Δημοσιεύτηκε στις 02 Ιουλίου 2024
Το Κέντρο Νεότητας Μάμμαρι διοργανώνει μια βραδιά γεμάτη μουσική που θα μας μαζέψει στην πλατεία του χωριού. Το Σάββατο 6 Ιουλίου έχουμε συνάντηση στο Μάμμαρι με μουσική και κυπριακό μπουφέ. Η Αρετή Κετιμέ και ο Στέφανος Πελεκανής μας υποδέχονται με παραδοσιακή μουσική και γλέντι.
Η Αρετή Κετιμέ και ο Στέφανος Πελεκανής ανακοινώνουν την συνεργασία τους για το 2024 με μια παράσταση αφιερωμένη στην παράδοση του ελληνικού χώρου αλλά και με ένα αφιέρωμα στην Κύπρο με την συμπλήρωση φέτος μισού αιώνα κατοχής του νησιού.
Οι δύο αγαπημένοι καλλιτέχνες της παράδοσης ενώνουν τις φωνές τους και τις ψυχές τους και δημιουργούν μια γέφυρα που ενώνει κάθε γωνιά του ελληνικού χώρου τραγουδώντας για την αγάπη, τον έρωτα, τον πόνο αλλά και την ειρήνη και τον τερματισμό της κατοχής στο πολύπαθο νησί της Κύπρου.
Οι δύο καλλιτέχνες που αγαπήθηκαν και ξεχώρισαν για τις ιδιαίτερες ερμηνείες τους και το ξεχωριστό ηχόχρωμά τους ετοίμασαν μαζί με τους συνεργάτες τους μια συναυλία. Παραδοσιακά τραγούδια από την Κύπρο, την Μικρά Ασία, τον Πόντο, το Αιγαίο, την Ήπειρο, την Μακεδονία, την Πόλη αλλά και με έντεχνες δημιουργίες από την δισκογραφία τους και όχι μόνο. Έτσι θα προβληθούν οι κοινές καταβολές της μουσικής του ελληνικού χώρου αλλά και τις διάφορες εκφάνσεις της ζωής όπως αυτές αποτυπώνονται στο παραδοσιακό τραγούδι. Ο πόνος του ξεριζωμού και ο πόθος για επιστροφή στις αλύτρωτες πατρίδες δίνουν το μήνυμα για ειρήνη και απελευθέρωση με την ευκαιρία συμπλήρωσης πενήντα χρόνων κατοχής της Κύπρου.
Η Αρετή και ο Στέφανος μαζί με την εκλεκτή τους ομάδα από Ελλάδα και Κύπρο υπόσχονται ένα μουσικό ταξίδι με καταθέσεις ψυχής και με εικόνες της Κύπρου αλλά και κάθε άλλης περιοχής του ελληνισμού!
Είσοδος 10 € με ποτό
Κυπριακό μπουφέ 15 €
>> Σάββατο 6 Ιουλίου, πλατεία Μάμμαρι, Λευκωσία, 20:00. Τηλ. 97639656.
Σχετικά
Ο Κώστας Μακεδόνας σε ένα αφιέρωμα στον Σταύρο Ξαρχάκο
Μαζί του το Μουσικό Σχολείο Λάρνακας "Μίκης Θεοδωράκης
Το Paradise Jazz Festival επιστρέφει και φέτος στο μαγευτικό Val’s Place στη Γιαλιά
Μάθαμε τις ημερομηνίες για ένα από τα πιο δημοφιλή καλοκαιρινά φεστιβάλ
Νίκος Μακρόπουλος Live στο Theama Venue!
Έρχεται για να προσφέρει στο κοινό της Λεμεσού μια ολοκληρωμένη μουσική εμπειρία.
Το Φεστιβάλ ΕΔΟΝ ανακοίνωσε ολόκληρο το line up του
Δείτε τους καλλιτέχνες του Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ
Η Ελένη Τσαλιγοπούλου συμπράττει με 120 μαθητές και εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου Πάφου
Σε δύο μεγάλες καλοκαιρινές συναυλίες-αφιέρωμα στον Διονύση Σαββόπουλου
Ο Στέλιος Πετράκης παρουσιάζει το νέο του άλμπουμ Λυρικόν στην Αξιοθέα
Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι που συνδέει σύγχρονες δημιουργικές αναζητήσεις με συγγενείς τροπικές παραδόσεις της Μεσογείου
Βραβεία Grammy: 5 νέες κατηγορίες και καινούργιοι κανόνες – Η νίκη του Bad Bunny άλλαξε τα δεδομένα
Η Latin, η Asian Pop και η R&B. Σε ισχύ από την τελετή απονομής του 2027.
Η συναυλία «Fengaros High: Strovolos Edition» έρχεται να μας δροσίσει στην πρωτεύουσα
Στο πλαίσιο του επιτυχημένου θεσμού «Πολιτισμός σε κάθε γειτονιά του Στροβόλου»
«Εις τον Αέραν»: Η Amalgamation τραγουδά στην Οικία Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής
Το μουσικό δρώμενο «Εις τον Αέραν» ταλαντεύεται ανάμεσα στη ρευστότητα και την ουσιώδη ανταλλαγή
To party: Οι Δευτέρες στο Garden Day & Night
Κάθε Δευτέρα, το Garden Day & Night μεταμορφώνεται σε ένα ζωντανό μουσικό καταφύγιο στην καρδιά της Λευκωσίας.
Όλες οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής στην Κύπρο
Η Κύπρος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής (Κυριακή 21 Ιουνίου) με δωρεάν συναυλίες, χορωδίες και αφιερώματα σε πλατείες και δρόμους της πόλης