Δημοσιεύτηκε στις 26 Μαΐου 2025
Τις δύο πρώτες του παραγωγές για τη νέα σεζόν «αποκάλυψε» ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου μέσω της ανακοίνωσης των ακροάσεων, που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο.
Συγκεκριμένα, η Κεντρική Σκηνή ανεβάζει το «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές» της Άγκαθα Κρίστι, σε διασκευή Κεν Λούντβιχ σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά και η Σκηνής 018 ανεβάζει «Τα καινούρια ρούχα του βασιλιά» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, σε διασκευή Παρασκευά Καρασούλου και Νίκανδρου Σαββίδη και σκηνοθεσία Μαρίνας Βρόντη.
Για τις ανάγκες συμπλήρωσης της διανομής της παραγωγής του έργου «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές» για την Κεντρική Σκηνή ο ΘΟΚ καλεί σε ακρόαση άντρες και γυναίκες επαγγελματίες ηθοποιούς, απόφοιτους δραματικών σχολών, με σκηνική ηλικία από 35 έως 55 ετών. Οι ενδιαφερόμενοι-ες ηθοποιοί καλούνται να στείλουν ηλεκτρονικά το βιογραφικό τους σημείωμα και μία πρόσφατη φωτογραφία τους στο e-mail: auditions@thoc.org.cy μέχρι το Σάββατο 31 Μαΐου 2025, ώρα 2μ.μ., με την ένδειξη στο θέμα του ηλεκτρονικού μηνύματος «ΑΚΡΟΑΣΗ – ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΟΡΙΕΝΤ ΕΞΠΡΕΣ».
Οι συμμετέχοντες ηθοποιοί στην ακρόαση θα πρέπει να προετοιμάσουν έναν μονόλογο, κατά προτίμηση του είδους του βουλεβάρτου. Οι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Κτήριο ΘΟΚ την Πέμπτη 12, την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Ιουνίου. Όλοι οι ηθοποιοί θα ενημερωθούν για την ακριβή ημέρα και ώρα της ακρόασής τους αποκλειστικά μέσω email.
Προβλεπόμενη περίοδος εργοδότησης: τέλη Αυγούστου 2025– μέσα Δεκεμβρίου 2025, μέσα Ιανουαρίου 2026 – τέλη Ιανουαρίου 2026.
Για τις ανάγκες της διανομής της παραγωγής του έργου «Τα καινούρια ρούχα του βασιλιά» στη Σκηνή 018, ο ΘΟΚ καλεί σε ακρόαση άντρες και γυναίκες επαγγελματίες ηθοποιούς, απόφοιτους δραματικών σχολών, με σκηνική ηλικία από 20 έως 45 ετών. Η γνώση μουσικού οργάνου, θα συνεκτιμηθεί θετικά.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να στείλουν ηλεκτρονικά το βιογραφικό σημείωμα και πρόσφατη φωτογραφία τους στο e-mail: auditions@thoc.org.cy μέχρι την Παρασκευή 30 Μαΐου, ώρα 2μ.μ., με την ένδειξη στο θέμα του ηλεκτρονικού μηνύματος «ΑΚΡΟΑΣΗ – ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ».
Η επιλογή των ηθοποιών που θα συμμετάσχουν στην ακρόαση θα γίνει από τη σκηνοθέτρια της παραγωγής, με βάση το βιογραφικό τους σημείωμα.Όσα άτομα επιλεγούν να συμμετέχουν στην ακρόαση θα πρέπει να προετοιμάσουν έναν κωμικό μονόλογο και ένα τραγούδι, δικής τους επιλογής.
Οι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Κτίριο ΘΟΚ την Τρίτη 10 Ιουνίου. H ενημέρωση των ηθοποιών για την ακριβή ώρα της ακρόασής τους θα γίνει αποκλειστικά μέσω e-mail.
Προβλεπόμενη περίοδος εργοδότησης: Ιούλιος 2025, Σεπτέμβριος – μέσα Δεκεμβρίου 2025, μέσα Ιανουαρίου 2026– αρχές Μαρτίου 2026.
