Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

40 όμορφα πράγματα για να κάνεις στην Κύπρο το σαββατοκύριακο

Ο πληρέστερος οδηγός με όλα όσα γίνονται αυτή τη στιγμή στο νησί

Δημοσιεύτηκε στις 17 Μαΐου 2024

Ένα πλούσιο μενού με 40 πολύ καλές και ενδιαφέρουσες επιλογές έχουμε μπροστά μας αυτό το σαββατοκύριακο του Μάη. Οι επιλογές ποικίλουν και αφορούν μικρούς και μεγάλους. Αυτό το σαββατοκύριακο μπορούμε να πάμε θέατρο, σινεμά, να δούμε εξαιρετικές παραστάσεις για παιδιά, να πιουμε κρασιά, να απολαύσουμε εκθέσεις, να πάμε σε φεστιβάλ σε πόλεις και χωριά, να ακούσουμε live μουσικές από αγαπημένους μας καλλιτέχνες, να βγούμε εκτός, να πάμε πεζοπορία και πολλά άλλα.

3_copyright__Adonis_Philippides.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Έκθεση RE:SOURCE 2.0
Η μη κερδοσκοπική φιλανθρωπική οργάνωση City Friends Club και η επιμελητική ομάδα ARTNOW ανακοινώνουν το RE:SOURCE 2.0, μια περιβαλλοντική έκθεση τέχνης που επικεντρώνεται στο θέμα της Φύσης. Πραγματοποιώντας από τις 17 Μαΐου έως τις 21 Μαΐου 2024, στο The Warehouse by ITQuarter, μια εκδήλωση που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και των πόρων της Κύπρου. Τοπικοί και διεθνείς καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν στην ανοιχτή πρόσκληση θα παρουσιάσουν έργα που διερευνούν τη σχέση μεταξύ ανθρώπου και φύσης, είτε μέσω γλυπτικής, εγκατάστασης, ζωγραφικής ή video art. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει επίσης βιώσιμα κομμάτια μόδας και εργαστήρια τέχνης.
>> 17-21 Μαΐου, στο The Warehouse by ITQuarter, Λεμεσός
Χορηγός επικοινωνία: Συγκρότημα ΔΙΑΣ & Τηλεόραση Sigma

321237202_2373850096103746_295025.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Πριν έρθει ο Γερμανός στο Flea Theatre
Προτού ταξιδέψει στην Αθήνα όπου θα παρουσιαστεί στην σκηνή του Εθνικού Θεάτρου στις 22 Μαΐου, το θεατρικό έργο που συγκίνησε το κοινό, επιστρέφει για άλλες τρεις παραστάσεις στο Flea Theatre στην Λευκωσία. Με τους Πόπη Αβραάμ και Αντρέα Κουτσόφτα. Σκηνοθεσία Κώστας Σιλβέστρος. Η HAMM Broductions παρουσιάζει το νέο έργο της βραβευμένης συγγραφέως Μάρτα Μπαρσελό. Το έργο γράφτηκε για ένα τουρνουά δραματουργίας, το οποίο απαγόρευε τις σκηνικές οδηγίες. Ο σκηνοθέτης Κώστας Σιλβέστρος, σε ένα έργο «λευκού καμβά», δημιουργεί ένα μοναδικό σύμπαν για την ηρωίδα του. Πλάι στην Πόπη Αβραάμ, ο Αντρέας Κουτσόφτας, ο οποίος ενσαρκώνει μία πληθώρα ρόλων. Η Τζούλια, μια γυναίκα γύρω στα 60, χήρα, έχει από καιρό καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά με τη μνήμη της. Οι ιατρικές εξετάσεις επιβεβαιώνουν τις υποψίες της: πάσχει από Αλτσχάιμερ. Είναι ζήτημα χρόνου πότε θα χάσει εντελώς την προσωπικότητά της και πότε θα πάψει να αναγνωρίζει ακόμη και τους γιους της. Αποφασίζει λοιπόν, να φτιάξει μια λίστα με όλα όσα θέλει πραγματικά να κάνει, όσο είναι ακόμη σε θέση να παίρνει η ίδια τις αποφάσεις για την ζωή της. Θέλει να απολαύσει κάθε πολύτιμο λεπτό, πριν ο «Γερμανός» κατακτήσει για πάντα το μυαλό της.
>> Παρασκευή 17, Σάββατο 18 & Κυριακή 19 Μαΐου, Flea Theatre, Λευκωσία, 20:30. Εισιτήρια: SoldOut Tickets και στα Καταστήματα Stephanis. Πληροφορίες: 97655666.

FotoJet_56.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Επίδειξη μόδας Νήματα
Αφιερωμένη στα νήματα της μόδας, αλλά και στα νήματα του χρόνου που συνδέουν ανθρώπους και παραδόσεις διά μέσου των αιώνων, είναι η επίδειξη μόδας που διοργανώνεται από το International Women's Club of Cyprus και το Τμήμα Τεχνών και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Frederick, την Παρασκευή 17 Μαΐου, στις 19:00, στο Μεσαιωνικό Κάστρο Λάρνακας. Tα έσοδα θα διατεθούν για την ανάπτυξη θεραπευτικών εικαστικών προγραμμάτων στους Χώρους Φιλοξενίας του Συνδέσμου για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ). Η επίδειξη μόδας με τον τίτλο «Νήματα» θα παρουσιάσει τις δημιουργίες φοιτητριών και αποφοίτων του Πανεπιστημίου Frederick που σπουδάζουν ή αποφοίτησαν από το πρόγραμμα Σχεδιασμού Μόδας και Δημιουργίας Εικόνας. Τα ρούχα που δημιούργησαν οι νέοι σχεδιαστές και οι νέες σχεδιάστριες, αντλούν έμπνευση από την κυπριακή παράδοση, με αναφορές στο λευκαρίτικο κέντημα, στα μοτίβα του φυτιώτικου υφαντού, στις αλατζιές, στις δαντέλες και στα υφάσματα της παραδοσιακής κυπριακής στολής, επιχειρώντας να τα μεταφέρουν στη σύγχρονη εποχή.
>> Παρασκευή 17 Μαΐου, Μεσαιωνικό Κάστρο Λάρνακας, 19:00.

stelios_rokkos_pote_tour_2024.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Ο Στέλιος Ρόκκος στα Λατσιά
Είναι οι στιγμές που γράφουν τη δική τους ιστορία... Είναι οι στιγμές που γίνονται μαγικές... Είναι οι στιγμές που δημιουργούν δυνατές αναμνήσεις, όπως αυτές που, μοναδικά φτιάχνει, ο Στέλιος Ρόκκος όταν βρίσκεται on stage και συνομιλεί μουσικά με το κοινό του. Τέτοιες στιγμές θα ζήσουν και φέτος το καλοκαίρι όλοι όσοι απολαύσουν τον εξαίρετο μουσικό και τραγουδιστή στις συναυλίες του, με τίτλο «Πάει». Η επαφή του με το κοινό άμεση, αμφίδρομη, μοναδική! Ο Στέλιος Ρόκκος θα ταξιδέψει το κοινό για ακόμη ένα καλοκαίρι σε απίστευτα μουσικά ταξίδια μέσα από τα δικά του τραγούδια αλλά και άλλες μεγάλες επιτυχίες! Στις 17 Μαΐου, μην χάσεις τη φιλανθρωπική συναυλία με τον αγαπημένο μας καλλιτέχνη Στέλιο Ρόκκο, στο Δημοτικό Γήπεδο Λατσιών στην Λευκωσία. Τα καθαρά έσοδα από την εκδήλωση θα δοθούν για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Λατσιών και του Ειδικού Σχολείου Ευαγγελισμός στο Γέρι.
>> Παρασκευή 17 Μάιου 2024, Δημοτικό Γήπεδο Λατσιών
Ώρα: 20:00 – 24:00: (20:00 – 22:00) DJ live set, (22:00 – 00:00) Stelios Rokkos Live
Είσοδος: 10€. Προπώληση εισιτηρίων: TicketBox.com.cy

