Eating News , Εστιατόρια

Διακρίσεις για τα κρασιά Ζαμπάρτα στα Decanter World Wine Awards

Τέσσερεις διεθνείς διακρίσεις για το Οινοποιείο Ζαμπάρτα

Δημοσιεύτηκε στις 08 Ιουλίου 2014

Τέσσερεις διεθνείς διακρίσεις απέσπασε το Οινοποιείο Ζαμπάρτα στα γνωστά παγκόσμια βραβεία κρασιού Decanter World Wine Awards. Το Οινοποιείο βραβεύτηκε με δύο αργυρά και δύο χάλκινα μετάλλια.

 

Τα ετήσια βραβεία, που πραγματοποιήθηκαν στις 25 Ιουνίου στην καρδιά του Λονδίνου, αποτελούν από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόλογους διαγωνισμούς κρασιού στον κόσμο και διοργανώνονται κάθε χρόνο από το δημοφιλές περιοδικό Decanter. Η ειδική επιτροπή αξιολόγησης των κρασιών φέτος περιλάμβανε 224 ειδικούς γευσιγνώστες από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων 66 Masters of Wine και 18 Master Sommeliers, με Πρόεδρο τον διάσημο δημοσιογράφο κριτικό Οίνου του Decanter, Steven Spurrier.

 

Μετά από προσεκτική αξιολόγηση, η επιτροπή απένειμε στο Μαραθεύτικο Ζαμπάρτα 2011 και στο Μαραθεύτικο Ζαμπάρτα 2012 αργυρό μετάλλιο, ενώ το Ξυνιστέρι Ζαμπάρτα 2013 και το Shiraz-Λευκάδας Ζαμπάρτα 2012 απέσπασαν χάλκινα μετάλλια.

 

Καθώς τα κρασιά Ζαμπάρτα εδραιώνονται στη διεθνή σκηνή, το οινοποιείο Ζαμπάρτα αισθάνεται ιδιαίτερα περήφανο που και τα τέσσερα κρασιά του που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό του Decanter κέρδισαν μετάλλια, διαγωνιζόμενα ανάμεσα σε μια τεράστια λίστα κρασιών από όλο τον κόσμο.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που το οινοποιείο κατορθώνει να αποσπάσει διεθνή βραβεία. Τα κρασιά Ζαμπάρτας έχουν διακριθεί σε πολλές προηγούμενες διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένης και της πρόσφατης επιτυχίας του περασμένου Μάρτιου στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης, όπου το Οινοποιείο Ζαμπάρτα βραβεύτηκε με ένα χρυσό και δύο αργυρά μετάλλια.

 

Έχοντας ως στόχο να ανεβάσει τον πήχη των κυπριακών κρασιών, η συνεχόμενη διεθνής αναγνώριση που απολαμβάνει το Οινοποιείο Ζαμπάρτα αντανακλά την απόδοση των προσπαθειών του. "Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τα νέα αυτά βραβεία", δήλωσε ο ιδιοκτήτης του οινοποιείου Άκης Ζαμπάρτας. "Εδώ και καιρό υποστηρίζουμε ότι η τοπική παραγωγή κρασιού μπορεί να είναι εξίσου καλή με τα κορυφαία διεθνή κρασιά. Βραβεία όπως αυτά δίνουν στο οικογενειακό μας οινοποιείο ένα πολύ καλό λόγο για να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε το επίπεδο μας και τη γεύση των κρασιών μας, πάντα με βάση το ήθος της εταιρείας, την αυθεντικότητα και την αφοσίωση μας στην ποιότητα".

 

Η δημοτικότητα που απολαμβάνουν πλέον τα κρασιά του οινοποιείου αποτελούν απόδειξη της πετυχημένης του πορείας σε σύντομο χρονικό διάστημα. Έχοντας ξεκινήσει την παραγωγή το 2006 με μόλις 4500 φιάλες το χρόνο, η εταιρεία που διοικείται από τον πατέρα Άκη και τον γιο Μάρκο, εργάστηκε σκληρά για να ανοίξει τον δρόμο προς την επιτυχία. Σήμερα, η εταιρεία παράγει 60.000 φιάλες κρασιού σε ετήσια βάση, οι οποίες διανέμονται στην Κύπρο κυρίως από το La Maison du Vin (Λευκωσία) και χαίρουν εκτίμησης τόσο από τους ντόπιους, όσο και από ξένους.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.zambartaswineries.com

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close