας καταφέρει να αγαπηθεί ιδιαίτερα από το κοινό. Συμμετείχε στις σειρές Μην Αρχίζεις τη Μουρμούρα (2013), Αγγελική (2020).
>> Τετάρτη 1η & Πέμπτη 2 Μαΐου, DownTown Live, Λευκωσία, 21.30. Πληρ.99810011. Εισιτήρια: www.downtownnicosia.live.

61157-sitesmargaris_0_pElhTC5.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Γιάννης Μαργάρης
Ο ταλαντούχος καλλιτέχνης με την υπέροχη φωνή, υπόσχεται μια αξέχαστη βραδιά με αγαπημένες μπαλάντες, γνωστές μας μελωδίες και πολλή συγκίνηση. Ετοιμαστείτε γιατί ο αγαπημένος ερμηνευτής, έρχεται να μας συνεπάρει σε ένα μοναδικό live γεμάτο συναίσθημα και ερωτισμό στην καρδιά της Λευκωσίας, στο DownTown Live. Η υπέροχη φωνή του Γιάννη Μαργάρη θα ηχήσει την Κυριακή 5 Μαΐου στο DownTown Live! Μαζί του στα decks ο Alejjos και live show από Irini Pericleous (φωνητικά-βιολί).
>> Κυριακή 5 Μαΐου, DownTown Live, Λευκωσία, 22.00. Πληρ.99810011. Εισιτήρια: www.downtownnicosia.live.

iakovidis.jpg.webp

Πέτρος Ιακωβίδης
Ο Πέτρος Ιακωβίδης ετοιμάζεται να κατεβεί στο νησί μας αυτό το καλοκαίρι! Πιο συγκεκριμένα, ο καταξιωμένος Έλληνας καλλιτέχνης μέτα και τις sold out εμφανίσεις του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έρχεται τη Δευτέρα του Πάσχα 6 Μαΐου στο Pavilion Hall στη Λευκωσία για μία μοναδική βραδιά.
>> Δευτέρα του Πάσχα 6 Μαΐου, Pavilion Hall, Λευκωσία, 22.00. Προπώληση εισητηρίων: Soldout tickets και Stephanis electronic stores. Πληροφορίες και κρατήσεις 96350020.


kiamos (1).jpg

Πάνος Κιάμος
Ο Πάνος Κιάμος έρχεται για μια μοναδική γιορτινή εμφάνιση που δεν πρέπει να απουσιάζει κανείς! Ανανεωμένος και πανέτοιμος να προσφέρει για ακόμη μια φορά στους θαυμαστές του ένα πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών, ο καλλιτέχνης συνώνυμο της επιτυχίας, με την εμπειρία, την αμεσότητα και κυρίως τις συναρπαστικές ερμηνείες του δίνει ραντεβού με το κοινό της Κύπρου κι αυτές τις γιορτές!
>> Δευτέρα του Πάσχα, 6 Μαΐου, Prince Luxury Events, Λύμπια, 22.00. Πληρ. 95112255.

Γυμνά Καλώδια
Είναι καιρός να ροκάρουμε ξανά, όλοι σαν μια μεγάλη παρέα, με την μπάντα που έχει τον τρόπο να μας ξεσηκώνει με τους στίχους και τη μουσική της, αλλά παράλληλα να μας γεμίζει ελπίδες και όνειρα για το αύριο. Μετά από τις δυο συναυλίες τους γεμάτες πάθος και δύναμη στην Κύπρο, τα Γυμνά Καλώδια επιστρέφουν ξανά, Τρίτη 7 Μαΐου στην πλατεία του THE AMPITHEATER BAR στη Δερύνεια. Ετοιμάζουν βαλίτσες και έρχονται για να μας χαρίσουν μια απόλυτη ροκ βραδιά που σίγουρα θα μας μείνει αλησμόνητη!! Τα Γυμνά Καλώδια ξεκίνησαν την πορεία τους, ηχογραφώντας και κυκλοφορώντας τον πρώτο τους δίσκο τον Ιούνιο του 2005, με τίτλο ομώνυμο του συγκροτήματος και από τότε μας χαρίζουν «ηλεκτροφόρες» στιγμές χαράζοντας τη δική τους πορεία. Απώτερος σκοπός τους, να ταξιδεύουμε όλοι μαζί με στίχους και μουσικές σε μέρη της ψυχής μας που βρίσκουμε καταφύγιο.
>> Τρίτη 7 Μαΐου, The Amphitheater Bar, Δερύνεια, 21.00. Εισιτήρια: 15 ευρώ προπώληση και 18 ευρώ στην είσοδο. Πληρ.- κρατήσεις: 23744944.


