Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

ΤοΔε Τι: Το μεζεδοτεχνείο του Νίκου και του Σάκη, αποτελεί πλέον το κοινό μυστικό των μερακλήδων

Ένας ξεχωριστός χώρος όπου τα ιδανικά της παρέας και της συντροφιάς συναντιούνται με παραδοσιακές αλλά και σπιτικές συνταγές της Βορείου Ελλάδας

Δημοσιεύτηκε στις 24 Μαΐου 2024

Στην Οδυσσέα Ανδρούτσου, μία πάροδο της οδού 28ης Οκτωβρίου στην Έγκωμη, βρίσκεται καλά κρυμμένο το ΤοΔε Τι, το μεζεδοτεχνείο του Νίκου και του Σάκη.

Το γνωστό, πλέον, στέκι έχει αποκτήσει πιστή πελατεία που συρρέει στον χώρο για να γευτεί τους εκλεκτούς ελληνικούς μεζέδες και τα περίτεχνα πιάτα που φέρνουν την πεμπτουσία της ελληνικής κουζίνας στο πιάτο των Kυπρίων. Ειδικά τις βραδιές με ζωντανή μουσική, τα άδεια τραπέζια είναι πλέον δυσεύρετα!

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας του ΤόΔε Τι; Καταρχάς το ποιοτικό φαγητό, που προετοιμάζει και μαγειρεύει με τέχνη και μεράκι ο Νίκος. Οι πρώτες ύλες προέρχονται από ντόπιους παραγωγούς και επιλέγονται προσεκτικά για τη φρεσκάδα, την αγνότητα και την ποιότητά τους. Κατά δεύτερον, η χαλαρή και φιλόξενη ατμόσφαιρα του μαγαζιού, με τον Σάκη να είναι πάντα πρόθυμος να καθοδηγήσει και να λύσει κάθε απορία.

IMG_20240517_162045_463.jpg
Γραβιέρα Κρήτης σαγανάκι, με κρέμα μελιού, θυμάρι και ροζ πιπέρια

Μετά από χρόνια εργασίας σε Βρετανία, Ισπανία και Ελβετία όπου συνεργάστηκαν με σεφ διεθνούς φήμης, ο Νίκος και ο Σάκης θέλησαν να δημιουργήσουν τον δικό τους χώρο και να καταθέσουν το δικό τους όραμα για τη γαστρονομία: Να φτιάξουν ένα χώρο συνάντησης όπου οι άνθρωποι θα ανταμώνουν γύρω από ένα τραπέζι για να μοιραστούν μια αξέχαστη γευστική εμπειρία. Όπως εξηγεί εξάλλου ο Νίκος, αυτή η αγάπη για το μοίρασμα είναι το αποκορύφωμα της ελληνικής φιλοξενίας και η πραγματική ουσία της λέξης μεζές.

Στο ΤόΔε Τι, η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και οι παραδοσιακές συνταγές συνδιαλέγονται με σύγχρονες τεχνικές και συνδυάζουν επιρροές από όλη την Ελλάδα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα στο τραπέζι του ΤόΔε Τι να φτάνουν αρχικά πιάτα όπως η παραδοσιακή ελληνική φάβα, οι κρέμες οσπρίων, τα παστά ψάρια, και να καταλήγουν ομαλά σε κρεατικά σχάρας. Αξίζει πάντως κανείς να δοκιμάσει και τον παραδοσιακό χοιρινό καβουρμά ο οποίος παρασκευάζεται από τον ίδιο τον σεφ.

IMG_20240517_161647_097.jpg
Χειροποίητος καβουρμάς με κρέμα από μαυρομάτικα φασόλια, λάδι κόκκινης πιπεριάς Φλωρίνης και φρεσκοκομμένα μυρωδικά

Το μενού ανανεώνεται και προσαρμόζεται αναλόγως εποχής και πάντα υπάρχει κάτι καινούριο να ανακαλύψεις και να γευτείς! Το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο εισάγεται από την Πελοπόννησο ενώ από τις περιοχές όπου παρασκευάζονται εισάγονται και τα ελληνικά τυριά που προσφέρονται στο ΤοΔΕ Τι, όπως η γραβιέρα Κρήτης και το μανούρι Θεσσαλίας.

Η επιλογή των κρασιών και ποτών γίνεται με γνώμονα το κάθε πιάτο ώστε να συνδυάζονται αρμονικά και να αναδεικνύουν τη γεύση. Στο ΤόΔε Τι θα βρεiς ελληνικά κρασιά όπως το κρασί Λαζαρίδη, του κυρ Γιάννη, του Μπουτάρη αλλά και ποικιλία από τσίπουρα. Κι αν έχεις αμφιβολίες για τον κατάλληλο συνδυασμό, ο Σάκης είναι πάντα στη διάθεσή σου για εισηγήσεις!

IMG_20240517_161905_430.jpg
Ζουμερά μπιφτεκάκια με baby πατάτες και καπνιστή πάπρικα

Το καλό φαγητό και η παρεΐστική διάθεση ενισχύεται κάθε Τρίτη και Σάββατο με ζωντανή μουσική. Την Τρίτη το ΤοΔε Τι παίζει αυστηρά Ρεμπέτικο με ένα μπουζούκι και μια κιθάρα. Με προσήλωση στις αυθεντικές εκτελέσεις του είδους, ο Ειρηναίος και ο Λουκιανός προσφέρουν μια σπάνια μουσική εμπειρία, ενώ τα Σάββατα ο Γιάγκος, ο Στέφανος και ο Σταυρής ανεβάζουν τους τόνους με Λαϊκό και Ρεμπέτικο πρόγραμμα.

Για τον Σάκη, τον συνιδιοκτήτη του ΤοΔε Τι, οι καλύτερες στιγμές του μαγαζιού αφορούν εκείνες τις μέρες που οι συνδαιτημόνες γίνονται μια μεγάλη παρέα και αφήνονται στο τραγούδι και τον χορό. Τις υπόλοιπες μέρες, οι μουσικές επιλογές ποικίλουν αναλόγως διάθεσης και κλίματος από έντεχνα σε ρεμπέτικα και λαϊκά μέχρι και τζαζ!

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε στον αριθμό 96620574 ή στείλτε μήνυμα στο Instagram.

(96620574) Οδυσσέα Ανδρούτσου 24Α, Έγκωμη, Λευκωσία.
Facebook: Tode ti
Ιnstagram: tode_ti_

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close