459aa953427ceebe033744ba76802a22_.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Μουσικό πορτρέτο Δημήτρη Λάγιου
Το Φωνητικό Σύνολο της Διάστασης μαζί με το μουσικό σχήμα "Ες αεί" ετοίμασαν ένα αφιέρωμα σε έναν ιδιαίτερο άνθρωπο με σπάνιες αρετές ψυχής και τεράστιο μουσικό ταλέντο, τον Δημήτρη Λάγιο. Ένας συνθέτης ο οποίος εκτός από τους δικούς του στίχους τραγουδιών, μελοποίησε Οδυσσέα Ελύτη τόσο ωραία όσο κανένας άλλος, μελοποίησε Μάνο Ελευθερίου, Μιχάλη Μπουρμπούλη, Διονύσιο Σολωμό, Λάδη Φώντα, ύμνους του Δαυίδ, Καρυωτάκη κ.α. Συμπληρώνονται φέτος 32 χρόνια από τον θάνατο του αγαπημένου φίλου της «Διάστασης», ο οποίος παρά τη σύντομη διάρκεια της ζωής του, κατάφερε να αφήσει το στίγμα του στην Ελληνική μουσική δημιουργία, με έργα που παραμένουν αναλλοίωτα μέσα στην ψυχή μας.
>> Παρασκευή 17 Μαΐου, Αίθουσα «Πλεύσις» στην Πλατεία του Παλιού Λιμανιού, Λεμεσός, 20:30.
Εισιτήρια από την ticketmaster.cy και όλα τα ACS couriers.

kyriazis-araouzos2.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Βαρνάβας Κυριαζής και Ανδρέας Αραούζος
Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 10 χρόνια λειτουργίας της Λεβεντείου Πινακοθήκης αλλά και της Διεθνούς Μέρας Μουσείων 2024, η Λεβέντειος Πινακοθήκη παρουσιάζει, σε συνεργασία με την Alpha Square, μια και μοναδική βραδιά γεμάτη τέχνη! Θα παρακολουθήσουμε αποσπάσματα από τις θεατρικές παραστάσεις που παρουσιάστηκαν στα 10 χρόνια λειτουργίας της Πινακοθήκης με εικαστική θεματολογία. Συγκεκριμένα θα δούμε έναν φανταστικό ζωγράφο και πέντε ιστορικά σημαντικούς καλλιτέχνες οι οποίοι άλλαξαν την τέχνη της εποχής τους: Μαρκ Ρόθκο από την παράσταση « Κοκκίνο» / Jonathan Waxman από την «Αόρατη Όψη» / Φράνσις Μπέικον και Λούσιαν Φρόιντ από την παράσταση «Bacon\Freud»/ Πάμπλο Πικάσο από την παράσταση « Ένας Πικάσο» και Λεονάρντο Ντα Βίντσι από το αγγλόφωνο αναλόγιο «Ένα Πορτρέτο για την Μόνα Λίζα» επιστρέφουν στην Πινακοθήκη για μια μοναδική βραδιά στο ισόγειο, δώρο της Alpha Square και της Λεβεντείου Πινακοθήκης στο θεατρόφιλο κοινό και όχι μόνο. Με τους Βαρνάβα Κυριαζή και Ανδρέα Αραούζο, με κινηματογράφηση του Νίκου Μυλωνά.
>> Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024, Ισόγειο Λεβεντείου Πινακοθήκης, Λευκωσία, 19:30. Δωρεάν είσοδος
Περιορισμένος αριθμός θέσεων | Κρατήσεις απαραίτητες: 22668838, rsvp@leventisgallery.org

432945086_122115530888254595_17170362824535254.width-800.jpg

1ο Cyprus Comedy Festival
Το 1ο Cyprus Comedy Festival υπόσχεται ένα τετραήμερο γεμάτο γέλια και αμέτρητες στιγμές διασκέδασης για όλους όσους θα παρακολουθήσουν από κοντά τις παραστάσεις στις 17-19 Μαΐου 2024. Γνωστοί κωμικοί από την Κύπρο και την Ελλάδα ετοιμάζονται να προσφέρουν ασταμάτητο γέλιο μέσα από διαφορετικές παραστάσεις stand-up comedy. Ετοιμαστείτε να ζήσετε μια γιορτή γέλιου και κωμωδίας, με ανατρεπτικό χιούμορ και αξέχαστες στιγμές! Η Motion Comedy σε συνεργασία με το House of Improv παρουσιάζουν για πρώτη φορά στη Κύπρο, στο πλαίσιο του 1ου Cyprus Comedy Festival , το Joke Writing Course! Ένα workshop για αρχάριους και όχι και τόσο αρχάριους στον κόσμο της κωμωδίας.
Περισσότερα εδώ
>> Παρασκευή 17 - Κυριακή 19 Μαΐου, Δημοτικό Θέατρο Ύψωνα, Λεμεσός. Εισιτήρια: www.MotionComedy.com/cyprus-comedy-festival

436210430_820477076768811_431868000505433252_n.width-800.jpg

Μεγαλοπρέπεια από την Anyhow Theatre Ensemble
Στο πολυτελές Προεδρικό Μέγαρο μιας χώρας που δεν ονοματίζεται, μια δυτική φωτορεπόρτερ περιμένει την αργοπορημένη επιστροφή του Δικτάτορα για να τραβήξει τη φωτογραφία του. Μαζί της βρίσκονται η γυναίκα του Δικτάτορα, η καλύτερή της φίλη και μια διερμηνέας. Παπούτσια Πράντα, σφηνοπότηρα βότκας και ανυπόμονα δάχτυλα μετρούν τον χρόνο, καθώς ο κίνδυνος που βρίσκονται οι τέσσερις γυναίκες, η αγωνία, τα μυστικά, οι σκέψεις και οι υποψίες τους έρχονται στο φως. Έξω από το Παλάτι οι ήχοι της επανάστασης που έχει ξεσπάσει στους δρόμους πλησιάζουν όλο και πιο κοντά, ενώ η μέρα ξεδιπλώνεται. Μια μέρα που απειλεί να αλλάξει τις ζωές τους για πάντα. Το συναρπαστικό έργο της Άμπι Μόργκαν προσφέρει μια ιδιαίτερη ματιά στο μυαλό των τεσσάρων χαρακτήρων καθώς ο κόσμος γύρω τους καταρρέει. Το έργο εξερευνά τις σχέσεις εξουσίας, την επανάσταση, την ανθρώπινη ψυχοσύνθεση μέσα σε ένα τοπίο πολιτικών αναταραχών και την ευθύνη του ποιοι είμαστε και τι θέση παίρνουμε στις κρίσιμες στιγμές της ιστορίας. Σκηνοθεσία: Γιάννης Καραούλης. Παίζουν: Νάγια Αναστασιάδου, Γιόλα Κλείτου, Ιωάννα Κορδάτου, Ιωάννα Παπαμιχαλοπούλου.
>> Παρασκευή 17 Μαΐου, WhereHaus612, Λευκωσία, 20:30. Εισιτήρια: more.com

1-2_Mv9a40Y.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


3ο Femme Fest Cyprus
Το 3ο Femme Fest Cyprus, που θα ζωντανέψει το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαΐου στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας, διοργανώνεται το Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ, έχει θεσμικό υποστηρικτή το Γραφείο Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων, φιλοξενείται από τον Δήμο Λευκωσίας και στηρίζεται από τον Εθνικό Μηχανισμό για τα Δικαιώματα της Γυναίκας. Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει συζητήσεις σχετικά με τα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών, τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, την επαγγελματική πρόοδο των γυναικών, τις επιπτώσεις των πολέμων στις γυναίκες και άλλα. Θα περιλαμβάνει επίσης εργαστήρια για την έμφυλη βία, τα έμφυλα στερεότυπα και τους κοινωνικούς ρόλους, τη μαιευτική βία, την εμμηνόπαυση. Η κεντρική σκηνή θα φιλοξενήσει και τις δύο μέρες τη δράση «Γυναίκες που μας εμπνέουν», όπου γυναίκες από διάφορους τομείς, όπως ο πολιτισμός, ο ακτιβισμός, η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, θα μοιραστούν τις προσωπικές τους εμπειρίες. Το Σάββατο 18 Μαΐου, οι Ανεράδες θα παρουσιάσουν αφιέρωμα με τίτλο «Η γυναίκα στο ρεμπέτικο», ενώ την Κυριακή 19 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το «Femme Fest Street Party» με γυναίκες Djs στα decks. Περισσότερα ΕΔΩ
>> Σάββατο 18 & Κυριακή 19μ Μαΐου, Δημοτικός Κήπος Λευκωσίας, 16:30.