giannis-ploutarxos-tragouda.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Γιάννης Πλούταρχος
O Γιάννης Πλούταρχος έρχεται στην Κύπρο για να μας ταξιδέψει μελωδικά με τις δεκάδες επιτυχίες του. Ο πιο ερωτικός τραγουδιστής παρουσιάζει ζωντανά, στο Νίκος Σολομωνίδης αρένα στη Λεμεσό, μερικές από τις πιο σημαντικές στιγμές της προσωπικής του δισκογραφίας. Ο αγαπημένος τραγουδιστής θα ερμηνεύσει μερικές από τις πιο σημαντικές στιγμές της προσωπικής του δισκογραφίας, όπως τα «Αχ Κορίτσι μου», «Αν είσαι η αγάπη», «Φίλε», «Όλα σε σένα τα βρήκα», «Καμιά δεν μοιάζει με σένα», «Το καλύτερο παιδί», «Σε έχω ανάγκη», «Περνάς Καλά», «Μόνος μου» κ.ά. Ο Γιάννης Πλούταρχος υπόσχεται μια βραδιά με έντονο συναίσθημα, γεμάτη συγκινήσεις έτσι όπως μόνο εκείνος ξέρει.
>> Τετάρτη του Πάσχα 8 Μαΐου, Νίκος Σολομωνίδης αρένα, Λεμεσός. Είσοδος: €30 προπώληση και €35 στην είσοδο. Πληρ. 95136913.

Λάμπης Λιβιεράτος
Ο Λάμπης Λιβιεράτος είναι ένας τραγουδιστής με τεράστιες επιτυχίες, που έχει γράψει τη δική του ιστορία στον χώρο του πενταγράμμου. Μάλιστα ο δημοφιλής ερμηνευτής κάνει δυναμικό come back σε όλα τα επίπεδα, διανύοντας μια πολύ δημιουργική περίοδο στην καριέρα του. Οι ζωντανές εμφανίσεις του στην Ελλάδα είναι μόνιμα sold out και μάλιστα έχει από τον περασμένο Μάρτιο στη δισκογραφική «φαρέτρα» του ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι, που έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί σε μεγάλη επιτυχία. Με αυτά λοιπόν τα δεδομένα ετοιμαζόμαστε να τον υποδεχθούμε και στη Λευκωσία, για ένα "δυνατό" live.
>> Τετάρτη 8 Μαΐου, Patio Cocktail Bar, Λευκωσία, 21.00. Πληρ. 22 664488.

60393-sites/default/files/hristosthivaios.jpg

Χρήστος Θηβαίος & Παναγιώτης Μάργαρης
Με διάθεση συγκροτήματος επί σκηνής και επικοινωνίας, με όχημα τα τραγούδια, συναντιούνται και φέτος ο Χρήστος Θηβαίος και ο Παναγιώτης Μάργαρης. Μετά τις περσινές, πολύ επιτυχημένες εμφανίσεις τους, επιστρέφουν στην Κύπρο, για να παρουσιάσουν ένα ανανεωμένο πρόγραμμα με τα τραγούδια γυμνά αλλά και γυμνασμένα, όπως τη στιγμή που έρχονται στο φως. Οι μοναδικές ερμηνείες του Χρήστου Θηβαίου σε δικά του τραγούδια από την εποχή των Συνήθων Υπόπτων αλλά και τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου και πολλών άλλων μεγάλων συνθετών, συναντιούνται με τις υπέροχες συνθέσεις και τη μοναδική δεξιοτεχνία του Παναγιώτη Μάργαρη σε solo κομμάτια. Ξεχωριστή στιγμή της παράστασης η παρουσίαση του πρώτου τους κοινού τραγουδιού σε μουσική Παναγιώτη Μάργαρη και στίχους Οδυσσέα Ιωάννου.
>> Πέμπτη 9 Μαΐου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 99430654. Εισιτήρια: €15-€25 (προπώληση www.ticketmaster.cy).