Δεν επιτρέπεται η παράλληλη εργοδότηση
Αξίζει να σημειωθεί ότι με απόφαση του ΔΣ του ΘΟΚ, καθίσταται σαφές ότι δεν επιτρέπεται η παράλληλη εργοδότηση ηθοποιών σε περισσότερες από μία θεατρικές παραγωγές του, στις περιπτώσεις κατά τις οποίες οι εν λόγω παραγωγές παρουσιάζουν χρονική επικάλυψη, είτε κατά την περίοδο προβών είτε κατά την περίοδο παραστάσεων.
Η εν λόγω απαγόρευση αποσκοπεί στη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των παραγωγών, στην αποτροπή σύγκρουσης υποχρεώσεων και στην προστασία της καλλιτεχνικής ποιότητας του παραγόμενου έργου. Ως «χρονική επικάλυψη» νοείται οποιαδήποτε επικάλυψη ωραρίου ή ημερομηνιών κατά τις οποίες οι υποχρεώσεις του ηθοποιού σε μια παραγωγή επηρεάζουν ή παρεμποδίζουν την απρόσκοπτη συμμετοχή του σε άλλη.
Σχετικά
Η διαχρονική τραγωδία του Σαίξπηρ, «Οθέλλος» στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου
Η φετινή παραγωγή πραγματοποιείται προς ενίσχυση του Cyprus Alzheimer's Association και του Margarita Liasidou Foundation
Η Εκάβη του Ευριπίδη ταξιδεύει από την Λετονία στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου
Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος
Ένα καλοκαίρι γεμάτο θέατρο: 30 δωρεάν παραστάσεις σε γειτονιές της Λεμεσού
Από τις 22 Ιουνίου η Λεμεσός γεμίζει θέατρο
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει στην Κύπρο την αριστοφανική κωμωδία, Λυσιστράτη
Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος
Αυλαία για το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος με τις "Τρωάδες" του Ευριπίδη από την Ισπανία
Ένα έργο που, διατηρώντας την ποιητική του πυκνότητα, συνομιλεί με τον σύγχρονο κόσμο, όπου η βία του πολέμου επαναλαμβάνεται
Το Σατιρικό Θέατρο περιοδεύει σε όλη την Κύπρο με την παράσταση "Εκτός Ελέγχου"
Μια κλασική και άκρως διασκεδαστική κωμωδία που σατιρίζει την εξουσία, την υποκρισία και τις ανθρώπινες αδυναμίες
Φεστιβάλ Σατιρικού Θεάτρου 2026: 11 μέρες, 7 παραγωγές, μία τοποθεσία
Το Σατιρικό Θέατρο ανοίγει τις σκηνές του σε φρέσκες καλλιτεχνικές προτάσεις και πρωτότυπα έργα.
Η εκρηκτική κωμωδία «Εκτός Ελέγχου» ταξιδεύει σε Πάφο, Δερύνεια, Λάρνακα και στο Αμφιθέατρο Λακατάμειας
Δες πού και πότε μπορείς να την απολαύσεις
AIGAIA Youth Theatre 2026: Δύο παραγωγές από παιδιά και έφηβους
Το Θέατρο Aigaia παρουσιάζει δύο παραγωγές από τις ομάδες του, δίνοντας χώρο σε παιδιά και εφήβους να εκφραστούν μέσα από το θέατρο, καθεμία με τη δική της γλώσσα και καλλιτεχνική προσέγγιση
Μπουρδελόματα ξανά στο Flea Theatre
H Θεατρική Ομάδα Garage επαναφέρει την ξεκαρδιστική κωμωδία «Μπουρδελόματα», σε σκηνοθεσία του Μάριου Ζησίμου
Ο ΘΟΚ αναζητά άντρες και γυναίκες ηθοποιούς για τη νέα του παραγωγή
Ακροάσεις για την παραγωγή της Νέας Σκηνής «Φροστ/Νίξον» του Πήτερ Μόργκαν σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου
Θα στηθεί και φέτος ΑΝΤΙ-ΣΚΗΝΟ στη Γιαλιά
Το υπαίθριο φεστιβάλ θεάτρου και παραστατικών τεχνών, ΑΝΤΙ-ΣΚΗΝΟ, επιστρέφει στη Γιαλιά για ένα ξεχωριστό διήμερο