Eating News , Εστιατόρια

Οι πόλεις με το καλύτερο φαγητό για το 2024

Απούσα η Ελλάδα, γειτόνισσα στην πρώτη θέση

Δημοσιεύτηκε στις 03 Ιουνίου 2024

Μία νέα λίστα με πόλεις που αποτελούν κορυφαίους προορισμούς για φαγητό, κάνει τον γύρο του κόσμου και μας ταξιδεύει από τη Μεσόγειο στη Μέση Ανατολή, και από την Άπω Ανατολή στις ΗΠΑ.

Στενoχωρεί βέβαια λίγο η λίστα του Time Out, αφού δεν περιλαμβάνει καμία ελληνική πόλη, αλλά αυτό δεν αφαιρεί από τη «νοστιμιά» των υπόλοιπων προορισμών. Πάμε να κάνουμε την κοιλιά μας να γουργουρίσει.

shutterstock_142905403.jpg.webp
Καντίνα στο Πόρτλαντ

10.Πόρτλαντ, Όρεγκον - ΗΠΑ
Μπορεί να ακούγεται λίγο παράξενη η προσθήκη μιας πόλης των βορειοδυτικών, όταν το Λος Άντζελες και η Νέα Υόρκη αποτελούν πολύ πιο «χτυπητές επιλογές. Το Πόρτλαντ δεν είναι γνωστό μόνο για το εμβληματικό του πιάτο, αλλά για τη σκηνή του φαγητού γενικότερα. Η χαλαρή πόλη του Όρεγκον έχει γίνει πρωτοσέλιδο ως ένας από τους πιο συναρπαστικούς προορισμούς για φαγητό και ποτό της Αμερικής.
«Τα καλύτερα πιάτα της πόλης μπορούν να βρεθούν όχι μόνο σε εστιατόρια, αλλά και σε καντίνες, υπαίθριες αγορές και ζυθοποιεία. Η σκηνή της πίτσας του Πόρτλαντ έλαβε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην έρευνά μας, με τη μεξικάνικη πίτσα (ουσιαστικά μια πίτσα με τυπικά συστατικά τάκο) να θεωρείται η καλύτερη «μπουκιά» της πόλης», αναφέρει το Time Out.

mpoyfes.webp
Μπουφές Ραμαζανιού στο Ντουμπάι

09. Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Με τα τεχνητά νησιά και τους μνημειώδεις ουρανοξύστες του, όλοι γνωρίζουμε ότι το Ντουμπάι δεν φοβάται να καινοτομήσει. Τα τελευταία χρόνια, η τάση της πόλης να ξεπερνά τα όρια έχει επεκταθεί στη γαστρονομική σκηνή της, με γευστικές εμπειρίες σε νέο κύμα και ανερχόμενους τοπικούς σεφ να μαζεύουν βραβεία από παντού.

Το σπίτι της μεγαλύτερης κοινότητας ομογενών στον κόσμο, αποτελεί πόλο έλξης για διεθνή γαστρονομικά ταλέντα, προσελκύοντας μερικούς από τους καλύτερους σεφ του κόσμου στο τιμόνι μερικών από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου.

kouala.webp
Street food στους δρόμους της Βομβάης

08.Βομβάη, Ινδία
Οι κάτοικοι της Βομβάης είναι δικαίως περήφανοι για τη γαστρονομική σκηνή της πόλης τους, σημειώνοντας την υψηλότερη ποιότητα από όλες τις άλλες που αξιολόγησε το μέσο.

Τα αγαπημένα πιάτα των ντόπιων αποδεικνύουν ότι είναι γεμάτη εκρηκτικές γεύσεις: καυτερό manchurian (χοντροκομμένα λαχανικά ή κρέας, τηγανητά και τελειωμένα σε κολλώδη σάλτσα), κρεμώδες κοτόπουλο με βούτυρο, και το τοπικό «βρώμικο» vada pav (τηγανητό ζυμαρικό πατάτας) αποτελούν τα must-eat της Βομβάης.

street.webp
Street food στην Κουάλα Λουμπούρ

07.Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία
Η πρωτεύουσα της Μαλαισίας είναι ένα μεγάλο, νόστιμο χωνευτήρι, με μια σκηνή φαγητού επηρεασμένη από την κουλτούρα της Μαλαισίας, της Κίνας και της Ινδίας και αντικατοπτρίζει αιώνες μετανάστευσης. Το Nasi lemak, ένα αρωματικό πιάτο με ρύζι και γάλα καρύδας, τραγανό γαύρο, αγγούρι και βραστό αυγό, είναι το must-eat γεύμα της πόλης.