Μάνος Ελευθερίου. Άξιος Λόγου
Το Βιβλιοτρόπιο, θέλοντας να αναδείξει την αξία του λόγου του Μάνου Ελευθερίου, αλλά και να υπομνήσει για άλλη μια φορά τις εκλεκτικές συγγένειες ανάμεσα στη λογοτεχνία και άλλες μορφές τέχνης, προσκαλεί στη σκηνή του θεάτρου Ριάλτο τον τραγουδοποιό Φοίβο Δεληβοριά, τον στιχουργό Οδυσσέα Ιωάννου, και τον συγγραφέα και μελετητή του έργου του Ελευθερίου Σταύρο Καρτσωνάκη, για να καταθέσουν, μέσα από την πολύχρονη προσωπική σχέση που είχαν με τον Μάνο Ελευθερίου, τη δική τους οπτική στο έργο του. Το μουσικό σκέλος του αφιερώματος έχει αναλάβει ο μαέστρος Νεοκλής Νεοφυτίδης. Σε αυτό θα συμμετέχουν ο Φοίβος Δεληβοριάς, η Μαργαρίτα Ζορμπαλά και ο Γιώργος Ιωάννου όπως και οι μουσικοί Κωνσταντίνος Μακαρίτης, Κώστας Αποκίδης και Γιώργος Σπύρου.
>> Πέμπτη 9 Μαΐου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20:30. Εισιτήρια: 5 ευρώ (από το ταμείο του Θεάτρου ή στον πιο κάτω σύνδεσμο) https://rialto.interticket.com/.../manos.../6077.

Hooverphonic
Οι Hooverphonic έρχονται στο Monte Caputo στην Λεμεσό την Παρασκευή 10 Μαΐου για μια μοναδική συναυλία. Οι Hooverphonic, χωρίς αμφιβολία, αποτελούν μία από τις πιο επιτυχημένες βελγικές pop μπάντες των τελευταίων χρόνων. Το μουσικό τους ταξίδι ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του ’90, με ρίζες στην pop μουσική κι κεφάτους ήχους που θύμιζαν έντονα party. Παρόλο που αρχικά κατηγοριοποιήθηκαν ως μπάντα trip hop, γρήγορα ξεχώρισαν κι επέκτειναν τον ήχο τους σε σημείο που πλέον δεν μπορούσε να τους περιγράψει ένα μόνο μουσικό είδος. Ταξιδεύουν ανάμεσα στην alternative rock, την electro-pop κι την trip-hop καταφέρνοντας πάντα να συγκινήσουν το κοινό. Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκρότημα αρχικά ονομάστηκε Hoover, αλλά αργότερα άλλαξε το όνομά του σε Hooverphonic καθώς ανακάλυψε ότι κι άλλα μουσικά γκρουπ χρησιμοποιούσαν ήδη την συγκεκριμένη επωνυμία, ενώ ταυτόχρονα αποφεύγονταν οποιαδήποτε νομικά ζητήματα με την γνωστή εταιρεία ηλεκτρικής σκούπας Hoover.
>> Παρασκευή 10 Μαΐου, Monte Caputo, 20.30, Λεμεσός. Εισιτήρια από €35. Προπώληση: Soldoutticketbox.

