Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ένα βράδυ στη διάσημη αυλή του Αγίου Δομετίου

Στο ταβερνάκι όπου όλα είναι χειροποίητα, φτιαγμένα με μεράκι από τον σεφ!

Δημοσιεύτηκε στις 20 Μαΐου 2024

Το ταβερνάκι Το Ιστορικόν στον Άγιο Δομέτιο μετράει 3 χρόνια και αν δεν το έχεις ανακαλύψει ακόμα, ήρθε η στιγμή να το κάνεις.

Θα λατρέψεις την αισθητική του εσωτερικού του χώρου, τον σύχρονο χαρακτήρα του, που κουβαλάει και μία αύρα απ' τα παλιά, αλλά και την εντυπωσιακή αυλή του, με τα ατμοσφαιρικά λαμπάκια, και σίγουρα θα ενθουσιαστείς με τις υπέροχες γεύσεις. Όλα είναι χειροποίητα, φτιαγμένα με μεράκι από τον σεφ Λούκα Παπαλαζάρου και τη δημιουργική του ομάδα.

ISTORIKON 2.jpg

Το Ταβερνείο Το Ιστορικόν, λοιπόν, θα το βρεις στον ιστορικό πυρήνα του Αγίου Δομετίου, σε μία όμορφη πλακόστρωτη αυλή που ήδη γέμισε με τραπεζάκια και καρό τραπεζομάντιλα, άναψε τα ατμοσφαιρικά λαμπάκια και σε περιμένει για να δοκιμάσεις γευστικά μεζεδάκια και κυρίως πιάτα, με έμπνευση από την παραδοσιακή μας κουζίνα.

Κι ένα βράδυ εδώ, επιβάλλεται, ενώ θα σου θυμίσει σκηνές από παλιές και αγαπημένες ελληνικές ταινίες, με καλό φαγητό, το ποτό να ρέει άφθονο και γλέντια αυθεντικά, σπάνια για την εποχή και πολύ διαφορετικά από όσα έχουμε συνηθίσει.

ISTORIKON 3.jpg

Όσο για το μενού, στο Ιστορικόν θα βρεις εξαιρετικά μεζεδάκια για να τα μοιραστείς με την παρέα σου, τίμιες μερίδες κρεατικών για τη μέση και μαγειρευτά που θυμίζουν πως βγήκαν από την κουζίνα της μαμάς. Ο (ανανεωμένος) μεζές, εξάλλου, αποτελείται από 20 πιάτα (και τιμάται μόλις στα €22), ανάμεσά τους φρεσκοκομμένη σαλάτα με κυπριακή κάππαρη, αλοιφές όπως καλοχτυπημένο ταχίνι, δροσερό τζατζίκι και χούμοι με παντζάρι, σαλάτα με πλιγούρι, λουκάνικο, 100% πρόβειο χαλλούμι, σουβλάκια, σεφταλιές, μανιτάρια, μελιτζάνες με φέτα, φλογέρες με σπανάκι και φέτα, θεϊκούς τραχανοκεφτέδες με μαρμελάδα μοσφίλου–τέλειος κρασομεζές-, αλλά και γευστικά και αρωματικά σκιουφιχτά μακαρόνια με μανιτάρια. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το χοιρινό με κολοκάσι με σάλτσα από μόσφιλα, θα σε ενθουσιάσει! Το ίδιο βέβαια θα κάνουν και τα γλυκά, ειδικά ο μπακλαβάς, αλλά και μοναδικό μιλφέιγ, με κρέμα πατισερί και σος από φρούτα του δάσους.

Πέρα από τον μεζέ έχεις την ευκαιρία, εκτός των άλλων νοστιμιών, να απολαύσεις και εκλεκτά κρέατα, όπως σπαλομπριζόλα, t-bone, tomahawk κ.ά. που λιώνουν στο στόμα. Το μενού είναι εποχικό και οι πρώτες ύλες εκλεκτές από ντόπιους παραγωγούς.

Στα πολύ θετικά πρόσθεσε και την άψογη εξυπηρέτηση από όλα τα μέλη της ομάδας αλλά και την τίμια τιμολογιακή προσέγγιση, η οποία μάλιστα διακρίθηκε στα Cyprus Eating Awards 2023 κερδίζοντας το Nice Price!

(22780555) Μάρκου Δράκου 5, Άγιος Δομέτιος, 2369 Λευκωσία.
Κάνε κράτηση τηλεφωνικώς ή διαδικτυακά, μέσω της ιστοσελίδας (κλικ εδώ).
Facebook: Ταβερνείο Το Ιστορικόν
Instagram: To Istorikon

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close