Δημοσιεύτηκε στις 09 Μαΐου 2025
To Check in Cyprus ακολουθώντας τα πρότυπα της εποχής και στο πλαίσιο της ανάπτυξης του content του, αρχίζει μία σειρά από podcast. Στο πλαίσιο των podcast θα κουβεντιάζουμε με επαγγελματίες ή όσους ασχολούνται με τον χώρο της εστίασης και του κρασιού, αναλύοντας θέματα γύρω από τον μαγικό κόσμο του φαγητού και της γαστρονομίας γενικότερα.
Το όνομα του Ανδρέα Κυπριανού είναι ταυτόσημο με το καλό κρασί. Κι αυτό συνέβη καθόλου τυχαία. Σε αυτό το επεισόδιο των "The Tasty Stories" μαθαίνουμε την ιστορία του ανθρώπου που την τελευταία εικοσαετία και βάλε συνέβαλε τα μέγιστα στη διάδοση του καλό κρασιού και στην εκπαίδευσή μας στην επιλογή και απόλαυση ενός εκλεκτού οίνου κι όχι μόνο.
Πριν από σχεδόν 20 χρόνια μαζί με τον ξάδερφό του άρχισαν να δραστηριοποιούνται στον τομέα του κρασιού ανοίγοντας στη συνέχεια το "ναό" του κρασιού στη Λευκωσία, το Vino Cultura.
Ένας πολυβραβευμένος χώρος, ένα wine bar-εστιατόριο που διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες κάβες της Κύπρου με πάνω από 1000 ετικέτες. Έξι χρόνια πριν ανοίγει το αδερφάκι του Vino Cultura το Ρους και στη συνέχεια το Suavage.
Τρεις χώροι εστίασης που βρίσκονται πλέον κάτω από την ομπρέλα του Vino Hopitality Group με τον Ανδρέα πέρα από Head Sommelier να είναι και ο Managing Director της εταιρείας που δραστηριοποιείται πέραν της εστίασης στην εισαγωγή αλλά και παραγωγή κρασιών με την ονομασία Τέθυς αλλά και στον χώρο του catering.
Με τον Ανδρέα μιλήσαμε, πέραν από τη δική του ιστορία και των εστιατορίων του για την άνθιση του κυπριακού αμπελώνα, πώς πίνουμε το κρασί, μύθους και αλήθειες για το κρασί, τον Κύπριο ως πελάτη και καταναλωτή κρασιού και όλες τις νέες τάσεις στον σπουδαίο αυτό τομέα της οινοποιείας παγκοσμίως. Μία ενδιαφέρουσα κουβέντα με έναν άνθρωπο που ξέρει το κρασί πολύ καλά!
Σχετικά
Τα ξενοδοχεία της Leonardo σε όλη την Κύπρο και τα νέα projects που έρχονται στη Λευκωσία (PODCAST)
Ο COO της εταιρείας Ιωνάς Ιωάννου μιλά για την παρουσία του ομίλου σε Πάφο, Λεμεσό, Λάρνακα και Πρωταρά, αλλά και για τα δύο νέα ξενοδοχεία που ετοιμάζονται στην πρωτεύουσα
Η συγκινητική ιστορία πίσω από το ιστορικό ξενοδοχείο Κλεοπάτρα (PODCAST)
Η Χριστιάνα Ιακωβίδου αφηγείται στο The Tasty Stories την συγκινητική ιστορία του ξενοδοχείου Κλεοπάτρα και το νέο του κεφάλαιο
Από την Αυστραλία στο Four Seasons: Η διαδρομή του σεφ Παναγιώτη Χαραλάμπους (Podcast)
Ο Executive Chef του Four Seasons Λεμεσού μιλά στο νέο επεισόδιο του The Tasty Stories για τη ζωή, τις επιρροές του και την εξέλιξη της γαστρονομίας στην Κύπρο
Λευτέρη, πώς είναι να δουλεύεις στο κορυφαίο εστιατόριο της Ελλάδας;
Ο Λευτέρης Τσούγκας μιλά για τη διαδρομή προς την κορυφή της ελληνικής γαστρονομίας και τη φιλοσοφία πίσω από την επιτυχία του Delta
Πανίκος Χατζηττοφή: Ο άνθρωπος πίσω από τη γαστρονομική επιτυχία του Four Seasons
Ο Πανίκος Χατζηττοφή στο The Tasty Stories μιλά για τη διαδρομή ζωής, το Four Seasons και τη συμβολή του στον Σύνδεσμο Αρχιμαγείρων Κύπρου
Μια συζήτηση με τον Γιώργο Παπαζαχαρία, τον μοναδικό Έλληνα σεφ δύο αστέρων Michelin (Podcast)
Ο σεφ του διάστερου Delta Αθήνα μιλά για φιλοσοφία, φύση, διεθνή γαστρονομία και τον δρόμο προς το τρίτο αστέρι
Η γλυκόπικρη ιστορία της «Μέλισσας» και το μεγαλείο ψυχής της κυρίας Μαρούλλας Γιάλλουρου (Podcast)
Κάποιες ιστορίες δεν μιλούν μόνο για γεύσεις. Μιλούν για ανθρώπους, απώλειες, πίστη και δύναμη ψυχής.
Πώς ένας Κύπριος δημιούργησε ένα boutique hotel τέχνης και το μοναδικό omakase εστιατόριο της Κύπρου
Από το Καϊμακλί και την Ιταλία, μέχρι τη Λάρνακα και την εμπειρία omakase, ο ιδρυτής του Art & Wine Boutique Hotel και του Shinseina Νίκος Γεωργιάδης ξεδιπλώνει τη διαδρομή του μέσα από γεύσεις, ταξίδια και πάθος για δημιουργία.
Reto Mathis: Ο διεθνούς φήμης σεφ πίσω από το γαστρονομικό όραμα του Ararat στη Λεμεσό (Podcast)
Από το Σεντ Μόριτζ στη Λεμεσό, μια παγκόσμια διαδρομή γεύσης και εμπερίας
Νικόλας Ιωαννίδης: Τα χρόνια στο ZOO και η Πράσινη Πάπια
Ο ραδιοφωνικός παραγωγός του Ράδιο Πρώτο μιλά στο The Tasty Stories για το νέο του café στο Δάλι, το όνομα, την αισθητική και τις ιστορίες μιας ζωής
Κώστας Τσιάκκας: «Η Λευκωσία δεν έχει ακόμη αγαπήσει το κυπριακό κρασί»
Στο νέο επεισόδιο του podcast The Tasty Stories, ο παθιασμένος οινοποιός μιλά για τη διαδρομή του, τις προκλήσεις του κυπριακού αμπελώνα και το μέλλον του κρασιού της Κύπρου
Λεύκαρα: Το χωριό που έγινε και χριστουγεννιάτικος προορισμός (Podcast)
Ο Δήμαρχος μιλά στο The Tasty Stories για την πορεία, το όραμα και τη γιορτινή επιτυχία που άλλαξε την περιοχή