Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Γιορτή του Κερασιού 2024: Το Ρουμπίνι του Κάμπου και της Τσακκίστρας

Μια μοναδική γιορτή σε ένα εορταστικό διήμερο 1 & 2 Ιουνίου

Δημοσιεύτηκε στις 27 Μαΐου 2024

Η καθιερωμένη Γιορτή του Κερασιού διοργανώνεται και φέτος από το Κοινοτικό Συμβούλιο Κάμπου με τη στήριξη του Πολιτιστικού Σωματείου Ανάπτυξης Κάμπου-Τσακίστρας (ΠΟ.ΣΩ.ΚΑ.Τ), υπό την αιγίδα της Δρ. Μαρίας Παναγιώτου, Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Η συγκομιδή κερασιών είναι μια παράδοση που απλώνεται πίσω στα παλιά χρόνια και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, αντιπροσωπεύοντας ένα σημαντικό κομμάτι της γεωργικής και πολιτιστικής κληρονομιάς μας. Από τους αρχαίους χρόνους, η καλλιέργεια κερασιών ήταν ένας σημαντικός τομέας της γεωργίας. Οι παραγωγοί αναμένουν με ανυπομονησία την άνοιξη για να δουν τα δέντρα τους να ανθίζουν και στη συνέχεια να εξελίσσονται τα καρποφόρα κλαδιά. Η συγκομιδή των κερασιών συχνά ήταν μια οικογενειακή υπόθεση, με μέλη της οικογένειας και γείτονες να συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία. Σήμερα, παρά τις αλλαγές και την εισαγωγή τεχνολογίας στο μάζεμα των κερασιών, η συγκομιδή τους παραμένει ένας σημαντικός εορτασμός για πολλούς.

Ο Κάμπος και η Τσακκίστρα διοργανώνουν την Γιορτή του Κερασιού για να γιορταστεί η συνολική συλλογή των κερασιών και να τιμηθεί η εργασία των γεωργών και των παραγωγών. Από το παρελθόν μέχρι το παρόν, η συγκομιδή κερασιών είναι μια διαδικασία που συνδυάζει εργατικότητα, αφοσίωση και κοινή προσπάθεια, αναδεικνύοντας τη σπουδαιότητα της γεωργίας και της παράδοσης στην ιστορία των χωριών.

thumbnail_1200x630 festival.jpg

Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 1 & 2 Ιουνίου 2024 στον Κάμπο και οι διοργανωτές προσκαλούν όλους να κοπιάσουν για μια μοναδική εμπειρία γεμάτη χαρά και γεύσεις. Η Γιορτή περιλαμβάνει πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων καθώς και καλλιτεχνικό διήμερο πρόγραμμα από τον Γιώργο Καλογήρου μαζί με τους Κατερίνα Παράσχου, Αντρέα Ελεσνίτσαλη και Πάρη Παράσχο.

Στα πλαίσια της Γιορτής του Κερασιού θα πραγματοποιηθεί Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα «Φυσιογνωμίες», η οποία παρουσιάζει φωτογραφίες από τη συλλογή του φωτογράφου Νίκου Κοφτερού. Μέσα από τον φακό του δίνει μοναδικές στιγμές από την καθημερινότητα των χωριών, τοπία αλλά και φυσιογνωμίες χωριανών, που άφησαν το στίγμα τους στην κοινότητα. Η Έκθεση τελεί κάτω από την Αιγίδα του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, κ. Χαράλαμπου Χριστοφίνα και με τη στήριξη του Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/KambosTsakkistra

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close