IMG_5714.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Μαγιάτικο πανηγύρι
Ο Σύνδεσμος Ευημερίας Ατόμων με Νοητική Αναπηρία με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλεί στο «Μαγιάτικο Πανηγύρι Αγάπης», στις 18 Μαΐου 2024 στο Κέντρο Παροχής Υπηρεσιών «ΙΡΙΔΑ». Πλησίον κυκλικού κόμβου ΙΚΕΑ. Ώρες λειτουργίας: 11.00 το πρωί με 5.00 το απόγευμα. Παρουσιάζει η γνωστή ηθοποιός και ραδιοφωνική παραγωγός, Ιωάννα Λαμπροπούλου
Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

  • Πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα,
  • Παζαράκι με χειροτεχνίες
  • Eικαστικό εργαστήρι
  • Face Painting
  • Διασκεδαστικά παιχνίδια για παιδιά
  • Φαγητό και ποτό
  • Κλήρωση με πλούσια δώρα
  • Ταχυδακτυλουργό
  • Γωνιά παραμυθιού
  • Και πολλά άλλα

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετέχουν:
- Φιλαρμονική Αστυνομίας
- Αναστασία Αντρέου, Σωτήρης Πέτσας και Μάριος Χαραλάμπους
- Λαογραφικός Όμιλος Δήμου Στροβόλου
- Σχολή Χορού Podenzia
- Elena Clark School of dance
- Μικροί Εθελοντές

Στους εσωτερικούς χώρους της «Ίριδας» θα παρέχεται δωρεάν ακουολογική εξέταση από τα Ακουολογικά Κέντρα Ευθυμιάδης.
>> Σάββατο 18 Μαΐου, Κέντρο Παροχής Υπηρεσιών «ΙΡΙΔΑ» πλησίον κυκλικού κόμβου ΙΚΕΑ. Ώρες λειτουργίας: 11.00 το πρωί με 5.00 το απόγευμα. Τηλ: 22 481112. email: irida@cytanet.com.cy

lemonis-6.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Ο πρίγκιπας Λεμόνης και η όμορφη Κρεμμύδω
Μετά από πέντε χρόνια, πάνω από 300 sold out παραστάσεις και 150.000 θεατές, «Ο Πρίγκιπας Λεμόνης» έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο! Το αγαπημένο μουσικό παραμύθι του Γ. Σακελλαρίδη «Ο πρίγκιπας Λεμόνης» ταξιδεύει για να συναντήσει τους μικρούς φίλους του στην Κύπρο!!! Μια διαδραστική παράσταση, με τα πολυαγαπημένα τραγούδια του Πρίγκιπα Λεμόνη! Τα παιδιά, γνωρίζουν από κοντά το Λεμόνη και την Κρεμμύδω και με τη δύναμη της αγάπης αλλάζουν τον κόσμο! Τη μουσική και τους στίχους υπογράφει ο πολυαγαπημένος μας Γιώργος Σακελαρίδης ενώ τη διασκευή και τη σκηνοθεσία η Μπίλιω Κωνσταντοπούλου, γνωστή σε όλους μας από παραστάσεις με τεράστια επιτυχία όπως « Μάγια η Μέλισσα», « Αλαντίν The Show» και « Τριγωνοψαρούλης Τhe Musical»! Ο καλόκαρδος Πρίγκιπας Λεμόνης γνωρίζει την όμορφη Κρεμμύδω και την ερωτεύεται! Παρά τις αντιρρήσεις που έχει ο περίγυρος και των δυο θα παντρευτούν και θα απαντήσουν σε όλους όσους επικρίνουν την αγάπη τους...με αγάπη!
>> Σάββατο 18 Μαΐου, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία, 11:00 & 15:00. Εισιτήρια: €15 & €12 / Κυριακή 19 Μαΐου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, 11:00 & 15:00. Εισιτήρια: €15 & €12.

mpezos2.2e16d0ba.fill-1375x729.width-800.png

Αινιγματικές Παραλλαγές στην Κύπρο
Η παράσταση που αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς και απέσπασε βραβεία ανδρικής ερμηνείας για τους δύο πρωταγωνιστές (θεατρικά βραβεία κοινού Αθηνοράματος 2022), μετά το απόλυτο sold out τη δεύτερη θεατρική σεζόν 2021-2022, με πάνω από 30.000 θεατές, έρχεται για λίγες παραστάσεις στην Κύπρο στο θέατρο τον Μάϊο. Λίγα λόγια για το έργο: Ο Αμπέλ Ζνόρκο (Γιάννης Μπέζος) είναι ένας συγγραφέας, βραβευμένος με Νόμπελ που ζει μόνος, αποτραβηγμένος στο Ροσβανοϋ, ένα μικρό νησί στη Θάλασσα της Νορβηγίας, αποφεύγοντας τα πάντα και ειδικά τους ανθρώπους. Έχοντας πρόσφατα εκδώσει το 21ο του βιβλίο που έχει γίνει τεράστια επιτυχία, δέχεται να δώσει συνέντευξη σε έναν δημοσιογράφο που τον πολιορκεί καιρό τον Έρικ Λάρσεν (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης). Άραγε πόσο τυχαία επέλεξε ο Αμπέλ Ζνόρκο τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο και πόσο τυχαία επέλεξε ο Έρικ Λάρσεν τον συγκεκριμένο συγγραφέα; Τι συνδέει τους δυο άντρες και ποια μονοπάτια θα αναγκαστούν να περάσουν και να ξεπεράσουν, όσο οι ανατροπές διαδέχονται η μια την άλλη σε μια ιστορία που η θέση της γάτας και του ποντικού αλλάζει συνεχώς.
>> Σάββατο 18 Μαΐου, (18:00 & 20:30), Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού / Κυριακή 19 Μαΐου (18:00 & 20:30) Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου. Εισιτήρια: www.ticketmaster.cy,
Καταστήματα ACS Courier

434717527_846508590850087_7278876.2e16d0ba.fil.width-800.jpg

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα στο Θέατρο Ανεμώνα
Το «Κάθε χρόνο τέτοια μέρα» είναι ένα από τα γνωστότερα έργα του βραβευμένου και δημοφιλούς Καναδού θεατρικού συγγραφέα Bernard Slade. Θεωρήθηκε άμα τη εμφανίσει μια δημοφιλής ρομαντική κωμωδία του εικοστού αιώνα, ενώ πια θεωρείται μια κλασική κομεντί που μετράει πολλές δεκάδες ανεβάσματα. Ο Τζορτζ και η Ντόρις συνάπτουν παράνομο δεσμό και έκτοτε συναντιούνται μόνο μία φορά το χρόνο, πάντα την ίδια μέρα, σ' ένα μοτέλ στο Σαν Φρανσίσκο. Για 25 ολόκληρα χρόνια! Μια σχέση όαση, ως αγάπη, ως φιλία, ως έρωτας, ως παιχνίδι, ως πόνος, ως γέλιο. Μια σχέση τόσο έξω και τόσο μέσα στις ζωές τους και τις νόμιμες, συμβατικές τους σχέσεις. Ο καθένας έχει σύζυγο και παιδιά., πολλά παιδιά. Πρέπει λοιπόν να προλάβουν μέσα σε ένα 24ωρο να μοιραστούν τα πάντα, πιάνοντας ταυτόχρονα τη σχέση τους από εκεί που την άφησαν ένα χρόνο πριν! Πρέπει να ανακαλύψουν ο,τι άλλαξε και ο,τι έμεινε ίδιο, ο,τι πόνεσε και ο,τι έβαλε μια καινούργια πινελιά στον εαυτό τους. Και ο "πίνακας" βλέπουμε να δημιουργείται μπροστά στα μάτια μας. Ήταν σχεδόν έφηβοι και στο φιναλε είναι μεσήλικες.. Ήταν νευρωτικοί και παρέμειναν νευρωτικοί, ήταν αθώοι και παρέμειναν αθώοι. Το πόσο σημαντικός είναι ο ένας για τον άλλο, το ανακαλύπτουν σιγά σιγά, μέχρι που φτάνει η στιγμή εκείνη για τη μεγάλη απόφαση. Σκηνοθεσία: Βαρνάβας Κυριαζής. Παίζουν: Μάρα Κωνσταντίνου, Γιώργος Αναγιωτός.
>> Kάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 20:30 μέχρι τις 2 Ιουνίου, Θέατρο Ανεμώνα, Λατσιά, Λευκωσία, 20:30. Εισιτήρια: Soldout Tickets. Κρατήσεις: 70007721.

