Φεστιβαλ , Μουσική , Τα καλύτερα της Κύπρου

Τα 15 καλύτερα φεστιβάλ του καλοκαιριού που δεν πρέπει να χάσεις στην Κύπρο

Ένας πλούσιο καλοκαιρινό καλεντάρι με μουσικές και θέατρο σε πόλεις και χωριά

Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουνίου 2024

Για ακόμη ένα καλοκαίρι θα βρεθούμε σε υπαίθρια θέατρα και συναυλιακούς χώρους, σε πόλεις και χωριά για να απολαύσουμε σπουδαίες μουσικές και θεατρικές στιγμές κάτω από τον έναστρο ουρανό του καλοκαιριού.

kritiki-kantada.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

1ο Φεστιβάλ Καντάδας "Κώστας Γρηγορίου", Λεμεσός
Το φεστιβάλ θα λάβει χώρα στις 25 Ιουνίου -Παγκόσμια μέρα Ναυτικού- ώρα 8μμ στον προαύλιο χώρο του οικήματος της Πολιτιστικής Κίνησης «Επιλογή», λόγω της καταλληλόλητας του χώρου σε θέμα ακουστικής, θεωρώντας ότι η καντάδα, ως είδος, πρέπει να αναπαράγεται σε φυσικούς, εξωτερικούς χώρους, χωρίς καμία μικροφωνική υποστήριξη, όπως ακριβώς τραγουδούσαν και οι παλαιοί κανταδόροι της πόλης. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν 5 φωνητικά σύνολα που ασχολούνται συστηματικά με το είδος. Κάθε φωνητικό σύνολο θα ερμηνεύσει 5 τραγούδια. Περισσότερα ΕΔΩ
>> Τρίτη 25 Ιουνίου, προαύλιος χώρος του οικήματος της Πολιτιστικής Κίνησης «Επιλογή», Λεμεσός, 20.00. Είσοδος ελεύθερη.

356243482_601449865463158_7023989.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάφου (PIFF), Πάφος
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάφου (PIFF) επιστρέφει για 9η συνεχόμενη χρονιά, με ένα πλούσιο πρόγραμμα υπαίθριων προβολών, στον όμορφο κήπο του πολιτιστικού χώρου Τεχνόπολις 20 στην Πάφο, από την Παρασκευή έως την Κυριακή, 28 με 30 Ιουνίου 2024. Το φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ θα περιλαμβάνει ταινίες μικρού μήκους, μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, που θα ταξιδέψουν από όλο τον κόσμο για να βρεθούν στην Πάφο!
>> Παρασκευή 28-Κυριακή 30 Ιουνίου, Τεχνόπολις 20, Πάφος. Περισσότερα: www.piffcyprus.com

politistiko3.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Φεστιβάλ Αξιοθέας 2024, Παλιά Λευκωσία
Το Πολιτιστικό Κέντρο «Μιχάλης Πιερής» άνοιξε και πάλι τις πύλες του στο Αρχοντικό Αξιοθέας, με ένα πλούσιο πρόγραμμα που διαρκεί μέχρι και το Σάββατο 13 Ιουλίου.  Στον ρυθμό του 27ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ λοιπόν στην Αξιοθέα, και με ένα φεγγάρι μνήμη, ανθίζει πολύτροπο το θαύμα της δημιουργίας, εδώ δίπλα στη γραμμή της τελευταίας μοιρασμένης πρωτεύουσας της Ευρώπης, στον έναστρο κήπο της Τέχνης. Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 27ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ Πανεπιστημίου Κύπρου (Ιούνιος - Ιούλιος) επισυνάπτεται σε μορφή PDF και είναι διαθέσιμο σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Κύπρου www.ucy.ac.cy και στο: https://online.anyflip.com/mlhb/sndz/mobile/index.html
>> Μέχρι το Σάββατο 13 Ιουλίου, Αρχοντικό Αξιοθέας, Παλιά Λευκωσία.