Τακι Τσαν & DJ ALX
Τακι Τσαν και Dj Alx ετοιμάζονται για την επόμενη στάση του ΡΙΜΑ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑ TOUR 2024 στην Κύπρο. Special guests οι ΧΑΡΜΑΝΗΣ, ΑΓΡΑΦΟΣ ΒΙΒΛΟΣ, ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ,SIGMA.PI.CREW & reper outlaw. On decks: Dj 2NS. Στα πρόσωπα των αδερφών Στραβαλέξη, Taki Tsan και DJ ALX, αντικατοπτρίζεται η ιστορία της ελληνικής hip hop σκηνής, στην οποία θα μας μεταφέρουν με το Ρίμα Για Χρήμα Tour 2024. To καυτό και ακούραστο δίδυμο Τάκι Τσαν και Dj Alx ερχεται στην πόλη σου για να παίξει live όλα τα highlights της δισκογραφίας του, από όλες τις διαφορετικές φάσεις και περιόδους, τα οποία αποτέλεσαν θεμέλια για την εγχώρια hip hop σκηνή. Raps και Beats από τους εκπροσώπους της παλιάς σχολής, που κάνουν ακόμη τον κόσμο του Χιπ Χοπ να προσεγγίζει με δέος ονόματα και καταστάσεις όπως: Ηχοκρατορία, Ζωντανοί Νεκροί, Τυμβωρύχος, Παιδί Θαύμα & TXC. Μπορεί να μην είναι κακό να πίνεις κανα ρο που και που αλλά είναι πολύ κακό να μην αγοράσεις τώρα το εισιτήριο σου για το Ρίμα Για Χρήμα tour 2024.
>> Σάββατο 11 Μαΐου, Location: Avalon Live, Λάρνακα , 20.00.
>> Κυριακή 12 Μαΐου, DownTown Live, Εμμανουήλ Ροΐδη, Στρόβολος, 20.00.
Προπώληση εισιτηρίων μέσω του more.com

kraounakis.jpg

Σταμάτης Κραουνάκης
Ο σπουδαίος καλλιτέχνης Σταμάτης Κραουνάκης, αγαπημένος φίλος του Θεάτρου Ριάλτο, παρουσιάζει μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες του, ένα ξεχωριστό πρόγραμμα για τα 25 χρόνια λειτουργίας του, με γνωστά κι' αγαπημένα τραγούδια του. Μουσικοί: Δημήτριος Ανδρεάδης πιάνο πλήκτρα, Νίκος Κατσίκης μπουζούκι, Λάμπρος Παπανικολάου κοντραμπάσο. Θα προηγηθεί άνοιγμα από την Μπάντα Χάλκινων Κράμα. Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2023 από δύο Κύπριους μουσικούς, τον Ανδρέα Θεοχάρους και Νικόλα Γεωργίου, και αποτελείται από έξι πνευστά, κιθάρα και τύμπανα. Το Κράμα εμπνέεται από την έννοια της συνένωσης υλικών και πολιτισμών: το κράμα μετάλλου από το οποίο αποτελούνται τα χάλκινα πνευστά, και το κράμα μεσογειακών και δυτικών μουσικών. Στόχος του σχήματος είναι η δημιουργία και η εκτέλεση πρωτότυπων μουσικών έργων που συνδυάζουν παραδοσιακές μουσικές της Μεσογείου με δυτική μουσική, με έμφαση στη διατήρηση των στιλιστικών γνωρισμάτων της παραδοσιακής. Νικόλας Γεωργίου: Άλτο Σαξόφωνο, Μάριος Χαραλάμπους: Τενόρο Σαξόφωνο Γιώργος Ελ Χάπερ: Τρομπέτα, Ραφαήλ Ορφανίδης: Τρομπέτα Βαγγέλης Δρουλίσκος: Τρομπόνι Αλέξανδρος Αδάμ: Κιθάρα, Ανδρέας Θεοχάρους: Τούμπα, Νικόλας Τσαγγάρης: Κρουστά. Χορηγός Επικοινωνίας: Check in Cyprus
>> Τετάρτη 15 Μαΐου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20:00. Διάρκεια: 120'. Πληρ. 77777745.