437728771_1368011020766058_4687475468424706734_n.jpg


Spring Fest στο Οινοποιείο Ζαμπάρτας
Ελάτε να γιορτάσουμε την ομορφιά της Άνοιξης, το Σάββατο 18 Μαΐου στο οινοποιείο Ζαμπάρτας. Έχουμε οργανώσει μια βραδιά για να απολαύσετε τις ήπιες ανοιξιάτικες θερμοκρασίες και την πολύχρωμη φύση με καλό κρασί κάτω από τη μεγάλη κληματαριά του οινοποιείου. Θα φιλοξενήσουμε το φανταστικά διασκεδαστικό συγκρότημα Mr. Wilson, το οποίο θα παίξει ένα πλούσιο ρεπερτόριο από funk και reggae τραγούδια. Θα μας φτιάξουν τη διάθεση ενώ θα απολαμβάνετε ένα ποτήρι κρασί και νόστιμα σουβλάκια ή φαλάφελ στην πίτα. Για τα παιδιά (και τους μεγάλους!) θα υπάρχουν παιχνίδια & face paint. Στο μπαρ θα σερβίρουμε κρασί και νερό καθώς και ξηρούς καρπούς, πατατάκια και παγωτό για όλη την οικογένεια. Είναι η τέλεια ευκαιρία να ψυχαγωγηθούμε, να χορέψουμε και να χαλαρώσουμε καθώς γιορτάζουμε την άνοιξη και τον ερχομό του καλοκαιριού!
ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 25€,- ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Ζωντανή μουσική από το συγκρότημα Mr. Wilson, ένα ποτήρι κρασί, χαραγμένο αναμνηστικό ποτήρι και μια πίτα με σουβλάκι ή φαλάφελ. ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 17,50€ - ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Μουσική, χυμό, πίτα με σουβλάκι ή φαλάφελ, παιχνίδια & face paint.

Περισσότερες πληροφορίες για τους Mr. Wilson: www.mrwilson.eu

*Παρακαλώ σημειώστε ότι πρόκειται για εκδήλωση σε εξωτερικό χώρο και σας προτρέπουμε να φοράτε άνετα παπούτσια και να έχετε μαζί σας ένα ελαφρύ τρικό. Σε περίπτωση ακύρωσης λόγω κακοκαιρίας, θα σας επιστρέψουμε το αντίτιμο του εισιτηρίου σας.
>> Σάββατο 18 Μαΐου, Οινοποιείο Ζαμπάρτας, Άγιος Αμβρόσιος, Λεμεσός, 18:00.

11334-sitesdefaultfilesrally__94D.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Διεθνές Ράλι Ιστορικού και Παλαιού Αυτοκινήτου
Το Σωματείο Παλαιού Αυτοκινήτου ΛΕΣΠΑ – ΦΙΠΑ διοργανώνει το Διεθνές Ράλι Ιστορικού και Παλαιού Αυτοκινήτου το διήμερο 18-19 Μαΐου 2024 το οποίο περιλαμβάνεται στο Ημερολόγιο Εκδηλώσεων της FIVA στην “Διεθνή Κατηγορία” με αριθμό IR 39/24 και μετρά για το “Τρόπαιο Νίκος Τοφαρίδης”. Το Ράλι θα είναι διήμερο και θα καλύψει μια διαδρομή 230 περίπου χιλιομέτρων με 10 Ειδικές Δοκιμασίες Ακριβείας. Το Ράλι θα καλύψει περιοχές από τις επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού, και Πάφου. Η εκκίνηση θα γίνει από το Χώρο στάθμευσης Ιορδάνου (ΚΤΙΜΑKΟ LTD) στην Λεωφόρο Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ (Λευκωσία) το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 στις 09:30. Το πρώτο σκέλος της διαδρομής θα τερματίσει στο Ξενοδοχείο Droushia Heights Hotel στην Δρούσια το Σάββατο γύρω στις 17:30. Το Σάββατο στις 13:00 θα γίνει σταθμός ανασυγκρότησης στο Κοιλάνι στο εστιατόριο «Τα τρία Πεύκα» Η ΛΕΣΠΑ-ΦΙΠΑ εξασφάλισε ειδική τιμή €16 (δεκαέξι) το άτομο για το γεύμα (μεζέδες), με κυπριακό ποτό. Όσοι επιθυμούν μπορούν να το δηλώσουν μαζί με την συμμετοχή τους. Επανεκκίνηση στις 15:00. Το πρωί της Κυριακής θα γίνει η εκκίνηση στις 10:00 από το Ξενοδοχείο Droushia Heights. Η διαδρομή θα τερματίσει στο Ξενοδοχείο Droushia Heights, όπου θα ακολουθήσει η απονομή των Επάθλων και γεύμα στις 14:00. Το δικαίωμα συμμετοχής για διμελές πλήρωμα έχει οριστεί σε €80 (ογδόντα) και περιλαμβάνει το γεύμα στην απονομή των Επάθλων. ΠερισσότεραΕΔΩ
>> Παρασκευή 17 Μαΐου: 16:00 - 18:30, στα γραφεία της ΛΕΣΠΑ-ΦΙΠΑ / Σάββατο 19 Μαΐου 07:30 - 08:30. Στον Χώρο Εκκίνησης. Για τους κανονισμούς και άλλες πληροφορίες: www.lespafipa.org στο Τηλ. 22 446614 η στο email: lespafipa@cytanet.com.cy

Untitled_L4FFX3b.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Fengaros High 2024
Η Louvana Records περήφανα ανακοινώνει την επιστροφή του Fengaros High, της κορυφαίας πλατφόρμας για την ανάδειξη νέων μουσικών της Κύπρου. Στα πρότυπα του Fengaros Festival, η μεγάλη τελική συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαΐου στο Αμφιθέατρο Ιδαλίου και υπόσχεται μια αξέχαστη βραδιά με πρωτότυπη μουσική, δημιουργικότητα και έμπνευση. Τα έξι σχήματα που επιλέχθηκαν από την καλλιτεχνική επιτροπή για τη φετινή διοργάνωση είναι οι band5a, BUZZ, JupitersWisdom, Sis I cracked my head open, Sophia Kadi και Velvet Rope. Τη συναυλία θα παρουσιάσει ο stand-up κωμικός Champis, ενώ ο DJ και παραγωγός Alejjos θα κλείσει τη βραδιά.
>> Σάββατο 18 Μαΐου, Αμφιθέατρο Ιδαλίου. Πληροφορίες & Εισιτήρια:
www.fengaros.com/high

pegki-zina-1.2e16d0ba.fill-1375x729.png


Η Πέγκυ Ζήνα στην Κύπρο
Εξαιρετική και καταξιωμένη ερμηνεύτρια, καθηλωτική στη σκηνή, με επιτυχημένη πορεία και ατόφια, βαθιά λαϊκή φωνή, η Πέγκυ Ζήνα μας έχει συνηθίσει σε μοναδικές βραδιές καλής διασκέδασης με πολλή ενέργεια. Η δημοφιλής τραγουδίστρια Πέγκυ Ζήνα, λοιπόν, πιστή στο ραντεβού της με το κοινό της Κύπρου, έρχεται για ένα εκρηκτικό live και υπόσχεται μια βραδιά διασκέδασης. Η Πέγκυ Ζήνα θα φωτίσει το Σάββατο 18 Μαΐου το Opus Event Venue στη Λεμεσό, στις 23.00, θα αγκαλιάσει και θα ταξιδέψει το κοινό με ένα τρόπο διαφορετικό, γεμάτο μουσική, πάθος, ένταση και φυσικά διασκέδαση.
>> Σάββατο 18 Μαΐου, Opus Event Venue, Λεμεσός, 23.00. Κρατήσεις στο τηλ. 70000087.

440855548_963080132487515_5515436.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Μες το Μουσείο
Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2024 (IMD), το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας [CVAR] προσφέρει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα 'Μες το Μουσείο', σχεδιασμένο ειδικά για τους μικρούς μας συμμετέχοντες. Μέσα από αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, οι νεαροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τους θησαυρούς του CVAR και να γνωρίσουν την ιστορία της Κύπρου μέσω των εκθεμάτων κατά το πέρασμα των αιώνων. "Τα μουσεία, ως δυναμικοί φορείς πολιτισμού και εκπαίδευσης, έχουν τη δυνατότητα να καλλιεργούν και να αναπτύσσουν την περιέργεια, τη δημιουργικότητα και την κριτική σκέψη, παρέχοντας στο κοινό μια ολοκληρωμένη εμπειρία γνώσης και ψυχαγωγίας. Χώροι ανοιχτοί για όλους τους πολίτες, προωθούν την έρευνα και τη διάδοση νέων καινοτόμων ιδεών. Με την επιλογή του θέματος αυτού για το 2024, το ICOM επιθυμεί να αναδείξει τα μουσεία ως ζωτικούς χώρους σύγκλισης της εκπαίδευσης και της έρευνας, που καλύπτουν ένα ευρύτατο πεδίο, από την τέχνη και την ιστορία ως την επιστήμη και την τεχνολογία, όπου η καινοτομία ενώνεται με την παράδοση. Κατά συνέπεια, έχουν τη δυνατότητα να συμβάλουν σημαντικά στην κατανόηση του κόσμου. [...]"
>> Σάββατο 18 Μαΐου, Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας, Λευκωσία, 11:00 – 12:30. Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ. Πληροφορίες & Κρατήσεις: 22300991.