35141-sitesdefaultfilesfestival-e.2e16d0ba.fill-1375x729_mlJpajd.jpg

36ο Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ, Λευκωσία
Στις 3, 4 και 5 Ιουλίου, στην τάφρο της Πύλης Αμμοχώστου στη Λευκωσία θα γίνει το 36o Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών της ΕΔΟΝ με αγαπημένους καλλιτέχνες. Η Κεντρική Σκηνή, θα φιλοξενήσει και πάλι, τα σημαντικότερα και πιο επιτυχημένα συγκροτήματα του ελληνικού και του κυπριακού στερεώματος. Το πρόγραμμα ξεκινά καθημερινά με κυπριακά και ξένα σχήματα στα opening acts. Ενώ η Λαϊκή σκηνή του 36ου Φεστιβάλ, ανανεώνεται, μεγαλώνει και εμπλουτίζει το πρόγραμμα της.
Στην Κεντρική Σκηνή θα φιλοξενηθούν 4 μεγάλες συναυλίες, κατά τη διάρκεια του τριήμερου φεστιβάλ μας. Στις 3 Ιουλίου, ο Μίλτος Πασχαλίδης, μας χαρίζει μια συναυλία που θα έχει όλα αυτά που χαρακτηρίζουν πια τις συναυλίες του Μίλτου: δυναμισμό, συγκίνηση και αυθορμητισμό! Στις 4 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν 2 μεγάλες συναυλίες με το Φοίβο Δεληβοριά και «Εισβολέα» full band! Την Κεντρική Σκηνή «ανοίγει» ο Εισβολέας, full band. Ο Έλληνας ράπερ γιορτάζει φέτος 25 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα μουσικά δρώμενα και έρχεται με την ξεσηκωτική ενέργεια που τον χαρακτηρίζει σε ένα πρόγραμμα που συνδυάζει την ραπ, το ρεμπέτικο, την μπλουζ και τις μουσικές της Μεσογείου. Αμέσως μετά, συνεχίζουμε με μια ξεχωριστή συναυλία με τον Φοίβο Δεληβοριά! Ο Φοίβος και οι μουσικοί θα μας χαρίσουν μια μουσική παράσταση βασισμένη σε όλη την τραγουδοποιία του Φοίβου από τα 16 του έως σήμερα, με ηλεκτρισμό και συγκίνηση, με τον αρχαίο θησαυρό στο σεντούκι και τον καθρέφτη σπασμένο διά παντός. Στις 5 Ιουλίου, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, με πάνω από πενήντα χρόνια στην ελληνική δισκογραφία, συνεχίζει τα καλοκαιρινά του ραντεβού και μας ταξιδεύει μέσα από τα αγαπημένα του τραγούδια. Παράλληλα με τις Συναυλίες της Κεντρικής Σκηνής, στη Λαϊκή Σκηνή θα παρελαύνουν μια σειρά από λαϊκά χορευτικά και μουσικά σχήματα, με καταξιωμένους καλλιτέχνες για μια ξεχωριστή μουσική λαϊκή εμπειρία. Στις 4 η Λαϊκή Σκηνή φιλοξενεί τον Κώστα Μακεδόνα! Στις 5 Ιουλίου στην Λαϊκή Σκηνή εμφανίζεται η Ελένη Τσαλιγοπούλου! Στην Μπουάτ φιλοξενούνται επαγγελματικά και ερασιτεχνικά σχήματα, δίνοντας βήμα έκφρασης σε νεανικά μαθητικά και φοιτητικά μουσικά συγκροτήματα. Στον Παιδότοπο, θα υπάρχει ένα ειδικό πρόγραμμα για τους μικρούς μας φίλους και φίλες, αλλά και διάφορα παιδικά σχήματα. Παράλληλα με τις τέσσερις μουσικές σκηνές, η μικρή πολιτεία του Φεστιβάλ περιλαμβάνει Γωνιά Τεχνών, θεματικά κέντρα, Βιβλιοπωλεία, Φοιτητικό-Μαθητικό στέκι και στέκι Νέων Εργαζομένων, Γωνιά Λαϊκής Παράδοσης, αθλητικές επιδείξεις, Διεθνούπολη με ξένες αντιπροσωπείες, Δικοινοτικό Στέκι ,φαγητό, ποτό και πολλά άλλα! Πέραν από τους δεκάδες καλλιτέχνες που παρελαύνουν τις 3 μέρες που διαρκεί το Φεστιβάλ μας, στο χώρο φιλοξενούνται επίσης Συζητήσεις, Σεμινάρια και Ντοκιμαντέρ.
>> Τετάρτη 3-Παρασκευή 5 Ιουλίου, τάφρο Πύλης Αμμοχώστου, Λευκωσία, 19:00. *Εισιτήρια μπορείτε να βρείτε στα Γραφεία της ΕΔΟΝ ανά επαρχία, διαδικτυακά στην ιστοσελίδα του www.festivalcy.com και στους φούρνους Ζορπάς Παγκύπρια από τις 17 Ιουνίου. Τηλέφωνο επικοινωνίας 22766459. Ιστοσελίδα Φεστιβάλ: www.festivalcy.com

