Μία μουσική ταινία μικρού μήκους αφιερωμένη σε όλα τα παιδιά (μικρά και μεγάλα)

Η μουσική ταινία μικρού μήκους «Στη χώρα του Πάντα γίνε ένα panda που μπορεί να κάνει τα πάντα για πάντα» έχει δημιουργηθεί με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Πρόκειται για μια ιστορία που αφιερώνεται σε όλα τα παιδιά (μικρά και μεγάλα) που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο, προσπαθώντας να πουν κάτι ενθαρρύνοντας άλλα παιδιά να κάνουν το ίδιο. 

Η ιστορία αφηγείται τις περιπέτειες δύο panda στη χώρα του Πάντα. Όλα ξεκινάνε όταν το ένα από τα δύο panda, το ΕΣΠΕ προβληματίζεται σχετικά με την εσωστρέφεια και τις ανασφάλειες του φίλου του ΣΙΑΛ. Το Έσπε θέλοντας να βοηθήσει το φίλο του να εξωτερικεύσει τα συναισθήματά του, αποφασίζει να κάνουν μαζί ένα ταξίδι στη χώρα του Πάντα. Στόχος είναι να το φέρει αντιμέτωπο με καταστάσεις στις οποίες θα πρέπει να πάρει θέση. Έτσι καθοδηγώντας το να βοηθήσει άλλα ζώα, το ΣΙΑΛ θα βοηθήσει και τον ίδιο του τον εαυτό. Στο ταξίδι αυτό θα συνειδητοποιήσει πόσο σημαντικό είναι να μην μένουμε παρατηρητές σε μια αδικία που γίνεται σε βάρος κάποιου.

Στόχος είναι η ιστορία να ενθαρρύνει τα παιδιά να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και να ονειρευτούν σε μια κοινωνία που ο εκφοβισμός δεν θα υφίσταται. Η ιστορία να αποτελέσει την αφορμή για τα παιδιά από 3-103 να κατακτήσουν έναν τόπο, μια χώρα που ακούει τα μεγάλα Ναι και τα μεγάλα Όχι τους.

Την ιστορία μπορείς να την δεις και να την ακούσεις δωρεάν για ένα μήνα μέσω της πλατφόρμας Youtube

 

*Στο τέλος της ιστορίας εξηγούνται με πολύ απλά λόγια τρεις βασικοί νόμοι της φυσικής, οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν για τη λύση της ιστορίας. 

Συντελεστές:
Κείμενο/ Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ελένη Αναστασίου, Μάριαν Κυπριανού
Στίχοι: Σταύρος Σταύρου
Μουσική: Μάριαν Κυπριανού
Εικονογράφηση: Χρύσω Τσαγγάρη Κυπριανού
Mixing/ Mastering: Ευθύβουλος Θεοχάρους
Recording/ Editing: Efthivoulos Theocharous Music Productions
Ακούγονται οι: Άρης Κυπριανού, Μάριαν Κυπριανού
Συμμετέχουν οι: Σαββίνα Γεωργίου, Κωνσταντίνος Ελματζίογλου
Φιλική συμμετοχή: Άννη Μαρία Άσσου, Χρυσαλένη Άσσου 
ΧΟΡΗΓΟΣ: Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου
 

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31