Δημοσιεύτηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2025
Στις 3 Οκτωβρίου, η Λεμεσός θα ζήσει τα επίσημα εγκαίνια και των δέκα γαστρονομικών προορισμών του ARARAT – The Signature Collection —μια εμβληματική στιγμή όπου η γαστρονομία ανεβαίνει σε νέα ύψη και μετατρέπεται σε τρόπο ζωής.

Ήδη ανοιχτό στο κοινό, το Cloud9 έχει καθιερωθεί ως το κορυφαίο fine dining της Λεμεσού, ξεχωρίζοντας για το μοναδικό γαστρονομικό του όραμα και για τη φιλοξενία ενός νέου σεφ με αστέρι Michelin κάθε δύο μήνες. Κατά τη διάρκεια κάθε residency, το μενού εξελίσσεται κάθε μήνα, προσφέροντας μια διαρκώς ανανεωμένη γευστική εμπειρία.

Η γαστρονομική κατεύθυνση του ARARAT διαμορφώνεται από τον Reto H. Mathis, έναν από τους πιο καταξιωμένους Ευρωπαίους συμβούλους γαστρονομίας, με κληρονομιά που εκτείνεται από το St. Moritz έως διεθνείς εκδηλώσεις και συνεργασίες με κορυφαίες προσωπικότητες παγκοσμίως. Με περισσότερες από έξι δεκαετίες οικογενειακής παράδοσης στην υψηλή γαστρονομία, ο Mathis συνδυάζει την αυθεντική μεσογειακή κουζίνα με την εκλεπτυσμένη φιλοσοφία των Άλπεων.

Από τις πιο προσωπικές στιγμές μέχρι τις μεγάλες περιστάσεις, έχει σχεδιάσει δέκα μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες, καθεμία με τη δική της ατμόσφαιρα και χαρακτήρα — ανάμεσά τους και το Cloud9:
- Little Italy – Αυθεντική ιταλο–μεσογειακή κουζίνα, εκεί όπου η παράδοση γεννιέται γύρω από το τραπέζι.
- Balik Bar & Caviar House – Μια αποκλειστική εμπειρία σαμπάνιας και χαβιαριού (συμπεριλαμβανομένου του gold caviar), με Balik καπνιστό σολομό.
- ARARAT Lounge – Premium lounge για εκλεκτά single malts και κοκτέιλ, με ατμόσφαιρα private members club.
- Amorevino – Wine bar με επιμελημένη συλλογή εκλεκτών κρασιών, σχεδιασμένο για να απογειώνει κάθε οινική εμπειρία.
- La Piazza – Ένα ζωντανό σημείο συνάντησης, όπου φίλοι και οικογένειες γιορτάζουν τη La Dolce Vita.
- Giulietta Garden – Μια ήρεμη όαση κήπου για al fresco dining και για πρόποση σε μαγικές στιγμές.
- Bocconcini – Ιταλικό delicatessen με φρέσκα ψωμιά, χειροποίητα ζυμαρικά, gelato και εκλεκτά εδέσματα για να τα απολαύσετε επιτόπου ή να τα πάρετε μαζί σας.
- Romeo Garden – Ένας χαλαρός κήπος για ένα ελαφρύ γεύμα και μια ανάπαυλα μέσα στη μέρα.
- Emporio – Πολυμορφικός χώρος για επαγγελματικές συναντήσεις, ιδιωτικές εκδηλώσεις και κομψές γιορτές.

Το ARARAT – The Signature Collection δεν είναι ακόμη μια ανάπτυξη, είναι ένας νέος προορισμός όπου η αισθητική, η γαστρονομία, η ευεξία και ο πολιτισμός συνυπάρχουν σε απόλυτη αρμονία. Το έργο φέρει την υπογραφή της CDA Group, μιας από τις ηγετικές δυνάμεις της κυπριακής αγοράς ακινήτων.