57602854_421761561714510_61085452.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Δρομάκια και Αυλές της Λάνιας
Οι Γυναίκες της Λάνιας σας προσκαλούν στην εκδήλωση «Δρομάκια και Αυλές της Λάνιας». Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος διοργανώνουν ένα υπέροχο 2ήμερο που θα λατρέψουν όλοι, μικροί και μεγάλοι. Πρόκειται για μια απλή, μη εμπορική εκδήλωση για να δώσει στους επισκέπτες μια χαρούμενη μέρα, με την ευκαιρία να τους καλωσορίσουν στις αυλές του χωριού Λάνια. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις ανοιχτές αυλές του όμορφου χωριού και να ασχοληθούν με εργαστήρια χειροτεχνίας. Επίσης θα υπάρχουν περίπτερα που θα προσφέρουν απολαυστικά παραδοσιακά κυπριακά φαγητά και χειροτεχνίες, ενώ παραδοσιακοί χοροί και μουσική θα προσθέσουν στη γιορτινή ατμόσφαιρα της εκδήλωσης. Η εκδήλωση διοργανώνεται με την υποστήριξη του Κοινοτικού Συμβουλίου Λάνιας.
>> Σάββατο 18 & Κυριακή 19 Μαΐου, Λάνια, επ. Λεμεσού, 11:00. Περισσότερα ΕΔΩ

Amber_Dragon_Dinner_Highlight_Blo.2e16d0ba.fill-1375x729.png


Το City of Dreams Mediterranean καλωσορίζει τον βραβευμένο με αστέρι Michelin, Chef Otto Wong

O Executive Chef του καντονέζικου εστιατορίου Pearl Dragon στο Studio City Macau θα βρίσκεται στο πρώτο πολυθεματικό θέρετρο της Κύπρου μέχρι και τις 19 Μαΐου. Ο Chef Wong, εργάστηκε για περισσότερα από 20 χρόνια στις διασημότερες κουζίνες του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, 11 εξ αυτών σε εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin. Με απόλυτο σεβασμό στις παραδοσιακές καντονέζικες μαγειρικές τεχνικές, ο Chef Wong συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο πρωτότυπες ιδέες και σύγχρονες μεθόδους με τα καλύτερα εποχιακά υλικά, δημιουργώντας εκλεκτά πιάτα που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Κάντε την κράτησή σας και απολαύστε τις εκλεπτυσμένες κινέζικες γεύσεις, δια χειρός Otto Wong στο Amber Dragon.
>> Παρασκευή 17-Κυριακή 19 Μαΐου, City of Dreams Mediterranean, Λεμεσός. Για πληροφορίες και κρατήσεις καλέστε στο 25 088888 η στο https://www.cityofdreamsmed.com.cy/en/michelin-starred-chef-otto-wong

aspro_AuIqMnT.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Περπατάμε στο υπέροχο μονοπάτι του Κάβο Άσπρο
Το Τμήμα Περιβάλλοντος και το Terra Cypria διοργανώνουν, στο πλαίσιο του έργου «Πανδώτειρα», διήμερο εορτασμό για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000. Ο εορτασμός θα γίνει στις 18 και 25 Μαΐου, 2024 και θα περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Ελάτε μαζί μας σε μια εκπαιδευτική πεζοπορία στο Κάβο Άσπρο (17:00 – 20:00). Θα περπατήσουμε σε μια από τις πιο εντυπωσιακές ακτογραμμές του νησιού, όπου η άγρια ομορφιά των λευκών βράχων σε συνδυασμό με το γαλάζιο της θάλασσας κάνουν την περιοχή να ξεχωρίζει! Θα κατευθυνθούμε προς ένα σημείο θέας για να απολαύσουμε το μοναδικό ηλιοβασίλεμα που προσφέρει η διαδρομή. Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας μέλη της ομάδας μας θα ενημερώνουν τους συμμετέχοντες για τη σημασία της χλωρίδας και της πανίδας της περιοχής, η οποία προστατεύεται από το δίκτυο Natura 2000.
>> Σάββατο 18 Μαΐου, Κάβο Άσπρο (Πισσούρι), 17:00-20:00.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

dali2.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο Δάλι
Το θέμα του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2024 είναι «Μουσεία για την Εκπαίδευση και την Έρευνα». Εξ ου και το Σάββατο 18 Μαΐου 2024, το Τοπικό Αρχαιολογικό Μουσείο Ιδαλίου θα είναι ανοικτό με ελεύθερη είσοδο για όλους κατά τις ώρες 9:30πμ - 8:30μμ.
Ο Δήμος Ιδαλίου θα προσφέρει δωρεάν ξεναγήσεις:
10:00-11:00πμ / ξενάγηση για ενήλικες (ελληνική και αγγλική γλώσσα)
10:00-11:30πμ / διαδραστική ξενάγηση για παιδιά και δημιουργικές δραστηριότητες
5:30-7:00μμ / διαδραστική ξενάγηση για παιδιά και δημιουργικές δραστηριότητες
6:00-7:00μμ / ξενάγηση για ενήλικες (ελληνική και αγγλική γλώσσα)
7:00-8:00μμ / δεξίωση με ζωντανή μουσική και τραγούδια
Συμμετέχουν: Νεανική-Παιδική Δημοτική Χορωδία Ιδαλίου
Έμιλη Τσιάνου, πιάνο-τραγούδι
>> Σάββατο 18 Μαΐου, Αρχαιολογικό Μουσείο Ιδαλίου. Προκρατήσεις απαραίτητες στο τηλ. 22444818.

436449899_844501881027292_2677275346757789887_.width-800.png

Γαμπροί για πούλημα
Η Purple Sparrow Productions παρουσιάζει την νέα κωμωδία Γαμπροί Για Πούλημα, των Ρέππα - Παπαθανασίου, για πρώτη φορά στην Κύπρο. Τι συμβαίνει όταν η ευκατάστατη Κυπριακή οικογένεια των Κωσταρέλλων αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα λόγω του ξέφρενου της life style και της προσπάθειας της να επιδείξει την δήθεν οικονομική της άνεση; Τι συμβαίνει όταν οι προσπάθειες της να καταχραστεί δημόσιο χρήμα προχωρούν με βήματα χελώνας; Τότε βγαίνει από την οικογενειακή συλλογή ένα αρχαιοελληνικό άγαλμα που κατέχει παράνομα η οικογένεια, για να το πωληθεί σε μία συλλέκτρια αρχαίων αγαλμάτων εκ Ρωσίας! Έλα όμως που το άγαλμα θέλει να το κλέψει και να το προσωπικό του σπιτιού; Ακούγεται απλό και συνηθισμένο; Δεν είναι, επειδή στην όλη κατάσταση προστίθενται οι εξωσυζυγικές ερωτικές σχέσεις της οικογένειας και του κύκλου της; Και τι συμβαίνει όταν όλοι -νόμιμοι και παράνομοι ερωτικοί σύντροφοι -πηγαίνουν στην έπαυλη των Κωσταρέλλων για να γλεντήσουν το βράδυ τους με την πεποίθηση πως έχουν όλο τον χώρο αποκλειστικά στην διάθεση τους; Ένα τρελό γαϊτανάκι με πρωταγωνιστές την οικογένεια Κωσταρέλλων, τον κηπουρό, τον γιό του, ένα υπάλληλο της κυβέρνησης εραστή της κυρίας Κωσταρέλλου, μια φιλόδοξη τηλεπερσόνα ερωμένη του κυρίου Κωσταρέλλου, την ερωτικά άτυχη πλούσια κοπέλα του γιού Κωσταρέλλου, δύο ζάμπλουτες κυρίες από την Ρωσία που έρχονται μαινόμενες για να πάρουν το άγαλμα και τον γιό της οικογένειας, τον Γανυμήδη και τον Πάνα τον τραγοπόδαρο; Το κέρατο το τράγιο! Αυτό γίνεται! Σε αυτή την κατάσταση ξεπουλιούνται τα πάντα: σώματα, ψυχές, υπολήψεις, παιδιά, γονείς, η πολιτιστική μας κληρονομιά, η τιμή και η αξιοπρέπεια! Παίζουν: Έλενα Ευσταθίου, Ζωή Κυπριανού, Δένα Ιωάννου, Θανάσης Δρακόπουλος, Χρήστος Γρηγοριάδης, Μάριος Στυλιανού, Δημήτρης Γιωρκάτζης, Έλενα Ολυμπίου, Ηλίας Αντρέου, Χαριτίνη Ηλιάδου.
>> Κάθε Παρασκευή, Σάββατο (20:30) & Κυριακή (17:00) Σατιρικό Θέατρο, Λευκωσία. Εισιτήρια: SoldOutTickets.

