24 October 2021
Θέατρο , News

«Περιμένοντας τον Γκοντό»: H παράσταση της χρονιάς επιστρέφει για μια μοναδική βραδιά

Μετά από μια άκρως επιτυχημένη χρονιά, με σερί sold out παραστάσεις σε όλη την Κύπρο και μετά την ιστορική βράβευση της στην Τουρκία επιστρέφειστο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

Δημοσιεύτηκε στις 14 Οκτωβρίου 2021

Μετά από μια άκρως επιτυχημένη χρονιά, με σερί sold out παραστάσεις σε όλη την Κύπρο και μετά την ιστορική βράβευση της στο Φεστιβάλ Θεάτρου Μάλτεπε στην Κωνσταντινούπολη, όπου για πρώτη φορά κυπριακό θέατρο βραβεύτηκε στην Τουρκία σε Φεστιβάλ Θεάτρου, λαμβάνοντας το Βραβείο Σκηνοθέτη (Κώστας Σιλβέστρος) και το Βραβείο Α’ ανδρικού Ρόλου (εξ ημισείας στους Izel Seylani και Γιώργος Κυριάκου) , η παραγωγή του έργου «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σάμιουελ Μπέκετ από το Θέατρο ΑντίΛογος, θα παρουσιαστεί για μια μόνο παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας την Κυριακή 24 Οκτωβρίου στις 8:30 το βράδυ. 

Το θέατρο ΑντίΛογος, σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη Κώστα Σιλβέστρο επιχείρησαν για πρώτη φορά στα κυπριακά θεατρικά δρώμενα, να παρουσιάσουν το εμβληματικό έργο του Σάμιουελ Μπέκετ «Περιμένοντας τον Γκοντό» στην κυπριακή διάλεκτο, ελληνική και τουρκική, με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Κυριάκου και Izel Seylani. Μέσα από αυτό το έργο-σταθμό για την παγκόσμια δραματουργία, οι δύο διάλεκτοι σμίγουν και γίνονται μια. Η έντονη ανάγκη για επικοινωνία των δυο ηρώων, εξοστρακίζει κάθε εμπόδιο στην επικοινωνία τους, ακόμη και αυτό της γλώσσας.

Ο Κώστας Σιλβέστρος πήρε ένα κλασικό έργο και του έδωσε μια άλλη διάσταση. Τοποθέτησε τους δύο ήρωες του έργου στην πράσινη γραμμή στη Λευκωσία και είχε την ευφυή ιδέα να τους ενσαρκώσουν ένας Ελληνοκύπριος και ένας Τουρκοκύπριος, ο ένας να μιλά στα ελληνικά και ο άλλος στα τουρκικά, ο καθένας στη δική του διάλεκτο. Το μόνο που κάνουν είναι να περιμένουν τον Γκοντό, περνούν οι μέρες και οι νύχτες κι εκείνοι περιμένουν. Μπροστά στον θεατή ξεδιπλώνεται το θέατρο του παραλόγου όπως ακριβώς το ζούμε και στην Κύπρο τόσα χρόνια. Δεν υπάρχει τίποτα πολιτικό στο έργο, κανένας πολιτικός διάλογος, ωστόσο το έργο από μόνο του είναι ένα τεράστιο πολιτικό μήνυμα.

H παράσταση αποτελεί μια συμπαραγωγή του Θεάτρου Αντίλογος με το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. 

Κυριακή 24 Οκτωβρίου στις 8:30 το βράδυ
Εισιτήρια: ticketing@soldoutticketbox.com 
Για πληροφορίες και κρατήσεις: 99251331 

Σύλληψη- Σκηνοθεσία- Διασκευή: Κώστας Σιλβέστρος 
Σκηνογράφος- Ενδυματολόγος: Θέλμα Κασουλίδου 
Ηχητικό τοπίο : Αντώνης Αντωνίου 
Σχεδιασμός Φωτισμού: Κούλης Σιαμπτάνης 

Ερμηνεύουν: Izel Seylani, Γιώργος Κυριάκου 

Θέατρο ΑντίΛογος
Ιnstagram - Τheatroantilogos
Facebook - TheatroAntilogos

Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
Instagram - ΔΘΛ
Facebook - ΔΘΛ

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close