rokkos-stelios.jpg

Στέλιος Ρόκκος
Είναι οι στιγμές που γράφουν τη δική τους ιστορία... Είναι οι στιγμές που γίνονται μαγικές... Είναι οι στιγμές που δημιουργούν δυνατές αναμνήσεις, όπως αυτές που, μοναδικά φτιάχνει, ο Στέλιος Ρόκκος όταν βρίσκεται on stage και συνομιλεί μουσικά με το κοινό του. Τέτοιες στιγμές θα ζήσουν και φέτος το καλοκαίρι όλοι όσοι απολαύσουν τον εξαίρετο μουσικό και τραγουδιστή στις συναυλίες του, με τίτλο «Πάει». Η επαφή του με το κοινό άμεση, αμφίδρομη, μοναδική! Ο Στέλιος Ρόκκος θα ταξιδέψει το κοινό για ακόμη ένα καλοκαίρι σε απίστευτα μουσικά ταξίδια μέσα από τα δικά του τραγούδια αλλά και άλλες μεγάλες επιτυχίες! Στις 17 Μαΐου, μην χάσεις τη φιλανθρωπική συναυλία με τον αγαπημένο μας καλλιτέχνη Στέλιο Ρόκκο, στο Δημοτικό Γήπεδο Λατσιών στη Λευκωσία. Τα καθαρά έσοδα από την εκδήλωση θα δοθούν για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Λατσιών και του Ειδικού Σχολείου Ευαγγελισμός στο Γέρι.
>> Παρασκευή 17 Μαΐου, Δημοτικό Γήπεδο Λατσιών, Λευκωσία, 20.00. Είσοδος €10. Προπώληση εισιτηρίων: TicketBox.com.cy.

Το «Μουσικό Πορτρέτο» του Δημήτρη Λάγιου
Για όσους δεν πρόλαβαν να βρουν εισιτήρια στις πρώτες τρεις εκδηλώσεις που έγιναν με το «Μουσικό Πορτρέτο» του Δημήτρη Λάγιου, θα πραγματοποιηθεί μία ακόμη εκδήλωση, στις 17 Μαίου στον ίδιο χώρο της «Διάστασης» , στην Αίθουσα «Πλεύσις» στην Πλατεία του Παλιού Λιμανιού. Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 20:30. Όπως είναι ήδη γνωστό η «Διάσταση» συμπληρώνει 40 χρόνια φέτος πολιτιστικής προσφοράς και έχει προγραμματίσει διάφορες εκδηλώσεις. Το Φωνητικό Σύνολο της Διάστασης μαζί με το μουσικό σχήμα "Ες αεί" ετοίμασαν ένα αφιέρωμα σε έναν ιδιαίτερο άνθρωπο με σπάνιες αρετές ψυχής και τεράστιο μουσικό ταλέντο, τον Δημήτρη Λάγιο. Ένας συνθέτης ο οποίος εκτός από τους δικούς του στίχους τραγουδιών, μελοποίησε Οδυσσέα Ελύτη τόσο ωραία όσο κανένας άλλος, μελοποίησε Μάνο Ελευθερίου, Μιχάλη Μπουρμπούλη, Διονύσιο Σολωμό, Λάδη Φώντα, ύμνους του Δαυίδ, Καρυωτάκη κ.ά.
>> Παρασκευή 17 Μαΐου, Αίθουσα «Πλεύσις», Πλατεία του Παλιού Λιμανιού, Λεμεσός, 20:30. Εισιτήρια από την ticketmaster.cy και όλα τα ACS couriers.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Το Fengaros High 2024 επιστρέφει στη Λευκωσία τον Μάιο

59265-sites/default/files/pegkyzina.jpg

Πέγκυ Ζήνα
Εξαιρετική και καταξιωμένη ερμηνεύτρια, καθηλωτική στη σκηνή, με επιτυχημένη πορεία και ατόφια, βαθιά λαϊκή φωνή, η Πέγκυ Ζήνα μας έχει συνηθίσει σε μοναδικές βραδιές καλής διασκέδασης με πολλή ενέργεια. Η δημοφιλής τραγουδίστρια Πέγκυ Ζήνα, λοιπόν, πιστή στο ραντεβού της με το κοινό της Κύπρου, έρχεται για ένα εκρηκτικό live και υπόσχεται μια βραδιά διασκέδασης. Η Πέγκυ Ζήνα θα φωτίσει το Σάββατο 18 Μαΐου το Opus Event Venue στη Λεμεσό, στις 23.00, θα αγκαλιάσει και θα ταξιδέψει το κοινό με ένα τρόπο διαφορετικό, γεμάτο μουσική, πάθος, ένταση και φυσικά διασκέδαση.
>> Σάββατο 18 Μαΐου, Opus Event Venue, Λεμεσός, 23.00. Πληρ. 70000087.