436302907_122122772240242647_27023940105793637.width-800.jpg

Βάφτα μαύρα με χρώμα
«Χαλαρός στο φέρετρό του, στο σαλόνι του, λίγο πριν την κηδεία του, ο Σωτήρης δεν θα μπορούσε να φανταστεί ούτε στους χειρότερους του εφιάλτες όλα όσα θα διαδραματιστούν γύρω του και ας είχε κάνει τάματα στη μονή του Οσίου Αββακούμ. Η χήρα του, η πρώην σύζυγός του, τα παιδιά από τους δύο γάμους του και η νεαρή influencer ερωμένη που τον έστειλε -κυριολεκτικά και μεταφορικά- στον Παράδεισο, μαζεύονται για να τον θρηνήσουν αλλά κυρίως για να διεκδικήσουν ότι είχε και δεν είχε ο μακαρίτης. Μια κατίνα γειτόνισσα, ένας περίεργος νεκροθάφτης και ένας -στην κοσμάρα του- αστυνομικός συνθέτουν το υπόλοιπο σκηνικό αυτής της θεότρελης και ανατρεπτικής κωμωδίας. Με την ανυπέρβλητη κωμική πένα των Ρέππα - Παπαθανασίου, σε διασκευή Δημήτρη Τοκαρή και σκηνοθεσία Νεοκλή Νεοκλέους. Μια παραγωγή της Galinis Productions.». Παίζουν: Γιάννα Λευκάτη, Ανδρούλα Ηρακλέους, Μαρία Φιακά, Αθηνά Σάββα, Βάρσια Αδάμου, Χάρης Κκολός, Εύρος Βασίλειου, Αλέξανδρος Μαρτίδης και Ανδρέας Παπαμιχαλόπουλος.
>> Για ημερομηνίες παραστάσεων και εισιτήρια δείτε ΕΔΩ

35065-sitesdefaultfilesfes_1DWaDo.2e16d0ba.fil.width-800.jpg

Γιορτή Τριαντάφυλλου
Κάθε Μάιο, παραδοσιακά, δίνουμε ραντεβού στον Αγρό! Για δύο σαββατοκύριακα και φέτος ο Αγρός θα έχει την τιμητική του! Εξάλλου η λέξη τριαντάφυλλο έχει γίνει πλέον συνώνυμη με το πανέμορφο χωριό. Γι' αυτό και η κοινότητα καθιέρωσε το ετήσιο φεστιβάλ που γίνεται με σκοπό να διαδοθεί η παράδοση που έχει σχέση με τα ρόδα. Στη Γιορτή του Άγριου Τριαντάφυλλου θα ζήσεις τη μοναδική εμπειρία συγκομιδής και επεξεργασίας του ρόδου, και θα μάθεις για την εξέλιξη της παραγωγικής διαδικασίας και τους τρόπους χρήσης των προϊόντων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Επίσης, στο πλαίσιο της γιορτής πραγματοποιούνται έκθεση, μουσικοχορευτικό πρόγραμμα κ.ά.
Δες αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ.
>> Σ 18 & Κ 19 Μαΐου, Αγρός, επ. Λεμεσού.

eikona_Viber_2024-04-13_11-17-03-.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Στο ροζ μου συννεφάκι
Το αγαπημένο μας Φεστιβάλ Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών ΑΝΤΙ-ΣΚΗΝΟ κάνει αρχή φέτος από πολύ νωρίς με μία σειρά παράλληλων δράσεων στη νέα του στέγη το Κτήριον 53 στην Παλιά Λευκωσία αρχίζοντας από τον Απρίλιο. Mε μοτό: "Ζήσε το θέατρο της εποχής σου" το φεστιβάλ θεάτρου και παραστατικών τεχνών ΑΝΤΙΣΚΗΝΟ ξεκινά της παράλληλες δράσεις του και μας προσκαλεί να απολαύσουμε καλό θέατρο. Μία γλυκιά διαδραστική θεατρική παράσταση για παιδιά και ενήλικες με τίτλο "Στο ροζ συννεφάκι" κάνει πρεμιέρα στον χώρο Κτήριον 53 στην Παλιά Λευκωσία την Κυριακή 21 Απριλίου. Η ιστορία ασχολείται με ένα μικρό κορίτσι στην προσπάθεια του να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες αυτού του κόσμου δημιουργεί το δικό της παιχνίδι: Το Ροζ συννεφάκι. Κάθε φορά που προσπαθεί να ξεφύγει όμως, ταξιδεύοντας με το ροζ συννεφάκι στον παραμυθένιο αυτό κόσμο της, ανακαλύπτει κρυμμένες δεξιότητες και κερδίζει γνώσεις που την κάνουν πιο δυνατή και έτοιμη να αντιμετωπίσει τους φόβους της στον πραγματικό κόσμο. Μια διαδραστική θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια, με ένα πρωτότυπο κείμενο που καταφέρνει να θίξει σοβαρά θέματα περιθωριοποίησης και εκφοβισμού. Συντελεστές: Σκηνοθεσία- Αλέξανδρος Κελεπέσιης Σύλληψη, Συγγραφή, Ερμηνεία- Νάσια Κελεπέσιη/ Ερμηνεία- Μισιέλ Φραγκίσκου.
>> Σάββατο 18 (15:00) & Κυριακή 19 (11:00) Μαΐου, Κτήριον 53, Λευκωσία. Εισιτήρια: more.com

uni501979.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Seven Jewish Children (Ένα έργο για τη Γάζα)
Το έργο της Caryl Churchill, Seven Jewish Children (Ένα έργο για τη Γάζα) γράφτηκε το 2008-9 ως απάντηση στους εντατικούς βομβαρδισμούς που έγιναν στη Γάζα εκείνη την περίοδο από το κράτος του Ισραήλ. 15 χρόνια μετά, η λωρίδα της Γάζας βομβαρδίζεται εδώ και μήνες. Η Νικολέττα Παναγιώτου, καθοδηγούμενη από μία ανάγκη να ακουστεί το δίκαιο σύνθημα "Λευτεριά στην Παλαιστίνη" πέρα από τα στόματα των διαδηλωτών ανά τον κόσμο αλλά και από τα στόματα των καλλιτεχνών, που έχουν κατά την άποψή της καθήκον να παίρνουν θέση στα πολιτικά ζητήματα της εποχής τους, μετέφρασε, διασκεύασε και σκηνοθέτησε αυτό το συγκλονιστικό έργο της Caryl Churchill. Ενα έργο που αναγκάζει το θεατή να αντιληφθεί την σιγή του ως συνενοχή, την ίδια στιγμή που συντελείται μια γενοκτονία. Ένα έργο που θα ωθήσει το θεατή ενώ αποχωρεί από το θέατρο να μιλήσει στα παιδιά όλου του κόσμου. Να τους λέει από τώρα και στο εξής μόνο αλήθεια. * Κατά τη διάρκεια της παράστασης προβάλλονται σκληρές εικόνες από τον πόλεμο στη Γάζα.
>>
Σάββατο 18 Μαΐου, Κτήριον 53, Λευκωσία, 20:30. Γενική είσοδος: €12. Εισιτήρια: more.com
Πληροφορίες: 70001384.