3 Οκτωβρίου – Εγκαίνια Γαστρονομικών Προορισμών
Τα εγκαίνια των 10 γαστρονομικών χώρων του ARARAT (με το Cloud9 ήδη σε λειτουργία) στις 3 Οκτωβρίου σηματοδοτούν την απαρχή ενός προορισμού που επαναπροσδιορίζει τη γαστρονομική σκηνή της Λεμεσού. Ενός χώρου όπου η γαστρονομία, ο πολιτισμός και η κομψότητα συναντιούνται — και κάθε τραπέζι αφηγείται μια ιστορία. Κλείστε την εμπειρία σας εδώ: link ή τηλεφωνήστε στο 8000 2424.
Θα βρείτε το ARARAT – The Signature Collection στη Λεωφόρο Αμαθούντος 184, 4533 Παρεκκλησιά, Λεμεσός, στο Facebook, στο Instagram και στην ιστοσελίδα www.ararat.com.cy
Σχετικά
Τα 4 νέα ταβερνάκια που μας περιμένουν για υπέροχο μεζέ
Άνοιξαν και σε περιμένουν με ανοιξιάτικη διάθεση και πίστεψέ μας, αν τα επισκεφτείς θα τα λατρέψεις
Ένα ξεχωριστό lunch experience αφιερωμένο στις μαμάδες
Την Κυριακή 10 Μαΐου στο πρωτευουσιάνικο Crosta Nostra
Ο Άνταμ Κοντοβάς έρχεται Κύπρο για ένα (πολλά υποσχόμενο) Four Hands Dinner
KUZUBA x Adam Kodovas, Ex Machina Athens - Μία βραδιά, δύο κουζίνες, ένα ξεχωριστό Four Hands Dinner
Η Καλύτερη Σεφ του πλανήτη δεν πήγε ποτέ σε σχολή μαγειρικής και ήξερε να βράζει μόνο μακαρόνια
Η μοναδική περίπτωση της κορυφαίας Άνα Ρος δεν έχει άλλη όμοια της στον κόσμο.
Το νέο, άκρως εντυπωσιακό, γαστρονομικό hot spot της πόλης λέγεται Sova Bistrot
Ένα all day bistrot που συνδυάζει φινέτσα και γεύση
Το Henry’s by Columbia αναδεικνύει το business lunch στην καρδιά της Λευκωσίας
Εκπρόσωποι των media γνώρισαν από κοντά τη νέα μεσημεριανή πρόταση του χώρου, μέσα από ένα γεύμα αφιερωμένο στη γεύση, τη φιλοξενία και τη σύγχρονη επαγγελματική καθημερινότητα
Η Λευκωσία, για 6 μέρες, θα γίνει ο παράδεισος των burger lovers!
Το αγαπημένο Burger Week επιστρέφει πιο μεγάλο, πιο γευστικό και πιο απολαυστικό από ποτέ
Τέλος εποχής για αγαπημένη ταβέρνα στο χωριό - Το νέο παραδοσιακό ταβερνάκι που παίρνει τη θέση της
Η αγαπημένη ταβέρνα στο Πραστειό Αυδήμου περνά σε νέα εποχή και το νέο της κεφάλαιο μόλις άνοιξε
Ginger & Co: Πήγαμε, δοκιμάσαμε ασιατικά και σου λέμε εντυπώσεις!
Μια νόστιμη επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν ασιατική κουζίνα στο κέντρο της Λευκωσίας
«Το Ένα»: το νέο ταβερνάκι που μυρίζει φουκού και παράδοση
Απλό τίμιο σουβλάκι και είδη σχάρας, σε ένα ταβερνάκι με καλή πρώτη ύλη και μαεστρία στο ψήσιμο
Η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη «Chef of the Year 2026» - Διπλή διάκριση για το εστιατόριο ΙΩΔΙΟ
Στα φετινά FNL Best Restaurant Awards
Ένα ξεχωριστό event με pizza, μπίρα και μουσική
IL PARCO, ABOVO Pizza και BeerBros est21, συμπράττουν για έναν καλό σκοπό