AFRO22-CROWD.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

AfroBanana 2024, Λεύκαρα
Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά γεγονότα κάθε καλοκαιριού στην Κύπρο. Ο λόγος για το συναρπαστικό AfroBanana Festival που μαζί με τις ημερομηνίες που θα πραγματοποιηθεί μας γνωστοποίησε και την τοποθεσία του. Αυτό το φεστιβάλ έχει δική του φιλοσοφία, παλμό, μουσική, χορό και αγαπάει τις τέχνες και την φύση. Κάθε χρόνο μας ταξιδεύει σε διάφορα μέρη της Κύπρου ενώ φέτος μας πάει... σε γνώριμα μέρη και επιστρέφει θα λέγαμε στο σπίτι του. Το φετινό φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 4 μέχρι και τις 7 Ιουλίου στα Λεύκαρα της επαρχίας Λάρνακας, μέσα στην δροσιά και την ομορφιά του δάσουν προσφέροντάς μας ξανά μοναδικές εμπειρίες ζωής. Αναμένουμε σύντομα περισσότερες λεπτομέρειες για την φετινή διοργάνωση.
>> Πέμπτη 4-Κυριακή 7 Ιουλίου, Λεύκαρα, επ. Λάρνακας. Περισσότερα ΕΔΩ

370629670_623778986566212_5171695.2e16d0ba.fil.width-800.jpg


Windcraft Music Fest, Κατύδατα

Τα όμορφα Κατύδατα φιλοξενούν εδώ και μία δεκαετία ένα φεστιβάλ που κατάφερε να χτίσει μία δική του επιτυχημένη πορεία, να αγαπηθεί, να αποκτήσει το κοινό του και να καθιερωθεί ανακοίνωσε την επιστροφή του. Έτσι, το γνωστό μας Windcraft Music Fest, η μουσική καλοκαιρινή γιορτή των πνευστών θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 13 και 14 Ιουλίου, ξανά στα Κατύδατα όπου για ένα διήμερο το χωριό θα γίνει μία μεγάλη μουσική σκηνή με τα δρομάκια του να γεμίσουν ήχους, μουσικές και φωνές.
>> Σάββατο 13-Κυριακή 14 Ιουλίου, Κατύδατα, επ. Λευκωσίας. Περισσότερα ΕΔΩ

2_PLOUTOS_Kratiko_Theatro_Voreiou.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος, Λευκωσία, Λεμεσός, Πάφος
Τέσσερις παραγωγές συνθέτουν το φετινό πρόγραμμα του «Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος» που συνδιοργανώνουν το Υφυπουργείο Πολιτισμού, το Κυπριακό Κέντρο Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και το Υφυπουργείο Τουρισμού. Η 27η διοργάνωση του «Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος» θα πραγματοποιηθεί από τις 19 Ιουλίου έως τις 10 Αυγούστου 2024 στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου, στο Αμφιθέατρο Μακάριος Γ’ (Σχολής Τυφλών) και στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, φιλοξενώντας παραγωγές σύγχρονης αισθητικής και καλλιτεχνικής προσέγγισης στο αρχαίο ελληνικό δράμα. Οι παραγωγές της φετινής διοργάνωσης ΕΔΩ
>> Παρασκευή 19 Ιουλίου - Τετάρτη 10 Αυγούστου.

