Δημοσιεύτηκε στις 10 Μαΐου 2024
Ποιοι είναι οι πιο οικονομικοί προορισμοί στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι; Για ένα οικονομικό καλοκαιρινό city break κατευθυνθείτε στη νότια Ευρώπη. Οι πτήσεις και τα ξενοδοχεία είναι πιο προσιτά σε αυτούς τους ευρωπαϊκούς προορισμούς, αποκαλύπτουν νέα δεδομένα.
Αναζητάτε ιδέες για καλοκαιρινές διακοπές που θα είναι on budget; Η Νότια Ευρώπη είναι το κατάλληλο μέρος σύμφωνα με μια νέα έκθεση της ταξιδιωτικής μηχανής αναζήτησης Kayak.
Μελετώντας τις μέσες τιμές πτήσεων και ξενοδοχείων, απαριθμεί τους 10 φθηνότερους προορισμούς διακοπών στην Ευρώπη για αυτό το καλοκαίρι, με ισπανικές και ιταλικές πόλεις να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας. Αποκαλύπτει επίσης ποιες πτήσεις έχουν μειωθεί περισσότερο σε τιμές σε σχέση με πέρυσι, με τα ταξίδια προς την Τουρκία να έχουν μειωθεί έως και 16%.
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον προγραμματισμό ενός προσιτού ευρωπαϊκού city break
Ποιοι είναι οι φθηνότεροι προορισμοί στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι;
Το Kayak συγκέντρωσε το μέσο κόστος των πτήσεων επιστροφής από το Ηνωμένο Βασίλειο και μιας διαμονής επτά διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχείο σε χώρες σε όλη την ήπειρο για να προσδιορίσει τους πιο οικονομικούς προορισμούς στην Ευρώπη.

Η Μαδρίτη έρχεται στην πρώτη θέση, με μέσο κόστος ταξιδιού 999 € (859 £). Η ισπανική πρωτεύουσα είναι γνωστή για την αριστοκρατική της αρχιτεκτονική, τα μεταμεσονύχτια μπαρ, τις παγκοσμίου φήμης γκαλερί τέχνης και την ακμάζουσα σκηνή φαγητού, που την καθιστούν τον ιδανικό προορισμό για μεγαλύτερο διάλειμμα.

Δεύτερη είναι το Μιλάνο με €1.024 (£881). Η πρωτεύουσα της μόδας της Ιταλίας φημίζεται για τον καθεδρικό ναό της με γαργκόιλ, ο οποίος δεσπόζει εντυπωσιακά πάνω από την Piazza del Duomo. Η βόρεια πόλη είναι επίσης ένα σημείο άλματος για τη λίμνη Κόμο και τη Γκάρντα.
Η Ισπανία κάνει άλλη μια εμφάνιση, με τη Βαλένθια στην τρίτη θέση. Ένα ταξίδι σε αυτή την παραλιακή πόλη θα σας κοστίσει 1.105 € (951£). Νοικιάστε ένα ποδήλατο για να εξερευνήσετε τα δαιδαλώδη ποτάμια και τις χρυσές παραλίες του.
Το Πόρτο στην Πορτογαλία καταλαμβάνει την τέταρτη θέση, με μέση τιμή εβδομαδιαίου ταξιδιού 1.150 ευρώ (989 £). Αυτός ο γαστρονομικός παράδεισος είναι γνωστός για το λαχταριστό pastel de nata και – φυσικά – το λιμάνι. Περιβάλλεται επίσης από κυματιστούς αμπελώνες που προσφέρουν μια χαλαρωτική απόδραση από την πολύχρωμη πόλη.
Η Κωνσταντινούπολη στην Τουρκία κλείνει την πρώτη πεντάδα με ταξίδια κατά μέσο όρο €1.247 (£1.073). Φημισμένη ως το σταυροδρόμι μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, αυτή η συναρπαστική πόλη φιλοξενεί αρχιτεκτονικά και ιστορικά θαύματα όπως η Αγία Σοφία και τα Αρχαιολογικά Μουσεία.
Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν η Βουδαπέστη στην Ουγγαρία με 1.286 ευρώ (1.106 £), η Λούκα στη Μάλτα με 1.295 ευρώ (1.114 £), η Φλωρεντία στην Ιταλία με 1.338 ευρώ (1.151 £ ), η Βαρκελώνη στην Ισπανία με 1.364 ευρώ (1.173 £) και Ζάκυνθος στην Ελλάδα στις €1.373 (£1.181).

