Δημοσιεύτηκε στις 12 Ιανουαρίου 2026
Η Κυριακή στη Λεμεσό έχει τον δικό της ρυθμό, πιο αργό, πιο χαλαρό, φτιαγμένο για μεγάλα τραπέζια και φαγητό χωρίς βιασύνη. Κάπως έτσι κατέληξα την Κυριακή στο Columbia Steak House, για τον μεσημεριανό μπουφέ που εδώ και καιρό συζητιέται ως μια από τις πιο ολοκληρωμένες επιλογές στο κέντρο της πόλης.

Από την πρώτη ματιά, ο μπουφές δίνει την αίσθηση της αφθονίας αλλά και της φροντίδας στη λεπτομέρεια. Η αρχή γίνεται με τα πρώτα και τις σαλάτες, όπου η ποικιλία δεν περιορίζεται στα αναμενόμενα. Φρέσκα λαχανικά, καλοδουλεμένες σαλάτες και, ευχάριστη έκπληξη, επιλογές από sushi που συνυπάρχουν αρμονικά με τις πιο κλασικές γεύσεις. Ένα στοιχείο που δίνει διεθνή χαρακτήρα στο ξεκίνημα του γεύματος και δείχνει ότι ο μπουφές δεν φοβάται να ξεφύγει από τα τετριμμένα.

Στη συνέχεια, το βάρος πέφτει δικαιολογημένα στα κυρίως. Το carving station είναι από εκείνα που σε κάνουν να επιστρέφεις ξανά και ξανά στο τραπέζι: ζουμερά ψητά κρέατα, κομμένα επί τόπου, με σωστό ψήσιμο και ένταση στη γεύση. Roast beef, χοιρινό, κοτόπουλο και άλλες επιλογές που αποδεικνύουν γιατί το Columbia έχει ταυτιστεί με το καλό κρέας. Δίπλα τους, ζεστά συνοδευτικά και ζυμαρικά, μαγειρεμένα με τρόπο που τα κάνει να λειτουργούν συμπληρωματικά και όχι απλώς ως «γεμίσματα» του πιάτου.

Για όσους προτιμούν κάτι πιο ελαφρύ ή θαλασσινό, ο μπουφές δίνει ξεκάθαρα χώρο και σε αυτές τις επιλογές. Θαλασσινά πιάτα, φινετσάτες γεύσεις και σωστές ισορροπίες, ώστε το γεύμα να παραμένει απολαυστικό χωρίς να γίνεται βαρύ. Είναι αυτή η ισορροπία που κάνει τον συγκεκριμένο μπουφέ ιδανικό για κάθε παρέα και κάθε ηλικία.

