8 July 2014
Nightlife & Music , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Με τους Monsieur Doumani αρχίζει το 9ο Cyprus Rialto World Music Festival

Στην Πλατεία Ηρώων την Τρίτη 8 Ιουλίου

Δημοσιεύτηκε στις 01 Ιουλίου 2014

Με ένα νέο και επιτυχημένο κυπριακό σχήμα αρχίζει το φετινό Cyprus Rialto World Music Festival. Πρόκειται για τους Monsieur Doumani, το σχήμα που αποτελείται από τους Αντώνη Αντωνίου (τζουράς),  Άγγελο Ιωνάς (κιθάρα) και Δημήτρη Γιασεμίδη (πνευστά), οι οποίοι, παρόλο που έχουν ιδρυθεί μόλις το 2011, διαγράφουν ήδη μια επιτυχημένη πορεία στην Κύπρο και το εξωτερικό με τη φρέσκια και δυναμική παρουσία τους.

 

Προερχόμενοι από διαφορετικούς μουσικούς χώρους, αλλά επηρεασμένοι από το κυπριακό φολκλόρ, οι Monsieur Doumani επικεντρώνονται στη διασκευή κυπριακών παραδοσιακών κομματιών, προσθέτοντας ένα δικό τους ιδιαίτερο σύγχρονο χρώμα. Ταυτόχρονα, συνθέτουν τραγούδια στην Κυπριακή διάλεκτο εμπνευσμένα από τη σύγχρονη ζωή της Κύπρου.

 

Το σχήμα έχει πρόσφατα κυκλοφορήσει τον πρώτο του δίσκο ο οποίος τιτλοφορείται "Grippy Grappa" και ο οποίος έχει πάρει εξαιρετικές κριτικές διεθνώς, όπως π.χ. από την αγγλική εφημερίδα The Guardian, το γαλλικό περιοδικό Les InRocks, το βρετανικό μουσικό περιοδικό fRoots, ενώ έχει μεταδοθεί από σημαντικούς ραδιοσταθμούς ανά το παγκόσμιο όπως BBC, Radio France, Sveriges Radio, PBS Melbourne κ.ά.

 

Το γκρουπ έχει ήδη στο ενεργητικό του πολλές συμμετοχές σε σημαντικά μουσικά φεστιβάλ στην Κύπρο και στο εξωτερικό καθώς και διεθνείς διακρίσεις όπως για παράδειγμα την πρόσφατη ανάδειξή του ως ένα από τα 4 καλύτερα πρωτοεμφανιζόμενα γκρουπ στα μουσικά βραβεία του γνωστού Βρετανικού περιοδικού "Songlines". Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τον Αύγουστο του 2012 οι Monsieur Doumani εκπροσώπησαν την Κύπρο στο διεθνές φεστιβάλ "Ferrara Buskers" στην Ιταλία, όπου και διακρίθηκαν, αφού ψηφίστηκαν τρίτο αγαπητό σχήμα του φεστιβάλ.

Ώρα: 20.30. Είσοδος ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες, τηλέφωνο 77777745 & www.cyprusrialtoworldmusic.com.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close