Ποιες είναι οι φθηνότερες πτήσεις στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι;
Οι πόλεις της Βόρειας Ευρώπης κυριαρχούν στην ανάλυση του Kayak για τις φθηνότερες πτήσεις αυτό το καλοκαίρι. Το Δουβλίνο στην Ιρλανδία έρχεται στην κορυφή με μέση τιμή πτήσης 124 € (107 £) από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Η Κοπεγχάγη στη Δανία έρχεται στην τρίτη θέση με €139 (£120), το Παρίσι και το Άμστερνταμ στην πέμπτη θέση με €164 (£141), οι Βρυξέλλες στο Βέλγιο στην ένατη θέση με €172 (£148) και η Γενεύη στην Ελβετία στη δέκατη με 176€ (£151).
Ωστόσο, όταν πρόκειται για τις μεγαλύτερες μειώσεις τιμών από το 2023, οι προορισμοί στην Τουρκία κερδίζουν. Οι πτήσεις από τη Βρετανία προς την Αλικαρνασσό έχουν μειωθεί κατά 16% από πέρυσι και τώρα είναι κατά μέσο όρο 360 ευρώ (310 £), ενώ οι πτήσεις προς Κωνσταντινούπολη και Αττάλεια έχουν μειωθεί κατά 14% στα 304 ευρώ (262 £) και 337 ευρώ (290 £) αντίστοιχα .
Το Ντουμπρόβνικ στην Κροατία είναι επίσης πιο προσιτό φέτος, με πτώση τιμής 11% που φέρνει τις πτήσεις κατά μέσο όρο στα 259 ευρώ (223 £), ενώ οι πτήσεις προς την Κοπεγχάγη στη Δανία έχουν μειωθεί 10% στα 139 ευρώ (120£).
Extra info: Εκτός Ευρώπης, η Κίνα είναι ιδιαίτερα φθηνότερη για φέτος, με τις τιμές να πέφτουν έως και 45%, ενώ το Μαρόκο προσφέρει μία από τις φθηνότερες αποδράσεις με πτήσεις προς το Μαρακές κατά μέσο όρο 260€ (224£).
Σχετικά

Σκόνη και συννεφιά στο μενού του καιρού σήμερα – Πότε αναμένεται άνοδος της θερμοκρσίας
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Κώστας Λυχναράς: Πέθανε ο σπουδαίος σκηνοθέτης του «Κωνσταντίνου και Ελένης»
Η ανακοίνωση της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών


Αυτό το ελληνικό νησί συνδυάζει χαλάρωση και δράση — ήρθε η στιγμή να το προσθέσεις στη travel list σου
Ανακάλυψε την ήρεμη πλευρά της περιπέτειας

Σε εκκρεμότητα η νέα ΜΕΝΝ
Ο Σύνδεσμος «Μωρά Θαύματα» ζητά ξεκάθαρες απαντήσεις από τον ΟΚΥπΥ και την ακριβή ημερομηνία παράδοσης του Έργου

Ένας «υποτιμημένος» μεσογειακός προορισμός ανακηρύχθηκε το καλύτερο μέρος για φέτος το καλοκαίρι
Το HelloSafe , μια ιστοσελίδα σύγκρισης ασφαλειών, έκανε την έρευνα και κατέληξε σε πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα

Η καρδιά του καλοκαιριού, χτυπά φέτος στο (φωτισμένο) Fig Tree Bay
Το νέο instagrammable spot στο νησί του Fig Tree Bay φωτίστηκε

Ανεβαίνουν στους 30 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία σήμερα – Έρχεται άνοδος τις επόμενες ημέρες
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Το Elysium ανάμεσα στα κορυφαία ξενοδοχεία της Ευρώπης
Η μοναδική κυπριακή παρουσία στη λίστα “Best of the Best - Top Europe” του Tripadvisor

Η "εικόνα" των κατασκηνωτικών χώρων της Κύπρου που πρέπει να προβληματίσει
Θα πάμε φέτος για camping;

Η Wizz Air μόλις ανακοίνωσε έναν νέο προορισμό για απευθείας πτήσεις από Λάρνακα
Η Wizz Air επεκτείνει το δίκτυο της στη Λάρνακα με νέο δρομολόγιο και τιμές από €19,99 από αυτόν τον Οκτώβριο

Lady’s Mile και Κούριο: Οι δύο υπέροχες παραλίες της Λεμεσού που αλλάζουν
Στόχος, η ενίσχυση της προσβασιμότητας, της υγιεινής, της ασφάλειας και της εξυπηρέτησης των λουομένων, αλλά και η σταδιακή αποκατάσταση της λαϊκότητας της δημοφιλούς παραλίας Lady’s Mile