Δημοσιεύτηκε στις 20 Ιανουαρίου 2026
Ο φετινός θεατρικός χειμώνας στην Κύπρο εμπλουτίζεται με τρεις αξιόλογες ελληνικές παραστάσεις που ξεχώρισαν για την ποιότητα, τη δραματουργία και τις ερμηνείες τους. Από τη βαθιά ανθρώπινη και ποιητική γραφή του «Χορού των Εραστών», στη μυθιστορηματική ζωή μιας εμβληματικής γυναίκας στη «Δούκισσα της Πλακεντίας» και μέχρι το καταιγιστικό ψυχολογικό θρίλερ «Ο Αόρατος Επισκέπτης», το κυπριακό κοινό έχει την ευκαιρία να απολαύσει διαφορετικά θεατρικά είδη και αφηγήσεις υψηλού επιπέδου. Τρεις παραστάσεις που μιλούν για τις ανθρώπινες σχέσεις, την ιστορία, την αλήθεια και το ψέμα, και επιβεβαιώνουν τη ζωντάνια και τη δυναμική του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου.

Ο Χορός των Εραστών
Ένα ζευγάρι μες στη νύχτα. «Δεν μπορώ να αναπνεύσω» λέει εκείνη. «Δεν μπορεί να αναπνεύσει» επαναλαμβάνει εκείνος. Ορμούν στο αυτοκίνητο και τρέχουν για το νοσοκομείο. Το έργο του Πορτογάλου συγγραφέα και σκηνοθέτη μάς γραπώνει ήδη από τις πρώτες φράσεις. «Ο Χορός των εραστών» μας παρασύρει στην καρδιά της σχέσης δύο ανθρώπων, την ώρα που αναμετρώνται με μια οριακή εμπειρία ζωής και θανάτου. Κι από εκεί, στην πορεία της κοινής ζωής τους, ενός «μαζί για πάντα», κόντρα στον χρόνο και τη φθορά. Κείμενο & Σκηνοθεσία: Tiago Rodrigues
Ερμηνεύουν: Νίκος Καραθάνος, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου.
Περισσότερα ΕΔΩ
>> Πέμπτη 5 & Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, Θέατρο Ριάλτο, 20.30
Εισιτήρια στο https://rialto.interticket.com/.../o-khoros-ton-eraston...

Η Δούκισσα της Πλακεντίας
Η Μαρία Κίτσου πρωταγωνιστεί στη νέα παράσταση του Γιώργου Νανούρη. Ο Γιώργος Νανούρης ετοιμάζει μια ακόμα παράσταση μονολόγου για μια πολύ ιδιαίτερη γυναίκα, που θα ενσαρκώσει η εξαιρετική Μαρία Κίτσου. Πρόκειται για τη μυθιστορηματική ζωή της Σοφίας ντε Μαρμπουά, που έμεινε γνωστή ως η Δούκισσα της Πλακεντίας. Μιας γυναίκας που το σπίτι της έγινε Μουσείο, ενώ το όνομα της δόθηκε σε Λεωφόρο αλλά και σε Σταθμό του μετρό. Βαθύπλουτη, ανεξάρτητη, δυναμική και αινιγματική, αναφέρεται ως μία από τους μεγάλους ευεργέτες της Ελλάδας, αφού ενίσχυσε οικονομικά τη χώρα μας μετά την Επανάσταση του 1821.
Περισσότερα ΕΔΩ
>> Κυριακή 8 Φεβρουαρίου, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 19:00
>> Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, 20:30
Εισιτήρια: €28 - €25 - €23 - €20
Διατίθενται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ μέσω Ticketmaster
https://shorturl.at/lSXvw