55294BBC-5583-4E15-A057-3BD109D4D.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


MedFest - Limassol Beer Festival
Το μεγάλο Beer Festival της Κύπρου, θα επιστρέψει και φέτος, στη Λεμεσό, με μία ακόμα διοργάνωση. Το πολυαναμενόμενο MedFest - Limassol Beer Festival έρχεται στη Λεμεσό στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον Ποταμό Γερμασόγειας, από τις 23 με 27 Ιουλίου 2023 για πέντε συνεχόμενες ανεπανάληπτες βραδιές και απολαυστική μπίρα. Αναμένουμε πολλές εκπλήξεις για αυτές τις αξέχαστες βραδιές!
>> Τρίτη 23-Σάββατο 27 Ιουλίου, Ποταμός Γερμασόγειας, Λεμεσός.

384185961_834748431435044_5178769108075963041_n.jpg


Φεστιβάλ Φέγγαρος 2024, Κάτω Δρυς
Το Fengaros Festival επιστρέφει στο παραδοσιακό χωριό του Κάτω Δρυ για την 12η και μεγαλύτερη έκδοσή του παρουσιάζοντας μουσική από όλο τον κόσμο. Τρεις μερες, τέσσερις σκηνές, περισσότερες από 60 συναυλίες και DJ sets - η φετινή διοργάνωση υπόσχεται την απόλυτη φεστιβαλική εμπειρία στη μεγαλύτερη γιορτή της μουσικής στο νησί. Ανεβάζοντας τον πήχη, οι σκηνές του φεστιβάλ θα φιλοξενήσουν καλλιτέχνες από 3 ηπείρους μαζί την αφρόκρεμα της κυπριακής μουσικής σκηνής να έχει όπως και κάθε χρόνο την τιμητική της. Η μαγευτική Alice Phoebe Lou, ο ανατρεπτικός Έλληνας ράπερ Anser και οι Tamikrest με ήχους από την έρημο του Azawad θα εμφανιστούν ως headliners στο Field Stage. Οι Koza Mostra θα υψώσουν τέμπο με βαλκανικούς ρυθμούς, ο Monsieur Minimal θα μας μεταφέρει στα 80s ενώ οι περιζήτητοι Tterlikkas x Fuzz Bus θα επιστρέψουν ‘έξω που τα νερά τους’ αυτή τη φορά στην μεγάλη σκηνή του φεστιβάλ. Η υπέροχη Melentini με τη μπάντα της, η Γαλλίδα Citron Sucré, οι κινηματογραφικοί Electric Litany από το Λονδίνο και ο συναρπαστικός Faizal Mostrixx από την Ουγκάντα, μαζί με Κύπριους όπως Δημήτρη Μεσημέρη και Alejjos, θα φωτίσουν το πολυαγαπημένο Village Stage, ανάμεσα σε πολλά άλλα. Το ανανεωμένο CUPRA Museum θα γεμίσει για ακόμα μια φορά με πειραματικούς και όχι μόνο ήχους, ενώ το Carlsberg Beer Garden θα υποδεχτεί το πιο δυναμικό του DJ lineup μέχρι σήμερα.
>> Πέμπτη 1-Σάββατο 3 Αυγούστου, Κάτω Δρυς, επ. Λάρνακας. ΠερισσότεραΕΔΩ