mihalis-rakintzis.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Μιχάλης Ρακιντζής
Ο Μιχάλης Ρακιντζής, σε περίπτωση που δεν τον θυμάστε -λόγω ηλικίας-, είναι ένας από τους διασημότερους ερμηνευτές αλλά και στιχουργούς της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας, με πολλούς χρυσούς και πλατινένιους δίσκους στο ενεργητικό του, πολλές συνεργασίες, και πολλά τραγούδια-επιτυχίες. "Μωρό μου φάλτσο", "Βασανισμένα κορμάκια", "Πουφ", "Είσαι σαν κουνέλι", "Προκαλείς", "Δικός σου για πάντα", "Σε ένα βράδυ ό,τι ζήσουμε", "Καθρέφτης", "Σε ένα κατάστρωμα", "Το φίλο σου ζηλεύω", "Ό,τι κάνεις σου κάνω" και η λίστα συνεχίζεται... Στις 25 & 26 Μαΐου, θα τα θυμηθούμε όλα, κάνοντας ένα ταξίδι στο παρελθόν με τον ίδιο τον καλλιτέχνη, ο οποίος ετοιμάζει βαλίστες και κατεβαίνει στο νησί μας, έχοντας στις αποσκευές του τα αγαπημένα μας τραγούδια της δεκαετίας του '90 σε ένα anti-aging concept!
>> Παρασκευή 24 & Σάββατο 25 Μαΐου, RED., Λευκωσία, 22.00. Κρατήσεις: 99059257.

locomondoflyinng.jpg

Locomondo
Οι Locomondo γιορτάζουν! Είκοσι ένα χρόνια συναυλιών και συνεχίζουν να το γιορτάζουν σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ένα από τα πιο γνωστά, νεανικά και αγαπημένα συγκροτήματα έρχεται στην Κύπρο για να μας χαρίσει ένα αξέχαστο συναυλιακό πάρτι. Η μεγάλη μουσική παρέα των reggae, ska και latin ρυθμών έχει κερδίσει -πλέον- τις καρδιές όλων –μικρών και μεγάλων– εδώ και χρόνια παντού, αφού «κρύο δεν κάνει στην Ελλάδα, κρύο δεν έκανε ποτέ», στίχος που δεν έχει αφήσει ασυγκίνητο ούτε το κοινό στις συναυλίες στην Ευρώπη! Οι 3 of a kind τους φέρνει κοντά μας για να υποδεχτούμε όλοι μαζί το καλοκαίρι, τραγουδώντας και χορεύοντας τις μεγάλες τους επιτυχίες. Πότε; Στις 25 Μαΐου στο Κοινοτικό Γήπεδο Πυργών.
>> Σάββατο 25 Μαΐου, Κοινοτικό Γήπεδο Πυργών, Λάρνακα, 20.00. Εισιτήρια: €15 (soldoutticketbox). Πληρ. 99925630 & 99958980.