Το τέλος έρχεται γλυκά, όπως πρέπει. Τα επιδόρπια ολοκληρώνουν το γεύμα με επιλογές που κινούνται από κλασικές αγαπημένες γεύσεις μέχρι πιο προσεγμένες δημιουργίες, αφήνοντας μια ευχάριστη αίσθηση πληρότητας χωρίς υπερβολή.
Ο κυριακάτικος μεσημεριανός μπουφές στο Columbia Steak House δεν είναι απλώς ένα «φαγητό έξω». Είναι μια ολοκληρωμένη εμπειρία, ιδανική για Κυριακή μεσημέρι στο κέντρο της Λεμεσού, που συνδυάζει ποιότητα, ποικιλία και χαλαρή διάθεση. Ένα τραπέζι που σε κρατά, σε χορταίνει και σε κάνει να νιώθεις ότι η Κυριακή αξιοποιήθηκε όπως της άξιζε.
Λεπτομέρειες & Κρατήσεις
Κάθε Κυριακή, από τις 12:30 έως τις 15:00
€45 το άτομο | Παιδιά κάτω των 12 ετών: €22.50
Κρατήσεις: WhatsApp/Κλήση στο 25 321800 ή online μέσω EatApp
Σχετικά
6 υπέροχα στέκια για να βγεις στην ανανεωμένη Πλατεία Ηρώων
Τα νέα μαγαζιά που άνοιξαν αλλά και τα κλασικά κι αγαπημένα που επέστρεψαν
Τα ελληνικά τηγανητά καλαμαράκια ανάμεσα στα καλύτερα πιάτα με θαλασσινά στον κόσμο
Το αγαπημένο πιάτο της ελληνικής ταβέρνας κατέκτησε τη 14η θέση στην παγκόσμια κατάταξη του TasteAtlas, αφήνοντας πίσω διάσημες δημιουργίες από τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, το Μεξικό και το Περού.
Τι να κάνεις αν (ξε)μείνεις τον Αύγουστο στη Λευκωσία: Από φαγητό και ποτό, μέχρι θερινό σινεμά, βουτιές και bowling
Αν μείνεις στην πρωτεύουσα, σου βρήκαμε όλα όσα μπορείς να δεις και να κάνεις
Οι τοπ 14 γευστικές στάσεις για καλό φαγητό στις δροσερές Πλάτρες
Το καταπράσινο χωριό του Τροόδους αποτελεί ένα σημαντικό γαστρονομικό προορισμό με πολλές επιλογές για νόστιμα πιάτα, σούβλα, μεζέ και πέστροφα
Το πολυαναμενόμενο Rubi ανοίγει τις πόρτες του στη Λευκωσία - Και δέχεται ήδη κρατήσεις
Ρίχνουμε κλεφτές ματιές στο ολοκαίνουριο μαγαζί της πρωτεύουσας, ένα bistronomie με ευρωπαϊκές αναφορές που μας έρχεται από την ομάδα του Sentio
Το εστιατόριο που ανεβάζει τον πήχη της λατινοαμερικανικής κουζίνας στη νησί
Πήγαμε για δείπνο στο ACANE, καθίσαμε στην ατμοσφαιρική βεράντα του και δοκιμάσαμε ένα μενού που παντρεύει δημιουργικά τις γεύσεις της Λατινικής Αμερικής με κυπριακές πινελιές
Το beach club που έγινε το νέο hot spot της Αγίας Νάπας, μόλις απέκτησε ένα υπέροχο εστιατόριο στην ταράτσα
Νέα εικόνα για το NAOS Beach Club στην παραλία Λάντα, με αναβαθμισμένο χώρο στην άμμο και ολοκαίνουργιο rooftop εστιατόριο με ιαπωνική κουζίνα και πανοραμική θέα στη θάλασσα.
Αφιέρωμα: Οι 11 πιο όμορφες αυλές που θα αγαπήσεις αυτό το καλοκαίρι στην Κύπρο
Τα πιο όμορφα εστιατόρια και ταβερνάκια με αυλή και βεράντα για τα καλοκαιρινά σου τραπέζια στην Κύπρο
Το Caffè Nero έφτασε στο Fig Tree Bay: Καφές, φαγητό και θέα σε ένα από τα πιο ξεχωριστά σημεία του Πρωταρά
Πρόκειται για το 23ο κατάστημα Caffè Nero στην Κύπρο, το οποίο δημιουργήθηκε για να αποτελέσει έναν all-day, all-year-round προορισμό για κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής
11 δροσερά μέρη στην Κύπρο για νόστιμο μαχαλεπί όπως παλιά
Από τα Λεύκαρα και την Κυπερούντα μέχρι τον Πρωταρά και τον Πωμό, αναζητούμε την πιο δροσερή γεύση του κυπριακού καλοκαιριού
8 (ακόμα) αγαπημένες ταβέρνες, σου στρώνουν τραπέζι για τον Δεκαπενταύγουστο
Επίλεξε τον προορισμό σου και κλείσε έγκαιρα το τραπέζι σου
ROCAS: Εκεί όπου το καλοκαίρι αποκτά τον δικό του ρυθμό
Ένας bohemian παραθαλάσσιος προορισμός που συνδυάζει τη σύγχρονη μεσογειακή γαστρονομία, τα signature cocktails και μια ατμόσφαιρα που μεταμορφώνεται αρμονικά