370373916_852319643084795_6569181642203887810_n.jpg

Υπαίθριο Φεστιβάλ Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών ΑΝΤΙ-ΣΚΗΝΟ, Κάτω Πύργος Τυλληρίας
Ένα αλλιώτικο φεστιβάλ που αγαπήθηκε τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο ανακοίνωσε την εποστοφή του. Ο λόγος για το Υπαίθριο Φεστιβάλ Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών ΑΝΤΙ-ΣΚΗΝΟ που πραγματοποιείται φέτος για 8η χρονιά. Έδρα του φεστιβάλ παραμένει ο Πύργος Τυλληρίας όπου εκεί θα ξεδιπλωθούν τα ταλέντα νέων, Κυπρίων δημιουργών μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεατρικών και παρασταστικών δρώμενων με χώρο φιλοξενίας το Κοινοτικό Πάρκο-Ησυχαστήριο Κάτω Πύργου Τηλλυρίας. Το αγαπημένο μας Φεστιβάλ Θεάτρου επιστρέφει λοιπόν στον Κάτω Πύργο (Επαρχία Λευκωσία) μεταξύ 30-31 Αυγούστου 2024 ενώ τον Ιούλιο θα προηγηθούν στη Λευκωσία προ-φεστιβαλικές δράσεις που θα ανακοινωθούν αργότερα μαζί με το φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ.
>> Παρασκευή 30-Σάββατο 31 Αυγούστου, Κοινοτικό Πάρκο-Ησυχαστήριο Κάτω Πύργου Τηλλυρίας. Σύντομα περισσότερα ΕΔΩ

69934604_2187399808053605_3184887987091537920_.width-800.jpg


SeptemberFest Nicosia Beer Fun Festival, Λευκωσία

Το SeptemberFest Nicosia Beer Fun Festival ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Κύπρου που κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες φιλοξενώντας αγαπημένους καλλιτέχνες ανακοίνωσε την επιστοφή του για το 2024. Το δημοφιλές φεστιβάλ μπίρα επανέρχεται τον Αύγουστο και συγκεκριμένα από τις 30 Αυγούστου μέχρι και τις 5 Σεπτεμβρίου με ένα πλούσιο πρόγραμμα, δεκάδες είδη μπίρας, street food σε διάφορα περίπτερα, όμορφη ατμόσφαιρα και κέφι. Για μία ολόκληρη εβδομάδα θα έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε όμορφα με μουσική, συναυλίες και άφθονη μπίρα. 
>> 30 Αυγούστου - 5 Σεπτεμβρίου, Πάρκο Ακαδημίας, Λευκωσία.

beonix_4_1.width-800.jpg


BEONIX
Festival 2024, Λεμεσός
Το BEONIX, το τριήμερο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής που διεξάγεται στην Κύπρο από τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου. Εκτός από αυτά τα εντυπωσιακά ονόματα, DJs από όλο τον κόσμο κατευθύνονται στην Κύπρο για το φεστιβάλ για να μεταμορφώσουν το νησί σε κάτι που δεν έχετε ξανά δει. Ετοιμαστείτε να χορέψετε όλη τη νύχτα. Συνολικά, το BEONIX θα παρουσιάσει τρεις διαφορετικές σκηνές, 50 DJs και περισσότερες από 30 ώρες ηλεκτρονικής μουσικής. Φέτος το BEONIX διεξάγεται στο παλιό οινοποιείο ETKO στην Κύπρο και θα προσφέρει έναν μοναδικό συνδυασμό μουσικής, πολιτισμού και τεχνολογίας.
>> 20-22 Σεπτεμβρίου, ΕΤΚΟ, Λεμεσός.


ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ... αλλά δεν ανακοίνωσαν ημερομηνία

Aglanjazz Festival
Αναμένεται τον Ιούλιο στην Αγλαντζιά.

Reggae Sunjam Cyprus 
Aναμένεται τον Αύγουστο στον Πωμό

d6e0e437-0c9b-4820-b395-7deb52d04b15.jpeg

Paradise Jazz Festival 
Το φεστιβάλ επιστρέφει και υπόσχεται να μας χαρίσει αξέχαστες στιγμές. Η αγαπημένη μας καλοκαιρινή εκδήλωση θα είναι και πάλι μαζί σας για να γιορτάσει την 24η επέτειο της, στο πανέμορφο Val’s Place.
Το φεστιβάλ δεν έχει ανακοινώσει ακόμη ημερομηνίες και πρόγραμμα.

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close