Δημοσιεύτηκε στις 05 Σεπτεμβρίου 2025
Στα Λατσιά, σε μια ήσυχη γειτονιά που βρίσκεις εύκολα με το GPS, άνοιξε πρόσφατα η ψαροταβέρνα «Πιατέλλα του Ψαρά». Ένα νέο στέκι που κερδίζει γρήγορα τους φίλους της ψαροφαγίας, χάρη στη φρεσκάδα, την απλότητα και τη φιλική ατμόσφαιρα.
Ο κ. Μάριος, λάτρης του ψαρέματος, φροντίζει καθημερινά να φέρνει ψάρια ημέρας στο μαγαζί, ενώ στην κουζίνα ο Γρηγόρης και ο Πέτρος ετοιμάζουν πιάτα χωρίς πολλά-πολλά, που όμως ξεχωρίζουν για τη νοστιμιά τους. Το σκηνικό είναι χαλαρό και οικείο: ένας απλός εσωτερικός χώρος και μια δροσερή αυλή που το καλοκαίρι θα γεμίζει από παρέες και καλή διάθεση.
Στο μενού θα βρεις ψαρομεζέ, πιατέλες για 2, 3 ή 4 άτομα, αλλά και μερίδες και ορεκτικά. Η κάβα είναι απλή, με κυπριακά κρασιά, ούζο, ζιβανία και αναψυκτικά, ό,τι πρέπει για να συνοδεύσεις το ψάρι σου.

Στο τραπέζι έρχονται πρώτα τα κλασικά ορεκτικά: ταχίνι, λευκός ταραμάς, παντζάρια, χωριάτικη σαλάτα και φρεσκοτηγανισμένες πατάτες. Ακολουθούν οι θαλασσινές επιλογές: γαρίδες, σουπιές, χταπόδι, μαρίδες, αθερίνες, μπαρμπούνια και καλαμαράκι τραγανό και χρυσαφένιο. Για το φινάλε, οι μεγαλύτερες επιλογές όπως τσιπούρα και λεοντόψαρο ολοκληρώνουν το γεύμα. Ό,τι κι αν δοκιμάσεις είναι φρέσκο, σωστά μαγειρεμένο και νόστιμο, με γεύση θάλασσας.
Για πέντε άτομα, με αναψυκτικά, ούζο και επιπλέον πιάτα με χταποδάκι και καλαμαράκια, ο λογαριασμός έφτασε τα 130 ευρώ. Στο τέλος, όπως αρμόζει σε μια αυθεντική ψαροταβέρνα, σερβίρονται φρούτα κερασμένα από το μαγαζί.
Η «Πιατέλλα του Ψαρά» είναι ένα μέρος που σου θυμίζει γιατί αγαπάμε τις απάχικες ψαροταβέρνες: φρέσκο ψάρι, γεύσεις απλές και αυθεντικές, χαλαρή ατμόσφαιρα και λογικές τιμές. Ένα στέκι που σίγουρα αξίζει να βάλεις στη λίστα σου αν είσαι λάτρης του ψαριού.
Ο χώρος λειτουργεί Τρίτη έως Σάββατο, 19:00 – 24:00.
Γράφει η Mαρία Φάντη
Σχετικά
Το hidden gem της πόλης που φέρνει την κυπριακή γαστρονομία σε άλλο επίπεδο
Μέσα σε ένα πετρόκτιστο αρχοντικό στο κέντρο… κρύβεται μια γαστρονομική εμπειρία που πρέπει να ζήσεις
Η Kawacom’s ενισχύει τη σύνδεση του δικτύου της και χαράζει τα επόμενα βήματα ανάπτυξης
Εκπρόσωποι από όλη την Κύπρο συναντήθηκαν για ανταλλαγή ιδεών, ενίσχυση της συνεργασίας και παρουσίαση των επόμενων βημάτων ανάπτυξης της αλυσίδας
Tα (μαγειρευτά) μυστικά της κυρίας Ελένης, σε ένα οικογενειακό εστατόριο που εξελίσσεται συνεχώς
Εδώ θα δοκιμάσεις την comfort εκδοχή της παραδοσιακής μας κουζίνας στα καλύτερά της
Δοκιμάσαμε πιάτα με ψυχή από τα χεράκια της κυρίας Αυγής σε ένα ξεχωριστό στέκι του Στροβόλου
Παραδοσιακές γεύσεις, οικογενειακή φιλοσοφία και πιάτα γεμάτα μεράκι σε ένα από τα πιο αγαπημένα μαγαζιά της πρωτεύουσας
5 εστιατόρια με μπουφέ, για το μεσημέρι της 25ης Μαρτίου
Τα εστιατόρια εντός κι εκτός πόλης ετοιμάζονται να μας υποδεχθούν με καλό φαγητό
Από τον Αύγουστο του 2026 θα απαγορεύονται οι ατομικές συσκευασίες κέτσαπ, μαγιονέζας και αλατιού στα εστιατόρια
Μία ακόμα αλλαγή προωθεί η ΕΕ σχετικά με τα ατομικές συσκευασίες που περιέχουν κέτσαπ, αλάτι και άλλα καρυκεύματα.
Ένα νέο, πολύ δυνατό street food νοστιμίζει τη Λευκωσία
Μια νέα πρόταση μόλις έφτασε στην Έγκωμη, σε ένα γνώριμο σημείο για τους λάτρεις του φαγητού
Ανακαλύψαμε την (ίσως) καλύτερη ταχινόπιτα στην πρωτεύουσα
Δοκιμάσαμε και αναμεταδίδουμε!
Μία μέρα, ένα στενό, πολλές μπύρες...
Στην Τρικούπη την Κυριακή θα στηθεί ένα μικρό street party
Ένα εκλεπτυσμένο στέκι για να απολαύσεις τον μπακαλιάρο-σκορδαλιά όπως τον ονειρεύεσαι
Μια διαφορετική 25η Μαρτίου για όσους θέλουν κάτι παραπάνω