ntalaras (1).jpg

Η Πατρίδα είναι μάνα, έχει μνήμη, θυμάται
Η Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού - Φιλόπτοχως Αδελφότητα παρουσιάζει την παράσταση «Η Πατρίδα είναι μάνα, έχει μνήμη, θυμάται», με τους Γιώργο Νταλάρα, Δημήτρη Φανή και την Ασπασία Στρατηγού. Την Τρίτη 28 Μαΐου στο Κηποθέατρο Λεμεσού "Μάριος Τόκας'. Η συναυλία αρχίζει στις 19:30. Στην εκδήλωση αυτή, μια μεγάλη ομάδα καλλιτεχνών θα ενώσουν το ταλέντο τους για να παρασύρουν το κοινό σε ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι. Η παράσταση θα έχει θεματική τις ρίζες μας και θα αναδεικνύει την ελληνική μουσική παράδοση μέσα από την εκτέλεση δημοτικών, κρητικών, μικρασιάτικων, ρεμπέτικων και λαϊκών τραγουδιών και θα κλείσει με ένα αφιέρωμα για τα 50 χρόνια της εισβολής. Ομάδα Κύπριων καταξιωμένων καλλιτεχνών θα αναλάβει την εκτέλεση του μουσικού τμήματος της εκδήλωσης με ενορχηστρώσεις τραγουδιών τις οποίες έχει αναλάβει ο εξαίρετος μουσικός Νεοκλής Νεοφυτίδης. Μαζί με τους πιο πάνω τραγουδά και η Εκκλησιαστική Χορωδία της Μητροπόλεώς μας «Ρωμανός ο Μελωδός» και «Ανατολή», με τη συνοδεία 30 μελούς Φιλαρμονικής του Δήμου Μέσα Γειτονιάς και τους τραγουδιστές, Δημήτρη Φανή και Ασπασία Στρατηγού.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: Χορωδίες «Ρωμανός ο Μελωδός» & «Ανατολή», Σχήμα παραδοσιακών οργάνων Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού και η Φιλαρμονική Δήμου Μέσα Γειτονιάς. ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΕΙΣ: Νεοκλής Νεοφυτίδης. ΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ: Δημήτρης Φανής - Ασπασία Στρατηγού. ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Γιώργος Νταλάρας.
>> Τρίτη 28 Μαΐου, Κηποθέατρο Λεμεσού "Μάριος Τόκας', Λεμεσός, 19:30. Γενική Είσοδος: €15. Προπώληση: www.ticketmaster.cy και σε όλα τα καταστήματα ACS COURIER.

aslanidou.jpg

Μελίνα Ασλανίδου & Χρήστος Νικολόπουλος
Η δημοφιλής ερμηνεύτρια Μελίνα Ασλανίδου συναντά στην Κύπρο τον σπουδαίο συνθέτη Χρήστο Νικολόπουλο και μαζί ερμηνεύουν τα "Τραγούδια μιας ζωής" του Νικολόπουλου! Πρόκειται για μια συναυλία αφιερωμένη σε μεγάλες επιτυχίες του Χρήστου Νικολόπουλου με τη συμμετοχή του ίδιου του συνθέτη, της Μελίνας Ασλανίδου και ομάδας Κυπρίων καλλιτεχνών. Εκεί λοιπόν θα ακούσουμε διαχρονικές επιτυχίες του σπουδαίου συνθέτη Χρήστου Νικολόπουλου με τη Μελίνα Ασλανίδου, και όχι μόνο, όπως «Της καληνύχτας τα φιλιά», «Μια γυναίκα μπορεί», «Ζήλεια μου», «Δεν υπάρχουν άγγελοι», «Άιντε μάτια μου γλυκά», «Νύχτα στάσου», «Αν πεθάνει μια αγάπη» και άλλα.
>> Παρασκευή 31 Μαΐου, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20.30. Εισιτήρια: Από €25, soldoutticketbox. Για εισιτήρια ΑΜΕΑ επικοινωνήστε με το θέατρο στο 22 797 979 | Συνοδός ΑΜΕΑ €20.

Εισβολέας
Τα πολλά “πρόσωπα” ενός από τους κορυφαίους Έλληνες rappers δεν χρειάζονται συστάσεις. Προερχόμενος από την hip hop μάνα της Αθήνας, το Γαλάτσι, ήταν εκεί από την αρχή δίνοντας φωνή σε μια ολόκληρη γενιά. Ο Εισβολέας ανεβαίνει στη σκηνή γιορτάζοντας τα 25 χρόνια παρουσίας του στη μουσική! Μαζί με την μπάντα και την ξεσηκωτική του ενέργεια, στήνει για ακόμα μια φορά ένα αξέχαστο live, όπου η ραπ παντρεύεται με το ρεμπέτικο, τα μπλουζ και τις μουσικές της Μεσογείου. Με εύστοχες ρίμες και μερακλίδικα ρεφρέν.
>> Παρασκευή 31 Μαΐου, Θεατράκι Κοινοτικού Πάρκου Λυμπιών, 20.00. Πληρ. και εισιτήρια, τηλ. 99810011 και bit.ly/EisboleasKalokairi2024.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close