Eating News , Εστιατόρια

Το κυπριακό κρασί θριαμβεύει στο Λονδίνο

Διεθνείς βραβεύσεις για το Οινοποιείο Άης Αμπέλης Χρυσό Μετάλλιο για την Κουμανταρία Άης Αμπέλης

Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιουνίου 2014

Σημαντικότατες διακρίσεις απέσπασε το Οινοποιείο Άης Αμπέλης, στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού οίνου Decanter World Wine Awards 2014, που διεξήχθη στο Λονδίνο.

Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν και τα τέσσερα κρασιά του οινοποιείου Άης Αμπέλης που συμμετείχαν στον διεθνούς φήμης διαγωνισμό Decanter World Wine Awards 2014, ο οποίος θεωρείται ως ο μεγαλύτερος διεθνής διαγωνισμός οίνου στον κόσμο. Ενδεικτικά, έλαβαν μέρος εκατοντάδες οινοποιεία, από 47 χώρες, ενώ ο συνολικός αριθμός των διαγωνιζόμενων ετικετών κρασιού ανήλθε στις 14.896. Το υψηλό επίπεδο του ανταγωνισμού, σε συνδυασμό με τα υψηλά στάνταρντ της διοργάνωσης, καθιστούν ως υψίστης σημασίας τη διάκριση του κυπριακού οινοποιείου, τόσο για το ίδιο το οινοποιείο του Άη Αμπέλη αλλά και για την εν γένει παρουσία του κυπριακού κρασιού στο εξωτερικό.

Αναλυτικά οι διακρίσεις του οινοποιείου Άης Αμπέλης στο διεθνή διαγωνισμό Decanter World Wine Awards, London, 2014:

Κουμανταρία Άης Αμπέλης – Χρυσό Μετάλλιο

Άης Αμπέλης Λευκός 2013 – Αργυρό Μετάλλιο

Άης Αμπέλης Ροζέ 2013 – Commended Medal

Όμηρος 2011 – Commended Medal

Η κορυφαία διάκριση με Χρυσό Μετάλλιο που απέσπασε η Κουμανταρία Άης Αμπέλης, το νεοσύστατο μέλος της οικογένειας των προϊόντων του οινοποιείου, αποτελεί πλέον ιστορικό γεγονός, δεδομένου ότι είναι το μοναδικό κυπριακό κρασί που έχει τιμηθεί με χρυσό μετάλλιο.

Αξίζει να τονισθεί ότι και τέσσερα κρασιά που απέσπασαν διακρίσεις, έχουν οινοποιηθεί από κυπριακές γηγενείς ποικιλίες, γεγονός που υπογραμμίζει τις δυνατότητες του κυπριακού αμπελώνα.

Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του Οινοποιείου Άης Αμπέλης, στο Καλό Χωριό Ορεινής, έχουν ανοιχτές τις πύλες τους για το κοινό, ενώ οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τους βραβευμένους οίνους καθώς και τις λοιπές ποικιλίες κρασιών του οινοποιείου.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close