Untitled_ssq7TEv.2e16d0ba.fill-1375x729.png

«Κι Εγώ;» στο Θέατρο Δέντρο
Το Θέατρο Δέντρο παρουσιάζει, μία αλλιώτικη παράσταση με ένα αλλιώτικο κείμενο, βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία και μια πραγματική στιγμή, με τίτλο «Κι Εγώ;» του Αχιλλέα Κουκκίδη. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τον Θανάση, ένα 9χρονο μικρό αγόρι που ζει με τον παππού του, τον οποίο αναγκάζεται να χάσει λόγω ασθένειας. Η ανακοίνωση, η αντιμετώπιση, η φιλία και η διαδικασία ενός παιδιού να βρει την παρουσία μέσα στην απουσία, αποτελεί την κύρια πλοκή του έργου. Το πρωτότυπο αυτό έργο απευθύνεται σε παιδιά αλλά και σε ενήλικες, ενώ η πλοκή του αναμένεται να ενεργοποιήσει συναισθήματα, να αφυπνήσει συνειδήσεις και να κερδίσει τις καρδιές των θεατών ανεξαρτήτου ηλικίας. Σε αυτό το έργο, οι πρωταγωνιστές ζούν ένα πραγματικό παράδειγμα αυτής της επούλωσης και της επανασύνδεσης χωρίς να αφήσει κατάλυπο στη σχέση με τη ζωή. Η Κατερίνα Λούρα και οι ηθοποιοί κάνουν μια δραματική βουτιά από την επιφάνεια μιας καθημερινότητας στον Άδη και αναδύονται ξανά σε μια επιφάνεια, όπου πια οι πράξεις και τα συναισθήματα χρωματίζονται με αξία. Σε μια παράσταση κίνησης, ήχου, συναισθημάτων και ωμής αλήθειας, οι θεατές θα ταξιδέψουν μέσα από ένα γαϊτανάκι συναισθημάτων προς την κάθαρση. Σε μια χώρα που οι σχέσεις με τα παιδιά περιστρέφονται εξώφθαλμα γύρω από τις σχολικές επιδόσεις, το Θέατρο Δέντρο, με την παράσταση αυτή, φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη για συναισθηματική σύνδεση και βαθιά επικοινωνία με τα παιδιά. Παίζουν: Σταύρος Λούρας, Κατερίνα Λούρα, Κρίστυ Χαραλάμπους, Στέφανος Κασάπης, Νικόλας Κουρουζίδης, Κυριακή Ιακωβίδου και ο μικρός Μαρτίνος Κυριακίδης
>> Σάββατο 18 Μαΐου, Παλιό Ξυδάδικο, Λεμεσός, 16:00 / Κυριακή 19 Μαΐου, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία, 11:00.
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: www.soldouttickets.com.cy, στα καταστήματα STEPHANIS και στο 99520835


Όλοι οι...κακοί χωράνε!
Ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός eikona Ζωής παρουσιάζει το παραμυθένιο MUSICAL "Όλοι οι...κακοί χωράνε!" σε σκηνοθεσία της Χριστίνας Παυλίδου. Η έμπειρη καλλιτεχνική ομάδα των συντελεστών και αγαπημένοι μας ηθοποιοί θα μας ταξιδέψουν...αλλιώς στα αγαπημένα μας παραμύθια.  Ελάτε να γνωρίσουμε την Καλομοίρα, ένα έφηβο κορίτσι που εξερευνώντας τη μεγάλη βιβλιοθήκη του παππού της βρίσκει τον "κακό" της μπελά.  Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της, όχι μόνο θα συναντηθούμε με τους παραμυθένιους ήρωες, αλλά θα τους ανακαλύψουμε βαθύτερα.  Η ενσυναίσθηση, η αποδοχή του λάθους και η αγάπη είναι τα συναισθήματα που θα βιώσουμε όλοι μαζί!  Τα καθαρά έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για τις φιλανθρωπικές ενέργειες του ΜΚΟ eikona ζωής. www.eikonazois.org
>> Κυριακή 19 Μαΐου, Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου, 12.30. Εισιτήρια: SoldOutTickets

post-07.2e16d0ba.fill-1375x729.width-800.width.width-800.jpg

Ολόκληρη η βίβλος σε μια ώρα στο θέατρο Μασκαρίνι
Ένας καταιγισμός εικόνων που δημιουργούν τρεις ηθοποιοί performers και ένας μουσικός σε ένα show με τραγούδι, χορό και ερωτήματα των ερωτημάτων πάνω σε θεμελιώδη ερωτήματα. Τελικά, «την Βίβλο πρέπει να την ερμηνεύουμε κυριολεκτικά;» Μέσα από κωμικές καταστάσεις οι τέσσερις performers διερευνούν ζητήματα θρησκευτικής ελευθερίας. Ένας στοχασμός για τις ευθύνες, τις επιλογές μας, για τους περιορισμούς και τις ελευθερίες μας, ένας στοχασμός εν τέλει για την ίδια τη ζωή. Η παράσταση από το Θέατρο Αντίλογος επιστρέφει για ένα νέο κύκλο ελάχιστων παραστάσεων. Περισσότερα ΕΔΩ
>> Κυριακή 19 Μαΐου, 19:00, Θέατρο Μασκαρίνι, Λατσιά, Λευκωσία. Εισιτήρια SoldOut Tickets / Κρατήσεις: 𝟗𝟗𝟐𝟓𝟏𝟑𝟑.

348282074_785208683238466_1446224.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Φεστιβάλ Μέλισσας στην Ορά
Η γιορτή για την Παγκόσμια Μέρα Μέλισσας διοργανώνεται και φέτος στο όμορφο χωριό Ορά της ορεινής Λάρνακας. Η φετινή γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, υπό την αιγίδα της Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Δρ. Μαρίας Παναγιώτου και με τη στήριξη της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κ. Αντωνίας Θεοδοσίου.
Το πρόγραμμα της γιορτής έχει ως εξής:
11.00 Τελετή ‘Έναρξης και Χαιρετισμοί
11.30 Κλιματική αλλαγή και Μέλισσες
Δρ. Αθανασία Αγγέλου-Associate Instructor of Agriculture School IPS, Institute of Professional Studies -UCLan Cyprus
11.45 Τα Μελισσοχώρια της Ορεινής Λάρνακας- Νέες Εξελίξεις και Προοπτικές
Παναγιώτης Παπαδόπουλος- Διευθύνων Σύμβουλος-Δίκτυο Τροόδους

12.00 Πανηγυρικό Άνοιγμα του Φεστιβάλ με ζωντανή μουσική και χορούς

11.00 -18.00 Βιωματικά εκπαιδευτικά εργαστήρια μέσα στον πυρήνα του χωριού

  • Μαθαίνω και Δημιουργώ με θέμα την Μέλισσα
  • Μοναχικές Μέλισσες και Ξενοδοχεία Μελισσών
  • Παρακολούθηση Μελισσών σε πλαίσια
  • Ομορφιά και Ευεξία με προϊόντα κυψέλης
  • Δημιουργίες με Μέλισσες

12.00-18.00 Γνωρίστε το Μελισσοχώρι Ορά- Οργανωμένες περιηγήσεις με την ξεναγό μας Σημείο έναρξης- Πλατεία του χωριού

15.00 Ζωντανή Μουσική- Έντεχνη Ελληνική Μουσική

Στο Φεστιβάλ λαμβάνουν μέρος 30 εκθέτες, μελισσοκόμοι και παραγωγοί παραδοσιακών εδεσμάτων, καινοτόμων προϊόντων.
>> Κυριακή 19 Μαΐου, Ορά, Λάρνακα, 11:00.

FOTO-11.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Παιδικό μιούζικαλ Χάνσελ & Γκρέτελ
Μετά τις μεγάλες επιτυχίες στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ στον Πειραιά και σε περιοδεία στην Κύπρο. Η παιδική Σκηνή της Γιώτας Τζουάνη παρουσιάζει το μιούζικαλ Χάνσελ & Γκρέτελ, το δημοφιλές παραμύθι των αδελφών Γκριμ , σε κείμενο και σκηνοθεσία της Γιώτας Τζουάνη. Την Κυριακή 19 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Πάνω Πολεμιδιών στη Λεμεσό.
Λίγα λόγια για το έργο: Ο Χάνσελ και η Γκρέτελ, 2 αγαπημένα αδέρφια, ζουν ήσυχα και ήρεμα στο φτωχικό σπίτι τους, με τον ξυλουργό πατέρα τους και τη μητριά τους που δυστυχώς δεν τα θέλει κοντά της. Έτσι, πείθει τον άντρα της να τα εγκαταλείψουν στο δάσος . Τα μικρά αδέρφια μένουν πλέον μόνα τους στο σκοτεινό δάσος και αφού περιπλανιούνται για μέρες, βρίσκονται μπροστά σε ένα σπίτι φτιαγμένο από ζαχαρωτά. Πεινασμένα καθώς είναι, τρέχουν να τα δοκιμάσουν. Η κακιά μάγισσα όμως που ζει εκεί, τα παγιδεύει και η ζωή τους κινδυνεύει. Ευτυχώς, τα 2 πολύ καλά φιλαράκια τους, το Πουλάκι και η Πασχαλίτσα, θα τους βοηθήσουν να ελευθερωθούν.
>> Κυριακή 19 Μαΐου, Δημοτικό Θέατρο Πάνω Πολεμιδιών, Λεμεσός, 11:30 & 15:00. Επίσημα σημεία πώλησης εισιτηρίων της εκδήλωσης είναι τα παρακάτω: www.ticketmaster.cy, Καταστήματα ACS Courier

