Δημοσιεύτηκε στις 13 Ιουνίου 2025
Καλοκαιρινή μακαρονάδα σημαίνει θαλασσινά αλλά όχι απαραίτητα ντοματένια σάλτσα. Συνδυάστε τις γαρίδες με μυρωδάτο πέστο και απολαύστε πεντανόστιμα σπαγγέτι που γίνονται σε χρόνο dt.
Το καλοκαίρι θέλουμε να τρώμε συνεχώς θαλασσινά όχι μόνο επειδή είναι πιο ελαφριά από το κρέας, ή τουλάχιστον έτσι νομίζουμε, αλλά και επειδή μαγειρεύονται πιο εύκολα και πιο γρήγορα από άλλα υλικά. Και το καλύτερο; Τα αρώματα και οι γεύσεις τους μας θυμίζουν θάλασσα, διακοπές, παραλίες και ταβερνάκια. Με δυο λόγια, όλα συνηγορούν για να τα προτιμάμε αυτήν την εποχή η οποία, κακά τα ψέματα, είναι η εποχή της γαριδομακαρονάδας.
Η κλασική συνταγή τη θέλει κόκκινη με μπόλικες φρέσκιες ντομάτες, που τώρα είναι στην απόλυτη εποχή τους, οι οποίες βέβαια θέλουν την απαραίτητη προετοιμασία και το ανάλογο σιγομαγείρεμα για να μετατραπούν σε πλούσια σάλτσα. Γι αυτό κι εμείς σας προτείνουμε μια παραλλαγή express που δίνει άλλη διάσταση στο συγκεκριμένο πιάτο.
Σπαγγέτι με γαρίδες και πέστο βασιλικού
Υλικά για 4 άτομα
- 1 πακέτο σπαγγέτι νούμερο 6 (500 γρ.)
- 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 20 μέτριες γαρίδες (500 γρ.), καθαρισμένες
- Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
- 1 βαζάκι έτοιμο πέστο βασιλικού (200 γρ.)
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Παράλληλα σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις γαρίδες για 3-4 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε καλά, ρίχνουμε τον ξύσμα και τον χυμό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το πέστο, ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σουρώνουμε τα σπαγγέτι, τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα την οποία έχουμε αποσύρει από τη φωτιά, ρίχνουμε από πάνω το πέστο με τις γαρίδες και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σερβίρουμε τη μακαρονάδα ζεστή με έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σχετικά
Το Amore επιστρέφει στη Λευκωσία με νέο μενού, brunch και ακόμη περισσότερους λόγους για να το επισκεφθείς
Το δημοφιλές all day spot ανοίγει ξανά τις πόρτες του ανανεωμένο, βάζοντας και το brunch στην καθημερινότητά μας
Κυριακές στο χωριό, σε 10 υπέροχα μέρη για κυριακάτικο μπουφέ με θέα και σπιτικές γεύσεις
Αυτόν το Σεπτέμβριο κάθε gelato στο Columbia Confectionery γίνεται μια πράξη ελπίδας
Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις gelato θα διατεθεί στο Ίδρυμα Μικροί Ήρωες, μέσα από την καμπάνια «The Golden Scoops»
Το στέκι της Έγκωμης με τα πληθωρικά burgers και τις 16 draught μπίρες
Το Finders Bar & Grill συνδυάζει την ατμόσφαιρα μιας αυθεντικής αμερικανικής pub με ζουμερά burgers, ιδιαίτερες γεύσεις και παρεΐστικη διάθεση.
Το gastropub του Πρωταρά που σερβίρει λαχταριστά σπιτικά burgers από το 1988
Στο Knight’s Gastropub θα βρεις πληθωρικές επιλογές με βοδινό, pulled pork, κοτόπουλο ή vegan μπιφτέκι, φρεσκοκομμένες πατάτες και χειροποίητες σάλτσες.
Το εστιατόριο του Πρωταρά που έβαλε τα smash burgers στο μενού πριν γίνουν τάση
Εδώ και 14 χρόνια, το Malthouse Beer & Food ξεχωρίζει για τα φρέσκα χειροποίητα μπιφτέκια, τις signature σάλτσες και τις δημιουργίες του με premium Wagyu.
Η ιρλανδική pub της Πάφου που σερβίρει πληθωρικά, ζουμερά burgers
Στο O’Neills Irish Bar & Grill τα χορταστικά burgers συναντούν τις παγωμένες μπίρες και την αυθεντική, χαλαρή ατμόσφαιρα μιας κλασικής pub.
Το διαχρονικό pub της Λεμεσού με 15 μπίρες βαρελιού και ένα θρυλικό burger
Το Nags Head Pub σερβίρει από το 1997 ζουμερά burgers σε αυθεντική βρετανική ατμόσφαιρα, με το πληθωρικό Shrek Burger να αποτελεί τη μεγάλη πρόκληση του μενού.
Η φημισμένη χοιρινή μπριζόλα της Πάφου που ψήνεται στα κάρβουνα
Στο Riganato Greek Grill σερβίρεται ζουμερή, με πατάτες, σαλάτα, τη χαρακτηριστική πίτα του μαγαζιού και τη διάσημη μουσταρδομαγιονέζα του.
Το ιρλανδέζικο pub της Πάφου με Tomahawk, dry-aged T-bone και Guinness
Στο O’Neills Irish Bar & Grill οι πληθωρικές κρεατοφαγικές επιλογές συνδυάζονται με παγωμένες μπίρες, ζωντανή μουσική και μεγάλες αθλητικές μεταδόσεις.
Η εντυπωσιακή Tomahawk του Πρωταρά που κόβεται ζωντανά στο τραπέζι σου
Στο Nubila Rooftop, η premium USDA Black Angus των 1,2 κιλών ψήνεται στον φούρνο Josper και μετατρέπεται σε ένα απολαυστικό γαστρονομικό σόου.
Η Λευκωσία βγαίνει για μεζεδάκια στην όμορφη αυλή του Ορέστη
Μία από τις πιο σταθερές επιλογές για καλό φαγητό και όμορφες καλοκαιρινές βραδιές στη Λευκωσία.