Eating News , Εστιατόρια

«Tα εστιατόρια της Louis Hotels ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα των συνταγών τους»

O Executive Chef της Louis Group κ. Κυριάκος Σωτηρίου μιλά στο Check In Cyprus

Δημοσιεύτηκε στις 28 Μαΐου 2024

O Executive Chef της Louis Group κ. Κυριάκος Σωτηρίου ασχολείται με το συγκεκριμένο επάγγελμα από το 1987. Έχει σπουδάσει μαγειρική στην Ξενοδοχειακή Σχολή της Διανελλείου Τεχνικής Σχολής Λάρνακας και μετά αποφοίτησε από το Colchester Institute – Catering & Hospitality στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ακολούθως, εργάστηκε σε διάφορα ξενοδοχεία στην Κύπρο αλλά και εστιατόρια στο εξωτερικό ενώ έχει παρακολουθήσει παράλληλα πλήθος σεμιναρίων στην Κύπρο και το εξωτερικό. Σήμερα, ο κ. Σωτηρίου έχει υπό την ευθύνη του 23 ξενοδοχεία της Louis Group σε Κύπρο και Ελλάδα, όπου σε κάθε ξενοδοχείο υπάρχουν 3 ή 4 θεματικά εστιατόρια.

DIO05891.jpg

Πώς είναι να είστε σήμερα για τόσα χρόνια, ο Executive Chef της Louis Hotels, ενός από τους μεγαλύτερους ομίλους ξενοδοχείων της Κύπρου; Για πόσα εστιατόρια είστε υπεύθυνος;
Αντιλαμβάνεστε πως πρόκειται για τεράστιο όγκο εργασίας. Ταυτόχρονα, αποτελεί τεράστια πρόκληση να φέρουμε εις πέρας τη δουλειά μας καθημερινά, εξυπηρετώντας επιτυχώς πολλά ξενοδοχεία με πολλές ιδιαιτερότητες και διαφορετικές ανάγκες. Έχω την υπευθυνότητα για 23 ξενοδοχεία σε Κύπρο και Ελλάδα, όπου σε κάθε ξενοδοχείο υπάρχουν 3 ή 4 θεματικά εστιατόρια.

Τι κάνει τα εστιατόρια της Louis Hotels να ξεχωρίζουν και ποιο θα λέγατε πως είναι το χαρακτηριστικό τους στοιχείο;
Η αγνότητα των πρώτων υλών, η απλότητα, η αυθεντικότητα των συνταγών και κατ’ επέκταση η σωστή τους εκτέλεση.

Πώς καταφέρνετε να διατηρήσετε τον κοινό χαρακτήρα σε όλα τα εστιατόρια που βρίσκονται εντός των ξενοδοχείων της LH;
Με σωστή παρακολούθηση, στοχευμένες εκπαιδεύσεις και φυσικά τακτικές επισκέψεις και συνεχή επικοινωνία με τα εστιατόρια των ξενοδοχείων.

DIO05977.jpg

Υπάρχουν μυστικά για ένα επιτυχημένο μενού; Ποια είναι αυτά; Πόσο συχνά αλλάζετε τα μενού των εστιατορίων σας;
Tα μυστικά για ένα επιτυχημένο μενού κατά την άποψη μου είναι: H επιλογή σωστών πρώτων υλών και η σωστή τους διαχείριση, η γνώση για το φαγητό, το πάθος για αυτό που κάνεις και η αγαστή συνεργασία με την υπόλοιπη ομάδα. Τα μενού μας συνήθως αλλάζουν 1-2 φόρες τον χρόνο, ανάλογα με την κατηγορία του ξενοδοχείου και των εστιατορίων.

Ποια είναι τα αγαπημένα σας υλικά στην κουζίνα;
Ελαιόλαδο, χαλλούμι, κόκκινη κολοκύθα, ρίγανη, φρέσκος κόλιανδρος.

Ποιο κυπριακό υλικό ξεχωρίζετε και ποιο πιστεύετε αγαπούν περισσότερο οι ξένοι επισκέπτες σας;
Προσωπικά ξεχωρίζω την άγρια ντόπια ρίγανη. Όσο για τους ξένους, πιστεύω λατρεύουν το αυθεντικό χαλλούμι.

DIO05879.jpg

Ποια είναι σήμερα η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζετε στη δουλειά σας; Στις μέρες μας, ειδικά στην εποχή μετά την πανδημία, η μεγαλύτερη δυσκολία που συναντούμε καθημερινά είναι η εξεύρεση προσωπικού.

Ποια είναι η φιλοσοφία σας ως σεφ και πώς την έχετε μεταλαμπαδεύσει στους συνεργάτες σας;
Η δική μου φιλοσοφία είναι να χρησιμοποιώ καλές πρώτες ύλες και να τις αναδεικνύω ακόμα περισσότερο. Για να περάσει αυτό σε όλη την ομάδα συνεργατών, χρειάζονται πολλές ώρες εκπαίδευσης, υπομονή, επιμονή και συνεχής εγρήγορση.

DIO05866.jpg



Πείτε μας λίγα λόγια για τα δύο σας νέα εστιατόρια Apanemi και Harοub και πού βρίσκονται;
Το Apanemi είναι μοντέρνα ελληνική κουζίνα με αυθεντικές τοπικές πρώτες ύλες από Μύκονο και τα γύρω νησιά, άριστα εκτελεσμένες με ωραία παρουσίαση. Το Haroub είναι λεβαντίνικη κουζίνα, ένας όρος που περιγράφει αλλά και προσδιορίζει την παραδοσιακή κουζίνα της Μέσης Ανατολής, με επιρροές από διάφορες χώρες της Μέσης Ανατολής, μεταξύ αυτών και η Κύπρος. Χαρακτηριστικά εδέσματα αυτής της κουζίνας είναι η πίτα που ψήνεται μπροστά στον πελάτη και συνοδεύεται με ζάαταρ, οι χούμοι, τα φαλάφελ, τα λαχματζούν σε δύο εκδόσεις κανονικό και χορτοφαγικό, το χαλούμι με αρωματικά και μέλι, και πολλά άλλα. Το εστιατόριο Apanemi βρίσκεται εντός του ξενοδοχείου Mykonos Theoxenia στη Μύκονο, μέλος της Exclusive Collection by Louis Hotels. Το εστιατόριο Haroub βρίσκεται εντός του ξενοδοχείου king Jason Protaras, μέλος της Elegant Collection by Louis Hotels και στο King Jason Zante στη Ζακύνθο, μέλος της Exclusive Collection της Louis Hotels.

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close