O Αόρατος Επισκέπτης
Η παράσταση που ενθουσίασε κριτικούς και κοινό , μετά από δυο χρόνια πετυχημένων παραστάσεων στην Αθήνα έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο. Η επιτυχημένη ισπανική ταινία με τις τεράστιες εισπράξεις παγκοσμίως, για πρώτη φορά στα χρονικά γίνεται θεατρικό έργο και ενθουσιάζει με τις συνεχείς ανατροπές που κρατούν το κοινό με το στόμα ανοιχτό. Ένας επιτυχημένος νεαρός επιχειρηματίας βρίσκεται κατηγορούμενος για το φόνο της ερωμένης του. Είναι παγιδευμένος σε μία δίνη από ανομολόγητους φόβους, παρορμητικές αποφάσεις, υποψίες και σκιές, μυστικά και ψέματα. Μία δαιμόνια δικηγόρος καλείται να φωτίσει τις σκοτεινές πτυχές του μυστηρίου. Έχει όμως μόνο δύο ώρες στη διάθεσή της, μαζί του, για να ανακαλύψει τι πραγματικά έχει συμβεί. Ο χρόνος μετράει αντίστροφα και κάθε λεπτό που περνάει μας φέρνει πιο κοντά στην αποκάλυψη της αλήθειας. Ή μήπως όχι; Η αλήθεια και το ψέμα, μπλέκονται σε έναν σφιχτοδεμένο ιστό που όσο πιο πολύ ξεδιπλώνεται τόσο πιο περίπλοκος γίνεται. Πρωταγωνιστούν: Κάτια Δανδουλάκη, Χρήστος Πλαΐνης, Θανάσης Πατριαρχέας, Μελίνα Λεφαντζή, Ντίνος Σπυρόπουλος, Χλόη Μάντζαρη.
Περισσότερα ΕΔΩ
>> Σάββατο 28 Φεβρουαρίου & Κυριακή 1η Μαρτίου 18.00 (απογευματινή) – 21.00 (βραδινή), Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Λεμεσός.
>> Τρίτη 3 Μαρτίου 21.00 / Τετάρτη 4 Μαρτίου 18.00 (απογευματινή) & 21.00 (βραδινή) / Πέμπτη 5 Μαρτίου 21.00, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.
Σχετικά
"Ούλλα Ανάποδα": Η νέα κωμωδία της θεατρικής ομάδας Παρωδία υπόσχεται γέλια μέχρι δακρύων
Μία νέα, ανατρεπτική φαρσοκωμωδία
Το Θέατρο ΡΟΗ ανεβάζει παράσταση στο ιστορικό Teatro Circo
Η συγκεκριμένη παρουσία, σημειώνει το Θέατρο Ροή, αποτελεί τη δεύτερη συμμετοχή της ομάδας στον εν λόγω θεατρικό οργανισμό
Ο Τσούβι επιστρέφει με εξωγήινο Stand up comedy, επίκαιρο όσο ποτέ…
Ο Αλέξανδρος Τσουβέλας επιστρέφει στο νησί μας για τρεις παραστάσεις, με ένα ολοκαίνουριο σόου
Βραβεία Θεάτρου ΘΟΚ για το έτος 2025: Οι υποψηφιότητες
Θα απονεμηθεί για πρώτη φορά, σύμφωνα με την εξαγγελία του Διοικητικού Συμβουλίου, το Βραβείο «Νίκος Χαραλάμπους»
Αντικριστό: Η νέα καλοκαιρινή θεατρική παράσταση του Φώτη Γεωργίδη
Μετά την περσινή ΦΟΥΚΟΥ, ο Φώτης Γεωργίδης επανέρχεται με τη νέα του κοινωνική σάτιρα
Ο Μάιος μάς πάει θέατρο: 15 παραστάσεις που αξίζει να δεις
Κωμωδίες, δυνατά δράματα, κλασικά έργα, σύγχρονες φωνές και μουσικοθεατρικές παραγωγές γεμίζουν τις σκηνές της Κύπρου με ιστορίες που συγκινούν, προβληματίζουν και ψυχαγωγούν
Ο Δήμος Πάφου παρουσιάζει τον νέο κύκλο εκδηλώσεων «Ημέρες Θεάτρου»
O Δήμος στηρίζει και φιλοξενεί αξιόλογες θεατρικές παραγωγές από την Κύπρο και την Ελλάδα
Ίων του Ευριπίδη: Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για την καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ
Σκηνοθεσία - Μετάφραση - Δραματουργική επεξεργασία Θωμάς Μοσχόπουλος
«Ο τόπος εν οι άνθρωποι»: Παρουσίαση Θεατρικών Εργαστηρίων στις Ορεινές Κοινότητες: Φοινί, Κυπερούντα και Λάνια
Με πρωτοβουλία του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου
Οι Sooshi Mango, το viral φαινόμενο των social media, έρχονται για πρώτη φορά στη Λεμεσό
Η Λεμεσός υποδέχεται ένα από τα πιο viral φαινόμενα της σύγχρονης κωμωδίας
Η Φάλαινα: Μόλις άνοιξαν νέες καλές θέσεις για να παρακολουθήσετε τη συγκλονιστική παράσταση στο Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού
Είναι η παράσταση που εδώ και δυο χρόνια είναι sold out στην Αθήνα.
Συνεχίζονται οι παραστάσεις στη Λευκωσία της παραγωγής της Κεντρικής Σκηνής του ΘΟΚ Μεταφράσεις
Η παραγωγή θα περιοδεύσει σε Πάφο, Λάρνακα και Λεμεσό