pagkos.webp
Πάγκος με βραστά κατσαρόλας στη Μπανγκόκ

06. Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη
Η Μπανγκόκ, η πρωτεύουσα του street food του κόσμου, αποτελεί και την τρίτη πιο οικονομική πόλη για γρήγορο γαφητό. Οι ντόπιοι ξεχώρισαν το som tum, μια γλυκιά και ελαφρώς πικάντικη σαλάτα με παπάγια, που βρίσκεται σε πολλούς υπαίθριους πάγκους, ως το πιάτο που πρέπει να φάτε στην ταϊλανδική πρωτεύουσα.

open gril.webp
Open grill στο Πεκίνο

05. Πεκίνο, Κίνα
Το Πεκίνο είναι μια πόλη για τους «σαρκοφάγους». Ερωτηθέντες ποιο πιάτο πρέπει να δοκιμάσει κανείς όταν επισκέπτεται την πόλη τους, οι ντόπιοι προέκριναν το κρέας στο μενού τους: κοτόπουλο γκονγκμπάο, βραστό κατσαρόλας και φυσικά η πάπια Πεκίνου ήταν οι πιο συνηθισμένες απαντήσεις.

tavernes.webp
Ταβέρνες στην πόλη Χο Τσι Μιν

04. Πόλη Χο Τσι Μιν, Βιετνάμ
Γλυκιά, πικάντικη, μυρωδάτη, όπως και να την περιέγραφες, η βιετναμέζικη κουζίνα δεν κάνει ποτέ συμβιβασμούς στη γεύση και μπορείτε να δοκιμάσετε τα καλύτερα της στο Χο Τσι Μιν.

Πέρα από τους πάγκους με φαγητό δίπλα στους δρόμους και τις πολυσύχναστες αγορές, τα σαλιγκάρια, το τηγανητό ρύζι και τα ψητά κατσαρόλας είναι παραταγμένα πολλά εστιατόρια με βραβεία Bib Gourmand και αστέρια Michelin που σερβίρουν δημιουργικές παραλλαγές κλασικών πιάτων.

lima.webp
Υψηλή γαστρονομία στη Λίμα

03. Λίμα, Περού
Η Λίμα δεν είναι μόνο η γαστρονομική πρωτεύουσα του Περού , αλλά ολόκληρης της ηπείρου της Νότιας Αμερικής. Είναι το σπίτι του «καλύτερου εστιατορίου του κόσμου» του Central.

Μπορείτε να δοκιμάσετε τις περουβιανές γεύσεις στο μενού γευσιγνωσίας δέκα πιάτων του Central παντού στην πόλη για πολύ πιο φθηνά βέβαια, ενώ τα highlights περιλαμβάνουν το ceviche εσπεριδοειδών, το lomo saltado (Περουβιανό μοσχαρίσιο κρέας) και το arroz con pollo (κοτόπουλο και ρύζι).

kari.webp
Ποικιλία κάρυ στο Γιοχάνεσμπουγκ

02. Γιοχάνεσμπουργκ, Νότια Αφρική

Το Κέιπ Τάουν μπορεί να κλέβει τα φώτα της δημοσιότητας για τη διεθνή κουζίνα του, αλλά το Γιοχάνεσμπουργκ είναι ένας άξιος αντίπαλος για τον τίτλο της γαστροομικής πρωτεύουσας της Νοτίου Αφρικής..

Από τα αιθιοπιανά καφενεία μέχρι τα νιγηριανά και δυτικοαφρικανικά φαγητά στα νότια της πόλης, μπορείτε να φάτε όλη την Αφρική σε μερικά τετραγωνικά χιλιόμετρα.

pizzaria.webp
Η πιτσαρία L' Antica στη Νάπολι

01. Νάπολη, Ιταλία
Δεν μπορείτε να μιλήσετε για ιταλικό φαγητό χωρίς να μιλήσετε για τη Νάπολη, και δεν μπορείτε να μιλήσετε για Ναπολιτάνικο φαγητό χωρίς να αναφέρετε την πίτσα. Η αγαπημένη ζύμη της υφηλίου γεννήθηκε στη Νάπολη τον 19ο αιώνα ως ένα γρήγορο, προσιτό γεύμα για τις εργατικές τάξεις της πόλης και οι παλιές πιτσαρίες (κυρίως με κέντρο τη Via dei Tribunali, γνωστή και ως Pizza Street) συνεχίζουν να ταΐζουν τους πεινασμένους Ναπολιτάνους σήμερα. 

πηγή: www.reader.gr

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close