Eating News , Εστιατόρια

Γευσιγνωσία φαγητού και κρασιού με τα εκλεκτά κρασιά του Οινοποιείου Οίνου Γη

Μια βραδιά γαστρονομικής απόλαυσης

Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουνίου 2024

Οι λάτρεις του κρασιού συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη 30 Μαΐου στο γραφικό Minthis Resort στην Πάφο, για μια εξαιρετική βραδιά γευσιγνωσίας φαγητού και κρασιού, με τα εκλεκτά κρασιά του Οινοποιείου Οίνου Γη.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον κ. Γεώργιο Κασσιανό, Πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Οινοχόων, το Cyprus Wine Society, το Minthis Resort και το Οινοποιείο Οίνου Γη.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τις εξαιρετικές premium ετικέτες του Οινοποιείου Οίνου Γη, αποκλειστικά φτιαγμένες απο τις κυπριακές γηγενείς ποικιλίες όπως το Μαραθεύτικο, το Γιαννούδι, την Πρωμάρα, τη Βασίλισσα και φυσικά την Κουμανταρία εν συνοδία ενός γκουρμέ μενού από τον Executive Chef του Minthis Resort, σχεδιασμένο ειδικά για να αναδείξει το μοναδικό προφίλ κάθε κρασιού.

Ο κ. Κασσιανός μαζί με την Οινολόγο του Οινοποιείου Οίνου Γη, κα. Αναστασία Κωνσταντοπούλου, καθοδήγησαν τους καλεσμένους σε μια βραδιά γαστρονομικής απόλαυσης, προσφέροντας εξειδικευμένες γνώσεις στην τέχνη της αρμονικής συνύπαρξης φαγητού και κρασιού.

Η κα. Κωνσταντοπούλου επεξήγησε στο κοινό πως ο κύριος στόχος του Οινοποιείου Οίνου Γη είναι να παράγει υψηλής ποιότητας κρασιά που αντικατοπτρίζουν τις τοπικές κυπριακές ποικιλίες σταφυλιών και τα χαρακτηριστικά τους, χρησιμοποιώντας παραδοσιακές και μοντέρνες τεχνικές οινοποίησης καθώς και να επικεντρώνεται στην ανάδειξη του μοναδικού terroir της περιοχής του χωριού Ομόδους.

Ξεχωριστές στιγμές της βραδιάς ήταν όταν όλα τα κρασιά Οίνου Γη, συνδεύτηκε το καθένα από πιάτα εμπνευσμένα από την τοπική κυπριακή κουζίνα που αναδείκνυαν τις γεύσεις και τα αρώματά τους.

Η εκδήλωση υπογράμμισε την πλούσια παράδοση της κυπριακής οινοποίησης και τη συνεχώς αυξανόμενη φήμη του νησιού στη διεθνή σκηνή κρασιού.

Οι παρευρισκόμενοι επαίνεσαν τους αρμονικούς συνδυασμούς κρασιού και φαγητού καθιστώντας τη βραδιά αξέχαστη στον τομέα της γαστρονομίας και της οινογνωσίας.

Η επιτυχία της επιβεβαιώνει τη διαρκώς αυξανόμενη εκτίμηση για την οινική κληρονομιά της Κύπρου και την εξαιρετική ποιότητα της σύγχρονης οινοπαραγωγής της.

Περισσότερες πληροφορίες για το Οινοποιείο Οίνου Γη, τα κρασιά του καθώς και για τις διάφορες εμπειρίες γευσιγνωσίας και διαμονής μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Οινοποιείου Οίνου Γη - www.oenouyiwine.com

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close