voyni0.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Φτιάχνουμε μαγιάτικα στεφάνια στο Βουνί
Παρόλο που ο Μάιος είναι ο τελευταίος μήνας της άνοιξης, εντούτοις παραδοσιακά είναι ο μήνας που θέλει να βάζουμε τα χρώματά της στο σπίτι μας, με τα στεφάνια που κρεμάμε συνήθως στην εξώπορτά μας. Εξ ου και είναι πολλές οι πρωτοβουλίες που τιμούν το εν λόγω έθιμο, δίνοντάς μας αφορμές να φτιάξουμε ωραία στεφάνια σε πόλεις και χωριά. Όπως για παράδειγμα, αυτή που κάθε χρόνο έχουν καθιερώσει το Κοινοτικό Συμβούλιο, ο Σύνδεσμος Αποδήμων και ο Γυναικείος Σύλλογος στο Βουνί, το όμορφο χωριό της Λεμεσού, οι οποίοι διοργανώνουν τον Διαγωνισμό Μαγιάτικου Στεφανιού, την Κυριακή 19 Μαΐου στις 16.00. Και αυτό θα κάνουν και φέτος. Για 9η χρονιά, στην πλατεία του χωριού, μια κριτική επιτροπή θα αξιολογήσει και θα βραβεύσει τα πιο όμορφα στεφάνια, με τους νικητές να κερδίζουν υπέροχα δώρα.
>> Κυριακή 19 Μαΐου 2024, Πλατεία Μουσείου, Βουνί, επ. Λεμσού, 16.00.

krasia-ionio-xr.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Έκθεση Οίνος-Άρωμα-Κύπρου στη Λεμεσό
Ο Όμιλος Οινοφίλων Κύπρου, μας προσκαλεί στην οινική έκθεση ΟΙΝΟΣ – ΑΡΩΜΑ ΚΥΠΡΟΥ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 19 Μαΐου μεταξύ των ωρών 18:00 – 22:00, στην Πλατεία του Παλαιού Λιμανιού Λεμεσού. Οι επισκέπτες της έκθεσης, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ξεχωριστά κρασιά από 30 περίπου κυπριακά οινοποιεία, να συνομιλήσουν με τους οινοπαραγωγούς και να παρακολουθήσουν επίδειξη του ορθού τρόπου παρουσίασης και σερβιρίσματος των οίνων (άνοιγμα και σερβίρισμα αφρώδους, λευκού και ερυθρού οίνου, θερμοκρασίες και σειρά σερβιρίσματος των οίνων κ.λπ.). Ένα όμορφο ταξίδι, στον υπέροχο κόσμο του κυπριακού κρασιού, όπου θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε και να γνωρίσετε σε βάθος τις γηγενείς μας ποικιλίες και τη μοναδικότητά τους, καθώς και τη σύγχρονη ταυτότητα των κρασιών μας από Μαραθεύτικο, Ξυνιστέρι, Μωροκανέλα, Σπούρτικο, Πρωμάρα, αλλά και από διεθνείς ποικιλίες. Κοπιάστε, για να τσουγκρίσουμε όλοι μαζί τα ποτήρια μας και να γευτούμε φινετσάτα λευκά και ροζέ κρασιά, ρωμαλέα ερυθρά και εκρηκτικές κουμανδαρίες και μοσχάτα. Η έκθεση θα διανθίζεται από μουσική σαξόφωνου.
>> Κυριακή 19 Μαΐου, Πλατεία Παλιό Λιμάνι Λεμεσού, 10:00-22:00.

golem.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Craft μπύρες στα 7 Κλειδιά
Η πρώτη κατάληψη κανουλών της χρονιάς, στο καφενείο 7 Κλειδιά στην παλιά Λευκωσία είναι γεγονός.... και ξεκινά με το μικροζυθοποιείο Golem. Μόλις 200 μέτρα μακριά από το Καφενείο, ο Michal και η γυναίκα του Ivona, εκ Τσεχίας ορμώμενοι, έφτιαξαν το μικροζυθοποιείο τους και ενισχύουν την craft σκηνή της μπύρας στην Κύπρο, τα τελευταία χρόνια. Αυτή την Κυριακή λοιπόν, θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε 6 craft μπύρες που παράγει σήμερα το ζυθοποιείο τους, όλες σε βαρέλι! Η συλλογή τους αποτελείται από μπύρες Lager, IPA, Stout, NEIPA, Hibiscus Gose και Red IPA. Παραδοσιακά τσέχικα beer snacks, όπως ξιδάτο τυρί και λουκάνικο θα υπάρχουν στον κατάλογο ειδικά για την ημέρα.
>> Κυριακή 19 Μαΐου, 7 Κλειδιά, Παλιά Λευκωσία, 15:00.

panigiri_MCbooUW.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Πανηγύρι Χαράς και Αγάπης
Η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού μάς προσκαλεί σε ένα υπέροχο πανηγύρι Χαράς και Αγάπης. Το πανηγύρι θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 στον Δημόσιο Κήπο Λεμεσού, από τις 10.00-19.00. Εκεί θα βρεις φουσκωτά, τρενάκι, χειροτεχνίες, παζαράκια, διαγωνισμούς, παιχνίδια, δώρα, φαγητό, ποτά, καλλιτεχνικό πρόγραμμα και πολλές άλλες εκπλήξεις!
>> Κυριακή 19 Μαΐου, Δημόσιος Κήπο Λεμεσού, 10.00-19.00. Είσοδος ελεύθερη.

image000050006.png

Ελβις και Μέριλιν
H Animagnet και οι Χυμοί Ένα παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Κύπρο την θεατρική παράσταση Έλβις και Μέριλιν! Την Κυριακή 19 Μαΐου, οι ήρωες που αγάπησαν χιλιάδες παιδιά που παρακολούθησαν την επιτυχημένη παραγωγή θα μας αποχαιρετήσουν με μία τελευταία παράσταση για την σεζόν στο δημοτικό θέατρο Λατσιών στη Λευκωσία. Οι Animagnet, δημιουργοί των μεγάλων επιτυχιών «Μεταξούλης» και «Μάλο» παρουσιάζουν στην Κύπρο την παράσταση που υπόσχεται πολλές συγκινήσεις, δράση, τραγούδια και μαγευτικά εφέ που θα εντυπωσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Ο Έλβις και η Μέριλιν είναι δυο χαριτωμένα ρομπότ που δουλεύουν σε φάρμα αυτοκινήτων. Βοηθούν δυο κορίτσια, την Ρωξάνη και την Έμμα, με τις δουλειές τους. Όλα θα αλλάξουν όταν στην πόλη καταφθάνει ο Ρεμί, ο παγκόσμιος Γάλλος πρωταθλητής ράλι και συλλέκτης αυτοκινήτων, με ύπουλες προθέσεις. Τα κορίτσια και τα ρομποτάκια θα πρέπει να γίνουν μια ενωμένη οικογένεια, αν θέλουν να σταματήσουν τον Ρεμί. Έλα να ζήσεις από κοντά την πιο ανθρώπινη ιστορία με πρωταγωνιστές ρομπότ! Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στα ιδρύματα Μικροί Ήρωες και Funraising Charity Foundation.
>> Κυριακή 19 Μαΐου, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία, 12:00. Πληροφορίες: 700 88 544. Εισιτήρια: SoldOutTickets.

Φεστιβάλ Μαγιάτικα Γαϊδουράκια
Ο Μάιος ως γνωστό, θεωρείται ο μήνας που γεννιούνται τα γαϊδουράκια. Εξ ου και την Κυριακή 12 Μαΐου αυτό η Golden Donkeys Farm διοργανώνει στη Σκαρίνου μια γιορτή διαφορετική από τις άλλες. Στο πλαίσιο και της φετινής γιορτής θα μας συστήσουν το γλυκύτατο ζώο που τα παλιά χρόνια ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των ανθρώπων της Κύπρου και τώρα τείνει να εκλείψει. 
>> Κ 19 Μαΐου, Golden Donkeys Farm, Σκαρίνου, επ. Λάρνακας.

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close